Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.04.2025., 13:03   #2421
Znala sam ljude koji su se zaustavili pomoći nekom kome se auto pokvario nasred ceste. Pljusak je bio. Treći se zabio u njih i poginuli su.

Istu scenu smo imali jednom, možda smo bili prvi koji su prošli pored tog auta koji je stajao na autoputu na pljusku, vidljivost je bila nikakva, nazvali smo policiju ali nismo stali
Old 26.04.2025., 13:03   #2422
Ja već u kočenju palim sva 4.
Blicam i dalje suprotnom smjeru kada vidim da se približavaju opasnosti.
I dalje mi je najveća noćna mora cesta sa 4 trake kada krene pješak prelaziti.
Tako su pogazili moju poznanicu (zauvijek) u zagrebu. Križanjem Zvonimirove i Sulekove. Nadam su da su stavili semafor.
Njoj je jedna žena stala na pješačkom, a džip iza nje je izašao iz kolone, obišao tu ženu i pogazio curu. Nije imala šanse protiv džipa
tomorrow2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 13:07   #2423
Tako su pogazili moju poznanicu (zauvijek) u zagrebu. Križanjem Zvonimirove i Sulekove. Nadam su da su stavili semafor.
Njoj je jedna žena stala na pješačkom, a džip iza nje je izašao iz kolone, obišao tu ženu i pogazio curu. Nije imala šanse protiv džipa.
Kad mi se pokvario službeni auto na autoputu, uspjela sam stati na travu, a i ja izašla i popela se na brdo malo dalje. Bilo je sunčano, ali isto bi napravila i po kiši. Stavila sam i trokut, ali do tog mjesta hodala po travi.
tomorrow2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 13:15   #2424
Quote:
Gzena kaže: Pogledaj post
Starci su poceli sve vise problema radit. Prosli tjedan se zabila muzu u autu, nista strasno, ALI...
Ona baba sto je zgazila dijete na zebri u Samoboru.
Kamikaze.
Jel ti rekla zasto nije stala?
bas kamikaze

nije nista rekla, smrzla se, nije ni izasla iz auta kad se to desilo
zaustavila se zena u susjednoj traci, pitala jesam ok, jel treba koga zvati...
gospodja je izasla iz auta tek kad sam ja dosla do nje
i onda je htjela odmah preparkirat, rek'o dajte da pofotkam prvo, sljedece je bilo - ne trebamo popunjavati izvjesce ionako je ona kriva i sl
na prijavu stete je dosla bez auta, u papirima koje je popunjavala u osiguranju je navela krivu ulicu (a ulica je jedna od vecih u zagrebu, tesko mozes fulat) itd
nadam se da joj nakon sto joj uskoro istekne dozvola nece vise produzavati

iako fizicki izgleda fit, sve ostalo je rekla bi u skladu s godinama
Peppa Pig is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 13:56   #2425
Quote:
tomorrow2 kaže: Pogledaj post
Ovo.

Par puta sam imala sranja sa elektronikom da mi se auto samo zgasi u vožnji. Ruka automatski leti na prekidač za sva četiri, još dok me inercija nosi dalje do prikladnog mjesta da stanem (ako ga ima).

Ako noću ulazim u nepregledni zavoj, preventivno blicam, nek me se vidi, pune su ceste stoke koja siječe zavoje (kako bih takvima jebala majku kaznama, unuci bi im otplaćivali).

Ali ne možeš sve predvidjeti. Naprosto ne možeš. Neki dan dolazim na križanje, imam prednost, srećom sam skužila babu s desne ulice. Stoji, vidim da gleda prema meni i krava krene točno kad sam nadošla na križanje, a imala je vremena bar pet puta proći. Fala bogu što su mi kočnice besprijekorne.

Doslovno svaki dan je bar neka incidentna situacija. S jedne strane šleperi i traktori koji se ponašaju kao da su sami na cesti, s druge nadrkani, živčani i bahati divljaci kojima je ispod časti da je itko ispred njih. Policije nigdje.

Bojim se da će biti sve gore.
Old 26.04.2025., 15:07   #2426
Kod mene je još uvijek prolazno (istra), ali proci rijeku prema zg i zg, mi stvara stres.
Planirala sam da ja vozim u zg, muka mi je već od opasnosti koje vrebaju.
Dok Slovenija mi je super, nije mi bio nikakav problem ići u Ljubljanu, a centar kopra me oduševio. Imaju super kruzne tokove koji te sami vode gdje trebaš izaći. Ono kad struka unaprijedjuje protočnost. U trstu sam vozila od željezničke preko 5km u zelenom valu (vjerojatno bi i dalje, ali sam tražila neku trgovinu).
Naravno spoj istre i prvog autoputa je užas ako zapnes u prometu
tomorrow2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 15:30   #2427
Quote:
Njoj je jedna žena stala na pješačkom, a džip iza nje je izašao iz kolone, obišao tu ženu i pogazio curu. Nije imala šanse protiv džipa
To je bila ona cura iz pule? Nećakinja od moje prof
Old 26.04.2025., 17:49   #2428
Prijatelj je u Sloveniji doživio situaciju da je vozio lijevom trakom i auto ispred njega se makne naglo u desnu, i onda vidi auto kako poprečno stoji u lijevoj traci, i žensku pored njega kako telefonira, a u desnoj traci malo iza njega kamion, i pada kiša.

Srećom taman malo prije toga je kupio novi auto koje je detektiralo prepreku na cesti, i uspio je uz kočenje preći u desnu traku bez zaustavljanja. Upalili su mu se svi sigurnosni sustavi u autu i praktički ga je auto izvukao iz te situacije (detekcije auta u trakama, napredni ESC i sav softver koji time upravlja). Kaže da nije siguran bi li ju sa starim autom uspio izbjeći, ili bi pokupio žensku ili bi izgubio kontrolu pri izbjegavanju.
capttawish is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 19:01   #2429
Što se tiče prometa, mrzim i kad pješaci stoje na samom rubu rinzola dok čekaju zeleno.

Vozim minimalnom brzinom, niti 20, prijeđem svoje zeleno i na drugom kraju čekaju pješaci svoje zeleno, vidim jedna baba stoji na samom rubu i gleda u mobitel. Još sam usporila i kaj ju nije zaneslo baš netom prije nego sam ja autom došla do njih. Sama sreća me spasila da se uspjela nekako zadržati na pločniku tj rinzolu i nije mi pala pod auto. I ja bih bila kriva za taj njezin očiti nemar.

Uvijek i kad vidim djecu na pločniku namjerno usporim, zaobiđem max koliko mi druga traka dopušta, ali ljudi su općenito neoprezni u prometu bilo vozači auta, pješaci, biciklisti.

One na električnom romobilu ne želim ni spominjati, to bi sve trebalo kaznit.
BitterSweet is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 19:29   #2430
Quote:

Njoj je jedna žena stala na pješačkom, a džip iza nje je izašao iz kolone, obišao tu ženu i pogazio curu. Nije imala šanse protiv džipa.

.
Ovako je skoro nastradao moj malac na seoskoj cesti, običnoj jelte s dva smjera, crta po sredini.
Traktor mu stao da pređe preko zebre, a idiot iza krenuo trubiti traktoru i isao ga zaobići. Samo sam čula kočenje, srce mi stalo. Kaže malac da se i on prestrašio (to je ono 50 m od naseg dvorista bilo). Auto je stao malo ispred njega

Idioti
Snow Fairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 21:41   #2431
Nerealna slika. https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/po...---910078.html
Gzena is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 22:02   #2432
Quote:
MarLov kaže: Pogledaj post
To je bila ona cura iz pule? Nećakinja od moje prof
Da, ona.
Subota popodne je bila i išla je raditi u knjižaru.

Nije imala šanse jer i kad su dvije trake, možeš gledati da u obe stoje auti, ali ne možeš biti siguran da će netko izaci iz svoje ako je druga prazna.
Ja radje ne stanem u tom slučaju (ako je netko iza mene i 4 trake su). Ako treba, platiti ću kaznu
tomorrow2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 22:05   #2433
Quote:
Gzena kaže: Pogledaj post
Zelenski kao na ispovijedi.
Old Jučer, 21:58   #2434
Quote:
capttawish kaže: Pogledaj post
Prijatelj je u Sloveniji doživio situaciju da je vozio lijevom trakom i auto ispred njega se makne naglo u desnu, i onda vidi auto kako poprečno stoji u lijevoj traci, i žensku pored njega kako telefonira, a u desnoj traci malo iza njega kamion, i pada kiša.
Vozio je lijevom trakom.

Quote:
BitterSweet kaže: Pogledaj post
Što se tiče prometa, mrzim i kad pješaci stoje na samom rubu rinzola dok čekaju zeleno.
Stvarno? Što da radimo mi koji nemamo semafora? Kad imam semafor, držim se podalje. Kad nemam - primila sam savjet da stanem na rub.
Odgovori s citatom
Old Jučer, 23:15   #2435
Quote:
Gingerina kaže: Pogledaj post
Stvarno? Što da radimo mi koji nemamo semafora? Kad imam semafor, držim se podalje. Kad nemam - primila sam savjet da stanem na rub.
Kao što si me i sama citirala, pisala sam o situaciji kad je semafor, ovo tvoje je sasvim drugo pitanje.

I radi se o pješacima koji ne obraćaju pažnju na promet, semafor, zebru ili štogod.

Tako da bi odgovor bio - ako si već na rubu rinzola, u kojem god slučaju, nadam se da gledaš preko ceste, a ne buljiš u mobitel, knjigu ili nebitno kaj.
BitterSweet is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 23:25   #2436
Panično gledam lijevo i desno, a baš je zavoj pa ne vidim tko juri s lijeva.
Odgovori s citatom
Old Danas, 00:47   #2437
Nikica Jelavić USKOK-u otkrio detalje famozne kave s Kekinom: ‘Zamolio sam ga da mi pomogne preko Ivane, a kad sam mu spomenuo Istru...‘
Quote:
Pritom je naveo i zašto je uopće nazvao Milu Kekina i predložio da popiju kavu - a to nije bila pjesma "Bačkizagre stuhpa šeja". Dok je to bila usputna tema, glavni motiv, tvrdi Jelavić, bila je nemogućnost njega i njegova partnera da dobiju rješenje gradskih službi za proširenje terase njihova lokala na Kvatriću na gradsko zemljište. Stoga se sjetio Mile Kekina i odlučio mu se obratiti "jer mu je supruga u stranci Možemo! koja je na vlasti u Gradu Zagrebu pa da mu iznese svoj problem i zamoli pomoć".
...
Mile Kekin je, nastavlja Jelavić, sve to saslušao i rekao mu da mu ne može pomoći. Jelavić tvrdi da mu je nakon toga rekao: "Meni ne možeš pomoći, a ti i žena kupujete zemlju u Istri po sitnim cijenama." Prema Jelavićevu iskazu, Kekin je ostao vidno zbunjen, i počeo je mucati. "Kad sam mu rekao - a što bi bilo da uokolo počnem govoriti o vašoj zemlji - rekao je da će razgovarati s Ivanom da ona razgovara s Lukom (Thumm) koji je glavni za terase u Gradu..." Prije odlaska, dodao je Jelavić, Kekin mu je rekao "da ništa ne brine i da će sve biti riješeno".
capttawish is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 00:50   #2438
Quote:
Gingerina kaže: Pogledaj post
Vozio je lijevom trakom.
I? Bit je da je žena u lijevoj traci stajala s autom i telefonirala. A u lijevoj traci uvijek ima nekoga, uvijek netko nekoga pretiče, netko nekome blica, netko se miče itd.
capttawish is offline  
Odgovori s citatom
Old Danas, 12:33   #2439
Bit je da se kod nas ne vozi lijevom trakom, to samo u UK i drugdje negdje daleko.

Možda je bio autoput?
Odgovori s citatom
Old Danas, 12:48   #2440
Je l netko zna o kojem se to lokalu na Kvatriću radi?
Alfa711 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:47.