Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
12.08.2024., 19:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
gradski vodovod ili bunar?
|
|
|
12.08.2024., 21:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2019.
|
ma stan je u centru Zagreba, tako da je u pitanju gradski vodovod.  stvar je u tome da majstori ne vide nikakav problem jer je sve navodno potpuno funkcionalno, ali nije mi logično da nešto postavljeno 2024. radi lošije nego starudija iz ranih 2000-ih izvađena prije adaptacije. da, može se tuširati, slavina je vrlo tiha, tuš pritom radi i s najmanjim pritiskom vode (što zna biti fora, kao slaba kiša), ali što to vrijedi kad je na tom slabom pritisku voda subjektivno deset stupnjeva hladnija nego na jakom. hod ručice gore-dolje (kontrola pritiska) ne bi smio utjecati toliko na temperaturu.
ne vjerujem da je do bojlera iako su mi sugerirali da bi moglo biti do njega (ne shvaćam kako) zato što nije adaptirana samo jedna kupaonica, nego obje u stanu. u jednu (problematičnu) stavljen je bojler Velis Tech Wi-Fi od 80 litara, također kada i miješalica za kadu (dala sam poveznicu na model), a u drugoj je isti takav Velis Tech Wi-Fi, samo od 50 litara i tuš-kabina sa sličnom Schmidlerovom slavinom - ali za tuš. tu sve radi kako treba i temperatura se vode ponaša normalnije. doduše, i jedna i druga kupaonica imaju problem s time da voda slabije teče kad se puni vodokotlić ili jače teče voda u kuhinji, no to je valjda normalno.
ide mi na živce kad ništa nije savršeno. 
|
13.08.2024., 08:52
|
|
Tu te ni, a ni tam
Registracija: Feb 2010.
|
E tako, tek su sada napisani svi potrebni podaci vezani za vodu kod tebe. Jasno , sve to je potrebno napisati u prvom postu kada se traži moguće rješenje, jer nitko od sudionika to ne može znati, a sve je važno.
Mislim da je problem slabi tlak u instalaciji ili u tom dijelu gdje se nalaziš.
Siguran sam da su to majstori primjetili ali se ne žele baviti s tim problemom. Kod slabijeg tlaka u instalaciji, korištenje dva izljevna mjeta ( kuhinja i recimo wc ) to dobro pokazuju. Današnje jednoručne mješalice imaju već u startu - konstrukcijski - smanjeni protok, sve nove cijevi koje se koriste za instalacije ,također imaju smanjeni promjer bez obzira na nazivni promjer. Sve navedeno se malo teže primjeti kada je tlak dobar (cca 5 bara ili više) dok kod manjeg tlaka ima problema- koji je dobro opisan na kraju tvojeg posta.
|
|
13.08.2024., 11:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Tempora
još da ste napisali koji je kat u pitanju sve bi bilo jasno. Šture informacije ne znače nama ništa ako tražite pomoć...
Moj prijedlog je: izvođaču radova postaviti pitanje kako je riješio primarni dovod vode u stan, ako je na 3. kat ulaz u velikog stana ( sa dvije kupaone+kuhinja koliko vidim) sa puno izljeva radio sa pol. cola cijevi ne možete više ni očekivati.
Vjerujem da je glavni vod prije ulaza u stan 3/4 cola, a on ga je odmah "prigušio" na 1/2 cola + dužina i otud problemi.
Možda je i sama zgrada u problemu sa pritiskom vode - npr. krajnji priključak- treba se raspitati.
Pozdrav izvođaču radova...
|
|
|
14.08.2024., 22:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2019.
|
mnogo vam hvala!  sad imam nešto konkretno reći jer se u to inače ništa ne razumijem, tako da mi je pomoglo što ste napisali. argumenata nikad dosta.
|
15.08.2024., 13:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Koja je vjeropjatnost da sam odfšarafim koljeno sa ulaza u mješalicu vode(vjerojatno je koljeno prije ekscentra).Spustio bih te priključke oko 50cm niže za slavinu u umivaoniku a ne na zidu kao sada. Zgrada je stara oko 40godina.Može li se to uopće više odvinuti zbog hrđe i zapečenosti(švedskim kliještima i kontrom)?
|
|
|
16.08.2024., 19:37
|
|
Tu te ni, a ni tam
|
Može samo treba držati kontru na cijevi, dok se skida koljeno, koje se svakako mora skinuti i ponovno zašerafiti.
|
|
18.08.2024., 08:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Hvala, gosp. Majtor!
naštukao bih taj dio bakrom 12mm, jer mi je jednostavnije kartušom zagrujati i nalemiti 1/2" nastavaka i bakar je tanji pa treba manje štemati. To bilo dobro?? (Bakar bih omotao filcom)
|
|
|
19.08.2024., 08:27
|
|
Tu te ni, a ni tam
|
Može.
|
|
20.08.2024., 11:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
aku vs 150e rucna klijesta za alupex fitinge, ima li razlike u snazi stiska tj kvaliteti spoja? imam rbm fitinge.
|
|
|
27.08.2024., 10:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2023.
|
Poštovani majstori!
Pitanje bi bilo da li se reducir ventil može spojiti odmah iza vodomjera?Hvala
|
|
|
27.08.2024., 11:05
|
|
Tu te ni, a ni tam
|
To je predviđeno mjesto za spajanje i pravilo je da se tu mora spojiti na instalaciju, jer je tada zadani tlak na ventilu u cijeloj instalaciji.
|
|
27.08.2024., 11:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Majstor kaže:
To je predviđeno mjesto za spajanje i pravilo je da se tu mora spojiti na instalaciju, jer je tada zadani tlak na ventilu u cijeloj instalaciji.
|
Hvala Majstore!
|
|
|
27.08.2024., 12:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Zack. kaže:
Hvala Majstore!
|
...još bi Vas pitao koji brand kupiti?....Vidim Braukman,Kovina,Terma,Itap...pa sad ne znam...ak može preporuka...hvala
|
|
|
27.08.2024., 12:25
|
|
Tu te ni, a ni tam
|
Braukman
|
|
27.08.2024., 12:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Majstor kaže:
Braukman
|

|
|
|
03.09.2024., 16:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2015.
|
Frend preuređuje stan, radi se sve i svašta, no ukratko nekakvih pol godine se nije živjelo tamo, a zadnjih par dana radova smo primjetili potencijalni problem.
Na vodomjeru koji je u stanu se u zadnjih 5 dana zadnja brojka pomaknula za pola. Pretpostavljam da se radi o pol litre vode. 
Izvana ništa ne curi, pipe, ventili, a na zidovima gdje vjerojatno putuju cijevi se ne vide nikakve fleke. Radi se o relativno kratkoj sekciji ppr cijevi. Da li bi bilo izuzetno neodgovorno izignorirati to ili nam je pametnije sve poštemat i pogledat o čem se radi? Postoji li šansa da se na tim cijevima takvo curenje značajno pogorša? 
|
|
|
08.09.2024., 11:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2019.
|
Ne znam jesam dobru temu odabrala, imam pitanje.
Zid koji dijeli kupaonu i sobu jako vlaži. Na njemu nam je umivaonik. A na zid to probija sa druge strane. Zvali smo majstora koji je rekao samo da mora staviti dodatno na sifon silikon. Nažalost, ništa se nije poboljšalo.
https://imageshack.com/my/images
|
|
|
08.09.2024., 14:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2015.
|
Kakav nesretni silikon na sifon? 
Ako su svi spojevi sifona vidljivi, onda ćeš i vidit da curi na njima, zamjeniš brtve ili kompletan sifon i 90% slučajeva riješiš taj problem. Ali to je sve izvana, ako se ne vidi izvana onda curi negdje unutar zida, pa treba malo oštemat da se vidi.
Možda zaljevaš i zid preko umivaonika.
|
|
|
08.09.2024., 19:19
|
|
Tu te ni, a ni tam
|
Uzrok curenja može biti na odvodnim cijevima , dovodnim cijevima, na dihtanju kutnih ventila te na spoju sifona od umivaonika u odvod. Sve se to "ne vidi na forumu" kad se opisuje problem. Svaki majstor znalac može to riješiti vrlo brzo sa sto postotnom sigurnosti. Ali nije majstor koji drži kliješta u rukama, jer struku treba dobro ispeglati.
Slika zida sa suprotne strane može dosta pomoći u detekciji mjesta curenja i mogući problem. Sada se slika ne vidi.
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:42.
|
|
|
|