Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Trudnice

Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.09.2024., 12:44   #2361
Hvala svima za odgovore oko kolica, bit će i kod nas Aer+ i uzet ću košaru dodatno. Na akciji su do kraja godine pa ne žurim.
cady is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2024., 13:42   #2362
Gdje su na popustu do kraja godine?

Mene bas muci sto je beba dosta nisko u kosari u Aer+ a ja sam 180, i bojim se da mi je to puno da se saginjem.

Sto vi mislite?
abstract is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2024., 14:46   #2363
Jel se moze u istom dolasku hripavac i gripa obaviti?

Mozda bih se narucila tamo iza 1.11., taman na pocetku treceg tromjesjecja.
Zla barbika is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2024., 14:56   #2364
abstract najbolje ti je probati u ducanu pa procjeni sama. Sva ta kolica s manjim kotacima su malo niza od vecih. Moj muz je skoro 2m visok, da po njemu biram imali bi neka ona brdska kolica za off road nemas se u principu ni puno sta saginjati, malo da pokrijes, pomazis, dodas dudu ako cete ju imati. Kad negoduje u kolicima, vecinom zavrse u rukama ili jos bolje nosiljci, tak da nemas puno aktivnosti dok leze i voze se. No svakako probaj pa vidi uzivo. Meni su i Metro bila super, pogotovo jer se kod njih sjedalo pretvara u kosaru, sto je top, nisam to drugdje vidjela, al su cca 2 kg teza i meni je to bilo ipak bitna razlika za 3.kat nosit.

barbika imas brojeve na webu od zavoda, najbolje njih pitat direkt, meni su se iz prve javili i bila je bas ljubazna zena.
Betty1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2024., 20:43   #2365
Quote:
abstract kaže: Pogledaj post
Gdje su na popustu do kraja godine?

Mene bas muci sto je beba dosta nisko u kosari u Aer+ a ja sam 180, i bojim se da mi je to puno da se saginjem.

Sto vi mislite?
Babycenter
cady is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 10:03   #2366
Ja sam jutros odradila OGTT, nije mi bio nikakav problem. Osim što mi je drugi put vadila krv iz iste ruke i nije mogla pogoditi pa je bolilo. Gladna nisam bila niti mi je bio problem ne jesti, a ona tekućina za popiti mi je kao malo slađi sok, ništa posebno, popila bez problema.

Bila sam neki dan na redovnom pregledu i beba je nešto veća, opseg trbuha je za 26tt, a mi smo 24+3 bili pa me malo kopka je li zbog šećera, a vidjet ćemo, valjda će sve biti ok. Ponavljam si stalno da uzv često griješi u mjerama!

Ako netko pikira Stokke flexi kadicu s umetkom za novorođenče, ja sam našla na nekoj stranici Andrews baby company, naša je stranica, nije strana, umetak je gratis i izašlo me sve skupa 50 eura. Valjda neću dobiti ciglu
mamita3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 10:44   #2367
Mamita prati na egradjanima nalaz, meni su rekli kao poslije 3 će biti za pokupiti, ali oni su mi već oko 2 stavili na e građani. Meni je početni bio 4,8 nakon 1 sat 8, 2 i zadnji 6,6. Kad sam popila tu tekućinu sam mislila da neću ubrzo htjet ništa slatko. Ali brzo mi je pao taj šećer već popodne sam htjela nešto slatko.

Ja mislim da to nema veze jer koliko znam tebi je odpocetka beba naprednija. Meni na zadnjem pregledu nije ni ispisao ništa koliko bi beba bila tjedana ali od početka je uvijek 3,4 dana veća.

Kadicu sam ja juce u kauflandu uzela, za prvu ruku za 10 eura. Ako nađem neku bolju ću i tu uzeti. Uzela i potkusulje jedino čekam još u lidlu te tajice. Jer mi je trbuh u zadnjih 2 tjedna jako narastao, da su mi lakše trudnicke za nositi pokrije mi ljepo stomak.
Nina092 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 11:40   #2368
Mamita hvala za info o akciji na Andrews baby stranici.

Znaci Stokke flexi je dobra kadica?

Inace, bas gledam izbor kolica na toj stranici i lijepa su mi

Elodie Mondo: https://www.elodiedetails.com/en/str...r-pebble-green

Netko ima iskustva ili zna nesto o njima?

Recenzija Strollerice je iz 2021 i imala je neke zamjerke, ali od tad su sigurno improveali stvari.
Vidim dodali su ventilacijsku mrezicu na krov.

Ali kaze da sjediste ima krivi pad.. Valjda su i to priomijenili

Kako uopce procijeniti takve stvari kada cemo ici gledati kolica?
Mislim, bez bebe i toddlera je tesko
abstract is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 11:50   #2369
Nina provjerit ću, rekli su mi nalaz će biti kod mog Gin popodne. Zadnji put mi krv isto nisu uopće stavili na e-građani.

Što se bebe tiče od početka je za tjedan veći, dakle umjesto 23+3, računam uvijek da smo 24+3, a kažem ti po ovim mjerama sada trbuh za 26tt. Ostalo za oko 25tt, dok su samo nogice zdepaste na mamu 24+4 haha.
Malo sam čitala, unutar 2 tjedna odstupanja je sasvim uredan nalaz, nije da se brinem nego eto malo to proučavam.
Meni inače na svakom nalazu pišu mjere glave, trbuha itd. i kod svake mi piše za koliko tjedana + dana ta mjera odgovara.

Strah me šećera jer imam i godine i slabo se krećem, a to su neke indikacije. Ali negdje sam pročitala da ta veličina bebe rijetko bude direktno povezana sa šećerom i da šećer u nekih 13% slučajeva samo uzrokuje veću bebu, pa se držim toga za sad.
mamita3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 11:52   #2370
Abstract za kadicu ne znam osobno, meni su je preporučili i svidjelo mi se to sklapanje, čini mi se funkcionalna i jednostavna i mislim da se može dosta dugo koristiti i za stariju bebu.
mamita3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 13:20   #2371
Trudnice zbor vol. 51

Imali smo Stokke kadicu, koristili smo ju prvu godinu i onda je pocela pustati (odlijepila se plastika od gume na jednom mjestu). Bila nam je super dotad, svaki dan je bila u funkciji, nosili smo ju i na more. Nakon nje smo kupili Ikeinu za desetak eura ta mi se cini bolja, konkretnija, ali za nju treba imati mjesta.
pikey is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 18:02   #2372
Mamita meni je od početka za 10 dana manja beba i na svakom ultrazvuku tako...i računa mi po tome porod i sve, iako mi je sad računala po mengi za rodiljni pa nez sta da kažem gore na bolnici kad se budem naručivala koji sam tjedan haha ja računam po terminu

Mi smo dobili za babinje Zopa foldable bath, čini mi se super ovako i praktična je pogotovo jer imamo jako malo mjesta i možemo ju sklopiti i objesiti u tuš da ne smeta..e sad vidjet cemo kakva je kad krenemo koristiti
Lejdi diana is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 08:13   #2373
Lejdi ja sam to jednom pitala svog Gin i rekao mi je da se uvijek racuna po tom prvom uzv... al evo kad sam se npr.narucivala na anomaly, opet te traze datum zm. Ja sam svejedno napisala tamo negdje da je veci za tjedan. Zbog toga nisam sigurna ni u termin vise... al dobro, kad bude bude
mamita3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 09:16   #2374
Meni je termin na nalazu 9.2.

Po mengi je 14.2.

Zadnji put je spominjao korekciju termina na nesto trece, 16.2.

Mozda do Uskrsa i rodim
Zla barbika is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 12:39   #2375
Bok cure,pitanje za prošle i trenutne trudnice, kad vam se počeo vidjeti trbuščić? Ja sam u 16.tjednu,prva trudnoća i još mi se niš ne vidi znam da je sve to individualno,ali pitam se već kad ću početi izgledati ko trudnica haha
Old 28.09.2024., 12:43   #2376
Neces, neces, neces, pa ce onda preko noci iskociti.

Nemoj se opterecivati, u prvoj trudnoci malo duze treba, a i sve to je dosta individualno. Jedna frendica je malo visa i jaca, tek koji tjedan pred porod se kuzilo da je trudna. Meni se sa 20+ tjedana u prvoj trudnoci vidjelo u uskoj odjeci, u sirem sam do 25/26. tjedna mogla proci pod “jace se najela za rucak”.
Zla barbika is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 13:04   #2377
Prva trudnoća do 16 tjedna ništa, od 20 tjedna do 22 tjedna malo veći stomacic. Tek od 23 tjedna sam se počela zaokruzivat i počeli su me ljudi puštati kao trudnicu.
Nina092 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 17:16   #2378
Mamita ma bitni da bude sve okej...jedino eto sto malo buni to sve...ja sam cak i u hzzo nap termin po ultrazvuku a ne ovaj ranij, zeznula se zab da mi racuna ovaj...zena mi je rekla svakak je okvirno nema veze haha

Blacksway meni su ljudi tek trbuh poceli primjecivati u 25 tjednu, tako da se ne brini hh..ja sad 33 tjedan ljudi koju su me vidali ovako usput iznenadeni da sam toliko trudna jer nisu vidjeli trbuh 😆
Lejdi diana is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 17:22   #2379
Meni se trbuh počeo vidjeti baš rano, a prva trudnoća. Sad sam 16. tjedan i bome se kuži. Sve me strah do kolko će rast
Dinkel is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 18:05   #2380
Mi smo danas kupili krevetić i komodu, uzbuđena sam, iako je nećemo još sa stavljati.
Nina092 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:02.