Strip Kvadrat na kvadrat. |
|
|
22.04.2022., 10:53
|
|
Svakako
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
Constantine kaže:
Deadwood dick - pročitao drugi i treći album.
Jedino dobro je brutalno nasilje. Cijena za primjerak je preskup. Dobra treš zabava, ništa više. Na početku sam mislio da će biti kao špageti western, a na kraju otiđe u onu kategoriju jeftinih treš western filmova.
|
Izdanje VČ-a je 30-tak kuna po broju, to nije preskupo!
https://shop.skolskaknjiga.hr/knjize...o-kao-krv.html
i manje...23 kune.
|
|
26.04.2022., 19:14
|
|
Svakako
|
Vec danima se mučim s epizodom Texa "Miran čovjek"...
|
|
26.04.2022., 19:28
|
|
Mag radničke klase
Registracija: Jun 2005.
|
Quote:
dr.mabuse kaže:
Vec danima se mučim s epizodom Texa "Miran čovjek"...
|
To ona epizoda s njegovim bratom?
|
26.04.2022., 19:47
|
|
Svakako
|
Quote:
Constantine kaže:
To ona epizoda s njegovim bratom?
|
Da
|
|
26.04.2022., 20:11
|
|
Mag radničke klase
|
Veliki zli lisac - mislio sam da je to neko dječje štivo, pa da prelistam. I na kraju fenomalan humoristični strip s sjajnim likovima. Pas čuvar je najjači.  Odlični gegovi, sjajni dijalozi i urnebesne fore i situacije. Naročito situacije s kokoši.  Iskidao sam se od smijeha. I baš kad sam završio, htio bi da ima još toga.
|
27.04.2022., 15:19
|
|
Svakako
|
Quote:
Constantine kaže:
Veliki zli lisac - mislio sam da je to neko dječje štivo, pa da prelistam. I na kraju fenomalan humoristični strip s sjajnim likovima. Pas čuvar je najjači.  Odlični gegovi, sjajni dijalozi i urnebesne fore i situacije. Naročito situacije s kokoši.  Iskidao sam se od smijeha. I baš kad sam završio, htio bi da ima još toga.
|
Istina, odličan strip.
...ima i animarani film ali nije toliko smiješan kao strip.
|
|
28.04.2022., 17:55
|
|
Svakako
|
U tako dosadnom stripu jedna fenomenalan tabla tj. dvije.
Nikad ne znaš kaj ti strip nosi!
|
|
09.05.2022., 19:50
|
|
Mag radničke klase
|
Tvrđa - pročitao sve albume i želim još. Macan odlično prevodi. Sjajan humor, crtež, likovi i atmosfera.
|
10.05.2022., 08:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Gigi Simeoni - Kad vuk lovi
Potraga za krunom židovskog kralja od strane nacista, za koju ni vjeruju da ima moći, pa onda nakon rata se traga za istom krunom od strane saveznika....Avantura, sve u svemu dobra razbibriga. u zadnjem dijelu su mi malo off bile nekakve automobilističke trke, ali ništa strašno
|
12.05.2022., 16:32
|
|
Svakako
|
Čitam Godišnjak hrvatskog stripa, stvarno ima cool stripova. Prolistajte ako ste u prilici!
|
|
14.05.2022., 11:27
|
|
Mag radničke klase
|
Scott pilgrim - pročitao sva tri albuma. Film nije ipak sve ubacio, ali dobar je. Hipsterski strip pun humora, često kaotičan s odličnim crtežom. Sad jedino što mi ne leži ta hipsterska kultura. Strip je ionako više za mlade, a glavni lik je doslovce lijeni idiot. Simpa za pročitati i to je sve.
|
17.05.2022., 14:48
|
|
Svakako
|
Artiljerke 3/4
....jako zabavna BD avantura u izdanju Strip-Agneta!
|
|
13.06.2022., 08:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Jean-Marc Rochette - Vuk
Hemingvejevska priča o starom pastiru kojm probleme radi jedan vuk, koji je uz to i zaštićena beštija. U redu je priča, crtež dobar, 100tinjak stranica, zaboravljivo
|
13.06.2022., 12:23
|
|
Mag radničke klase
|
Arapin budućnosti 5 - nastavak serijala. Isto se s guštom čita. Sad koliko je fikcija, koliko autobiografija. Shvaćam da je majka od autora bila naivna podložna žena koja je vjerovala u bajke od Sirijca, ali da je u zadnjoj knjizi postala toliko "glupa" da se okrenula vidovnjacima i pričama o crnoj magiji?
Ostalo prikaz arapskih doseljenika kako maltetriraju ljude u Francuskim školama. I ljubavne zgode našeg glavnog lika i problematična birokracija oko otmice djeteta.
S jedne strane je simpatično čitati radi crteža, a s druge strane, u realnosti, teško razdoblje i osjećaj nemoći. Naročito njegov otac koji je već bio lažljivac dok nije postao veliki vjernik radi svog ega. Seljak bio i seljak ostao.
|
13.06.2022., 14:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Constantine kaže:
Arapin budućnosti 5 - nastavak serijala. Isto se s guštom čita. Sad koliko je fikcija, koliko autobiografija. Shvaćam da je majka od autora bila naivna podložna žena koja je vjerovala u bajke od Sirijca, ali da je u zadnjoj knjizi postala toliko "glupa" da se okrenula vidovnjacima i pričama o crnoj magiji?
Ostalo prikaz arapskih doseljenika kako maltetriraju ljude u Francuskim školama. I ljubavne zgode našeg glavnog lika i problematična birokracija oko otmice djeteta.
S jedne strane je simpatično čitati radi crteža, a s druge strane, u realnosti, teško razdoblje i osjećaj nemoći. Naročito njegov otac koji je već bio lažljivac dok nije postao veliki vjernik radi svog ega. Seljak bio i seljak ostao.
|
Ja taman završio prvu knjigu. Vjerujem da su baza bila labava sjećanja, ali i da ima istine u onome što je pisao.
Neke stvari su me zgrozile, ali opet zanimljivo...
|
13.06.2022., 14:32
|
|
Mag radničke klase
|
Quote:
Cahit kaže:
Ja taman završio prvu knjigu. Vjerujem da su baza bila labava sjećanja, ali i da ima istine u onome što je pisao.
Neke stvari su me zgrozile, ali opet zanimljivo...
|
Čekaj dok dođeš do pete knjige. Ali zanimljiva je i usporedba francuskog i sirijskog školstva i njihovog mentaliteta.
A i prikaz mržnje prema židovima i kako odgajaju djecu da ih mrze. I razlike u njihovoj kulturi. Najviše me šokiralo da žene jedu ostatke hrane koje im muževi, očevi i braća pojedu.
A Riadov otac je bio teški licemjer. Imao je priliku uspjeti u Francuskoj, ali je zapeo u vlastite fantazije. Takvih primjera ima i kod nas.
|
13.06.2022., 21:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Constantine kaže:
A i prikaz mržnje prema židovima i kako odgajaju djecu da ih mrze
|
Najjača je ona igračkica izraelskog vojnika koji maše bijelom zastavom a istovremeno krije nož u drugoj ruci iza leđa. Kao, kukavica i podlac istovremeno
Quote:
Najviše me šokiralo da žene jedu ostatke hrane koje im muževi, očevi i braća pojedu.
|
Da, i ona djeca koja su nabola psa na vile iz zabave, pa mali sirijci koji seru posvuda. Ima materijala 
|
13.06.2022., 22:25
|
|
Mag radničke klase
|
Quote:
Cahit kaže:
Najjača je ona igračkica izraelskog vojnika koji maše bijelom zastavom a istovremeno krije nož u drugoj ruci iza leđa. Kao, kukavica i podlac istovremeno
Da, i ona djeca koja su nabola psa na vile iz zabave, pa mali sirijci koji seru posvuda. Ima materijala 
|
Je, kasnije ima i gorih stvari. 
Tek škola i njihove brutalne metode.
|
15.06.2022., 08:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
pozdrav! molim pomoć i preporuku oko kupnje (poklona za muža)
kupila bi neko od Fibrinih izdanja (tvrdi uvez za kućnu biblioteku): Snyderov Batman Nulta godina, ili Millerov Godina Prva; koji da izaberem i imate li bolju preporuku (ne mora nužno biti Batman).
hvala znalcima 
|
|
|
15.06.2022., 09:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
VALVAL kaže:
pozdrav! molim pomoć i preporuku oko kupnje (poklona za muža)
kupila bi neko od Fibrinih izdanja (tvrdi uvez za kućnu biblioteku): Snyderov Batman Nulta godina, ili Millerov Godina Prva; koji da izaberem i imate li bolju preporuku (ne mora nužno biti Batman).
hvala znalcima 
|
Ja bih Millera, a ako se radi o Batmanu uzeo bih u paru Duga noć vještica i Mračna pobjeda. U paru, jer jedan bez drugog ne ide
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:04.
|
|
|
|