Koronavirus Obavezna EU covid-potvrda.
Podforum: Skeptici |
|
|
21.02.2022., 17:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
To je dovoljno. Samo njegovu zdravstvenu ponesi. Ili osobnu. Ili OIB ako baš sve zaboraviš. 
|
|
|
21.02.2022., 18:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Hvala. Nisam toliko zaboravan...nadam se
Sent from my SM-G986B using Tapatalk
|
|
|
22.02.2022., 12:11
|
|
Anti-Hero
Registracija: Mar 2012.
|
Pozdrav, koja je shema ako sam jedan dan bio pozitivan na BATu, a drugi dan negativan na PCRu..onda nemam pravo na potvrdu s kodom, nego samo o preboljenju? Kada se izolacija prekida, odmah nakon negativnog PCRa ili tek 5 dana od pozitivnog BATa, ukoliko je peti dan test negativan?
|
|
|
13.03.2022., 12:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
mah, sad kad sam po drugi put u dvije godine prebolio koronu a u međuvremenu i dvije teške i gadne gripe (viroze) i dobio konačno taj "green pass"- kojeg sam pošteno zaslužio,sada ga hoće ukinut. Dobro, nek ukinu, ali ko bu meni vratil zdrava pluća?
|
|
|
14.03.2022., 00:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Quote:
bonecrusher kaže:
ali ko bu meni vratil zdrava pluća?
|
Kina.
|
25.04.2022., 11:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2021.
|
Molim vas pomoć. Muž mi je u subotu bio pozitivan na brzom testu. Ja jučer dobila temperaturu 39, groznica, kašalj. Jutros se išla testirati na brzi i negativna. Moram dati na poslu dokaz da imam koronu. Ne znam šta da radim. Vratila sam se i htjela platiti 650 kn za pcr. Kaze mi čovjek da bi i na pcr danas bila negativna. Ne zelim da misle na poslu da lazem. Help!
|
|
|
26.04.2022., 01:00
|
|
Obi-wan
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
Bossa Nova kaže:
Molim vas pomoć. Muž mi je u subotu bio pozitivan na brzom testu. Ja jučer dobila temperaturu 39, groznica, kašalj. Jutros se išla testirati na brzi i negativna. Moram dati na poslu dokaz da imam koronu. Ne znam šta da radim. Vratila sam se i htjela platiti 650 kn za pcr. Kaze mi čovjek da bi i na pcr danas bila negativna. Ne zelim da misle na poslu da lazem. Help!
|
Temperatura 39 (i bolestan muž) je dovoljan razlog za izostanak sa posla. Traži doktora da ti da bolovanje par dana pa ćeš vidjeti kasnije kako će se situacija razvijati sa doktorom. Inače, doktor ti određuje da li radiš ili ostaješ kod kuće, izolaciju, testiranje i slično. To im je posao. Tako da ti ne moraš "dokazivati" nikome ništa. Doktori vode računa o takvim stvarima.
Ako na poslu kažu da lažeš, pokaži im papire i reci da jedu ..... Ne valja biti previše uplašen i pokoran, samo te još više gaze.
Kada je žena imala koronu, ja sam fino odspavao 10 dana kod kuće po doktorovom nalogu. Nije mi bilo ništa, ali mora izolacija... Donio papire na posao i dao bez riječi, nije me nitko ni pogledao neprimjereno. Na kraju sam dobio plaćeno tih desetak dana izolacije od hzzo-a. Jedino bezveze što sam morao vježbati u sobi za vrijeme izolacije, nisam mogao van u park.
|
26.04.2022., 10:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ivanaj kaže:
Temperatura 39 (i bolestan muž) je dovoljan razlog za izostanak sa posla. Traži doktora da ti da bolovanje par dana pa ćeš vidjeti kasnije kako će se situacija razvijati sa doktorom. Inače, doktor ti određuje da li radiš ili ostaješ kod kuće, izolaciju, testiranje i slično. To im je posao. Tako da ti ne moraš "dokazivati" nikome ništa. Doktori vode računa o takvim stvarima.
Ako na poslu kažu da lažeš, pokaži im papire i reci da jedu ..... Ne valja biti previše uplašen i pokoran, samo te još više gaze.
Kada je žena imala koronu, ja sam fino odspavao 10 dana kod kuće po doktorovom nalogu. Nije mi bilo ništa, ali mora izolacija... Donio papire na posao i dao bez riječi, nije me nitko ni pogledao neprimjereno. Na kraju sam dobio plaćeno tih desetak dana izolacije od hzzo-a. Jedino bezveze što sam morao vježbati u sobi za vrijeme izolacije, nisam mogao van u park.
|
Imaš pravo, hvala ti. Sutra se idem testirati na PCR test. Nadam se da će pokazati pozitivno. Prije je bilo dovoljno da si kontakt i moras 10 dana u izolaciju. A sad ako i imaš koronu nakon 5 dana moraš na posao.
|
|
|
29.04.2022., 15:40
|
|
Dolje špekulanti !
Registracija: Aug 2021.
|
Quote:
ivanaj kaže:
|
A da si otišao u park desilo bi se što?
|
|
|
29.04.2022., 23:04
|
|
Obi-wan
|
Quote:
ntiissa kaže:
A da si otišao u park desilo bi se što?
|
Najvjerovatnije ništa. Moguće da bi me strašljivi susjedi prijavili pa bi došla policija.
|
30.04.2022., 11:42
|
|
Dolje špekulanti !
|
Quote:
ivanaj kaže:
Najvjerovatnije ništa. Moguće da bi me strašljivi susjedi prijavili pa bi došla policija.
|
Da, upravo zbog nekakvih ustrašenih susjeda nije dobro pričati okolo ako ti je netko u porodici korona pozitivac. Jer one koji su kršili te mjere "samoizolacije" mogli su otkriti jedino ako su bili negdje legitimirani (npr. prometni policajac ti pokaže lizalicu u kakvoj kontroli prometa).
Jedino one bedaste su mogli uloviti u kršenju - one koji bi otišli u ljekarnu po kakav lijek za kog moraš pokazati knjižicu, ili liječniku, ili ako si išao na sud / policiju / carinu gdje će te legitimirati.
Tako da mi je bilo uvijek smiješno kad bi netko bez ikakvih simptoma bolesti čamio 10 dana zatvoren doma u stanu strahujući izaći prošetati se sam parkom, ili nasipom uz rijeku.
Hmmm... jedino bi još onaj novi ministar (gospodarstva ili čega je već) tako valjda čamio u stanu mjesecima. Mislim na onog koji je izjavio da je u Americi jednom čekao 20 minuta na semaforu zeleno svjetlo za pješake, jer jadničak nije znao da mora pritisnuti gumb na semaforu. Spasio ga, hvala bogu, neki drugi pješak koji je nakon 20 minuta došao i pritisnuo gumb.
Iz ovakvih malih životnih crtica vidiš koliko su pojedinci u današnjem društvu izgubili pronicljivost zdravog razuma i logike, te isključivši mozak postali poput programiranog robota.
Takvi su ko rođeni za ovo novonormalno transhumanističko društvo.
|
|
|
02.05.2022., 09:46
|
|
My name is
|
Postoji li opcija da se pcr test obavi uz uputnicu bez plaćanja?
Nailazim na xy lokacija po gradu gdje se plaća 375-700kn, jednu osobu znam koja je unatoč uputnici platila 200+, a ne nalazim nigdje da se može testirati u sklopu javne ustanove. Naišao sam u svom gradu na link gdje se spominje anonimni testiranje i savjetovanje, i adresu par hrvatskih gradova, ali... Ne spominje se covid 
|
03.05.2022., 12:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Mene zanima ako se nakon 10 dana od prvog simptoma testiram i budem negativna na bat, znači li to da sigurno nisam zarazna za okolinu?
Brine me to jer sam za vrijeme prvih simptoma kad sam imala temperaturu 39, bila negativna na bat. Pa ne bi htjela da opet budem lazno negativna, pa da zarazim ne daj Bože nekoga starijeg od rodbine.
|
|
|
03.05.2022., 23:38
|
|
Bene Gesserit
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
Bossa Nova kaže:
Mene zanima ako se nakon 10 dana od prvog simptoma testiram i budem negativna na bat, znači li to da sigurno nisam zarazna za okolinu?
Brine me to jer sam za vrijeme prvih simptoma kad sam imala temperaturu 39, bila negativna na bat. Pa ne bi htjela da opet budem lazno negativna, pa da zarazim ne daj Bože nekoga starijeg od rodbine.
|
BAT nikad nije bio pozdana referenca za koronu, za to se radi PCR. BAT može biti vrlo točan u akutnoj fazi bolesti, znači kad su simptomi najizraženiji pa može pomoći u dijagnosticiranju, ali svaki liječnik će te poslati na PCR radi konačne potvrde.
Inače, zdrav razum nalaže ako imaš simptome bilo koje zarazne bolesti, gripe, prehlade, korone, sjediš doma u nekoj vrsti samoizolacije i smanjiš sve društvene kontakte na minimum do prestanka simptoma.
Tako se to radilo prije korone, pa bi trebalo i sada. Nije valjda da pod 39 temperaturom imaš prijeku potrebu ići u posjete rodbini?
Ako ti je korona potvrđena PCRom (ne BATom), ne treba ti još jedan test nakon što prestanu simptomi.
|
04.05.2022., 00:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Aleta Ogord kaže:
BAT nikad nije bio pozdana referenca za koronu, za to se radi PCR. BAT može biti vrlo točan u akutnoj fazi bolesti, znači kad su simptomi najizraženiji pa može pomoći u dijagnosticiranju, ali svaki liječnik će te poslati na PCR radi konačne potvrde.
Inače, zdrav razum nalaže ako imaš simptome bilo koje zarazne bolesti, gripe, prehlade, korone, sjediš doma u nekoj vrsti samoizolacije i smanjiš sve društvene kontakte na minimum do prestanka simptoma.
Tako se to radilo prije korone, pa bi trebalo i sada. Nije valjda da pod 39 temperaturom imaš prijeku potrebu ići u posjete rodbini?
Ako ti je korona potvrđena PCRom (ne BATom), ne treba ti još jedan test nakon što prestanu simptomi.
|
Drugi dan bolesti sam imala najgore simptome i bila negativna na bat. Nakon dva dana sam bila pozitivna na PCR. Bila sam zatvorena u kući svih ovih 10 dana. Sutra mi je deseti dan od prvog simptoma, vraćam se na posao, pa me zanima ima li smisla se opet testirati na bat. Za PCR mi se ne daje 700 kn. I dalje kašljem, ali nemam temperaturu već danima. Pa pretpostavljam da nisam više zarazna?
|
|
|
08.05.2022., 21:19
|
|
Registrirani korisnik
|
dobar biznis
Quote:
Gordan Lauc
Jučer u 13:50 ·
Nastavno na moj prethodni post o prihodima HZJZ u pandemiji, evo još jednog kapitalca: Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar, čiji je ravnatelj član znanstvenog savjeta Vlade za covid, aktivni političar i jedan od eksponiranijih zagovaratelja raznih „mjera“.
U pandemiji su se prihodi "Štampara" s 80-90 milijuna kuna godišnje u predpandemijskim godinama porasli na 204 milijuna u 2020., a 245 milijuna u 2021. godini.
Netko će reći, pa puno su radili u pandemiji i imali su jako važnu ulogu…
Postoji samo jedan „problemčić“. Zbog pandemije su završili s viškom prihoda od 49 milijuna kuna u 2020. godini i 52 milijuna kuna u 2021. godini. Dakle oko polovina prihoda od PCR testova ostala im je kao čisti profit, čak i nakon što su potrošili sve što su mogli zakonito potrošiti (računala, mobiteli, automobili, putovanja, skupi ručkovi i sl.) – to su službeni podaci koji su dostupni ovdje https://stampar.hr/hr/izvjestaji-o-poslovanju
Kada njihov ravnatelj ne bi bio eksponirana osoba u nametanju „mjera“, mogli bismo reći da se radi o legitimnom profitu. Budući da je njihov ravnatelj osoba koja je aktivno stvarala uvjete da firma koju vodi zaradi tolike milijune s kojima on sada može raspolagati, sumnja da se radi o nekom obliku protuzakonitih radnji je vrlo velika…
Srećom postoji rješenje, novi ravnatelj se može ispričati na previsokim cijenama usluga koje su nam naplaćivali u posljednjih dvije godine i sav taj višak prihoda od stotinjak milijuna kuna vratiti vlasniku (Gradu Zagrebu) i tako značajno pomoći gradu koji je u vrlo teškoj situaciji…
|
|
|
|
10.05.2022., 15:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Evidentira li se pozitivan BAT prema OIBu u sustavu?
|
|
|
10.05.2022., 16:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Ja bih rekla da.
|
|
|
18.05.2022., 10:55
|
|
Dolje špekulanti !
|
Ili izgleda da neko liječničko osoblje smatra da je PCR testiranje farsa, ili je možda pred turističku sezonu stigla direktiva odozgo da "zaraženih" mora biti što manje ?
Neki dan slučajno sam po prvi put prisustvovao uživo uzimanju uzorka za PCR. Dovezao sam rođaka (čovjek je slabo nepokretan a mora imati taj test radi operacije) u jednu našu bolničku ustanovu koja vrši PCR testiranje.
Došetala u skafander oklopljena ženska osoba sa 15-20 cm dugim štapićem do auta i ja očekivao da će mu bar polovinu toga zagurati u nos - očekivao sam onu ružnu scenu kakve smo proteklih 2 godine nagledali na TV-u - guranje bar 10 cm štapa u nos (ono do grla ili kak bi rekli "do mozga") i struganje i rudarenja bar 5-6 sekundi po dubinama njegova nosa.
Ženska došla i doslovno štapićem tek ovlaš u možda pola sekunde jedva dodirnula unutrašnjost njegove nosnice. Onaj štapić nije ušao ni pola centimetra u dubinu nosnice - ono kraj vatice štapića je ostao vani.
Ja začuđeno pitam jel to uzima uzorak za BAT test ili za PCR - veli ona - za PCR.
Smjejurija, no meni a još više rođaku drago. Došao mu popodne nalaz da je "negativan" 
|
|
|
02.06.2022., 11:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2021.
|
Kakva je trenutno onda procedura oko testiranja - ako imaš simptome javiš se općoj praksi i onda brzo juriš da ti napravi onaj brzi test ili te naruči ili kakva su vam iskustva? Bez plaćanja, jer meni ne treba nikakva potvrda. želim znati što u slučaju da sumnjam na zarazu i imam simptome.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:32.
|
|
|
|