Koronavirus Obavezna EU covid-potvrda.
Podforum: Skeptici |
|
|
06.02.2022., 08:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
super, hvala.
a jesi li imala isprintan mail potvrde o naručivanju ili se možda može pokazati mail na mobu? 
|
|
|
06.02.2022., 14:09
|
|
patuljasti korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
Carmen 5 kaže:
super, hvala.
a jesi li imala isprintan mail potvrde o naručivanju ili se možda može pokazati mail na mobu? 
|
Samo sam pokazala broj narudžbe na mobitelu, najjednostavnije moguće 
|
06.02.2022., 18:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
super, hvala
|
|
|
07.02.2022., 14:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Spomenuli ste Polikliniku Zagreb, ako se tamo testiram brzim antigenskim, uvodi li se to u sustav i priznaje za potvrdu u RH? Ili se mora testirati kod LOM-a ili PCR? Hvala.
|
|
|
08.02.2022., 19:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2021.
|
Sad mi je nesto nejasno. Ako se virus nalazi u nazofarinksu i samo ga se tamo moze pronaci, kako sad ovi "novi testovi" koji dolaze nogu detektirati virus na samom ulazu u nos, a opet kao i "stari" turanjem vatenog stapica?
|
09.02.2022., 18:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Pozdrav,
od kada se računa izolacija - od dana kada se pojavio prvi simptom (kućni test +) ili dan pcr-a ako je pozitivan? S tim da je razmak između toga 5 dana.
|
|
|
09.02.2022., 20:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Od dana pojave simptoma.
|
|
|
10.02.2022., 07:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Quote:
Duga111 kaže:
Od dana pojave simptoma.
|
Hvala 
|
|
|
10.02.2022., 22:44
|
|
Sajber zvezda
Registracija: May 2011.
|
Quote:
dubidu kaže:
Spomenuli ste Polikliniku Zagreb, ako se tamo testiram brzim antigenskim, uvodi li se to u sustav i priznaje za potvrdu u RH? Ili se mora testirati kod LOM-a ili PCR? Hvala.
|
Ovo i mene zanima, testirao sam se jučer u poliklinici Zagreb brzim antigenskim i nalaz je pozitivan. Ne znam što trebam raditi da dobijem tu potvrdu o preboljenju, moja LOM je beskorisna i ne mogu do nje doći da bi dobio nekakvu informaciju. Odmah po nalazu sam rezervirao termin u A. Štamparu za subotu u nadi da ću dobiti svoju doktoricu i da će me poslati na PCR testiranje ali od toga čini se niš.
Doma sam u samoizolaciji i ne znam šta dalje, jel mogu dobit tu potvrdu bez svoje doktorice ?
|
11.02.2022., 10:31
|
|
Nedokazan i sumnjiv
Registracija: Sep 2008.
|
Dakle bio sam jučer na PCR testu, nikakav dokument me nisu tražili, nikakva identifikacija, ništa. Samo pitali termin kada sam naručen i to je to. Uzeli bris.
Tako je mogao doći bilo tko umjesto mene, ispuniti formular, bris, doviđenja.
Koja farsa je sve ovo.
|
|
|
11.02.2022., 19:37
|
|
Bogey player
Registracija: Aug 2012.
|
Quote:
Molecule kaže:
Ovo i mene zanima, testirao sam se jučer u poliklinici Zagreb brzim antigenskim i nalaz je pozitivan. Ne znam što trebam raditi da dobijem tu potvrdu o preboljenju, moja LOM je beskorisna i ne mogu do nje doći da bi dobio nekakvu informaciju. Odmah po nalazu sam rezervirao termin u A. Štamparu za subotu u nadi da ću dobiti svoju doktoricu i da će me poslati na PCR testiranje ali od toga čini se niš.
Doma sam u samoizolaciji i ne znam šta dalje, jel mogu dobit tu potvrdu bez svoje doktorice ?
|
Zamoli u poliklinici da ti izdaju potvrdu. Uostalom, oni te moraju upisati u sustav HZZO.
|
13.02.2022., 08:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
dubidu kaže:
|
Oni svakako prijave u sustav da ste pozitivni, i potvrdu dobivate 100% nakon toga. Moja žena je išla na taj brzi antigenski u jednu polikliniku u Varaždinu, bila je pozitivna, i drugi dan ju zvali iz epidemiološke službe. Da dana kasnije žena je nazvala svoju doktoricu, ona ju je poslala na pcr jer je zaključila da nikad ne znaš kakva će pravila biti danas, a kakva sutra, pa je bolje da se i s pcr-om potvrdi nalaz. Kod nas u VŽ nema neke gužve za pcr, dođe se odmah na red, pa ju je tako u četvrtak popodne naručila za petak ujutro u pola 10 na testiranje. Opet je bila pozitivna, i drugi dan opet zovu genijalci iz epidemiološke 
Kad im je objasnila da su ju već zvali, sve ok je bilo. Izolacija ne počinje opet iz početka nego već ionako traje od ponedjeljka.
|
|
|
14.02.2022., 11:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Gdje se u centru Zagreba može obaviti BAT?
Poslano sa mog JNY-LX1 koristeći Tapatalk
|
|
|
17.02.2022., 21:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Imam gnjavažu s prijavom za testiranje, a ne znam kako se to rješava. Kad se dođe do unosa datuma rođenja, klikneš i javi se kalendar. Ne dozvoljava direktan unos preko tipkovnice, nego se treba vraćati unatrag mjesec po mjesec? Stvarno ne može drugačije?
|
|
|
18.02.2022., 00:37
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Ne znam gdje si...
Ja sam se pred par sati prijavila za testiranje.
Zagreb, Zarazna.
Najnormalnije se sve da upisati.
Ali me začudilo da i u Zaraznoj i u Zavodu slobodnih termina ima koliko hoćeš.
Pred par tjedana nisi mogao dobiti termin, sad možeš praktički već za par sati.
Više se nitko ne testira? 
|
|
18.02.2022., 13:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Riječ je o zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije
https://prijava.zzjz-zz.hr/swabreservation/create
I ovdje ima termina koliko hoćeš. A i broj zaraženih nam slavno pada. Zašto? Zato jer liječnici odbijaju izdavati uputnice. To sam osobno doživjela, a onda sam čula i od drugih. Meni je liječnica doslovno rekla da "mora štedjeti jer ih lupaju po glavi". Ako išta, barem je iskrena. Nudila mi je BAT kojeg sama plaćam i to sam odbila jer mi nije testiranje važno zbog potvrde, nego zato što imam simptome i imunokompromitiranu osobu u kući. E, onda mi je dala.
Od četiri samotestiranja kod kuće, što iz nosa, što iz sline, samo jedan je bio pozitivan, a tri su bila negativna. PCR je pokazao da sam pozitivna.
Ako je BAT sad odjednom tako pouzdan, čemu da uopće itko ide na višestruko skuplji PCR? Neka ih ukinu.
Sve je to samo radi zarade. Evo ja, budala, kupila četiri testa u apoteci, a od njih nikakva korist. Dakle, i od testova po školama nikakva korist. Uz njih se čak nisu potrudili niti barem prilijepiti upute na hrvatskom.
|
|
|
19.02.2022., 00:10
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Sad sam se igrala s datumima 
Pa ne moras se vracati mjesec po mjesec. Izaberes godinu, izaberes mjesec, izaberes datum.
Si skuzila kak?
Ja sam u grupi autoimunih, pa mi valjda lakše da uputnicu. Uz to sam u dnevnoj bolnici i svako malo nešto radim, a šmrkava sam, pa ne bih takva šetala po bolnici, po pretragama. A ako imam, bolje da znam, nego ne.
|
|
19.02.2022., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma sad sam tek skužila. Nakon kaj smo već svi istestirani.
|
|
|
20.02.2022., 07:56
|
|
fudoshin
Registracija: Apr 2003.
Lokacija: boj ne bije zlatno oružje već srce u junaka..1 2 opsa sa
|
Quote:
anita kaže:
Riječ je o zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije
https://prijava.zzjz-zz.hr/swabreservation/create
I ovdje ima termina koliko hoćeš. A i broj zaraženih nam slavno pada. Zašto? Zato jer liječnici odbijaju izdavati uputnice. To sam osobno doživjela, a onda sam čula i od drugih. Meni je liječnica doslovno rekla da "mora štedjeti jer ih lupaju po glavi". Ako išta, barem je iskrena. Nudila mi je BAT kojeg sama plaćam i to sam odbila jer mi nije testiranje važno zbog potvrde, nego zato što imam simptome i imunokompromitiranu osobu u kući. E, onda mi je dala.
Od četiri samotestiranja kod kuće, što iz nosa, što iz sline, samo jedan je bio pozitivan, a tri su bila negativna. PCR je pokazao da sam pozitivna.
Ako je BAT sad odjednom tako pouzdan, čemu da uopće itko ide na višestruko skuplji PCR? Neka ih ukinu.
Sve je to samo radi zarade. Evo ja, budala, kupila četiri testa u apoteci, a od njih nikakva korist. Dakle, i od testova po školama nikakva korist. Uz njih se čak nisu potrudili niti barem prilijepiti upute na hrvatskom.
|
Mene moja odmah poslala na PCR, nisam uspjela ni doći do riječi, a ovlaštena je raditi BAT.
A PCR mi nije ni trebao, BAT bi bio sasvim dovoljan.
Ista stvar i kod muža - nakon što je poslao mail da je pozitivan na kućnom, poslala mu odgovor nakon 20 min. da je uputnica za PCR poslana.
U školi dobili upute otisnute na 2 A4 na hrvatskom - netko si je dao truda.
Tako da očito ovisi od ordinacije do ordinacije, od sela do sela, od grada do grada, od planete do planete. 
|
21.02.2022., 14:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Treba li imati fizicki uputnicu sa sobom prilikom odlaska na PCR ili je dovovoljno to sto je uputnica u sustavu?
Klinca vodim na testiranje sutra, doktorica je uputnicu stavila u sustav.
Sent from my SM-G986B using Tapatalk
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:16.
|
|
|
|