Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
25.12.2024., 12:11
|
|
common sense
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
jean luc kaže:
Osobno sam zadnjih godina usporedio mnogo novih uređaja, uglavnom u pristupačnim cjenovnim klasama. Po mom sudu, većina njih daje dobru vrijednost za novac, apsolutno i u odnosu na second-hand uređaje iz oglasa. Smatram da nikako nisu "smeće", iako neki ne vrijede novce koji se traže za njih, ali neki vrijede i više nego što moraš platit - u odnosu na neke druge uređaje, jasno.
|
entry/budget hifi je bitno napredovao u odnosu na devedesete, početak 2000-tih, koji su bili neko najlošije razdoblje hife, primarno radi dolaska D klase (koja je upgrade u odnosu na entry AB klasu) i radi znatnog unaprijeđenja nesretne delta-sigme u odnosu na početke te tehnologije, gdje je to stvarno bilo smeće
Quote:
jean luc kaže:
Nisam nikad slušao 3/5, ali iskreno ne znam ni što bi posebno trebalo očekivati od zvučnika konstruiranog za reportažna kola (i to ona iz 1979.). Nisam proučavao niti BBC specifikaciju, ali rekao bih da su ipak više bili zainteresirani za uređaj koji će im služiti za prijenose nogometa, nego za neko monitoriranje koncerata simfonijskog orkestra. Kad se snima tako nešto, uostalom, produkcija je drugačija. Ako sam dobro shvatio, originalni monitori su bili i relativno jeftini, jer ih je KEF nudio u kitu, a čini mi se da ni sami brendirani Rogersi nisu bili baš skupocjeni.
|
LS3/5A je dobio status jer je osim kao monitor funkcionira fino i u kućnoj hifi, u slušaonici u kakvoj takav zvučnik ima smisla. stvar je isključivo u tome što je precijenjen čak i za današnje pojmove. Ilija je dobro napisao, to vrijedi 1000 eura novo, a ne 2500-3000 eura. i onda bi čovjek shvatio da ga netko precijeni do 1500 eura radi tog statusa, ali iznad toga ha
|
26.12.2024., 10:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2022.
|
Sonus faber Serafino G2 je također za moje uši jedan od najboljih koji sam ikad čuo, uparen s Accuphaseom i bolje ne može. Sad vrijedli li on 20.000eur, da!
|
|
|
26.12.2024., 12:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
Epidemiolog kaže:
Sonus faber Serafino G2 je također za moje uši jedan od najboljih koji sam ikad čuo, uparen s Accuphaseom i bolje ne može. Sad, vrijedi li on 20.000eur, da!
|
Cjenik kaže 25000€ svi finiši.
|
|
|
26.12.2024., 13:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Quote:
Epidemiolog kaže:
Sonus faber Serafino G2 je također za moje uši jedan od najboljih koji sam ikad čuo, uparen s Accuphaseom i bolje ne može. Sad vrijedli li on 20.000eur, da!
|
 Naravno da da!
Ali, u prvom redu je pojam - kvaliteta zvuka; to je ono prvo što plaćamo i što se vrednuje u ovom hobiju.
Cijenu proizvođač (i kasniji prodavač) može odrediti koliko god želi, to je njihovo pravo, a na nama je da kupimo ili ne, ali, reći da neki proizvod ne valja ili je smeće samo zato što košta više nego to netko očekuje - je smiješno
Proizvod nije lošiji time što je (po nečijem mišljenju) precijenjen.
Ne! On je i dalje odličan proizvod, samo nerealne cijene, ali mu kvaliteta ne opada skupoćom 
Kad se to pomiri u glavi, onda puno stvari sjedne na svoje mjesto.
Btw, vrijedi li neka umjetnička slika, nastala "na brzinu" u 2-3 dana, par desetaka tisuća eura?
Vrijedi li mali zlatni prsten sa običnim ugljikom (čitaj: dijamantom) desetke i stotine tisuća eura? Ne vrijedi, pa ljudi opet kupuju 
|
|
|
26.12.2024., 16:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2022.
|
Pomiri se u glavi da pišeš gluposti jer nemaš pametnijeg posla.
|
|
|
26.12.2024., 18:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sveti Ilija kaže:
Pomiri se u glavi da pišeš gluposti jer nemaš pametnijeg posla.
|
Idealno bi bilo da te Sonus Fabere od 25000€ na istom Accuphaseu usporedimo s konkurencijom istog cjenovnog ranga. To bi bili deseci parova zvučnika raznih firmi (za neke smo jedva čuli, a kamoli ih poslušali) i onda bi bilo zanimljivo diskutirati. Kako je to nemoguća misija, ostaje nam samo teoretiziranje. 
|
|
|
26.12.2024., 18:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
konjokradica kaže:
|
našao sam ih u njemačkoj za 20.000eur. Tu smo da razmjenjujemo mišljenja, ne da se určimo ili pametujemo, nekom je 20.000eur ogromna lova nekom kikiriki, tako da oko love nema rasprave, netko za sat svog rada zaradi 500eur netko 5. Mi možemo sve uspoređivati ja sam samo rekao što ja mislim a sad hoće li tebi biti ok, ne znam.
|
|
|
26.12.2024., 18:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
konjokradica kaže:
Idealno bi bilo da te Sonus Fabere od 25000€ na istom Accuphaseu usporedimo s konkurencijom istog cjenovnog ranga. To bi bili deseci parova zvučnika raznih firmi (za neke smo jedva čuli, a kamoli ih poslušali) i onda bi bilo zanimljivo diskutirati. Kako je to nemoguća misija, ostaje nam samo teoretiziranje. 
|
Meni je dosta što sam nekoliko puta slušao Il Cremonese koji je tri puta skuplji.
Ne kažem da na nečem drugom ne bi bolje radilo ali to što sam ja čuo je meni bezvrijedno oćeš u apsolutnim okvirima ili omjeru dobiveno za novac.
Slabiliji model Olympica nova kad pogledaš drivere i skretnicu vidiš da je to sramotno za cijenu od 15k eura, ok ovi od 25 možda imaju bolje sve to skupa ali ne vjerujem da je to uopć rang nekih boljih serija scanspeaka ili seasa, možda discovery ili prestige tj 60-100 eura komad za driver.
Od tih 25k, 13k je ime, 10k je kutija, ostalo je zvuk. Ajd možda sam malo pretjerao ali da ti netko radi zvučnik za 5k eura sve to skupa bi ispalo smiješno.
|
|
|
27.12.2024., 11:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sveti Ilija kaže:
ali da ti netko radi zvučnik za 5k eura sve to skupa bi ispalo smiješno.
|
ali nije napraviti zvučnik zamješati čokolino, garaža majstori i s najboljim driverima bez uvjeta kakve imaju ATC, KEF itd ne mogu napraviti bolje. Naravno da ima hypa danas i svašta se prodaje ali ima i proizvoda koji su odlični.
|
|
|
27.12.2024., 14:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2015.
|
Quote:
Epidemiolog kaže:
ali nije napraviti zvučnik zamješati čokolino, garaža majstori i s najboljim driverima bez uvjeta kakve imaju ATC, KEF itd ne mogu napraviti bolje. Naravno da ima hypa danas i svašta se prodaje ali ima i proizvoda koji su odlični.
|
Eh, više nije kameno doba akustike, tako da te sad uvjeti ekvivalentni onima velikih brendova koštaju parsto dolara, a štoviše, pomalo je i tužno da vjerojatno možeš poslat svoj uradak nekome na klippel, dobit ga nazad i još uvijek ti ostane love za osobni automobil u odnosu na kupnju gotovog komercijalnog uratka.
Podsjeća me malo na one nesretne amerikance, koji se odlučuju na DIY adaptacije u kući zato jer valjda mogu doslovce 5 puta sve sjebat i tek onda dođu na cifru koju im je ponudio majstor. 
|
|
|
27.12.2024., 17:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Našao sam sinoć sliku visokotonca sa olympice nove. Piše made in Germany, ok išao sam videjt što je nasličnije tome, visaton nije, pa sam malo gledao što njemci imaju i našao oznaku jednog drugog faberovog visokotonca kojem iza piše mncr, 28mm i izgledom najsličniji je jedino Monacor.
Ne kažem da je to loše ali to je driver od 20-30 eura koji njih košta valjda 5-10 eura.
Skretnica su dijelovi identični kao u recimo Audio Physicsu, custom made Claritzcap zlatni od dva eura komad.
Ono što sam bolje našao je da model stradivari homage ima pošten visokotonac, ring radiotar od scanspeaka iz serije revelator.
Taj zvučnik košta 40k nečeg.
|
|
|
28.12.2024., 15:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sveti Ilija kaže:
Našao sam sinoć sliku visokotonca sa olympice nove. Piše made in Germany, ok išao sam videjt što je nasličnije tome, visaton nije, pa sam malo gledao što njemci imaju i našao oznaku jednog drugog faberovog visokotonca kojem iza piše mncr, 28mm i izgledom najsličniji je jedino Monacor.
Ne kažem da je to loše ali to je driver od 20-30 eura koji njih košta valjda 5-10 eura.
Skretnica su dijelovi identični kao u recimo Audio Physicsu, custom made Claritzcap zlatni od dva eura komad.
Ono što sam bolje našao je da model stradivari homage ima pošten visokotonac, ring radiotar od scanspeaka iz serije revelator.
Taj zvučnik košta 40k nečeg.
|
bitno je samo ono što uši kažu, kada bi vidio što burmster stavlja u automobile tipa bugatti rekao bi teško "smeće", međutim to smeće svira spektakularno. Kada vidiš uvjete, način i ekipu koja radi konkretno u Burmsteru bude ti jasno zašto nešto košta koliko košta. Netko može napraviti sa sastojcima iz tvojeg frižidera jako dobru klopu a netko zamuti čokolino jer eto, nema ništa pametno.
|
|
|
28.12.2024., 16:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Imao sam svakakvih sistema u autima koji su dolazili serijski ali kao upgrade od standarda, hožeš jbl, blaupunkt harman ali jednom kad sam dobio na poklon aftermarket DLS DUR seriju onda se tek vidjela razlika.
Prodavat nešto za 15k sa djelovima od par eura i tvrdit da to ipak svira dobro je mani sramotno.
Ali kako kolege sa Poslovnog kažu dok je ovaca bit će i šišanja.
|
|
|
28.12.2024., 22:46
|
|
Eci, peci, pec....
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
Epidemiolog kaže:
bitno je samo ono što uši kažu, kada bi vidio što burmster stavlja u automobile tipa bugatti rekao bi teško "smeće", međutim to smeće svira spektakularno. Kada vidiš uvjete, način i ekipu koja radi konkretno u Burmsteru bude ti jasno zašto nešto košta koliko košta. Netko može napraviti sa sastojcima iz tvojeg frižidera jako dobru klopu a netko zamuti čokolino jer eto, nema ništa pametno.
|
Neznam šta tebi uši kažu ali ja nisam čuo nijedan Sonus koji bi me ostavio bez daha ili oduševio, a čuo sam ih većinu sa raznim opremom i najskuplje iz ponude, većina ih je bila prosječna i nezanimljiva. Možda to ima veze kako su napravljeni i s kakvim dijelovima....
Recimo Marten mi je uvijek zvučao dobro, sa raznom opremom ili Blumenhofer, ali valjda smo različiti...
Dali bi neki Ferrari ili Porsche valjao da imaju jeftini motor i gume od fićeka npr?...
|
29.12.2024., 08:52
|
|
Registrirani korisnik
|
odgovorio si, različiti smo. Također moramo priznati da 90% tzv audiofila nikad na koncertu u akustičnoj dovorani nije bilo ali uz ogromno sampouzdanje će raspravljati o tome što kako treba zvučati. Treba priznati sebi i reći to se sviđa meni ali kako bi to trebalo zvučati uživo nemam pojma. Sretna Nova godina svima, Sutra gibam za ZG na godišnji, a 7.1 imate dobar koncert u Lisinskom https://www.lisinski.hr/hr/dogadanja...rry-potter-tr/
pa ako ima šta slobodno uzmite kartu i uživajte.
|
|
|
29.12.2024., 09:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala za info, baš bi mogao otiži ili na Hans Zimmera par dana kasnije.
Također sve najbolje.
|
|
|
29.12.2024., 10:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2021.
|

Quote:
tuvok kaže:
Neznam šta tebi uši kažu ali ja nisam čuo nijedan Sonus koji bi me ostavio bez daha ili oduševio, a čuo sam ih većinu sa raznim opremom i najskuplje iz ponude, većina ih je bila prosječna i nezanimljiva. Možda to ima veze kako su napravljeni i s kakvim dijelovima....
Recimo Marten mi je uvijek zvučao dobro, sa raznom opremom ili Blumenhofer, ali valjda smo različiti...
Dali bi neki Ferrari ili Porsche valjao da imaju jeftini motor i gume od fićeka npr?...
|
Potpisujem, pogotovo jer su mi Blumenhoferi koje posjedujem end game što se tiče zvučnika. Sonusi su ... uglavnom šminka
|
29.12.2024., 13:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
magnifico kaže:
Potpisujem, pogotovo jer su mi Blumenhoferi koje posjedujem end game što se tiče zvučnika. Sonusi su ... uglavnom šminka
|
Koje Blumenhofere imaš i možeš li opisati zvuk?
|
|
|
30.12.2024., 15:19
|
|
Eci, peci, pec....
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
Epidemiolog kaže:
odgovorio si, različiti smo. Također moramo priznati da 90% tzv audiofila nikad na koncertu u akustičnoj dovorani nije bilo ali uz ogromno sampouzdanje će raspravljati o tome što kako treba zvučati. Treba priznati sebi i reći to se sviđa meni ali kako bi to trebalo zvučati uživo nemam pojma. Sretna Nova godina svima, Sutra gibam za ZG na godišnji, a 7.1 imate dobar koncert u Lisinskom https://www.lisinski.hr/hr/dogadanja...rry-potter-tr/
pa ako ima šta slobodno uzmite kartu i uživajte.
|
Fakat smo različiti....Haripoter u lisinskom.... 
Sretna Nova i tebi!
|
30.12.2024., 17:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Dobro je bilo što poslušat malo da se prisjetiš boje i trakanja ili ti istitravanja zvuka kako popularni audiofili kažu timabr, sustai ili ostalo. Mlao raspored instumenata po pozornici i koji je doživljaj uživo.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:48.
|
|
|
|