Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Mobiteli > Usporedbe mobitela

Usporedbe mobitela Usporedbe raznih modela, te savjeti i pomoć oko kupovine novog mobitela

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.10.2022., 11:08   #2581
Quote:
J. Knoxville kaže: Pogledaj post
Kako Huawei zna? Kako Samsung zna kroz members aplikaciju?

Ne da mi se više...
Znam s čime su se kolege na prijašnjem poslu borili, znam što meni u dva mobitela piše, ali neka bude po tvom.
Moje iskustvo u praksi je laž, tvoji upisi su točni.
Sve pet. Živili!
"members aplikacija"

Zato jer "members aplikaciju" pokrenes kad upalis telefon prvi put?

Gle, znam da nisi u pravu. Zaista se trudim objasniti ti da nisi u pravu ali naprosto ne ide jer si bahat i naprosto ne zelis prihvatiti da nisi u pravu.

Jedino Iphone ima foru da jamstvo vrijedi od aktivacije.
I to mogu napraviti iskljucivo zato jer da bi aktivirao telefon moras biti spojen na net i na njihov server.

Bilo koji Android telefon NEMA aktivaciju. To na Androidu NE POSTOJI.
Old 14.10.2022., 16:34   #2582
Kupovina mobitela preko njuškala

Uzmi nekom P20 ili P30 pro (koliko znam to su Android telefoni) pa mi javi što im piše u meniju o jamstvu. Usput provjeri datum na računu.
Ušli smo u debeli off i više ne pišem ništa na tu temu.
Old 14.10.2022., 18:54   #2583
Quote:
Uzmi nekom P20 ili P30 pro (koliko znam to su Android telefoni) pa mi javi što im piše u meniju o jamstvu. Usput provjeri datum na računu.
...
Gdje u meniju?
Bas sam gledao na telefonu od frenda.
Ne mogu nigdje naci da ista pise o jamstvu.
Old 14.10.2022., 20:32   #2584
My Huawei / Podrška / Pogodnosti

Linkani uređaji na moj Huawei račun... Sve se lijepo vidi.

I još kod svakog uređaja ima barkod ispod kojeg ti lijepo piše da pokažeš taj kod djelatniku servisnog centra kako bi mogao brže provjeriti podatke o uređaju.

Da li još uvijek misliš da baljezgam?
Old 14.10.2022., 20:36   #2585

Odjavljujem se od ove rasprave.
Old 14.10.2022., 20:42   #2586
Ajd prije nego li se odjaviš pojasni mi što je onda ovo? Kako se u uređajima vidi do kad je jamstvo?
Old 14.10.2022., 20:50   #2587
Quote:
...
Linkani uređaji na moj Huawei račun... Sve se lijepo vidi.
...
Kakve to ima veze s "aktivacijom"?
Old 14.10.2022., 21:02   #2588
Kad se pitalo zašto svi rade nauke oko otvorenih kutija i kad sam napisao to što sam napisao, ti si rekao da baljezgam gluposti.
Eto, ja sam priložio screenshotove koji dokazuju moje tvrdnje i ti opet po svome. I onda sam ja bahat.

Očito kad se prijaviš u Huawei ID uređaj pošalje podatak kad je aktiviran/upaljen/pokrenut, sam odaberi terminologiju.

Ponavljam, P20 Pro mi ima razliku od nekoliko dana jer sam ga kupio od lika koji je uzeo uređaj na firmu pa je stajao u oglasniku tih par dana.

E sad dal' ćeš ti prihvatiti prezentirane činjenice ili dalje po svom, tvoj odabir. Svatko ima pravo na svoj izbor.
Old 14.10.2022., 22:03   #2589
Quote:
Kad se pitalo zašto svi rade nauke oko otvorenih kutija i kad sam napisao to što sam napisao, ti si rekao da baljezgam gluposti.
Eto, ja sam priložio screenshotove koji dokazuju moje tvrdnje i ti opet po svome. I onda sam ja bahat.

Očito kad se prijaviš u Huawei ID uređaj pošalje podatak kad je aktiviran/upaljen/pokrenut, sam odaberi terminologiju.

Ponavljam, P20 Pro mi ima razliku od nekoliko dana jer sam ga kupio od lika koji je uzeo uređaj na firmu pa je stajao u oglasniku tih par dana.

E sad dal' ćeš ti prihvatiti prezentirane činjenice ili dalje po svom, tvoj odabir. Svatko ima pravo na svoj izbor.
I sto ako se ne prijavis?
Old 14.10.2022., 22:16   #2590
Kupovina mobitela preko njuškala

Pa kad tad spojiš mobitel na internet. Sat (slika u kojoj samo piše uređaj) nisam nigdje registrirao osim spojio u health app pa imam evidenciju o jamstvu.
Nisam 100% siguran, ali nekako mi je u sjećanju da se i na ajfonima moglo sve preskočiti i ući u telefon bez registracije pomoću Apple id-a. Ponavljam, nisam siguran.

Gle, ne želim se više s tobom prepucavati.
Ja sam screenshotao i postao, a ti i dalje ustrajan.
Neka ti bude. Ovo moje je Photoshop.

Uživaj u vikendu.

P.S. Zaboravio sam napisati da P40 Pro nije moj uređaj već od kuma koji je kod mene bio na testiranju da vidim koliko mi ti gugl servisi znače u životu i da bi imao argumente dok bi mi ovi iz Huawei ureda prodavali fore da Huawei bez gugl servisa radi kao i svaki drugi android. Znači, postojeće jamstvo mi se pokazalo u mojem Huawei id-u iako nisam ja taj koji je aktivirao telefon nakon kupnje.
Old 14.10.2022., 22:48   #2591
Quote:
Pa kad tad spojiš mobitel na internet. Sat (slika u kojoj samo piše uređaj) nisam nigdje registrirao osim spojio u health app pa imam evidenciju o jamstvu.
Nisam 100% siguran, ali nekako mi je u sjećanju da se i na ajfonima moglo sve preskočiti i ući u telefon bez registracije pomoću Apple id-a. Ponavljam, nisam siguran.

Gle, ne želim se više s tobom prepucavati.
Ja sam screenshotao i postao, a ti i dalje ustrajan.
Neka ti bude. Ovo moje je Photoshop.

Uživaj u vikendu.
Da, mozes.
Ali ne mozes aktivirati Iphone ako nisi spojen na Internet ili na Itunes koji se povezuje s Apple serverom.
Poanta nije u accountu.
Kod aktivacije Iphonea na njihov server se salje IMEI telefona i vrijeme kad je aktiviran i od tad pocinje jamstvo.
Kod Android telefona to nije slucaj.
Android telefon mozes poceti koristiti bez da si uopce spojen na Internet.

Znaci, kad prvi put upalis Android telefon prolazis kroz nesto sto se zove FRP (Factory Reset Protection).
Ukoliko je telefon nov (znaci nije resetiran i nije imao dodan Google account) taj proces mozes zavrsiti bez koristenja Interneta.
Ne postoji apsolutno nikakav nacin na koji proizvodac moze doci do podatka kad si ti pokrenuo Android telefon.

Ovo o cemu ti pises je Huawei ID i to je potpuno deseta stvar koja nema apsolutno nikakve veze s "sktivacijom".

Nadam se da sam ti sad uspio objasniti.
Old 14.10.2022., 22:59   #2592
Quote:
Bjesomar_ kaže: Pogledaj post
Ne postoji apsolutno nikakav nacin na koji proizvodac moze doci do podatka kad si ti pokrenuo Android telefon.

Upravo tu tvrdnju pobijaju moji screenshotovi.
Kao što sam rekao, imam Huawei sat koji ne treba nikakvu registraciju niti internet da bi ga pokrenuo, već spajanje s health aplikacijom pa mi uredno pokaže kroz Huawei account kad je jamstvo počelo teći i do kad je trajalo.
Ne znam, možda netko nikad ni ne otvori Huawei account pa mu se na uređaju ne pokazuje jamstvo, ti recimo kupiš taj telefon pa napraviš ID i tebi se onda pokažu podaci o tom telefonu na temelju serijskog broja ili IMEI- uređaja koji su očito ipak u nekakvoj Huawei bazi kad ti u servisu na temelju barkoda, bez da i pogleda ovo što sam screenshotao vidi sve.
Old 15.10.2022., 13:06   #2593
On tebi o kruskama, ti njemu o jabukama...

"It is extremely important as in Huawei the warranty applies from the first date of use, which means SIM Card placing and starting casual usage. Once the phone is connected to the Internet, it will boost the activation date to Huawei servers. And from now on, it is not reserved for the manufacturer only!"

Znaci potrebno je spajanje na net, sto je moguce zaobici.
Kod Applea ne postoji aktivacija bez neta ili bez iTunesa.
Old 10.12.2022., 20:55   #2594
Itko kupovao iphone kod ovog lika s kustošije? ili bilo koji drugi mob? iskustva? Hvala.

Iphone 14 128GB
scandi is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2022., 14:25   #2595
Jel kupovano netko kod zalagaonica, konkretno https://www.njuskalo.hr/iphone-14-pr...oglas-39165244

Iskustva?
Jarvis is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2022., 09:06   #2596
Quote:
Neka vam bude.
Nama je samsungov predstavnik rekao da se i Samsungu aktivira jamstvo kad ga aktiviraš.
Isto tako moji huaweijci doma imaju unutar menija podatak do kad mu jamstvo vrijedi.
Quote:
Bjesomar_ kaže: Pogledaj post
"Samsungov predstavnik" ti je ocito lagano.

Lupetas gluposti.
Sorry.

Za početak, da bi Android telefon "aktivirao" uopce ne moraš biti online i ne moraš uopce imati točno vrijeme i datum na telefonu.

Kako si uopće zamislio da bi to funkcioniralo?

malo đuskam po temi pa da na ovo kažem da je i meni izgleda isto Samsungov servis lagao da jamstvo vrijedi od paljenja mobitela i spajanja na net. Isto sam kupovao neupaljeni mobitel star 6 mjeseci tada.

A ono zbog čega sam ovdje je pitanje:
Zanima je može li se nekako testirati baterija kod ili nakon kupovine rabljenog mobitela i kako? Ono, da nije ne znam koliko oštećena ili potrošena? Ili bi za to aplikacija za bateriju trebala biti na mobu od prvog dana korištenja?
Old 31.12.2022., 10:19   #2597
Ja sam i dalje kod stava da nisu lagali.
Old 31.12.2022., 10:28   #2598
Ma i ja isto, srkastičan sam, trebao sam staviti smajlića
Old 30.11.2023., 10:33   #2599
Dizem temu jer mi treba savjet

Prvi put bi kupila mobitel preko njuškala, danas popodne bi ga išla uzeti, tj naći se s prodavačem.
Mob je nov, neotvaran, kaže kupljen prije 7 dana u A1.
Ako je mob neotvaran, jel garancija u kutiji? Da li mi je dužan dati i račun? Pitam zbog servisa, ako bude bilo potrebno.
Obzirom da je mob zapakiran u kutiji, da li je korektno trazit ga PRIJE nego mu iskesiram pare da otvorimo kutiju?

Pliz help
Daisy28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2023., 11:05   #2600
Svaki mobitel koji sam kupovao preko njuskala ako je bio nov u kutiji i celofanu takvog sam ga i donio doma, ako ces ga htjeti otvarati i paliti pred njim po placanju ok al nemoj se slucajno onda iz xy razloga predomisliti i ne htjeti ga uzeti jer covjeku rusis cijenu i povjerenje nekog buduceg kupca jer nitko ne voli vec "krstenu" elektroniku u odnosu na zapakiranu

Ja se jednostavno ponasam kao da sam ga kupio u ducanu a ne od Muje iz Doboja

Naravno da je racun / garancija izvan kutije i da ti ju je duzan dati, obavezno usporediti IMEI na racunu i kutiji i to je to
lujozg is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:49.