|
|
07.10.2022., 11:29
|
|
The glory of Old Trafford
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
mentalny kaže:
Da li je pametno lagati oko jednog radnog iskustva u CV?
Ovo ljeto sam radio samo dva mjeseca, iz osobnih razloga ne dulje, a stavio bi svakako to u CV, medjutim bojim se da ce lose izgledati i da ce me kasnije pitati zasto je to tako bilo, a meni se ne da objasnjavati?
Ne znam jel neko ima slicno iskustvo.
|
Imam još gori problem
Unazad 4 godine sam radio u jednoj firmi 3 godine, dao otkaz jer nisam više mogao radit po 10, nekad i 12 sati, subote itd. Zaposlio se u drugoj firmi jer mi nije odmah uspjelo dobit željeni posao pa sam tamo otišao. Odradio 6 mjeseci tamo i napokon dobio željeni posao u jednoj stranoj firmi tu kod nas, ali mi nisu produžili ugovor nakon 3 mjeseca iz, kao trenutno smanjenje potrebe na mom radnom mjestu, a ja novi, nema veze sa zalaganjem.
I šta sad stavit u zamolbu? 3 firme u 4 godine  Imam još godinu stručnog, znači 4 posla u 5 godina 
|
|
16.10.2022., 22:39
|
|
Levitating
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
Odin335 kaže:
Imam još gori problem
Unazad 4 godine sam radio u jednoj firmi 3 godine, dao otkaz jer nisam više mogao radit po 10, nekad i 12 sati, subote itd. Zaposlio se u drugoj firmi jer mi nije odmah uspjelo dobit željeni posao pa sam tamo otišao. Odradio 6 mjeseci tamo i napokon dobio željeni posao u jednoj stranoj firmi tu kod nas, ali mi nisu produžili ugovor nakon 3 mjeseca iz, kao trenutno smanjenje potrebe na mom radnom mjestu, a ja novi, nema veze sa zalaganjem.
I šta sad stavit u zamolbu? 3 firme u 4 godine  Imam još godinu stručnog, znači 4 posla u 5 godina 
|
izbacila bih definitivo firmu sa 3 mjeseca radnog iskustva, moguće i ovu sa 6 mjeseci
i sama imam takvih poslića od mjesec dana pa do tri mjeseca koje sam izbacila usprkos toga što su neke reference dobre sa istih jer za te poslove bih uvijek dobivala ista pitanja u stilu zašto ste otišli sa istih, a razlozi su naravno uvijek bili radni uvjeti
također, SOR sam sada stavila pod internship da me ne ispituju kako to da niste nastavili raditi u struci, zanima li vas i dalje ista
bolje je imati dva dulja posla, nego hrpu poslova na CV-u po meni, niti stane sve na jednu stranicu 
|
|
|
19.11.2022., 21:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2018.
|
Gdje osim na Europass sastavljati zamolbe i životopise? Europass mi ne radi, niti me hoće logirati u moj račun niti mi dozvoljava da spremim sastavljeno... Da li je ok sastavljati u wordovom predlošku?
|
|
|
19.11.2022., 21:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Najbolje u Wordu sa predlošcima koje nađeš na netu
I lakše je kasnije mijenjati nešto
|
|
|
19.11.2022., 21:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bond007 kaže:
Najbolje u Wordu sa predlošcima koje nađeš na netu
I lakše je kasnije mijenjati nešto
|
Ima i word svoj neki predložak ali opet si mislim koliko je (ne)profesionalno pa da ne ispadne kao teški kupus.
|
|
|
19.11.2022., 22:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Veći je problem Europass, to je na gotovo bez muke pa imaju možda negativno mišljenje
A u Wordu možeš i dodati svoje
Makar mislim ako je normalan poslodavac da mu ne bi trebalo biti bitno u kakvom formatu šalješ životopis
|
|
|
20.11.2022., 19:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2019.
|
U Canvi se životopis relativno lako napravi i prilagodi potrebama posla.
|
|
|
20.11.2022., 23:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
elidela kaže:
U Canvi se životopis relativno lako napravi i prilagodi potrebama posla.
|
Probavala sam jučer Canvu, nešto se iz prve nisam snašla na željenoj šabloni po kojoj sam htjela raditi. Recimo jedna od je imala one strijelice po sebi ali nikako nisam uspjela pronaći kako da napravim određeni razmak između strijelica a da estetski izgleda. Plus, nije se pomicalo dalje od jedne stranice pa sam odustala.
Koristiš li Canvu preko računala ili preko mobilne aplikacije? Kako je lakše?
|
|
|
21.11.2022., 12:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2019.
|
Koristim Canvu preko računala.
Prvi životopis u Canvi sam napravila prije cca 2 godine, pa se ne sjećam točno, ali mislim da sam na nekom predlošku promijenila tekst prema onome kako je u Europassu (radno iskustvo, obrazovanje, jezici).
|
|
|
21.11.2022., 12:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
zoeva kaže:
Probavala sam jučer Canvu, nešto se iz prve nisam snašla na željenoj šabloni po kojoj sam htjela raditi. Recimo jedna od je imala one strijelice po sebi ali nikako nisam uspjela pronaći kako da napravim određeni razmak između strijelica a da estetski izgleda. Plus, nije se pomicalo dalje od jedne stranice pa sam odustala.
Koristiš li Canvu preko računala ili preko mobilne aplikacije? Kako je lakše?
|
A moraš li uopće koristiti specijalizirane aplikacije i predloške?
Otvoriš prazan Word dokument (ili bilo koji drugi alat) i sastaviš svoje kako god ti odgovara.
|
|
|
21.11.2022., 15:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
eqinor kaže:
A moraš li uopće koristiti specijalizirane aplikacije i predloške?
Otvoriš prazan Word dokument (ili bilo koji drugi alat) i sastaviš svoje kako god ti odgovara.
|
Ne moram, samo želim da je vizualno estetski privlačno.
|
|
|
21.11.2022., 16:23
|
|
Levitating
|
imate word predloške koje samo hitite u pdf
tako ja imam jer Canva bi mi zezala kod mijenjanja
|
|
|
25.11.2022., 16:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Kako bi vi poslodavcu obrazložili nedostatak radnog iskustva za struku koju imate? Kako sastaviti dobar cv ako imate recimo dugogodišnja iskustva u nekim drugim poslovima a želite se prijaviti na natječaje za koje imate školu/obrazovanje ali manjak iskustva? Besmisleno mi je za traženu poziciju navoditi u svom životopisu iskustva koja nisu u jednakosti branši za koju se prijavljujem. Što bi se reklo cv bi mi bio prazan a šanse za zaposlenje očito nikakve.
|
|
|
26.11.2022., 17:13
|
|
Levitating
|
Quote:
zoeva kaže:
Kako bi vi poslodavcu obrazložili nedostatak radnog iskustva za struku koju imate? Kako sastaviti dobar cv ako imate recimo dugogodišnja iskustva u nekim drugim poslovima a želite se prijaviti na natječaje za koje imate školu/obrazovanje ali manjak iskustva? Besmisleno mi je za traženu poziciju navoditi u svom životopisu iskustva koja nisu u jednakosti branši za koju se prijavljujem. Što bi se reklo cv bi mi bio prazan a šanse za zaposlenje očito nikakve.
|
džabe ti to, poslodavac hoće uglavnom gotovog radnika, tako da to sve pada u vodu
|
|
|
26.11.2022., 22:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
pattie_boyd kaže:
džabe ti to, poslodavac hoće uglavnom gotovog radnika, tako da to sve pada u vodu
|
I mislila sam.
Ne želim gubiti nadu samo ne znam koliko su dozvoljene bijele laži kod takvih stvari? 
|
|
|
30.11.2022., 22:10
|
|
Levitating
|
Quote:
zoeva kaže:
I mislila sam.
Ne želim gubiti nadu samo ne znam koliko su dozvoljene bijele laži kod takvih stvari? 
|
probaj
ja ne lažem, šaljem praktički iste zamolbe svugdje i gdje prođe, prođe
radno iskustvo ne mogu mijenjati, a dio sa voljna sam učiti nije nikad produktivan ispao, te to ne upotrebljavam, uostalom to se i podrazumijeva
|
|
|
01.12.2022., 14:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Ima li tko iskustva s ovim modernijim (dog-friendly ured, besplatna kava, piva petkom) firmama u kojima uglavnom radi ekipa kojima je prosjek godina 25-35 i kakve životopise više vole vidjeti? Minimalističke s najbitnijim poslovima (na 2-3 stranice) ili opširne sa svim mogućim poslovima, popisom certifikata i popisom projekata na kojima je osoba radila (5-7 stranica)? Ne bih se volio diskvalificirati zato jer se nekome ne da detaljno čitat životopis, a opet, ne bih se volio ni diskvalificirati ako netko baš krene detaljno čitat životopis i skuži rupe (nevažne poslove koje nisam stavio samo zato da skratim).
|
|
|
14.12.2022., 19:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Quote:
pattie_boyd kaže:
imate word predloške koje samo hitite u pdf
tako ja imam jer Canva bi mi zezala kod mijenjanja
|
gdje se mogu naći ti predlošci, koji je najviše estetski pregledan? jel se mogu od nekud skinuti ti predlošci?
|
|
|
07.01.2023., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Što kad poslodavac traži da se priloži "dokaz o poznavanju rada na računalu"? Što poslati pod time?
|
|
|
07.01.2023., 16:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Javna služba?
Dao bih se kladiti da je radno mjesto namješteno za nekog tko posjeduje nekakav certifikat i to je jedini razlog zašto se od kandidata zahtjeva dokaz.
Kao prvo, opis je glup jer pojam "rad na računalu" ne znači apsolutno ništa. Kao drugo, normalni ljudi se ne bave prikupljanjem takvih dokaza, a normalni poslodavci ih ne traže. Osim, naravno, ako se ne radi o specijalnom softveru ili nekom naprednom znanju, ali onda se to i jasno navede u oglasu za posao.
Natipkaj u Wordu 2 rečenice teksta u kojima piše da je dokaz poznavanja rada na računalu činjenica da si znao natipkati taj Word dokument i poslati ga mailom.
Ili kopiju svjedodžbe iz škole/faksa gdje se vidi da imaš pozitivnu ocjenu iz informatike.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:32.
|
|
|
|