|
|
27.10.2012., 19:26
|
|
...dreamer...
Registracija: Feb 2005.
|
Nema problema,i sama sam početnik tako da mi je drago ako mogu pomoći 
I nemoj odustati, super je osjećaj kad spleteš sam svoj šal po prvi put! 
|
|
|
27.10.2012., 19:32
|
|
Panorama
Registracija: Apr 2009.
|
Javim se kad krenem s pletenjem  ljuvauprsteipredevunu: 
|
|
|
27.10.2012., 20:59
|
|
di je čep?!
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
croma kaže:
mene srce zaboli kad nešto moram isparat 
|
I mene, i mene...
Al što ćeš - što se mora, nije teško 
|
28.10.2012., 11:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
RI171 kaže:
Da, ove moje su definitivno 4 mm ... nekako pretanko, čini mi se da kad bi počela ne bi nikad završila. Proletit ću sljedeći tjedan po dućanima. Za početak ću se informirati, pa onda , nadam se, krećem na posao...pa koliko stignem uz ostale obaveze. U svakom slučaju hvala ti na postovima, od velike su pomoći početnicima
|
nemoj da te to obeshrabri, ja grijače za ruke pletem na 3,5, dakle ne 4 ili 5 bi po meni za grijače bio max (po meni, ovako iz uzoraka, nisam ja neki znalac  )
s tim da ova debela vuna je 2-3x skuplja od vune za manje igle.
Ja sam srećom na sniženju uspjela nać vunu za igle br.4,5 - plest ću na broj 5.
Unitasova sara, dvobojna, 100 grama 10,00 kuna
a za šalove, da, meni se isto čini bolje deblja vuna, recimo 8. Kad kupim igle taj broj 
|
|
|
28.10.2012., 11:22
|
|
...dreamer...
|
Quote:
purple_haze kaže:
I mene, i mene...
Al što ćeš - što se mora, nije teško 
|
Ja sam isto jucer parala pletivo
Deblja vuna je cca 25 kn 50 grama (kod nas je ta jedina ali vjerujem da ima i skupljih koje su bolje kvalitete) s tim da ti s manje vune dode veca povrsina jer su deblje igle deblje pa su rupe vece (ako me tko shvatio sto zelim rec  ). Ja sam recimo sa dva klupka od 50 grama (znaci 50kn) na 10mm kruznim iglama dobila cirkularni sal od 160cm debljine 25cm. Cak mi je malo predugi ali bila sam paranoicna da mi nece moci oko vrata 2 puta pa sam malo pretjerala 
|
|
|
28.10.2012., 11:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Galadriel kaže:
Ja sam isto jucer parala pletivo
Deblja vuna je cca 25 kn 50 grama (kod nas je ta jedina ali vjerujem da ima i skupljih koje su bolje kvalitete) s tim da ti s manje vune dode veca povrsina jer su deblje igle deblje pa su rupe vece (ako me tko shvatio sto zelim rec  ).
|
kužim, kužim
ja gledam i metražu, nekad je u 50g 110m, nekad 150m, iako se radi o istoj debljini vune (ali ne i istom sastavu)
|
|
|
28.10.2012., 11:34
|
|
Felis Emeritus
Registracija: Dec 2003.
|
Pa ne treba vam originalno kupljena debela vuna za debele igle (i kukice). Stavite dvije ili tri niti skupa i problem riješen  Može iste vrste ili kombinirati različite boje. Debljina niti utječe na prozračnost pletiva, može se i s tankom niti plesti na debele igle ali pletivo će biti rahlo. Za šal, ako nije neki čipkasti elegantni ili ako vuna nije moher, je vjerojatno bolje uzeti duplu nit, da bude topliji. Ali ovisi jako o samoj vuni, teško je napamet savjetovati
Ontopic, pletem, heklam, šivam i vezem (križiće, goblen i druge bodove) još od osnovne škole. Oduvijek mi se to sviđalo i san snova mi je bilo poći s mamom kod njene prijateljice, koja je bila majstor za goblene, i satima gledati njene zbirke časopisa i raznih uzoraka 
|
28.10.2012., 12:10
|
|
...dreamer...
|
Znam da ne treba debela vuna za deblje igle ali isprobala sam sve kombinacije sa debljinom vune i igala i meni osobno je najdraza deblja vuna i deblje igle 
Iako nisam jos probala vise niti tanje vune na deblje igle, ali imam u planu tako nesto isprobati uskoro 
|
|
|
28.10.2012., 12:27
|
|
di je čep?!
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
Galadriel kaže:
Iako nisam jos probala vise niti tanje vune na deblje igle, ali imam u planu tako nesto isprobati uskoro 
|
Ja upravo heklam šal s dvije niti na deblju iglu.
Super je, dobije neku ekstra teksturu. Deblji je i meeeekan 
|
31.10.2012., 15:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
plesti znam i to me čak jako opušta, kao i vezenje goblena (kupila sam si nedavno neki goblen na kojem su dva konjića kako pasu travu na nekoj livadi-predivna slika) i sad kad god ulovim vremena, mada je to nažalost rijetko-bavim se njime
heklanje - no way.... lijepo mi je čut da to netko zna ali mislim da taj "sport" nije za mene,definitivno 
|
|
|
08.11.2012., 15:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
|
heklati ne znam, goblene vezem i to s guštom (moj prvi goblen je ZEKO NA LIVADI)
plesti isto znam ali znam tehniku pletenja, ne znam ono na početku kad treba navući vunu na iglu....valjda budem i to naučila
zadala sam si zadatak da moram isplesti šal do kraja godine pa ću valjda i uspjeti u tome... i ovu zimu grijat će me MOJ šal, ručno izrađen.
bravo ja 
|
|
|
08.11.2012., 16:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Cim zazimi dobijem volju za pletenjem. Od prvih ovojesenskih pahulja splela sam djetetu dvije kape (prvu premalu pa drugu ok), u postupku je kardigan za malu i dva sala, a u planu (dugorocnom) kardigan meni i mozda kakva cable haljina. Volim plest, al ubije me spajanje dijelova na kraju, to mi se nikako ne da.
Najdraze su mi kapice, gotovo za jedan dan posla.
I tako do proljeca, u toplijim mjesecima heklam. To mi je zgodnije jer mogu heklati i na moru i bilo gdje, igle za pletenje ne volim razvlaciti okolo.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
|
10.11.2012., 10:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Daisy5 kaže:
heklati ne znam, goblene vezem i to s guštom (moj prvi goblen je ZEKO NA LIVADI)
plesti isto znam ali znam tehniku pletenja, ne znam ono na početku kad treba navući vunu na iglu....valjda budem i to naučila
zadala sam si zadatak da moram isplesti šal do kraja godine pa ću valjda i uspjeti u tome... i ovu zimu grijat će me MOJ šal, ručno izrađen.
bravo ja 
|
nabiranje očica je jednostavno, neće ti to bit problem, youtube daje sve odgovore 
samo naprijed!
|
|
|
10.11.2012., 10:38
|
|
Panorama
Registracija: Apr 2009.
|
Evo da se pohvalim, moj šal polako napreduje. Puževim korakom ali neka...ima vremena. Ako ne bude za ovu zimu bit će za sljedeću.
Kupila sam neku vunicu koja nije iste debljine po svojoj dužini. Naravno meni je to izgledalo fora, ali kako je ovo moje prvo pletenje, to mi baš nije bila pametna ideja. Možda mi se to čini samo sada u početku da će moj šal imati kvrge
Hvala @Galadriel na korisnim linkovima
|
|
|
27.11.2012., 12:23
|
|
Daleki snovi, miran život
Registracija: Jun 2009.
|
Evo da se i ja napokon oglasim. i ja pletem šal, imam 45 očica. polako napredujem.. valjda do proljeća bude gotov.  he he
|
27.11.2012., 12:35
|
|
...dreamer...
|
Quote:
RI171 kaže:
Evo da se pohvalim, moj šal polako napreduje. Puževim korakom ali neka...ima vremena. Ako ne bude za ovu zimu bit će za sljedeću.
Kupila sam neku vunicu koja nije iste debljine po svojoj dužini. Naravno meni je to izgledalo fora, ali kako je ovo moje prvo pletenje, to mi baš nije bila pametna ideja. Možda mi se to čini samo sada u početku da će moj šal imati kvrge
Hvala @Galadriel na korisnim linkovima
|
Nema problema
Quote:
Nora Medica kaže:
Evo da se i ja napokon oglasim. i ja pletem šal, imam 45 očica. polako napredujem.. valjda do proljeća bude gotov.  he he
|
Samo naprijed,, ici ce ti brze sto duze pletes
Ja sam sada na svojoj prvoj kapici 
|
|
|
27.11.2012., 13:28
|
|
Daleki snovi, miran život
Registracija: Jun 2009.
|
Quote:
Galadriel kaže:
Nema problema
Samo naprijed,, ici ce ti brze sto duze pletes
Ja sam sada na svojoj prvoj kapici 
|
kapica  ideššš.. kak se to radi?? joj ja prvo radim jednostavne stvari. čak mi je palo na pamet da si napravim torbu od vune...  ali prvo šal, a onda ćemo dalje vidjeti. 
|
27.11.2012., 13:31
|
|
...dreamer...
|
Quote:
Nora Medica kaže:
kapica  ideššš.. kak se to radi?? joj ja prvo radim jednostavne stvari. čak mi je palo na pamet da si napravim torbu od vune...  ali prvo šal, a onda ćemo dalje vidjeti. 
|
Ja sam krenula sa obicnim salom, pa sam isplela dva duga kruzna i jedan kao okovratnik i sad sam na kapici,,kapu radim sa kruzim iglama na ovaj nacin:
http://www.youtube.com/watch?v=TExqH...ure=plpp_video
S tim da jos nisam dosla do suzavanja na vrhu 
|
|
|
27.11.2012., 17:25
|
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
|
ja sam valjda jedina na svijetu koja je počela plesti kao prvi rad džemper
Preporuka svima koje hoće plesti i heklati da dođu na Ravelry, postoji i grupa Croatia i grupe bivših yu republika, plus nepresušan izvor inspiracije ...
|
|
|
27.11.2012., 17:33
|
|
...dreamer...
|
Quote:
Donata kaže:
ja sam valjda jedina na svijetu koja je počela plesti kao prvi rad džemper
Preporuka svima koje hoće plesti i heklati da dođu na Ravelry, postoji i grupa Croatia i grupe bivših yu republika, plus nepresušan izvor inspiracije ...
|
Ja sam tamo ali nisam znala za grupu, moze link?
I svaka cast na demperu!! Hrabro 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:57.
|
|
|
|