Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.02.2025., 21:19   #2661
Logika - testiranje u ministarstvu pravosuđa

Da li je netko bio na testiranju iz logike najviša razina ? Iz koje literature se pripremati za test? Što bude na testu? Od čega krenuti ? Radi se o centraliziranom sustavu zapošljavanja.
ivek 773 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2025., 21:35   #2662
Logika

Quote:
maki190 kaže: Pogledaj post
ekipa, dali je tko bio na testiranju (po novome) preko centraliziranog sustava zapošljavanja (e-građani). Prijavio sam se na dva natječaja pa me zanima kakva su iskustva. Inače testiranje mi je određeno za logiku visoka razina ili tako nešto...

... i da, Maksimirska 63. (testni centar) di se to točno nalazi??? U Ministarstvu ili ... ( za nas koji nismo iz zg-a.)

svaka pomoć je dobrodošla...

Da li ste bili na testiraranju iz logike? Za desetak dana idem na testiranje iz logike visoka razina. Iz čega se pripremiti za logiku? Što bude na testu?

Svaka pomoć dobrodošla
ivek 773 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2025., 13:07   #2663
Pozdrav Ekipa, je li tko bio na testiranju iz logike najviša razina (centralno zapošljavanje) ?
Idem za desetak dana na testiranje iz logike, ne znam iz čega da se pripremam, je li se tko sjeća pitanja ?

Svaka pomoć dobrodošla......
ivek 773 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2025., 01:36   #2664
Quote:
ivek 773 kaže: Pogledaj post
Pozdrav Ekipa, je li tko bio na testiranju iz logike najviša razina (centralno zapošljavanje) ?
Idem za desetak dana na testiranje iz logike, ne znam iz čega da se pripremam, je li se tko sjeća pitanja ?

Svaka pomoć dobrodošla......

Logika visa razina nista strasno.
Nisam nist ucila pa fulala sam dva pitanja za koja ni ne znam iskreno koja su.

Pitanja tipa tipicno logika npr..
Onaj tko ne voli jabuke, ne voli ni kruške. Ivan ne voli kruške. Prema tome, Ivan ne voli ni jabuke.
Odgovori sa da ili ne.

Tipa primjer...
U nekom vrtu rastu jabuke, breskve i marelice. Prema kalendaru dozrijevanja, jabuke dozrijevaju u srpnju, kolovozu i rujnu, breskve u srpnju i kolovozu, a marelice u lipnju i srpnju. U kojem će mjesecu berači imati najviše posla?
A. lipnju
B. srpnju
C. kolovozu
D. rujnu

I vennovi dijagrami ovakvi isti sam drugi primjeri ( bilo ih je 2-3 na testu) : https://e-laboratorij.carnet.hr/wp-c...04/Slika-2.png

Na ovom linku pod korisnicke upute imate vodice za svaku kompetenciju kaj se testira, unutra ima par primjera https://selekcija.gov.hr/korisne-informacije

Ako znate logicno razmisljati nemate se kaj pripremat.
Sretno Vam
Boykapowahehe is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2025., 08:40   #2665
Thumbs up

Quote:
Boykapowahehe kaže: Pogledaj post
Logika visa razina nista strasno.
Nisam nist ucila pa fulala sam dva pitanja za koja ni ne znam iskreno koja su.

Pitanja tipa tipicno logika npr..
Onaj tko ne voli jabuke, ne voli ni kruške. Ivan ne voli kruške. Prema tome, Ivan ne voli ni jabuke.
Odgovori sa da ili ne.

Tipa primjer...
U nekom vrtu rastu jabuke, breskve i marelice. Prema kalendaru dozrijevanja, jabuke dozrijevaju u srpnju, kolovozu i rujnu, breskve u srpnju i kolovozu, a marelice u lipnju i srpnju. U kojem će mjesecu berači imati najviše posla?
A. lipnju
B. srpnju
C. kolovozu
D. rujnu

I vennovi dijagrami ovakvi isti sam drugi primjeri ( bilo ih je 2-3 na testu) : https://e-laboratorij.carnet.hr/wp-c...04/Slika-2.png

Na ovom linku pod korisnicke upute imate vodice za svaku kompetenciju kaj se testira, unutra ima par primjera https://selekcija.gov.hr/korisne-informacije

Ako znate logicno razmisljati nemate se kaj pripremat.
Sretno Vam
Puno hvala !
ivek 773 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2025., 12:25   #2666
Smile

Pozdrav ,dali znate koliko se čeka riješenje o prijmu ,konkretno Mup.Lječnički odrađen prije skoro 3 tj ..

Hvala
Smokvica123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2025., 12:14   #2667
Zna li netko koliko se dugo čeka na testiranje u mirovinskome. Natječaje su objavili još 29.1.2025. međutim objavu o rasporedu testiranja nikako ne objavljuju ???
maki190 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2025., 13:21   #2668
Quote:
maki190 kaže: Pogledaj post
Zna li netko koliko se dugo čeka na testiranje u mirovinskome. Natječaje su objavili još 29.1.2025. međutim objavu o rasporedu testiranja nikako ne objavljuju ???
Pa neko vrijeme treba i natječaj biti objavljen, obično 8 - 14 dana pa tek nakon što to završi i vide koliko imaju prijavljenih i tko odgovara uvjetima onda idu testiranja.
Prošlo je tek 10-tak dana.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2025., 13:58   #2669
Do 6. veljače je bilo vrijeme za prijavu, znači sad se pregledavaju prijave i kad vide koliko ljudi uopće trebaju testirati napravit će raspored i o tome obavijestiti kandidate.
Osim toga nekoliko se dana čeka na prijave poslane poštom.
One čije su prijave nepotpune, ne zadovoljavaju formalne uvjete i slično neće ni testirati, zato i traje ta faza neko vrijeme.
Old 12.02.2025., 09:56   #2670
Red face

Quote:
Smokvica123 kaže: Pogledaj post
Pozdrav ,dali znate koliko se čeka riješenje o prijmu ,konkretno Mup.Lječnički odrađen prije skoro 3 tj ..

Hvala
Rješenje bi trebalo biti u centraliziranom sustavu objavljeno pod rezultati natječaja, meni su tjedan dana nakon ljecnickog objavili.
Rješenje se nakon zalbi od 15 dana objavljuje na stranicama Ministarstva pravosuda i onda se ceka jos 8 dana.
Ja svoje čekam vec dva mjeseca da objave na ministarstvu, tek sad objavljuju rješenja od natječaja iz listopada, dok je moj iz studenog, tak da cu valjda krenut radit do travnja
Boykapowahehe is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.02.2025., 11:51   #2671
Hvala na odgovoru 😊znači e građani ,ja sam gledala na njihovim stranicama ali nema ništa još na stranicama Puz .
Smokvica123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2025., 23:23   #2672
Dali je bio netko možda pozvan na razgovor a da se prijavljivao preko centraliziranog sustava zapošljavanja. Zanima me što točno pitaju na razgovoru ( uobičajeno ili nešto vezano uz struku) ? Prijavio sam se za Ministarstvo uprave pa da čisto znam šta mogu očekivati ukoliko dobijem poziv? Lp
maki190 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2025., 18:50   #2673
Opcina Lekenik zaposljava :

https://lekenik.hr/natjecaji/javni-n...ine-lekenik-3/
hrdavid is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2025., 20:18   #2674
Kako je ovo tema posao u državnoj i javnoj službi, mene zanima, a ne mogu nigdje u zakonu naći, dali tu poslodavac mora ili ne mora ponuditi svojim djelatnicima drugo radno mjesto ukoliko oni u međuvremenu završe fakultet.

Hvala unaprijed
Rocky Balbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2025., 21:14   #2675
Quote:
Rocky Balbo kaže: Pogledaj post
Kako je ovo tema posao u državnoj i javnoj službi, mene zanima, a ne mogu nigdje u zakonu naći, dali tu poslodavac mora ili ne mora ponuditi svojim djelatnicima drugo radno mjesto ukoliko oni u međuvremenu završe fakultet.

Hvala unaprijed
Ne mora. To sto je netko zavrsio fakultet je njegova privatna stvar, on je zaposlen na radnom mjestu na kojem je zaposlen i za koje ima uvjete.
iggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2025., 10:02   #2676
Quote:
iggy kaže: Pogledaj post
Ne mora. To sto je netko zavrsio fakultet je njegova privatna stvar, on je zaposlen na radnom mjestu na kojem je zaposlen i za koje ima uvjete.
Točno tako.
Međutim, nitko te ne sprječava da se javljaš na natječaje za radna mjesta za koja si stekao uvjete.
Također, ako je odnos korektan i cijene te na poslu moguće da će te obavijestiti kad budu neki interni natječaju za koje se možeš javiti za bolju poziciju u skladu s novom spremom.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2025., 10:53   #2677
Quote:
Rocky Balbo kaže: Pogledaj post

Hvala unaprijed
Ovo pitanje je regulirano čl. 90. Zakona o državnim službenicima koji propisuje uvjete za izvanredno napredovanje. Ne provodi se natječaj već možeš izvanredno napredovati na radno mjesto za koje je propisana viša razina obrazovanja ako su ispunjeni uvjeti iz čl. 89. i 90. predmetnog Zakona. Doduše, poslodavac nije obvezan postupiti po čl. 90. no može ako želi.
Drakon is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2025., 19:35   #2678
Hvala svima na odgovorima
Rocky Balbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2025., 09:56   #2679
Jel zna netko zašto natječaji za državnu i javnu upravu toliko dugo traju? Pratim sad nekoliko natječaja (od SSS radnih mjesta do VSS). Dakle natječaji se sastoje od hrpe testiranja (čak i za vježbeničke pozicije - razumijem za primjerice voditeljske pozicije, ali smješno je imati 5 koraka testiranja za vježbeničku poziciju). Da ne spominjem sve faze testiranja kojima su razmaci po 2 mjeseca. Zapita se čovjek da li im uopće treba radna snaga kad osobu za natječaj objavljen u 7.mjesecu 2024. zapošljavanju u 12. mjesecu 2024. - dakle 5 mjeseci!

Evo iz čiste znatiželje me zanima ako netko zna, kako to funkcionira? Imaju li jedan odjel koji provodi natječaje za sva ministarstva i uprave? Zašto toliko dugo traju? Ne mogu zamislit da ovako funkcionira u privatnom sektoru jer bi se svi već u međuvremenu zaposlili. Jasno mi je da postoje razlika između javnog i državnog sektora, ali baš ovolika? Zaista čudno.
bassi is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2025., 08:04   #2680
Quote:
Drakon kaže: Pogledaj post
Ovo pitanje je regulirano čl. 90. Zakona o državnim službenicima koji propisuje uvjete za izvanredno napredovanje. Ne provodi se natječaj već možeš izvanredno napredovati na radno mjesto za koje je propisana viša razina obrazovanja ako su ispunjeni uvjeti iz čl. 89. i 90. predmetnog Zakona. Doduše, poslodavac nije obvezan postupiti po čl. 90. no može ako želi.
Upravo tako. Točno tako sam ja napredovala prije 5 godina, s tim da sam prelazila i kod drugog poslodavca (premještaj unutar državne službe). U tom slučaju se ovako računa - ja sam tada imala oko 7 i pol godina sa SSS, a za stručnog savjetnika je potrebno 3 godine iskustva (visoka stručna sprema). Ali, uzima se onda u obzir SSS, no duplo više ti je potrebno, dakle 6 godina sa SSS.
I to se može samo jednom izvanredno napredovati. To je izvrsna prilika za one koji u međuvremenu završe faks. Ne znam jel se od tad što promijenilo.
kokos_2 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:55.