Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.01.2025., 10:40   #2621
Ako netko još nije vidio, osmislili su centralizirani sustav za zapošljavanje, pa sada ima tamo svih aktivnih natječaja, ali i sve prijave idu preko platforme:
https://selekcija.gov.hr/
Modesto is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 14:24   #2622
Što im je taj ispit za službenika državnog? Gdje se to može položiti? Zašto je to potrebno i za upisničara?
Hopinka is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 17:48   #2623
Quote:
Hopinka kaže: Pogledaj post
Što im je taj ispit za službenika državnog? Gdje se to može položiti? Zašto je to potrebno i za upisničara?
Državni stručni ispit.
Ne polažeš to ništa prije ako nemaš...kada se zaposliš u tijelu onda imaš rok da u godinu dana položiš DSI...
Polaže se u Državnoj školi za javnu upravu...
Modesto is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 18:12   #2624
Zna li netko di točno se objavljuju rezultati natječaja za ministarstva, u ovom konkretnom slučaju MORH, na stranicama ministarstva pravosuđa i uprave. Bratu mi je jučer na intervjuu rečeno da će tamo bit objavljeno, a ni on ni ja ne možemo nać to. Hvala unaprid.
Mare- is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 18:26   #2625
Quote:
Mare- kaže: Pogledaj post
Zna li netko di točno se objavljuju rezultati natječaja za ministarstva, u ovom konkretnom slučaju MORH, na stranicama ministarstva pravosuđa i uprave. Bratu mi je jučer na intervjuu rečeno da će tamo bit objavljeno, a ni on ni ja ne možemo nać to. Hvala unaprid.
Svako tijelo objavljuje podatke na svojim stranicama:
https://www.morh.hr/kategorija/karijera-u-morh-u/

Na stranicama MPUDTa neće biti ništa vezano za natječaja MORHa.
Modesto is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 18:34   #2626
Quote:
Modesto kaže: Pogledaj post
Svako tijelo objavljuje podatke na svojim stranicama:
https://www.morh.hr/kategorija/karijera-u-morh-u/

Na stranicama MPUDTa neće biti ništa vezano za natječaja MORHa.
Svašta. Doslovno su mu rekli točno tako kako san napisa. Također, ako se odvrti završeni natječaj koji je bija ove godine objavljen u petom misecu, testiranje u šestom i razgovor u sedmom, nakon toga nije bilo ništa objavljeno na stranicama MORH-a o rezultatima, zadnje da je intervju u sedmom misecu, a ljudi su zaposleni i to znan iz prve ruke jer poznajem osobu koja je tad dobila posal.

Virujen ja tebi da si u pravu jer san prekopa cilu stranicu i nisan naša, tako da tu jebe lud zbunjenog. Ništa, neka prati mail onda, jebiga, nisan pametan.
Mare- is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 18:47   #2627
Quote:
Modesto kaže: Pogledaj post
Ako netko još nije vidio, osmislili su centralizirani sustav za zapošljavanje, pa sada ima tamo svih aktivnih natječaja, ali i sve prijave idu preko platforme:
https://selekcija.gov.hr/
Ne shvaćam gdje im je web obrazac, formular za prijavu.

edit: ah treba uć u egrađane
ne da prijavu jer nemam radno iskustvo
Hopinka is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 19:06   #2628
Quote:
Svašta. Doslovno su mu rekli točno tako kako san napisa. Također, ako se odvrti završeni natječaj koji je bija ove godine objavljen u petom misecu, testiranje u šestom i razgovor u sedmom, nakon toga nije bilo ništa objavljeno na stranicama MORH-a o rezultatima, zadnje da je intervju u sedmom misecu, a ljudi su zaposleni i to znan iz prve ruke jer poznajem osobu koja je tad dobila posal.

Virujen ja tebi da si u pravu jer san prekopa cilu stranicu i nisan naša, tako da tu jebe lud zbunjenog. Ništa, neka prati mail onda, jebiga, nisan pametan.
Mora dobit i na mail, ali neka prati i web stranice...
Modesto is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 19:08   #2629
Quote:
Ne shvaćam gdje im je web obrazac, formular za prijavu.

edit: ah treba uć u egrađane
ne da prijavu jer nemam radno iskustvo
Da, prijava preko NIASa, tj eGrađani..
.
Dobar pokušaj je ovo, instant rješenje, ali ništa nije povezano sa drugim sustavim, tj samo dio je... ostalo treba unijet ručno, tj uplaodat...toliko o digitalizaciji...
Modesto is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 19:22   #2630
Quote:

Svi natjecaji javnih tijela, tj rezultati istih objavljuju se i na stranicama min uprave. Dobro su rekli. Imali su sad nekih radova i pretumbacija na stranici, ali malo čačkaj i vidjet ces ili u gugl upisi Javna objava rješenja o prijemu u državnu službu.
https://mpudt.gov.hr/pristup-informa...u-sluzbu/22302
spooky is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 19:34   #2631
Postoji li način za dobiti posao bez točno tog radnog iskustva?
Hopinka is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 19:35   #2632
Quote:
spooky kaže: Pogledaj post
Svi natjecaji javnih tijela, tj rezultati istih objavljuju se i na stranicama min uprave. Dobro su rekli. Imali su sad nekih radova i pretumbacija na stranici, ali malo čačkaj i vidjet ces ili u gugl upisi Javna objava rješenja o prijemu u državnu službu.
https://mpudt.gov.hr/pristup-informa...u-sluzbu/22302
E, to, svaka ti čast, znači ipak je dobija dobru informaciju
Mare- is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 20:15   #2633
Quote:
E, to, svaka ti čast, znači ipak je dobija dobru informaciju
Ma ajde nek dobije posao ako ga želi i to je najbitnije. Država je, kažu, postala poželjan poslodavac otkako su digli plaće, a kao bila je i prije.. s tim da većina tamo radi i nisu uhljebi, pa nek’ mu je sa srećom!
spooky is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 20:22   #2634
Quote:
Postoji li način za dobiti posao bez točno tog radnog iskustva?
Da, i kod privatnika i kod države. Teolozi, prevoditelji, filozofi, pravnici..svi su mogli dobiti posao npr u poslovima eu projekata (tu je malo ljudi sa stvarnim iskustvom), ili u poslovima iz generalnog opisa (npr traze drustveni smjer i to je to).
Bitno, nekad najbitnije, da se na razgovoru prezentira da je ono sto je radio/ucio/sanjao - bas ono sto ovi traze iz opisa poslova, i da to moze povezati s tim opisom. Kod privatnika je jos bitnije da sve to poveze i sa misijom/vizijom i ciljevima poslodavca, kroz jednu dvije rečenice. Zasto kod privatnika: jer tamo HR nesto zna o postupku i procedurama natjecaja, i zna prepoznat kandidata.

Btw. U zadnje vrijeme kod drzave, tako bar priče kruže, bas nema zainteresiranih za poslove, nekad bilo 20 ljudi na 1 mjesto, sada max 5, s tim da se na testiranju i dalje pojavi pola prijavljenih.
spooky is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 20:45   #2635
Teško da sam sanjala biti upisničar, ali to bi mi sjelo u ovoj međufazi. Ne mogu preko egrađana odmah odbija prijavu zbog neimanja iskustva. Palo mi je na pamet da pošaljem klasično pisano pismo na sud. Ne znam kome da naznačim. Koji odjel određuje i zaprima prijave na posao? Pisarnica?
Hopinka is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 21:22   #2636
U državnoj ustanovi npr. ministarstva ne možeš dobiti posao bez iskustva koje traže OSIM ako se prijaviš za vježbenika.
Za vježbenika ne smiješ imat iskustva na odgovarajućim poslovima sa stručnom spremom koju traže.
Inače, nema šanse da te uopće i zovu na testiranje.
Old 15.01.2025., 22:13   #2637
Quote:
Teško da sam sanjala biti upisničar, ali to bi mi sjelo u ovoj međufazi. Ne mogu preko egrađana odmah odbija prijavu zbog neimanja iskustva. Palo mi je na pamet da pošaljem klasično pisano pismo na sud. Ne znam kome da naznačim. Koji odjel određuje i zaprima prijave na posao? Pisarnica?
Tajništvo, napiši na kovertu "Za natječaj na posao"
SkinnyPink is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 22:17   #2638
Kako onda dodam još uz zamolbu da prihvaćam biti vježbenik? Pokušat ću, ne košta me osim vremena. Držite palce.
Hopinka is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 22:44   #2639
Joj ma ne možeš. Mora biti raspisan natječaj za vježbenika i ti se na to javiš. Ne možeš se javiti na natječaj na koji ne ispunjavaš uvjete i tražiti da te prime kao vježbenika.
U državnoj službi postoje pravila, ako ne ispuniš formalne uvjete neće ti zamolbu niti razmotriti. Ovo ti je sizifov posao i neće proći 1000%.

Čekaj i gledaj natječaje za vježbenike pa se javi.
Old 16.01.2025., 00:17   #2640
Pitanje je bilo moze li bez ‘tog iskustva’ tj specifičnog iskustva zaposliti, a ne moze li se zaposliti bez (dana) iskustva. Na prvo sam odgovorio, a za drugo ne mozes se zaposliti ako imas iskustva..mozda je moguce da imas manje od 12 mj, jer vjezbenicki staz traje 12 mj, a mozda je uvjet da nemas ni dana iskustva..to ne znam. I drzavna tijela u ni jednom slucaju ne primaju bez natjecaja.

Ako sustav ne dopusta prijavu bez iskustva, a trazi te godine iskustva u nekom podrucju - ako nemas toliko godina onda nista, a ako mislis da imas SLIČNOG iskustva - navedi te godine pa ces objasniti kada dođe vrijeme. Ali osim sustava, i ljudi pregledavaju prijavu, pa prilozi dodatni privitak motivacijskog pisma sa pojasnjenjem isksutva - to povezi sa oglasom i onim sto traze
spooky is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:35.