|
|
13.07.2020., 11:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Moj je bio sav nabrijan na Tolkiena, uzeo je i Hobita i trilogiju za more i zvao me sav u komi da mu je Hobit pretezak za citanje.
Tako da mu moram donijeti nesto drugo. I moram se pozaliti: ide mi na zivce sto proucavam i pronalazim naslove za njega. U toj dobi sam sama isla u knjiznicu i birala knjige, nije mi ih mama trazila. Ne znam kako je doslo do toga.
On inace voli sve sto ste naveli, Pottera, Walliamsa, Badiela, Dahla... I to njegovi prijatelji uglavnom citaju, medjusobno razmjenjuju i brinu se sami oko nabavke knjiga. Ali izaci iz comfort zone, posuditi autore za koje nisu culi, e to je ogroman problem. Isto vrijedi za starije knjige. Jedva sam ga nagovorila na Pavlicica i Kusana s kojima je na kraju odusevljen.
Ponio je i Julesa Verna, bas me zanima kako ce to ici.
|
|
|
13.07.2020., 11:51
|
|
rolling
Registracija: Oct 2005.
|
Quote:
no_nic kaže:
I moram se pozaliti: ide mi na zivce sto proucavam i pronalazim naslove za njega. U toj dobi sam sama isla u knjiznicu i birala knjige, nije mi ih mama trazila. Ne znam kako je doslo do toga. 
|
Prvo, pa bok!
A ovo, istina  Al ja sam u toj dobi posuđivala u školskoj knjižnici, a u školi gdje moj ide, Žena Koja Čeka Penziju je toliko od volje, da kad je došao posuditi neki dio Pottera, nije mu ga htjela dati jer je "predebela knjiga za njegovu dob" 
Tako da posuđujem u knjižnici koja je meni kraj posla jer mi je tako lakše, i onda eto, uopće nema naviku sam po knjige
Ja Tolkiena izbjegavam jer su meni Gospodari ostali u sjećanju kao dosadna knjiga, jedna od rijetkih koju sam više puta počinjala čitati i nikad nisam došla puno dalje od one početne gozbe
A Verna sam obožavala u toj dobi, samo ne znam, bilo bi super da ima novijeg prijevoda, čini mi se da bi jezik mogao biti problem, i je i nije isti..
Ajde probat ću kao test i jedno i drugo, pa javim 
|
13.07.2020., 12:19
|
|
dijametralno suprotna
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
no_nic kaže:
Tako da mu moram donijeti nesto drugo. I moram se pozaliti: ide mi na zivce sto proucavam i pronalazim naslove za njega. U toj dobi sam sama isla u knjiznicu i birala knjige, nije mi ih mama trazila. Ne znam kako je doslo do toga. 
|
mislim da svi imamo slicne probleme.
ja sam cijelu osnovnu skolu zivjela u knjiznici. doslovno sam znala biti tamo s frendicama od 13 do 19 sati kad smo imale ujutro skolu. otisle doma na rucak i fiju u knjiznicu. bila sam upisana u grupu "malih knjiznicara"
ali to su bila druga vremena.
sada klinci radije guglaju nove igrice, konzole i cekaju novi video omiljenog jutjubera umjesto novoizdanih naslova 
no sve dok moj i dalje cita sve sto mu izaberem, ja sam sasvim zadovoljna. rado cita i uvijek pogodim njegov ukus, tako da mi ne smeta sto to odradjujem ja, tim vise sto mi je to nevjerojatno zadovoljstvo - mogu satima traziti zanimljive knjige po knjizari. 
zapravo trenutno najvise imam problem s troskovima jer mi je zbog korone malo gadljivo posudjivati knjige po knjiznicama  , a i one malo stekaju s nabavljanjem novijih naslova.
i imam jos jednu preporuku za nize razrede: Velika knjiga istrazivaca (za one koji vole citati o pustolovima i poznatim istrazivacima, geografskim otkricima i sl.: marko polo, kolumbo, cousteau, james cook...)
izgleda kao veca slikovnica, ima i qr kodove za aplikaciju s nekom igrom, zvukovima i 3D prizorima iz knjige 
|
13.07.2020., 12:34
|
|
Vegetiram
Registracija: Aug 2005.
|
Quote:
frupy kaže:
mislim da svi imamo slicne probleme.
ja sam cijelu osnovnu skolu zivjela u knjiznici. doslovno sam znala biti tamo s frendicama od 13 do 19 sati kad smo imale ujutro skolu. otisle doma na rucak i fiju u knjiznicu. bila sam upisana u grupu "malih knjiznicara"
ali to su bila druga vremena.
sada klinci radije guglaju nove igrice, konzole i cekaju novi video omiljenog jutjubera umjesto novoizdanih naslova 
no sve dok moj i dalje cita sve sto mu izaberem, ja sam sasvim zadovoljna. rado cita i uvijek pogodim njegov ukus, tako da mi ne smeta sto to odradjujem ja, tim vise sto mi je to nevjerojatno zadovoljstvo - mogu satima traziti zanimljive knjige po knjizari. 
zapravo trenutno najvise imam problem s troskovima jer mi je zbog korone malo gadljivo posudjivati knjige po knjiznicama  , a i one malo stekaju s nabavljanjem novijih naslova.
|
Mi smo cesto isle skupa i skupa posudjujemo. Taman je krenula sama posudjivat, al prvo korona pa se zatvorilo, a onda nas je potres sjebao na duze.
Ona na starcevicevom ima odlicne tete i puno izlozenih knjiga,pa je lako birati al je do nedavno bila zatvorena radi potresa,al sada je i mene frka uc, iako vidim da ima skele i kao "sigurno je"
Ovo s dezinfekcijom (od danas i maske), nema sanse da bude ona usla, njoj se nis to neda, zadnji put me vani cekala 
al zna birat i voli guglat novo.
ponekad i narucuje, Baddiel, WIliams....njihove sve zadnje cita na engleskom kak dolaze nove, upravo ceka neki "slime".
I dale ste mi mislit oko prevoda Vernea, mozda je fakatstvar u jeziku, budem ja uzela citat. Iako, sve to je pismenije nego ovi prevodi ovih jednostavnih knjigica.
|
|
|
13.07.2020., 12:46
|
|
dijametralno suprotna
|
mi isto obavezno idemo zajedno u knjiznicu, to pak nikad ne odradjujem sama jer volim da i oni malo njuskaju, listaju i izaberu si nesto sami. (jest da su njima vecinom najvazniji crtezi na naslovnici  ali nema veze)
samo kazem, od 3.mj. ne hodam(o) po knjiznicama pa sad guglam i po knjizarama hodam pretezno solo.
|
13.07.2020., 12:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Sto bi bilo zanimljivo za sestogodisnjaka koji inače ne voli čitanje, ali da svaki dan nesto prije spavanja zajedno citamo?
|
|
|
13.07.2020., 13:31
|
|
dijametralno suprotna
|
neke krace price (i.b.m), bajke (grimm, andersen), basne ili stripove tipa garfield i svemirska sardina da usput gleda slike?
ne znam kakvo je trenutno stanje s ponudom knjizica "odaberi svoju pustolovinu", ja sam ih na srecu imala nekoliko iz djetinjstva, ali sam hrpu toga nabavila i na njuskalu, a i preko ebaya pa mu automatski prevodila. Nekih naslova je bilo i za posuditi po knjiznicama.. to su genijalne knjige za aktivno ukljucivanje u citanje, da se dijete uvuce u fabulu i sam bira kako ce se prica dalje razvijati.
i ako nije fan citanja, mozda je bolje citati neke krace forme nego dugi roman svaku vecer i tako tjednima.
|
13.07.2020., 13:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Planiram ga uclaniti u knjižnicu, radije tako nego da kupujem hrpe knjiga dok ne nađemo nešto što ga više zanima
|
|
|
13.07.2020., 13:59
|
|
dijametralno suprotna
|
pa da, uclani ga. 
|
13.07.2020., 14:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Snow Fairy kaže:
Planiram ga uclaniti u knjižnicu, radije tako nego da kupujem hrpe knjiga dok ne nađemo nešto što ga više zanima
|
Apsolutno
Ja sam skužila nakon 15 kupljenih koje mu nisu sjele da je to bacanje novca
Ajd podjelila sam ih dalje ali ono...
|
|
13.07.2020., 15:33
|
|
Pipi Duga
Registracija: Feb 2003.
|
U Zagrebu je u knjiznicama preko ljeta rok posudbe 2 mjeseca. Dobili smo 3 nastavka Warriors cat, kupit cu Tetku probisvjetku i druga dva nastavaka Kradljivca luridija i to ce biti to ovog ljeta.
|
13.07.2020., 15:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Možeš posuditi i 4 knjige 
|
|
15.07.2020., 10:09
|
|
dijametralno suprotna
|
jucer sam pospremala police s knjigama pa sam se sjetila sam jos nekih zanimljivih knjizica za klince oko 6-7 godina koji vole pustolovine, povijest, geografiju...Slikovnice su, ali tekst je prilicno zahtjevan, tako da ih mogu citati i stariji koji vec uce povijest.
Zasto ne bi htio biti polarni istrazivac?
Zasto ne bi zelio letjeti u apollu 13?
Zasto ne bi zelio da te zarobe pirati?
Zasto ne bi zelio biti rimski gladijator?
Ne bi zelio biti graditelj piramida
Ne bi zelio graditi kineski zid
ima ih i po knjiznicama, ja sam ih kupovala po raznim knjizarama.
tu je primjer kako izgledaju, autori su razni, ali sve je iz iste serije slikovnica.
https://planetopija.hr/kategorija/dj...itelj-piramida
|
15.07.2020., 13:28
|
|
dijametralno suprotna
|
i opet ja
za klince koji vole Baddiela (Agencija za roditelje, Zvjerobert, Upravljac za ljude), preveden je novi roman Glavni klinac, po sazetku cini se super, jos bolji od starih naslova.
to mi je trenutno na wl, nisam (jos) kupila. 
|
17.07.2020., 17:21
|
|
Pipi Duga
Registracija: Feb 2003.
|
Dodala bih Davida Williamsa, Ledeno cudoviste. Dobro, kaoi sve njegove knjige.
|
20.07.2020., 12:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
sve od Pike Vončine (6 i pol godišnjakinja, ali to je potpuno nebitno...)
|
|
|
04.08.2020., 14:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Kod nas na repertoaru Timi Promašaj 1, 2, i 3. zasad. Ajmo reći, prve duže knjige koje su ga jako zaokupile. 8 godina.. :-)
|
|
|
16.10.2020., 17:15
|
|
dijametralno suprotna
|
|
29.10.2020., 15:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2018.
|
Jesu li ovi Gregovi dnevnici vezani jedan na drugi ili se može čitati napreskokce?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:28.
|
|
|
|