Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba > Zabavna glazba

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old Jučer, 22:46   #2161
Pa pjesma o Bleiburgu će biti nisi pratio insajderske informacije ovdje.

A to da neće nadmašiti Ako ne znaš šta je bilo nije čudno, to je već sad jedan od najvećih hitova u povijesti Hr, a izašla je prije manje od godinu dana.
goteborg is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 23:07   #2162
1. Nadam se da je završio sa baladama za ovaj album.

2. "Oluja" neće nadmašiti "Ako ne znaš šta je bilo". I vjerojatno neće niti jedna jer se takva pjesma dogodi jednom u životu. Ali "Oluja" će biti ozbiljan hit koji će se također pjevati na svim slavljima. "Ako ne znaš šta je bilo" imala je nesreću što se pojavio Rim tim tagi dim u 2024. i zato MPT nije uzeo Porin i(li) Cesaricu. Mišljenja sam da "Oluja" neće imati konkurenciju u 2025. i da će uzeti Cesaricu za hit godine. Jedino ako Marko ne servira još veći hit od "Oluje"
SuperSportski is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 23:12   #2163
Sudeći po nazivu ova nova neće biti mekana balada...
Zelenko is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 23:15   #2164
Quote:
Zelenko kaže: Pogledaj post
Sudeći po nazivu ova nova neće biti mekana balada...
Prije gotovo dvije godine Marko i Padovan su odsvirali ovu pjesmu sa dvije akustične gitare. Imaš i snimke na YT, ukucaj Pjevaj sokole.
SuperSportski is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 23:17   #2165
Ako Ne Znaš Šta Je Bilo je bezveze pjesma, za preskakanje na albumu. Oluja će biti pjesmetina.
Old Danas, 01:01   #2166
Quote:
SuperSportski kaže: Pogledaj post
Prije gotovo dvije godine Marko i Padovan su odsvirali ovu pjesmu sa dvije akustične gitare. Imaš i snimke na YT, ukucaj Pjevaj sokole.
To je ta?? Zašto su onda promijenili naziv?
Zelenko is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 01:02   #2167
Quote:
The Mogger kaže: Pogledaj post
Ako Ne Znaš Šta Je Bilo je bezveze pjesma, za preskakanje na albumu. Oluja će biti pjesmetina.
Ej stvarno nigdje veze. Prvi ovakav negativan komentar za pjesmu godine 2024.
Zelenko is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 01:17   #2168
Quote:
Zelenko kaže: Pogledaj post
To je ta?? Zašto su onda promijenili naziv?
E, ne znam...Pjesma je 2024. registrirana u ZAMP pod nazivom "Pjevaj sokole". Piše da je trajanje pjesme točno 3 minute i da je MPT autor teksta, glazbe i aranžer. Možda je on sam ili s Ninčevićem doradio tekst, a moguće i da su radili na aranžmanu. Ostaje nam čekati utorak u 19:00 da vidimo.

https://www.zamp.hr/baza-autora/djelo/pregled/155246250
SuperSportski is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 07:14   #2169
Evo lipo nova pjesma, neka objava I odmah mjenjaš sve.
A ako kao trenutno glavna tema u hr šutiš i kasnis (d)novinari nagađaju I izmisljaju svašta Jer evo mpt je trenutno "hot shit" koji garantira klikove više nego itko u hr i više nego ikada prija.
Danas su takvi mediji I mislim da ih se u ovakvoj fazi kada se toliko puno o veliki stvari događa može i mora iskoristi u svoju korist.
Prvi album nakon 12 godina, koncert o kojem ne da svi pričaju nego na koji ide više od 10% hrvata. "The koncert" ne godine, nego generacije. Imaju materijala za obajaviti da misle I žele nevjerovatno puno. I ljudi toliko to žele i tako skaču na svaki članak u novinama koji je jer nema ništa službeno, velikim djelom izmisljen. A novinari serviraju ono što donosi klikove kada neće mpt sam.

U 2025. Smo po statistici je veliki dio kupaca karta mlad (ako nisu kupili karte za roditelje) i s time koriste društvene mreže i mogao bi sa njiman surađivati I na mrežama. Evo napraviš "fan video" sa 50-100 ljudi kako pjevaju najnoviju pjesmu, Ono od stvari koji su fanovi poslali, svak po 2 riječi i tako sastavis nešto.

Nagradna igra u dobrotvorne svrhe. Tko donira 1-2€ ide u digitalni bubanj I može dobiti extra vip paket za koncert. Znsci vip stol za 4-6 osobe i meet+greet sa MPT pred sam početak koncerta.
Naravno možeš ako želiš i 100x donirati po 1-2 € I tako si 100x u izvlačenju I sve to u neku svrhu za hrvatsku djecu sa potrebama i slično.

Lanciranje vijesti da će biti Blu ray Ili dvd koncerta I da će prvih 5.000 primjeraka imati osobni potpis MPT-a. I evo skupiš sada za čas barem 50.000 prodanih dvd ili bluraya za koncert koji nije ni održan I bez da se zna kada će se točno objaviti. (naravno trebalo bi na tome raditi da to izađe do božica).

Slike merchandise-a

Evo vidimo sada da na temama o bendu a i o konobarima ima puno jala I dosta ljudi pise o tome koliko će navodno se zaraditi i da bi MPT mogao bolje plaćati. Sve nepotrebne gluposti.

Ima mpt toliko vijesti a i dodatne mogućnosti zarade u ruci da to nije normalno.
Old Danas, 07:55   #2170
Koliko god si u pravu za sve to i koliko god i mene nekad živcira njegova inertnost, toliko mi se i sviđa što je baš takav i što ga boli neka stvar i za medije i za natpise.

Ono seru konstantno, lik ne odgovara, pojavi se odjednom i napravi koncert s 500k ljudi
goteborg is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 08:28   #2171
Quote:
goteborg kaže: Pogledaj post
Koliko god si u pravu za sve to i koliko god i mene nekad živcira njegova inertnost, toliko mi se i sviđa što je baš takav i što ga boli neka stvar i za medije i za natpise.

Ono seru konstantno, lik ne odgovara, pojavi se odjednom i napravi koncert s 500k ljudi
Da, na neki naćin je to mega cool.

Ali evo mene kao poslovnoj osobi a i fanu boli toliko ne iskorištenog potencijala.
I ne očekivan da će biti u medijama ikada kao severina, baš suprotno, nego evo lipo dođi, odradi I nestani opet 2-3 ili 3-4 godine. On to može komodno sa svojim statusom.

Odradi godinu znaci album I par koncerata ljeto pa još par u dvoranama zimi I adio do 2029. Ili slično.
Old Danas, 09:25   #2172
Ajde da ga malo i pohvalimo, ovaj put se ocito ozbiljno uhvatio snimanja spotova, sto ce sigurno doprinijeti jos vecoj popularnosti pjesama. Svidaju mi se i ovi improvizirani spotovi sa stihovima za manje istaknute pjesme, kao Devedeset neke.

I cijeli koncept izbacivanja singlova (ili barem dobrog dijela) prije izlaska albuma mi je pun pogodak, tako svakoj pjesmi dajes na vaznosti i svaka pjesma ima svojih tjedan-dva dana di se samo ona vrti i ljudi je mogu bolje nauciti i vise zavoljeti.

Da je izbacio cijeli album odjednom nitko se ne bi obazirao na malo diskretniju Devedeset neke i sigurno ne bi bila prva u trendingu tri tjedna, iako je brutalno dobra pjesma.
goteborg is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 09:34   #2173
Popis pjesama na albumu:

1. Ako ne znaš šta je bilo
2. Nepročitano pismo
3. Devedeset neke
4. Oluja (Pjevaj sokole)
5. Tomislav
6. Bleiburg
7. Zagora (?)
8. Ne boj se (?)

Dakle, ne znamo tematiku za još 4 ili 5 pjesama na albumu. Stavio sam upitnik pod "Ne boj se" jer sam načuo da pjesma možda neće biti na albumu, a itekako ima smisla da bude jer se uklapa u cjelokupnu tematiku albuma. Za pjesmu o Zagori netko je od vas pisao na forumu, a ja osobno nisam čuo da je netko potvrdio da će biti takva pjesma na albumu.

I ja ga moram pohvaliti što izbacuje singl po singl. Na taj način više pjesama dođe do publike, a i same pjesme dobiju više na značaju. Najbolje da izbaci sve pjesme, a tek na kraju album.

Pohvale i što će pjesma dobiti spot. Realno, pjesma koja će biti hit, zaslužuje imati spot. Ne bi me iznenadilo da nam kroz ovaj spot otkrije tko su novi članovi benda.
SuperSportski is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 09:44   #2174
Quote:
Popis pjesama na albumu:

1. Ako ne znaš šta je bilo
2. Nepročitano pismo
3. Devedeset neke
4. Oluja (Pjevaj sokole)
5. Tomislav
6. Bleiburg
7. Zagora (?)
8. Ne boj se (?)

Dakle, ne znamo tematiku za još 4 ili 5 pjesama na albumu. Stavio sam upitnik pod "Ne boj se" jer sam načuo da pjesma možda neće biti na albumu, a itekako ima smisla da bude jer se uklapa u cjelokupnu tematiku albuma. Za pjesmu o Zagori netko je od vas pisao na forumu, a ja osobno nisam čuo da je netko potvrdio da će biti takva pjesma na albumu.

I ja ga moram pohvaliti što izbacuje singl po singl. Na taj način više pjesama dođe do publike, a i same pjesme dobiju više na značaju. Najbolje da izbaci sve pjesme, a tek na kraju album.

Pohvale i što će pjesma dobiti spot. Realno, pjesma koja će biti hit, zaslužuje imati spot. Ne bi me iznenadilo da nam kroz ovaj spot otkrije tko su novi članovi benda.
To za Zagoru sam ja napisao, takvu informaciju sam dobio iz druge ruke preko osobe koja je to direktno saznala od Marka prije par tjedana.

Jedino ako je bio neki nesporazum pa ne bude, naravno da nije sigurno.

Inace, da, cini se da imamo tematiku za osam pjesama, jer vjerujem da ce "Ne boj se" biti na albumu, iako se nadam da nece da bude vise prostora za jos jednu novu.

Da se moram kladiti rekao bih da ce barem jedna ili dvije od preostale cetiri biti vjerske tematike, jer jos nema takvu i znamo da ih na svakom albumu bude.

Meni osobno je album vec sad drazi od Ora et labora i realno ima prepoznatljviije pjesme. Tamo su medju narodom zazivjele samo tri-cetiri, tako da mislim da ce ga debelo nadmasiti kad izadju ovih sedam-osam.
goteborg is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 09:51   #2175
Quote:
Da, ali tako svaku pjesmu možeš odsvirati s akustičnim gitarama. Sudeći po onom kratkom dijelu koji se čuje kada je poslao poruku rukometašima, Oluja će biti na svoj način žestoka i laka za pjevati.

Čeka se pjesma o kralju Tomislavu. Za tu mislim da će donijeti duh BJUH, poslastica za metalce.
Old Danas, 10:05   #2176
Oluja će biti ogroman hit. Napisao sam da bi pjesma mogla dobiti Cesaricu za hit godine. I stojim pri tome.

Veselim se svakoj novoj pjesmi i jedva čekam da izbaci kompletan album. Nadam se da su istinite informacije za pjesmu o Zagori. Ta bi isto mogla biti hitoidna i žestoka.

Kad razmišljam o temama za nove pjesme, znam da je Marko zaokupiran našom poviješću i značajnim osobama iz bliže i dalje povijesti. Znam da su Kati Šoljić Sinovi Hercegovine posvetili jednu pjesmu, ali mislim da bi puno snažnije odjeknulo da MPT to učini.
SuperSportski is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 10:44   #2177
Spominjao je Krbavu jednom u intervjuu. Možda i to?
diamant007 is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 11:03   #2178
Na onom videu u društvu generala Ante Gotovine pjevao je pjesmu 'Kume moj'.
Ali čisto sumnjam da će ta pjesma biti na albumu, obzirom da se album zove Hodočasnik prije da ce biti 'Ne boj se' koja govori o odlasku mladih... a opet mozda budu i obje tko zna
Cavoglave is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 11:15   #2179
Koliko mi je poznato, "Kume moj" trebao je biti duet s Matom Bulićem. Pitanje je je li pjesma uopće snimljena u studiju. "Ne boj se" tematski se uklapa u album, "Kume moj" baš i ne i zato je ne očekujem na albumu.
SuperSportski is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:26.