Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Ostale umjetnosti > Strip

Strip Kvadrat na kvadrat.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.04.2022., 10:53   #2501
Quote:
Constantine kaže: Pogledaj post
Deadwood dick - pročitao drugi i treći album.

Jedino dobro je brutalno nasilje. Cijena za primjerak je preskup. Dobra treš zabava, ništa više. Na početku sam mislio da će biti kao špageti western, a na kraju otiđe u onu kategoriju jeftinih treš western filmova.
Izdanje VČ-a je 30-tak kuna po broju, to nije preskupo!

https://shop.skolskaknjiga.hr/knjize...o-kao-krv.html

i manje...23 kune.
Odgovori s citatom
Old 26.04.2022., 19:14   #2502
Vec danima se mučim s epizodom Texa "Miran čovjek"...
Odgovori s citatom
Old 26.04.2022., 19:28   #2503
Quote:
dr.mabuse kaže: Pogledaj post
Vec danima se mučim s epizodom Texa "Miran čovjek"...
To ona epizoda s njegovim bratom?
Old 26.04.2022., 19:47   #2504
Quote:
To ona epizoda s njegovim bratom?
Da
Odgovori s citatom
Old 26.04.2022., 20:11   #2505
Veliki zli lisac - mislio sam da je to neko dječje štivo, pa da prelistam. I na kraju fenomalan humoristični strip s sjajnim likovima. Pas čuvar je najjači. Odlični gegovi, sjajni dijalozi i urnebesne fore i situacije. Naročito situacije s kokoši. Iskidao sam se od smijeha. I baš kad sam završio, htio bi da ima još toga.
Old 27.04.2022., 15:19   #2506
Quote:
Veliki zli lisac - mislio sam da je to neko dječje štivo, pa da prelistam. I na kraju fenomalan humoristični strip s sjajnim likovima. Pas čuvar je najjači. Odlični gegovi, sjajni dijalozi i urnebesne fore i situacije. Naročito situacije s kokoši. Iskidao sam se od smijeha. I baš kad sam završio, htio bi da ima još toga.
Istina, odličan strip.

...ima i animarani film ali nije toliko smiješan kao strip.
Odgovori s citatom
Old 28.04.2022., 17:55   #2507

U tako dosadnom stripu jedna fenomenalan tabla tj. dvije.

Nikad ne znaš kaj ti strip nosi!
Odgovori s citatom
Old 09.05.2022., 19:50   #2508
Tvrđa - pročitao sve albume i želim još. Macan odlično prevodi. Sjajan humor, crtež, likovi i atmosfera.
Old 10.05.2022., 08:55   #2509
Gigi Simeoni - Kad vuk lovi

Potraga za krunom židovskog kralja od strane nacista, za koju ni vjeruju da ima moći, pa onda nakon rata se traga za istom krunom od strane saveznika....Avantura, sve u svemu dobra razbibriga. u zadnjem dijelu su mi malo off bile nekakve automobilističke trke, ali ništa strašno
Old 12.05.2022., 16:32   #2510
Čitam Godišnjak hrvatskog stripa, stvarno ima cool stripova. Prolistajte ako ste u prilici!
Odgovori s citatom
Old 14.05.2022., 11:27   #2511
Scott pilgrim - pročitao sva tri albuma. Film nije ipak sve ubacio, ali dobar je. Hipsterski strip pun humora, često kaotičan s odličnim crtežom. Sad jedino što mi ne leži ta hipsterska kultura. Strip je ionako više za mlade, a glavni lik je doslovce lijeni idiot. Simpa za pročitati i to je sve.
Old 17.05.2022., 14:48   #2512
Artiljerke 3/4

....jako zabavna BD avantura u izdanju Strip-Agneta!
Odgovori s citatom
Old 13.06.2022., 08:28   #2513
Jean-Marc Rochette - Vuk

Hemingvejevska priča o starom pastiru kojm probleme radi jedan vuk, koji je uz to i zaštićena beštija. U redu je priča, crtež dobar, 100tinjak stranica, zaboravljivo
Old 13.06.2022., 12:23   #2514
Arapin budućnosti 5 - nastavak serijala. Isto se s guštom čita. Sad koliko je fikcija, koliko autobiografija. Shvaćam da je majka od autora bila naivna podložna žena koja je vjerovala u bajke od Sirijca, ali da je u zadnjoj knjizi postala toliko "glupa" da se okrenula vidovnjacima i pričama o crnoj magiji?

Ostalo prikaz arapskih doseljenika kako maltetriraju ljude u Francuskim školama. I ljubavne zgode našeg glavnog lika i problematična birokracija oko otmice djeteta.

S jedne strane je simpatično čitati radi crteža, a s druge strane, u realnosti, teško razdoblje i osjećaj nemoći. Naročito njegov otac koji je već bio lažljivac dok nije postao veliki vjernik radi svog ega. Seljak bio i seljak ostao.
Old 13.06.2022., 14:11   #2515
Quote:
Arapin budućnosti 5 - nastavak serijala. Isto se s guštom čita. Sad koliko je fikcija, koliko autobiografija. Shvaćam da je majka od autora bila naivna podložna žena koja je vjerovala u bajke od Sirijca, ali da je u zadnjoj knjizi postala toliko "glupa" da se okrenula vidovnjacima i pričama o crnoj magiji?

Ostalo prikaz arapskih doseljenika kako maltetriraju ljude u Francuskim školama. I ljubavne zgode našeg glavnog lika i problematična birokracija oko otmice djeteta.

S jedne strane je simpatično čitati radi crteža, a s druge strane, u realnosti, teško razdoblje i osjećaj nemoći. Naročito njegov otac koji je već bio lažljivac dok nije postao veliki vjernik radi svog ega. Seljak bio i seljak ostao.
Ja taman završio prvu knjigu. Vjerujem da su baza bila labava sjećanja, ali i da ima istine u onome što je pisao.

Neke stvari su me zgrozile, ali opet zanimljivo...
Old 13.06.2022., 14:32   #2516
Quote:
Cahit kaže: Pogledaj post
Ja taman završio prvu knjigu. Vjerujem da su baza bila labava sjećanja, ali i da ima istine u onome što je pisao.

Neke stvari su me zgrozile, ali opet zanimljivo...
Čekaj dok dođeš do pete knjige. Ali zanimljiva je i usporedba francuskog i sirijskog školstva i njihovog mentaliteta.

A i prikaz mržnje prema židovima i kako odgajaju djecu da ih mrze. I razlike u njihovoj kulturi. Najviše me šokiralo da žene jedu ostatke hrane koje im muževi, očevi i braća pojedu.

A Riadov otac je bio teški licemjer. Imao je priliku uspjeti u Francuskoj, ali je zapeo u vlastite fantazije. Takvih primjera ima i kod nas.
Old 13.06.2022., 21:20   #2517
Quote:
A i prikaz mržnje prema židovima i kako odgajaju djecu da ih mrze
Najjača je ona igračkica izraelskog vojnika koji maše bijelom zastavom a istovremeno krije nož u drugoj ruci iza leđa. Kao, kukavica i podlac istovremeno

Quote:
Najviše me šokiralo da žene jedu ostatke hrane koje im muževi, očevi i braća pojedu.
Da, i ona djeca koja su nabola psa na vile iz zabave, pa mali sirijci koji seru posvuda. Ima materijala
Old 13.06.2022., 22:25   #2518
Quote:
Cahit kaže: Pogledaj post
Najjača je ona igračkica izraelskog vojnika koji maše bijelom zastavom a istovremeno krije nož u drugoj ruci iza leđa. Kao, kukavica i podlac istovremeno

Da, i ona djeca koja su nabola psa na vile iz zabave, pa mali sirijci koji seru posvuda. Ima materijala
Je, kasnije ima i gorih stvari.
Tek škola i njihove brutalne metode.
Old 15.06.2022., 08:43   #2519
pozdrav! molim pomoć i preporuku oko kupnje (poklona za muža)

kupila bi neko od Fibrinih izdanja (tvrdi uvez za kućnu biblioteku): Snyderov Batman Nulta godina, ili Millerov Godina Prva; koji da izaberem i imate li bolju preporuku (ne mora nužno biti Batman).

hvala znalcima
VALVAL is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2022., 09:40   #2520
Quote:
VALVAL kaže: Pogledaj post
pozdrav! molim pomoć i preporuku oko kupnje (poklona za muža)

kupila bi neko od Fibrinih izdanja (tvrdi uvez za kućnu biblioteku): Snyderov Batman Nulta godina, ili Millerov Godina Prva; koji da izaberem i imate li bolju preporuku (ne mora nužno biti Batman).

hvala znalcima
Ja bih Millera, a ako se radi o Batmanu uzeo bih u paru Duga noć vještica i Mračna pobjeda. U paru, jer jedan bez drugog ne ide
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:04.