Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.04.2025., 14:51   #2341
Quote:
dinamovka kaže: Pogledaj post
Fish, hvala puno na odgovoru i analizi. Javim se s povratnom informacijom, kada ću ju imati.
Naravno - javi.
Quote:
Neovisno o kooperaciji, unatrag nekog vremena imamo dosta poteškoća u poslovanju (i što se tiče naplata) i nekih drugih stvari.

Postavila bih pitanje, kakva će mi biti 2025. u poslovnom smislu? Hoćemo li ostvariti neki kontinuitet poslovanja, a time i financijsku stabilnost?

Natalna je u nastavku: https://ibb.co/Z6hMtT32

Hvala puno unaprijed
Dakle, radi se o karakteru s naglašenom Venerom (bik/vaga/riba)...pa ima u njemu dosta tog "popustljivog elementa" koji Venera u sebi nosi, uz spori Mars u biku često treba dosta vremena da osoba iz svoje zone komfora odreagira. Odnosno individue s dominacijom Venere u karakteru uvijek trebaju nešto više "vremena za odmor" pa ta neka temeljna inertnost koja u njoj postoji djeluje iz pozadine svake akcije u životu. S tim da osoba to uopće ne vidi na taj način već tako živi, a s Mjesecom u ribama u poslovnoj sferi života (6. polje) taj mazohističko-žrtveni element (prema sebi) ona nesvjesno tamo uzgaja. Ali kako je ovdje Venera vladarica 2. polja (financije i financijska stabilnost) tako se to ogleda u tom području života na način da ona nekako uvijek "ispada žrtva".

Isto tako na samom ASC-u se nalazi Jupiter 0⁰ Saturn - ljudi s tom konjunkcijom teško balansiraju polaritet imam - nemam. I kada imaju moraju se puno namučiti. A kada nemaju onda posjeduju entuzijazam koji ima pomaže da se izvuku iz besparice i neimaštine, ali nekako stalno nalaze na zidove i ograničenja. Kao da se nalaze u nekom začaranom krugu koji ih uvijek vraća na početnu točku.

U ovoj godini je Saturn izašao iz znaka riba i polako se okreće pitanjima 7. polja (partnerstva, kooperacije), a ne 6. polja pa će se to zasigurno osjetiti kao neki sloj težine koji je dugo bio poslovno prisutan, kao neki problem koji pomalo nestaje iz poslovnog područja života. U jednu ruku će se smanjiti sloj tereta, ali odmah se formirala snažna opozicija na natalnu konjunkciju Jupitera i Saturna pa se ovo o čemu sam gore pisala stavlja se u žižu stvarnosti.

S druge strane u srpnju Uran ulaskom u znak blizanca podržava trigonom ovu konjunkciju pa će se moguće otvoriti i neka potpuno nova alternativna rješenja, nove mogućnosti koje se čine boljima, ali pitanje je koliko će se to moći uopće unovčiti. Moguće da ostane na idejama ili nekom pozitivnom energijom jer se krajem godine Uran opet vraća u bika. Slično je i s Saturnom koji se u drugom dijelu godine opet vraća u ribe i opet malo podsjeća na stare probleme.

Tako da kada se sve sažme može se reći da će u 2025. godini osjetiti nove energije i neke nove putokaze koji će se doimati kao put do uspjeha u budućnosti (kroz sredinu godine) iako će se prema kraju godine sve opet malo vratiti u stare sheme. Ali definitivno cijela situacija glede poslovne strategije se preslaguje na način da mijenja svoj smjer pa bi 2026. godina mogla pokazati i neke konkretne promjene u području poslovanja. Što se financijske stabilnosti tiče nema većih promjena, moguće da će se sredinom godine naplatiti neki dugovi ili dogoditi neko financijsko olakšanje, ali opet krajem godine kada se sve bude moglo podvući pod crtu nema velikih promjena.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2025., 11:21   #2342
Quote:
flowes23 kaže: Pogledaj post
Pozdrav, prošle su 2 godine od mog zadnjeg posta, od tada se zaista svašta promijenilo u pogledu ljubavi, mojih očekivanja i razmišljanja, dosta sam radila na sebi. Nažalost još uvijek nisam upoznala nekog s kim bi ostvarila neku ozbiljniju vezu, zanima dal' će biti uskoro neke promjene, dal ću se ostvariti kroz dom i obitelj?
https://ibb.co/Wg2BPXx
Pitanje je baš jako u skladu s osnovnim karakterom (rak/vaga/bik) iz kojeg zapravo izvire i ta svrha kojoj težimo u životu. Ovo je karakter koji u sebi nosi puno nježnosti i osjetljivosti jer je sav sazdan od Mjeseca i Venere.

Dakle, radi se o karakteru koji u sebi nosi puno "dobrote" i s kojim treba puno strpljenja, pažnje i nježnosti u ophođenju kako bi osoba donekle stekla i utvrdila osjećaj vlastitog identiteta i svrhe (Sunce opozicija Neptun). Ali i vremena da očvrsne kao samostalna osoba. Ovo je na neki način i "vječna djevojčica" koja treba skrb i zaštitu, pa je pitanje samostalnosti zapravo centralna tema ovakvog karaktera koji uvijek teži pripadnosti i uniji s nekim da bi se osjećao dovoljno zaštićeno i zbrinuto.

Za ostvarivanje ljubavne veze prije svega treba pogledati status Venere koja se ovdje nalazi u znaku blizanca iz kojeg radi samo jedan aspekt – opoziciju na Saturn. Ta opozicija može duboko utjecati na osjećaje vlastite vrijednosti i samopoštovanja gdje je osoba sama sebi najveći unutrašnji kritičar. Venera 180⁰ Saturn rezonira s čitavom poviješću bolnih prekida i odnosa koji su utjecali na samopouzdanje osobe, vjerojatno kroz subjektivna iskustva neuspjeha ili odbijenosti. Ključna lekcija ovog aspekta uključuje pronalaženje mira, zadovoljstva i sklada unutar sebe, bez obzira na vanjske odnose, postojanje istih ili potvrde izvana. To je ono na čemu osoba treba raditi kako bi izbalansirala energije Venere u opoziciji Saturna.

Isto tako kada je Venera ograničena Saturnom, osoba se često (posebno kako stari) prema vlastitim Venerinim atributima (čitaj žemstvenošću) nosi "zaostalo", ostavljajući te kvalitete "zaglavljenima" ili u prošlosti ili u strahu od izlaganja. A te Venerine kvalitete trebaju pažnju i brigu osobe da bi se ona kao žemsko biće razvijala i rasla, jednako kao i bilo koji drugi dio njene psihe. To ovdje nije lako jer dispozitori tih dviju planeta (Venere i Saturna) su također uvezani kvadratom pa osoba teško može sagledati sebe na taj način bez da se osjeća poput Pepeljuge. Ali ako želi da se pojavi princ mora raditi na usvajanju ideje da je njen ljubavni put možda trnovit i usamljenički, ali i sa svim bodljama, neravninama, padovima i modricama koje se pokupe po putu on joj može ponuditi nešto posebno - a to je da se izgradi unutar sebe i na taj način stvori prostor za ljubav koja je stvarna i trajna. Radi se o izgrađivanju sebe na način da se stvori shvaćanje da zna i da se može sama brinuti o sebi i da ne treba "sponzora". U protivnom će zauvijek ostati meta muškaraca koji "bi joj mogli biti očevi ili skrbnici".

Gledajući natalnu kartu, ove godine od srpnja s ulaskom Urana u znak blizanca započinje nova životna faza koja pokreće energije vezane uz gore postavljena pitanja jer je Uran vladar 5. polja (ljubavne veze i potomstvo) a on će u svom približno sedmogodišnjem boravku u tom znaku aktivirati Veneru. No to neće biti odmah već za par godina, 2028.–me kada će u tom tranzitu Venerom pokrenuti i ovu opoziciju (egzaktno od srpnja pa do kraja godine) gdje je uz vezu moguća i trudnoća jer Uran vlada 5. poljem. Posebno bih izdvojila kraj listopada 2028. kada je uz tu egzaktnost i Jupiter točno na ASC pa i fizičko tijelo proživljava neki vid renesanse. No, pod Uranovim tranzitima (obzirom na ovakav karakter) životni događaji su dosta siloviti i nose puno stresa, pa bi 2028. posebno u ljeto i u drugom dijelu godine mogla biti jako stresna.

Sretno.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2025., 16:35   #2343
Quote:
Zvijez kaže: Pogledaj post
Placidus - https://ibb.co/204pSy8y

Whole sign - https://ibb.co/xSpfBbwF

Zanimaju me teme 6.kuce, posebno zdravlje s obzirom na planet koji je tu?
Jesam li doomed forever za imati neki zdravstveni problem? (I koji ako bi itko mogao ponuditi neku interpretaciju i po tom pitanju jer doktori i dalje ne znaju sto mi je a zivot propada...)

Igra li ikakvu ulogu to sto se radi o retrogradnom planetu?
Interpretacije na netu su poprilicno fatalisticne i kontriraju jedna drugoj s obzirom da je retrograd u pitanju

P.s. linkam i Solar ako ce pomoci:

https://www.forum.hr/showpost.php?p=...&postcount=408
Za zdravlje se ne gledaju samo "zdravstvene" kuće (6, 8 i 12 ) već mora se sagledati i sama predispozicija kroz 1 kuću.

U tvom slučaju "problem" se nalazi u prvoj kući.

https://1drv.ms/i/c/e634546822fb4655...xHz0A?e=6Bd8rD

Dakle Ur 0 Ve može donijeti (između ostalog) hormonalne probleme, (štitnjača i hipofiza ) a Ne 0 So (između ostalog) probleme gubitka svijesti , sistemske probleme, a zbog jarca može biti problem sa kožom. Sve zajedno mogu biti autoimuni problemi...

Dakle 2017 koju navodiš za zdravstveni problem, je posljedica nekakvog pritiska na tebe, uz težak emocionalni šok povezan sa poljem doma. Zbog aktiviranog So može na neki način biti povezano s ocem?

Ovakav horoskop nije inače toliko problematičan, već su se igrom slučaja posložili teški aspekti istovremeno preko tebi najbitnijih planeta. Takvi teški tranziti redovito donose trajne probleme.

Kako se točno manifestirao tvoj zdravstveni problem i koji je točan uzrok bio odnosno što se zapravo dogodilo 2017?
sasa62 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2025., 22:12   #2344
Quote:
sasa62 kaže: Pogledaj post
Za zdravlje se ne gledaju samo "zdravstvene" kuće (6, 8 i 12 ) već mora se sagledati i sama predispozicija kroz 1 kuću.

U tvom slučaju "problem" se nalazi u prvoj kući.

https://1drv.ms/i/c/e634546822fb4655...xHz0A?e=6Bd8rD

Dakle Ur 0 Ve može donijeti (između ostalog) hormonalne probleme, (štitnjača i hipofiza ) a Ne 0 So (između ostalog) probleme gubitka svijesti , sistemske probleme, a zbog jarca može biti problem sa kožom. Sve zajedno mogu biti autoimuni problemi...

Dakle 2017 koju navodiš za zdravstveni problem, je posljedica nekakvog pritiska na tebe, uz težak emocionalni šok povezan sa poljem doma. Zbog aktiviranog So može na neki način biti povezano s ocem?

Ovakav horoskop nije inače toliko problematičan, već su se igrom slučaja posložili teški aspekti istovremeno preko tebi najbitnijih planeta. Takvi teški tranziti redovito donose trajne probleme.

Kako se točno manifestirao tvoj zdravstveni problem i koji je točan uzrok bio odnosno što se zapravo dogodilo 2017?
U tome je i stvar. 2017. se bas nista nije dogodilo, nikakvog zivotnog soka stresa potopa nije bilo.
Problem je nastupio nakon fizicke aktivnosti(u blizini doma so there is that,) samo me "presjeklo" u abdomenu.
Temperatura, oteceni bolni limfni cvorovi od vrata do prepona, gubitak tezine, mucnina, bolovi po raznim dijelovima tijela, faze nocnog znojenja, svrbi..itd. i ima toga jos sad da ne nabrajam.
Rumatolozi i imunolozi nemaju pojma sto je.
Imam crno na bijelo da nije autoinflamatorna prica.
2017. https://ibb.co/xtmJyhgf
https://ibb.co/8Df4sC7g

Ja si trajni gubitak radne sposobnosti ne mogu priustiti. Niti sam tip osobe koja takvo nesto moze prihvatiti.
Tako da ako je trajno bolje da me sto brze dovrsi i da to trajno sto krace traje.
Vrijeme mi je iscurilo.
Makar bi htjela da me prije toga "napadne" licem u lice, da makar znam protiv cega se to borim. Ne ovako podlo s leda...sorry odoh u ogorceni rant

Btw Ne 0 So je Neptun conjuct Sun?
Previse planeta oko ASC/1.kuce je previse "posvadanih" energija?
Sto donosi retrogradni Jupiter u natalnoj?
(Tocno je na Algolu i tocno ga sad ovaj tranzit Urana iritira konjukcijom...Pogotovo s obzirom da je smjesten u toj 6H kao ASC lord. A Pluto je u 12H. nije bas egzaktan opozicija but still.)
Mislim jel to moze biti nemogucnost zaposlenja, problemi na poslu upravo zbog stvarin koje se dogadaju u 12.?- oto je kuca bolnica, zatvora, institucija?
Izguglah svakakva oprecna tumacenja za taj Jupiter Rx.

Zadnje uređivanje Zvijez : 18.04.2025. at 22:59. Reason: Pitanje
Zvijez is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2025., 21:04   #2345
Quote:
Zvijez kaže: Pogledaj post
U tome je i stvar. 2017. se bas nista nije dogodilo, nikakvog zivotnog soka stresa potopa nije bilo.
Problem je nastupio nakon fizicke aktivnosti(u blizini doma so there is that,) samo me "presjeklo" u abdomenu.
Temperatura, oteceni bolni limfni cvorovi od vrata do prepona, gubitak tezine, mucnina, bolovi po raznim dijelovima tijela, faze nocnog znojenja, svrbi..itd. i ima toga jos sad da ne nabrajam.
Rumatolozi i imunolozi nemaju pojma sto je.
Imam crno na bijelo da nije autoinflamatorna prica.
2017. https://ibb.co/xtmJyhgf
https://ibb.co/8Df4sC7g

Ja si trajni gubitak radne sposobnosti ne mogu priustiti. Niti sam tip osobe koja takvo nesto moze prihvatiti.
Tako da ako je trajno bolje da me sto brze dovrsi i da to trajno sto krace traje.
Vrijeme mi je iscurilo.
Makar bi htjela da me prije toga "napadne" licem u lice, da makar znam protiv cega se to borim. Ne ovako podlo s leda...sorry odoh u ogorceni rant

Btw Ne 0 So je Neptun conjuct Sun?
Previse planeta oko ASC/1.kuce je previse "posvadanih" energija?
Sto donosi retrogradni Jupiter u natalnoj?
(Tocno je na Algolu i tocno ga sad ovaj tranzit Urana iritira konjukcijom...Pogotovo s obzirom da je smjesten u toj 6H kao ASC lord. A Pluto je u 12H. nije bas egzaktan opozicija but still.)
Mislim jel to moze biti nemogucnost zaposlenja, problemi na poslu upravo zbog stvarin koje se dogadaju u 12.?- oto je kuca bolnica, zatvora, institucija?
Izguglah svakakva oprecna tumacenja za taj Jupiter Rx.
Imaš li točan datum kad je to bilo?

Kakva vrsta fizičke aktivnosti ? Svakodnevna uobičajena ili nešto vanredno i bitno u tom periodu? Naime pošto je cijeli taj period u 2017 vrlo bitan tražim poveznicu zbog čega je taj period bio bitan i u kojem smislu.

Nadalje kakav odnos je sa ocem? da li je bio prisutan u tvom odrastanju?

Da, mislim na neptun sunce odnos. Upotrebljavam placidus i time nemaš planet u 6, a u 12 je jedino Venera

Opiši taj trenutak što si zapravo osjetila kad te probolo u abdomenu.
sasa62 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2025., 11:40   #2346
Hoće li se uskoro kod mene promijeniti nešto na polju ljubavi? Hoću li uskoro upoznati nekoga značajnog? Slobodna sam oko 7 mjeseci.

Natalna

https://ibb.co/wrSXgt6T

u vezu smo ušli 01.05.2013., vjenčali se 10.10.2015., otišao je 08.10.2024.
iirreennaa is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 07:10   #2347
Dobro jutro! Vezu sa partnerom zapocela sam 07.07.2024., raskinuli smo 12.04.2025.god.
Da li postoji mogucnost da se pomirimo?
Hvala
https://i.ibb.co/Psp3yLtr/horoscope-...1988-13-45.png
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:15.