Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.07.2020., 19:45   #2881
Čiji im je 8-brzinski? ZF?
Henry Miller is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2020., 21:10   #2882
Nope - isto Aisin ko i 6 brzina na benzinjarama .... što je vrlo čudno jer GM ima 9 brzinski za poprečnu ugradnju ... kojeg koristi u USA blizancma Insignie?!?!
Odgovori s citatom
Old 24.07.2020., 21:15   #2883
To više ni dragi Bog ne razumije...
Henry Miller is online now  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2020., 12:08   #2884
1.5t automatik 6 brzina je treća generacija gm-ovog automatika, ne zvuči mi baš kao Aisin

Sent from my iPhone using Tapatalk
zdgrunf is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2020., 19:02   #2885
Siguran? A nije li to TF80 koji je isao i u Insigniu Mk1?
Odgovori s citatom
Old 25.07.2020., 19:07   #2886
6 brzina je GM 6T40.
ISB123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2020., 20:28   #2887
Jebi me ako ja to razumijem, prije (Insignia Mk1) je bio 6 brzina Aisin, koji je ok a sad je 6 brzina Ford - GM koji je .... upitan
U isto vrijeme na dieselu NIJE 9 brzinski GM nego 8 brzinski Aisin?
Odgovori s citatom
Old 25.07.2020., 20:55   #2888
Opel Insignia

Da

https://gmauthority.com/blog/gm/gm-transmissions/mnh/

Sent from my iPhone using Tapatalk
zdgrunf is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2020., 11:27   #2889
Meni se isto upalila lampica i na dijagnostici mi pokazuje da je nox senzor 2. Obrisali smo grešku pa ćemo vidjeti hoće li se upaliti opet(upalila se na autocesti nakon duže vožnje).
Vidio sam na ebayu da ima povoljnijih nego kod nas barem za duplo, a recenzije su dobre. Jel ima netko iskustva s kupovinom originalnih dijelova preko ebaya?
Samo da spomenem da sam prošli mjesec mijenjao crijevo od intercoolera koje je isto bolesno skupo za običan komad plastike, a sad i ovo sranje se upalilo.

Quote:
RoadRage kaže: Pogledaj post
Evo, stavljen novi senzor. Lampica vise ne svijetli a ja 5 kila laksi

Po povratku u Zagreb, ja sam se narucio u AutoWill Spansko na dijagnostiku. Nakon sto su mi javili o cemu je rijec krenuo sam zvati vise strana, npr. Kozinu (5 600 *bez zamjene*), PSC u Capraskoj (nismo ni dosli do cijene ali je "skupo i treba narucit, znaci tek sljedeci tjedan"), Sare, Pavicic (oboje nisu pokazali interes niti pola posto za taj popravak).

Zvao sam i Andjelka. Lik je stvarno fantasticno susretljiv i ugodan za razgovor. On je uspio naci u Sloveniji jedan jedini za 3745 kn, veli da pise da je OEM. E sad, ja sam mu odmah rekao da cu ga nazvati za pola sata da potvrdim. Otisao do AutoWilla i pitao je li ok da donesem senzor. Oni su kategoricki rekli da to nije moguce, da ugradjuju samo vlastito narucene (na kraju su moj senzor narucili iz Madjarske).

I tako sam na brzinu napravio kalkulaciju, ako uzmem od Andjelka, onda moram jos platiti 375 kn dijagnostiku AutoWilluu + pronaci nekoga i platiti da mi to ugradi. Na kraju i ne bi bila neka znacajna usteda. Da zakljucim, ostavio sam auto kod njih i narucio senzor.

Ima jos jedan razlog zasto mi je odgovaralo da ostavim auto kod njih:

Vidis, to ti sada mene kopka najvise. Je li moguce da je softver uzrok krepavanju senzora?
Frajer iz AutoWilla kaze da "sigurno postoji dobar razlog zasto taj update postoji". E sad, mozda me samo zeli "utjesiti", mozda samo sere, mozda zaista ima neka saznanja....ali o tome mogu samo nagadjati.

U svakom slucaju, naravno da sam im predao zahtjev da updateaju softver. Eto, sada ce i meni svakih 5k km trazit dopunu Inace, zadnji put sam dolijevao prije 20 tisuca km. I pazi sad, ovo kad mi se uplalila lampica kod Zadra, stao sam tamo na Tifonu i nakon sto sam provjerio ulje, vodu i to, rekao idem natocit AdBlue. I na pistolju sam natocio 5.61 litru! Dakle, auto je potrosio 5.61 litru AdBluea na 20 000 km. Pa ti reci je li to bilo normalno
Milky2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2020., 12:58   #2890
Dobrodosao u klub onih koji su promjenili famozno crevo i Nox senzor.

Sto se tice opcija za senzor ... koliko ja znam nema ih jer NGK-NTK vise ne smije prodavati samo senzor. Dakle pazi da nije rabljeni ili krivotvorina.

Crevo si trebao uzeti od Pasarica.
Odgovori s citatom
Old 09.08.2020., 15:04   #2891
Nema kod Pasarica. Imaju samo za stariju Insigniu. Za 125 kw samo original i to ga jedva našao kod nas. Niti jedan Opelov servis u Hr nema na stanju jedno plastično crijevo(osim PSC-a u V.Gorici). Dečki iz Zg-a i Gorice ekstra. Riješeno za 24 sata, a svi ostali su morali naručivati iz Njemačke sa rokom isporuke 10 radnih dana ako si sretne ruke.
CDRW pogledaj na ebayu nox senzor u kompletu. Koliko vidim originalni dio cca 2000 kn, a ovdje 5000 sa popustom.
Milky2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2020., 15:05   #2892
Sta je toliki problem imati to crijevo na lageru kada vec toliko crkava.
ISB123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2020., 15:49   #2893
Beancounteri.

A Pasaric mi nije jasan jerbo smo razgovarali i moze sredit puknito crevo
Odgovori s citatom
Old 11.08.2020., 01:25   #2894
Quote:
Milky2 kaže: Pogledaj post
Meni se isto upalila lampica i na dijagnostici mi pokazuje da je nox senzor 2. Obrisali smo grešku pa ćemo vidjeti hoće li se upaliti opet(upalila se na autocesti nakon duže vožnje).
Vidio sam na ebayu da ima povoljnijih nego kod nas barem za duplo, a recenzije su dobre. Jel ima netko iskustva s kupovinom originalnih dijelova preko ebaya?
Samo da spomenem da sam prošli mjesec mijenjao crijevo od intercoolera koje je isto bolesno skupo za običan komad plastike, a sad i ovo sranje se upalilo.
Gdje si to bio da su ti samo obrisali gresku?
Koji k, zasto meni nisu samo obrisali gresku i vozi misko dalje? Ocito sam zesca budala.

Nisi napisao na koliko si km, koje si godiste?
RoadRage is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.08.2020., 08:11   #2895
Upalila bi se ponovo cim bi izasao na AC.
Odgovori s citatom
Old 12.08.2020., 08:11   #2896
Quote:
RoadRage kaže: Pogledaj post
Gdje si to bio da su ti samo obrisali gresku?
Koji k, zasto meni nisu samo obrisali gresku i vozi misko dalje? Ocito sam zesca budala.

Nisi napisao na koliko si km, koje si godiste?

Bio kod majstora koji je spojio auto na dijagnostiku gdje mu je izbacilo grešku i on ju je samo izbrisao, pa da vidimo što će se dalje dešavati. Čitao sam na njemačkim forumima koliko to čudo odlazi da je to za poludit i neki su čak naručili samo senzor sa ebaya(cca. 1000 kn), pa su spajali žice sami i kažu da im funkcionira. Ako ode naručujem originalni dio sa ebaya(komplet GM) Ne dam ovdje 5 tis. kn.
Insignia 2016. sa 70 tkm

CDRW zato više ne idem na AC.
Milky2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.08.2020., 09:18   #2897
Jedino na AC-u ECU ima dovoljno vremena i prostora za isprobat to sranje, prvi puta se meni upalilo kad sam išao u Maribor, otišao tamo u servis, očitali, pobrisali i idućih 2000-3000 km mir. A onda sam otišao u Ljubljanu. Daklem ili test radi samo u Zloveniji ili samo na AC
Odgovori s citatom
Old 12.08.2020., 09:55   #2898
A sa kojim motorima se dešavaju ta sranja? 1.6 ili 2.0. Pošto imam 1.6 da znam da li to mogu očekivati
vjeko73 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.08.2020., 09:56   #2899
Ti mozes samo ocekivat lanac.
ISB123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.08.2020., 10:15   #2900
To sam već načuo nešto... Inaće auto kao auto me je jako ugodno iznenadio, a i motor je odličan, mali potrošać a ide solidno. 1.6 136ks, 2016 god.
vjeko73 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:06.