Security Antivirusi, firewalli, patchevi, service packovi, updatei, ... Sve o sigurnosti vašeg računala. |
|
|
04.02.2009., 19:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Koji je najbolji besplatni antivirusni ili (ako ovo uopće smijem pitat) jel se može negdje skinut cijeli pa neki bolji?
I kolko uopće koštaju originali?
|
04.02.2009., 19:39
|
|
Van Halen
Registracija: Nov 2007.
|
Najbolji besplatni antivirus ti je Avira Free definitivno i mozes nju stavit nece biti problema, kakvu zastitu imas sad!!!?  
|
|
|
04.02.2009., 19:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa stavila sam tu Aviru baš danas. Avira pro, besplatno mjesec dana al ne mogu upalit online zaštitu.
|
04.02.2009., 19:57
|
|
Jedna pička
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
xPsycho kaže:
jel mi moze ko dat poklon na pp za kis 09 ?
|
Može,preko MSN-a! 
|
04.02.2009., 21:19
|
|
Kmet
|
Instalirao sam ThreaFire i sve ali sve zamrzlo. Pretpostavljam da se poklo s KIS-om. Deinstalirao sam ga u safe modu.
|
|
|
04.02.2009., 21:26
|
|
Van Halen
|
Pa cemu Threatfire uz KIS kak si dosao na tu ideju, Threafire pase fino uz besplatnu Aviru kao dodatna zastita a ne uz KIS nikako a to si i osijetio bogme!!!  
|
|
|
04.02.2009., 21:34
|
|
Kmet
|
Quote:
tirox kaže:
Pa cemu Threatfire uz KIS kak si dosao na tu ideju, Threafire pase fino uz besplatnu Aviru kao dodatna zastita a ne uz KIS nikako a to si i osijetio bogme!!!  
|
Jesam!  , Ma spominjao se ovdje i TF a i imao sam ga vec pa ono cisto da probam.
Pretpostavljam da Sandboxi nece pravit ove probleme. 
|
|
|
04.02.2009., 21:39
|
|
Van Halen
|
Pa ne treba ti sandiboxie uz KIS 2009 on ti ima sve kaj treba nemoj se s tim zamarat tj sa sandiboxie kad nema potrebe za to !!!  
|
|
|
04.02.2009., 21:49
|
|
Brutalno iskren!
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Aztec kaže:
Jesam!  , Ma spominjao se ovdje i TF a i imao sam ga vec pa ono cisto da probam.
Pretpostavljam da Sandboxi nece pravit ove probleme. 
|
Samo ti stavi sandboxie, ništa ti to ne smeta. ThreatFire i Kaspersky su preteški zajedno, sandboxie mu neće smetat.
|
05.02.2009., 12:15
|
|
Kmet
|
Evo istalirao sam SandBoxie cisto da probam i ne pravi nikakve probleme.
Iako imam KIS i Malwarebytes ovo je jako zgodna stvarcica, nesto skroz drugacije i odlicno dodje osobito kad se ide na one bezobrazne stranice. 
|
|
|
05.02.2009., 12:48
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
Aztec kaže:
...
Iako imam KIS i Malwarebytes ...
|
Onda ti SandBoxie ne treba!
|
|
|
05.02.2009., 13:23
|
|
Van Halen
|
Da Aztec mozes slobodno instalirat kaj hoces preko sandiboxie bilo koji nezgodni program za koji je dobrota dao linkove pa i neki drugi mozes instalirat jer ionako zavrsava u zatvoru a da to i ne zna. Nadam se da si podesio Sandiboxie kak treba!!!  
|
|
|
05.02.2009., 13:55
|
|
Kmet
|
Gledao sam nesto na You Tube o ovom i lik kaze da ga i njegova stara koristi pa cu (nadam se) valjda i ja skuzit. 
Namjestio sam sad samo neke stvari, npr da se pri deinstalizaciji pobrise i sve unutar SandBoxi-a... Ostalo cu poslije, nemam sad bas vremena.
Da KIS i Mbiteys su odlicni ali sto ne i ovo kad ne radi nikakve probleme, bolje sprijecit nego ljecit.
kazem, odlicno je za one starnice sto mi svi volimo. 
|
|
|
05.02.2009., 15:33
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
starapsina kaže:
Samo ti stavi sandboxie, ništa ti to ne smeta. ThreatFire i Kaspersky su preteški zajedno, sandboxie mu neće smetat.
|
Uffff KIS 8 i Threatfire bi bila koljaža  Ali dal ih se može ubaciti u isti ring to je pitanje ? Ili jedan traži da se onaj drugi prvo deinstalira nego li se on instalira.
Quote:
Aztec kaže:
Evo istalirao sam SandBoxie cisto da probam i ne pravi nikakve probleme.
Iako imam KIS i Malwarebytes ovo je jako zgodna stvarcica, nesto skroz drugacije i odlicno dodje osobito kad se ide na one bezobrazne stranice. 
|
Na sandboxie se treba malo i naviknuti.Namjestiti možda treba i da windows explorer bude zaštićen.Većina ga drži vjerovatno da im čuva samo internet pretraživače .
|
|
|
06.02.2009., 07:52
|
|
Kmet
|
Worm helkern, koji je to djavo. KIS mi stalno izbaciva ovu poruku, barem jedno 2 dana.
|
|
|
06.02.2009., 08:09
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Aztec kaže:
Worm helkern, koji je to djavo. KIS mi stalno izbaciva ovu poruku, barem jedno 2 dana.
|
Meni također izbaci tu poruku otprilike dva puta na dan.
Mislim da nije opasno jer poruka nije u crvenom pa ni žutome okviru.Čini mi se kao da su to neki pokušaji detekcije otvorenih portova  nisam išao tražiti...
EDIT,evo:
It's an old exploit patched in 2004 if my memory is serving me correctly, so if you have the patch you're safe and you also have anti-hacker that will stop/block these random attacks, so you're safe, they are not attacking you specificly, but instead any vulnerable pc..............yours is not vulnarable.
---Znači pokušaji detekcije neUpdate-anog računala u nekoj mreži,nije isključivo napad na jedno računalo već traženje slabog nezakrpanog PC-a,pronalaženje rupa izvana,....
http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=29451
Zadnje uređivanje Znatiželjko : 06.02.2009. at 08:19.
|
|
|
06.02.2009., 09:44
|
|
Kmet
|
Da, moguce, al sinoc sam imao neke probleme, prvo s Malwarebytesom (koji nije htio radit), pa mi je onda KIS poceo ludovat i svako 5 sec izbacivao you password of LimeWire is protected, Glary protected, Media protected...Vjerojatno samo slucajnost.
Uglavnom, napravio sam full scan s njim i mirna Bosna.
EDIT: Sad sam se sjetio da je ovo pocelo kad sam sinoc sa torrenta nesto skinuo. Uglavnom  KIS 
|
|
|
06.02.2009., 09:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
I da zakljucimo koji je najbolji..? ja trenutno imam ESET smart..nadam se da to valja.
al uopce ne kuzim kak se on gasi. jel se moze uopce?jer mi se cini da mi usporava net.
BTW imam i spybot,CCleaner i Ad-Aware. vald sam dosta zasticen 
|
06.02.2009., 10:03
|
|
Kmet
|
Quote:
Bart_Simpson kaže:
I da zakljucimo koji je najbolji..? ja trenutno imam ESET smart..nadam se da to valja.
al uopce ne kuzim kak se on gasi. jel se moze uopce?jer mi se cini da mi usporava net.
|
Hmm, nisam ti bas nesto strucan, al sam ja imao ESET, i Ad-Aware, i oni nisu ni do koljena dvojcu KIS und Malwarebytes, ma nisu dorasli samo KIS-u (barem prema mom iskustvu). 
|
|
|
06.02.2009., 10:45
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Aztec kaže:
Da, moguce, al sinoc sam imao neke probleme, prvo s Malwarebytesom (koji nije htio radit), pa mi je onda KIS poceo ludovat i svako 5 sec izbacivao you password of LimeWire is protected, Glary protected, Media protected...Vjerojatno samo slucajnost.
Uglavnom, napravio sam full scan s njim i mirna Bosna.
EDIT: Sad sam se sjetio da je ovo pocelo kad sam sinoc sa torrenta nesto skinuo. Uglavnom  KIS 
|
Nije dobro da tako luduje KIS.Zvuči kao da je prošao neki program za krađu passworda pa je KIS detektirao tek kad je taj došao u kontakt sa drugim programima.
Ako ti je to prestalo valjda je KIS riješio stvar.U slučaju da se ponavlja instalirao bi superantispyware.
Quote:
Bart_Simpson kaže:
|
Nisam probao Smart Security.Nije vrhunski kao komplet ali je dobar.Uz pomoć ovih dodatnih koje imaš solidno si zaštićen.Stavi još malwarebytes,on radi samo kad skeniraš tako da ti ne usporava PC a odlično miče ono što detektira.Bolji je nego Ad Aware i Spybot.
Za gašenje će ti netko drugi reći.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:14.
|
|
|
|