Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Mobiteli > Usporedbe mobitela

Usporedbe mobitela Usporedbe raznih modela, te savjeti i pomoć oko kupovine novog mobitela

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.06.2022., 13:55   #2561
Quote:
assassin kaže: Pogledaj post
Nije ako vidiš mobitel uživo i izgleda ti sve ok.
Je ako kupuješ naslijepo jer moguće da kod mijenjanja nije sve baš dobro postavljeno i zalijepljeno pa malo pleše ili ima prostora gdje prašina može ući.
Hvala 👍
Dany6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2022., 19:56   #2562
Pozdrav, imam ponudu za S21 Plus, navodno nov i zapakiran.
Čovjek će mi poslat slike i zanima me na što paziti i kako znati da li je sve u redu?
theJurke is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2022., 22:46   #2563
Prvo - paziti da ne kupuješ na slijepo ako stvarno ne znaš prodavača.

Dođeš, provjeriš da je račun ok (da nije iz nekog random dućana koji ne postoji) i IMEI na kutiji odgovara onom na računu.
Bilo bi idealno prije kupnje otvoriti kutiju i vidjeti da je i IMEI na mobitelu isti onom na računu - samo daj čovjeku do znanja da ćeš kupiti mobitel, a ne otvoriti mu kutiju i odustati
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2022., 15:43   #2564
Kupujem mobitel preko njuskala. Ne otvoren, kupljen preko firme, a vlasnik kaze da je jamstvo u kutiji, a kutija neotovorena. Jeli to moguce?
Marza is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2022., 16:22   #2565
Quote:
Marza kaže: Pogledaj post
Kupujem mobitel preko njuskala. Ne otvoren, kupljen preko firme, a vlasnik kaze da je jamstvo u kutiji, a kutija neotovorena. Jeli to moguce?
Je, pa uvijek je jamstvo u kutiji

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
JayDeena is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2022., 21:37   #2566
Samo nije ovjereno od dućana, ako na to misliš.
Iako mislim da u zadnje vrijeme nitko ni ne ovjerava nego imaš račun i to je dovoljno.

Naravno, ako je vlasniku kupila firma (i on nije vlasnik firme), obavezno traži da ti da i račun zlu ne trebalo.
Da ne ispadne da je račun u firmi pa ako zatreba garancija, moraš ganjati njega da ganja računovodstvo pa da oni to rješavaju sa servisom.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.10.2022., 18:19   #2567
Samsung Galaxy S22+

Kupujem samsung galaxy s22+ pa sam naletio na par zanimljivih oglasa na njuskalu. Mobitel dosad nikad na njuskalu nisam kupio tako da sam pomalo skeptičan. Ovaj mobitel na samsung.hr stoji 8500, ali se kod "renomiranih" dućana kod nas može naći i za 7700 uz nekakav popust. Na njuškalu sam naišao na par oglasa koji su i ispod 6000, ali to su uglavnom zalagaonice što znači da je mobitel svakako otvoren pri zalaganju pa samim time gubi vrijednost, to shvaćam. Trenutno najzanimljivija ponuda koju vidim, a da se čini legitimna je kod MP-elektronike gdje je mobitel na 6600. Zanima me ima li itko kakva iskustva sa tim dućanom , proguglao sam malo i dosta dobrog i lošeg se može naći iako su recenzije dosta stare. Meni se oglas čini ok, ali muči me da mora postojati neka caka jer cca 2000 kn jeftinija ponuda mi se čini predobro da bude realna.

Molim ako neko ima iskustva s njima da ih podjeli, linkovi s webshopa i njuškala :

https://www.njuskalo.hr/samsung-gala...oglas-37047738

https://www.mp-elektronika.hr/index....gn=direct_link
Tidurion is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2022., 14:08   #2568
Quote:
Tidurion kaže: Pogledaj post
Kupujem samsung galaxy s22+ pa sam naletio na par zanimljivih oglasa na njuskalu. Mobitel dosad nikad na njuskalu nisam kupio tako da sam pomalo skeptičan. Ovaj mobitel na samsung.hr stoji 8500, ali se kod "renomiranih" dućana kod nas može naći i za 7700 uz nekakav popust. Na njuškalu sam naišao na par oglasa koji su i ispod 6000, ali to su uglavnom zalagaonice što znači da je mobitel svakako otvoren pri zalaganju pa samim time gubi vrijednost, to shvaćam. Trenutno najzanimljivija ponuda koju vidim, a da se čini legitimna je kod MP-elektronike gdje je mobitel na 6600. Zanima me ima li itko kakva iskustva sa tim dućanom , proguglao sam malo i dosta dobrog i lošeg se može naći iako su recenzije dosta stare. Meni se oglas čini ok, ali muči me da mora postojati neka caka jer cca 2000 kn jeftinija ponuda mi se čini predobro da bude realna.

Molim ako neko ima iskustva s njima da ih podjeli, linkovi s webshopa i njuškala :

https://www.njuskalo.hr/samsung-gala...oglas-37047738

https://www.mp-elektronika.hr/index....gn=direct_link
Ne kuzim sto ti je problem s mp elektronikom?
Dodes u ducan, das novce I kupis telefon.

Takoder ne kuzim tu opsjednutost ljudi s tim da kutija nije otvarana.
WTF, ako te netko hoće prevariti stavit će jebeni najlon da izgleda kao da kutija nije otvarana. Kao da je to neki problem.

Što se ducana opcenito tiče... Dođeš, das novce i dobiješ telefon. U cemu bi mogao biti problem?
Old 12.10.2022., 15:12   #2569
Quote:
Bjesomar_ kaže: Pogledaj post
Ne kuzim sto ti je problem s mp elektronikom?
Dodes u ducan, das novce I kupis telefon.

WTF, ako te netko hoće prevariti stavit će jebeni najlon da izgleda kao da kutija nije otvarana. Kao da je to neki problem.

Što se ducana opcenito tiče... Dođeš, das novce i dobiješ telefon. U cemu bi mogao biti problem?
Zivim 500 km udaljeno od poslovnice tako da to i nije bas opcija .
Samsung seal kada se otvori ne može se ponovno zalijepiti da se ne vidi tako da je to jedina garancija da mobitel dolazi iz tvornice, a ne da je negdje prije stajao pola godine u izlogu itd.

Dođeš daš novce i dobiješ telefon. Nakon 5 mjeseci dođe problem,a tebe zavlače na servisu ili ne priznaju garanciju. Nije sve tako crno bijelo niti je svaki dućan isti.

Ako ne možeš dati korisnu informaciju, nemoj ni trošiti vrijeme kad očito ne kužiš ništa.
Tidurion is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2022., 16:21   #2570
Garancija je garancija, a prodavatelj ili trgovac nema nikakve veze sa servisom istoga

Kupi mobitel preko operatera da budes siguran, pa ces tek onda vidjeti sta su muke ako te dopadne neispravan uredjaj
lujozg is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2022., 16:26   #2571
Quote:
Tidurion kaže: Pogledaj post
Zivim 500 km udaljeno od poslovnice tako da to i nije bas opcija .
Samsung seal kada se otvori ne može se ponovno zalijepiti da se ne vidi tako da je to jedina garancija da mobitel dolazi iz tvornice, a ne da je negdje prije stajao pola godine u izlogu itd.

Dođeš daš novce i dobiješ telefon. Nakon 5 mjeseci dođe problem,a tebe zavlače na servisu ili ne priznaju garanciju. Nije sve tako crno bijelo niti je svaki dućan isti.

Ako ne možeš dati korisnu informaciju, nemoj ni trošiti vrijeme kad očito ne kužiš ništa.
A nije mogao negdje na nekom skladistu stajati pola godine u neotvorenoj kutiji?

Osim toga siguran si da mozes prepoznati originalni seal od krivotvorenog?
I da, vise manje, svaki ducan je msto se toga tice isti.
Ne govorim o situaciji gdje unapred dajes lovu nego kad dodes u ducan i kupis telefon.
A sto se tice kuzenja, mozda ne kuzim nista ali prilicno sam siguran da kuzim vise od tebe. Radim s telefonima cca 25 godina.
Old 12.10.2022., 21:33   #2572
Kupovina mobitela preko njuškala

Quote:
Bjesomar_ kaže: Pogledaj post
Problem kod otvorenih kutija je ipak malo veći. Jesi možda primjetio da više nitko ne ispunjava jamstvene listiće? Mobitelu se jamstvo aktivira prvi puta kada se telefon spoji na net i aktivira.
Imao sam p20 pro kojem je jamstvo na uređaj bilo 2+ dana razlike u odnosu na račun, tako i s trenutnim mobitelom. Račun izdan po web narudžbi, a jamstvo se aktiviralo tek kad sam aktivirao uređaj.
Sad ti uzmeš uređaj koji je netko vratio isti dan (kupio ujutro, popodne vratio) jer nije bio zadovoljan, uređaj stoji par mjeseci u dućanu, a jamstvo mu se aktiviralo i ide. U startu si zakinut za tih nekoliko mjeseci. Proizvođač ti neće priznati jamstvo jer je uređaju isteklo, a istjerati popravak o trošku prodavača, iako zakonski imaš potpuno pravo na to, u HR je ravno zgoditku na lutriji.

To je razlog zašto se osobno klonim otvaranih kutija ako kupujem novo. Onda želim novo.
Old 12.10.2022., 22:06   #2573
Quote:
J. Knoxville kaže: Pogledaj post
Problem kod otvorenih kutija je ipak malo veći. Jesi možda primjetio da više nitko ne ispunjava jamstvene listiće? Mobitelu se jamstvo aktivira prvi puta kada se telefon spoji na net i aktivira.
Imao sam p20 pro kojem je jamstvo na uređaj bilo 2+ dana razlike u odnosu na račun, tako i s trenutnim mobitelom. Račun izdan po web narudžbi, a jamstvo se aktiviralo tek kad sam aktivirao uređaj.
Sad ti uzmeš uređaj koji je netko vratio isti dan (kupio ujutro, popodne vratio) jer nije bio zadovoljan, uređaj stoji par mjeseci u dućanu, a jamstvo mu se aktiviralo i ide. U startu si zakinut za tih nekoliko mjeseci. Proizvođač ti neće priznati jamstvo jer je uređaju isteklo, a istjerati popravak o trošku prodavača, iako zakonski imaš potpuno pravo na to, u HR je ravno zgoditku na lutriji.

To je razlog zašto se osobno klonim otvaranih kutija ako kupujem novo. Onda želim novo.
Glupost.
Samo kod Iphonea jamstvo kreće od aktivacije.
Kod ostalih bi trebalo od trenutka prodaje.
Proizvođač nema informaciju kad je Android telefon prvi put pokrenut.

Naprosto pises gluposti.

Ispričavam se na grubim riječima ali stvarno su ovo što pišeš gluposti.
Old 13.10.2022., 07:46   #2574
Sorry, ali nisi u pravu. Radio sam u branši s elektroničkim uređajima i ovo što sam napisao vrijedi za Huawei, Samsung, čak i neke proizvođače laptopa.
Old 13.10.2022., 07:59   #2575
Netocno, vrijedi iskljucivo za Apple jer se prilikom aktivacije spaja na Appleove servere.
A drugo, ako je mobitel aktiviran i vracen, to vise nije novi mobitel.
Ako se to ustanovi, jednostavno vratis nazad u trgovinu gdje je kupljen i trazis neaktiviran. Simple as that...
Old 13.10.2022., 11:19   #2576
Neka vam bude.
Nama je samsungov predstavnik rekao da se i Samsungu aktivira jamstvo kad ga aktiviraš.
Isto tako moji huaweijci doma imaju unutar menija podatak do kad mu jamstvo vrijedi.
Old 13.10.2022., 15:40   #2577
Quote:
Neka vam bude.
Nama je samsungov predstavnik rekao da se i Samsungu aktivira jamstvo kad ga aktiviraš.
Isto tako moji huaweijci doma imaju unutar menija podatak do kad mu jamstvo vrijedi.
"Samsungov predstavnik" ti je ocito lagano.

Lupetas gluposti.
Sorry.

Za početak, da bi Android telefon "aktivirao" uopce ne moraš biti online i ne moraš uopce imati točno vrijeme i datum na telefonu.

Kako si uopće zamislio da bi to funkcioniralo?
Old 13.10.2022., 16:12   #2578

Ok, ok...
Ajfonu se jamstvo isto tako tek nakon dan dva pojavi u postavkama, ne odmah isti dan kako si ga aktivirao.

I još mi samo objasni kako moji huawejci (s Google podrškom) imaju zapisano u postavkama do kad jamstvo vrijedi i koje se kosi s datumom na računu? I zašto me niti za s7 niti p20 pro kad su bili na servisu nisu ni pitali za račun niti jamstvo?
Old 13.10.2022., 16:34   #2579
Quote:
Ok, ok...
Ajfonu se jamstvo isto tako tek nakon dan dva pojavi u postavkama, ne odmah isti dan kako si ga aktivirao.

I još mi samo objasni kako moji huawejci (s Google podrškom) imaju zapisano u postavkama do kad jamstvo vrijedi i koje se kosi s datumom na računu? I zašto me niti za s7 niti p20 pro kad su bili na servisu nisu ni pitali za račun niti jamstvo?
A ti meni objasni kako moze Samsung znati kad je prvi put pokrenut ako nije spojen na net i uopće nema točno podešen datum?
Old 13.10.2022., 16:46   #2580

Kako Huawei zna? Kako Samsung zna kroz members aplikaciju?

Ne da mi se više...
Znam s čime su se kolege na prijašnjem poslu borili, znam što meni u dva mobitela piše, ali neka bude po tvom.
Moje iskustvo u praksi je laž, tvoji upisi su točni.
Sve pet. Živili!
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:58.