|
|
12.12.2024., 16:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
MEP kaže:
Ja neman uvid u njegov inbox tako da neman pojma tko mu je pisao, ali znam kakvo takve poruke izgledaju, nažalost... Ako si se prepoznao u mom postu jebiga, iako taj post nije bije usmjeren na nikoga osobno jer i piše ...idem se radije registrirat na forum, dakle teško da sam ciljao na forumaše sa accountom iz 2007.
Suma sumarum, ako si se u prošlom ciklusu opekao, ja bi na tvom mjestu u ovom išao na sigurno pa ćeš onda idući puno lakše proći jer se puno lakše "igrat" s novcima koji si ranije zaradio, nego sa onima koje si upravo uložio od plaće ili ušteđevine...i to nije prodika s visoka nego samo savjet  Sretno!
|
Ma sve 5.  No hard feelings. Thnx na savjetu...
|
|
|
12.12.2024., 17:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Ljudi gledajte, neću ja nikome popovati što i kako, ali nema besplatnog ručka, niti povrata o kojima sanjate, a masu onih koja sere po društvenim mrežama i raznim platformama, nikada nije pokazala svoj portfolio i povrate. Sve je na "majke mi".
Jednostavno i cijeli crypto ima zasad određeni tehnički pattern koji je za mene sulud, ali trenutno prolazi i to je ono što MEP piše. Kupi kad je nešto na dnu xy posto od ATH i prodaj kad ostvariš neki x 3-4 povrat. Čak se i trenutno pokazuje kako sam se i ja pravio pametan i ulagao u projekte koji nisu ni blizu ATH, ali sam kroz DCA metodu ulaganja uspio sniziti prosječne ulaze pa sam u plusu. Bilo bi pametnije da sam barem pola uložio u BTC, ali eto, pohlepa opet. Tješim se kako su Dino projekti koji zasad dobro reagiraju i vjerojatno će doseći vrhunac i ići iznad. No opet ne možete znati.
Znači kripto je sam po sebi volatilan, strašno volatilan. Ima rrtardirane patterne kojih se ne treba držati kao pijan plota, ali zasad prolaze, a kamoli se igrati s raznim polugama i nekim hibridnim derivatima.
Ima ovdje neki momak temu kako je u sve i svašta ulagao, ali se držao par osnovnih postulata, doslovno što je MEP napisao. Za isto mu je trebalo pola sata istraživanja kako se registrira na neku centralnu burzu i obavi spot kupnja. Kroz vrijeme je dokupljivao i radio klasični DCA. Da ih danas sve proda, ne želim ni znati koliko mu je profit.
|
|
12.12.2024., 17:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Quote:
Aragorn kaže:
@Shannanigans, na ovome bi bio jako zahvalan!
|
Ok ovo je najčešće pitanje koje sam dobio pa odgovorim i odo na praznike više, dosta
Morati ću razočarati sve nema jednostavnog odgovora, nema čarobne formule, tajnoga discord kanala, youtube videa, inside informacija, samo puno isprobavanja, razmišljanja i nagađanja i na kraju dana kao i uvijek sreće...
Kolega Carlos je popratio sve, komunicirali smo putem neka on kaže kako je proces nekako bio organski i uvjerenje mi je polako raslo od oprezno moglo bi biti nešto do jebote jel moguće da je stvarno euforije zadnjih par mjeseci jer je sve bilo proces od 13 mj ne preko noći.
Drugo je puno grinda svega žvoga 24/7, nije ovo prvi put da huntam homerun na airdropu, jako puno misseva je putem bilo od totalnih razočaranja (scroll) preko neloše al i naradilo se za to (eigen) do kako je ovo stvarno (hyperliquid).
U pravilu HL predstavlja sve o čemu smo GODINAMA debatirali na defi temi, perp dex koji bi bio konkurencija cexovima, token distribucija koja nije extractive kao 99% ostalih, projekt koji je dovoljno ambiciozan da puca na top 5 odmah i nije kopija nečega s nekakvim spinom.
Samo vodite računa da je ovo token honeymoon faza svi hyped tokeni prođu ovo i premda se čini da neće prestati rasti nekad će nestati pare i krenuti će put dole, nije savršen, Solanu svi podjebaju da bi se srušila s jednim tactical napadom na Amsterdam (jer je 50%+ validatora u datacentru tamo) e pa HL bi srušio raketom na jednu zgradu u Tokiju jer su tamo sva 4 validatora.
Kako će zadržati 200k+ TPS i decentralizirati validator set i jeli to uopće moguće ja iskreno nemam pojma.
Ide step by step u defi temi da ne pišem rat i mir tu.
Quote:
Grimble Gromble kaže:
Shan, u postavkama možeš ugasiti opciju da ti itko šalje PM, osim onih koji već imaju privatnu prepisku s tobom pa se nadovežu na nju, a ako te netko od nas treba privatno, lako te ovdje cimne pa mu se ti javiš na PM.
|
Done and godbless.
|
|
|
12.12.2024., 17:55
|
|
Amidst the grass
Registracija: Jan 2014.
|
Ja sam pisao još za vrijeme beara da ne odgovaram na upite u inbox. Prvo i osnovno, i na ovom forumu ima ljudi koji znaju puno više od mene ako već traže savjete, a drugo većina tih upita nije bila od MEPa, NewOrdera, Dakida ili sl. Uglavnom su to bili anonimci na ovom pdfu. Ljudi jako čitaju ovaj pdf, to je neminovno, a sad je vjerojatno ludilo. Shan, u postavkama možeš ugasiti opciju da ti itko šalje PM, osim onih koji već imaju privatnu prepisku s tobom pa se nadovežu na nju, a ako te netko od nas treba privatno, lako te ovdje cimne pa mu se ti javiš na PM.
|
|
|
12.12.2024., 20:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2023.
|
malo pitanje za Hype-ekipu...poceo sam se malo baviti s time....ocigledno ne smeta nikome ko ulaze u taj projekt cinjenica da su tek 28% tokena u cirkulaciji??..a nisam nasao vesting schedule....to inace radi samo smisla ako se predvida da ce potraznja za tokenom bit ogromna tako da se pad (koji se dogada kad nova runda token stize na trziste) ni ne osjeti...eto PYTH je neki negativan primjer....kako inace kupite? spot preko web stranice sa USDC preko Arbitruma?
|
|
|
12.12.2024., 21:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Shan je spomenuo na DEFI:
Quote:
Shannanigans kaže:
HL ima 0 vcs, tim ima 0 tokena (prije unlocka za 2g)
|
i da, USDC ili USDT na Arbitrum i onda prebacis na HL.
Ako prebaciš USDT onda ti ga automatski konvertira u USDC.
|
|
|
12.12.2024., 21:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2023.
|
hvala
|
|
|
15.12.2024., 11:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
https://www.crypto-news-flash.com/cr...ill-be-exempt/
Nadam se da je ovo zaozbiljno. Jer ako jest biti će perja.
|
15.12.2024., 23:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
KuciloOro kaže:
|
Pazi ovo;
“Over the next five years, the Treasury must purchase one million Bitcoins, holding them in trust for the United States.”
A ja pred 10 godina prodao pola zalihe bitcoina kada mu se cijena udvostručila kako bi povratio investirani novac, jer je bilo izgledno da bi mogao biti zabranjen.
|
|
16.12.2024., 01:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
glosa kaže:
Pazi ovo;
“Over the next five years, the Treasury must purchase one million Bitcoins, holding them in trust for the United States.”
A ja pred 10 godina prodao pola zalihe bitcoina kada mu se cijena udvostručila kako bi povratio investirani novac, jer je bilo izgledno da bi mogao biti zabranjen.
|
Ah da, sjećam se tih davnih vremena kad su ciklički dolazile novosti: "Kina će zabraniti Bitcoin", pa "Amerika će zabraniti Bitcoin" (tada je Kina bila daleko veći "problem" od Amerike), pa čak i "Rusija će zabraniti Bitcoin" itd.
To su bili dani....
|
|
|
16.12.2024., 01:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
stjepan21 kaže:
Ah da, sjećam se tih davnih vremena kad su ciklički dolazile novosti: "Kina će zabraniti Bitcoin", pa "Amerika će zabraniti Bitcoin" (tada je Kina bila daleko veći "problem" od Amerike), pa čak i "Rusija će zabraniti Bitcoin" itd.
To su bili dani....
|
Da, vremena su se promjenila, već dugo nisam čuo da netko tvrdi kako je bitcoin ustvari ponzi shema.
|
|
16.12.2024., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
glosa kaže:
Pazi ovo;
|
Ja čekam da domaće banke i mirovinski fondovi priznaju da su zajebali i da će ući u BTC.
To je siguran znak da smo pri vrhu ( u ovom ciklusu ) i da treba malo unovčiti. 
|
16.12.2024., 12:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Nema apsolutno nikakve sanse da ce mirovinski fondovi u iducih 10 godina (a vjerojatno i duplo duze) prismrditi icemu vezanom sa kriptom.
|
|
|
16.12.2024., 12:38
|
|
Registrirani korisnik
|
The State of Wisconsin's pension fund became one of the first state pension plans in the U.S. to invest in Bitcoin through spot ETFs earlier in 2024.
https://www.nasdaq.com/articles/wisc...tfs-holds-over
|
|
|
16.12.2024., 15:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
DaKid kaže:
|
Ne znam da li se referiras ovime na moj post, ali on je napisao domaće banke i mirovinski fondovi.
|
|
|
16.12.2024., 18:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Cratos kaže:
Ne znam da li se referiras ovime na moj post, ali on je napisao domaće banke i mirovinski fondovi.
|
I što je razlog da to domaće banke i fondovi neće učiniti?
|
|
17.12.2024., 08:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
glosa kaže:
|
Dok to rade Američki fondovi i banke ne mora nužno značiti da je top.
Kada to počnu raditi domaće banke i fondovi znači gotovo sigurno da je top ili blizu topa
Ako se ne varam, prodali smo (Hrvatska) svo zlato tamo 2001 na dnu? (što je obilježilo dno) 
|
|
|
17.12.2024., 10:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
glosa kaže:
|
Zato sto domaci mirovinski fondovi nemaju gotovo nikakvu izlozenost nekim volatilnijim dionicama (tipa TSLA), a kud ce imati u portfoliu onda BTC kojem za 2 god vrijednost moze pasti 70%.
Zamisli koji bi se naslovi nasli na naslovnicama svih medija - direktor mir. fonda _____ izgubio nase mirovine!!! Doslovno bi se odgovorne osobe propucale na cesti.
|
|
|
17.12.2024., 11:15
|
|
Registrirani korisnik
|
to be fair, Cratos je u pravu.
Naši fondovi ne vide dalje od obveznica i eventualno turističkih sektora.
nagađam da nemaju ni izloženost S&P500 jer valjda domaće je najbolje.
|
|
|
17.12.2024., 12:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Quote:
glosa kaže:
|
Poštovani korisnici,
Ovim putem Vas želimo obavijestiti o najnovijim aktivnostima našeg mirovinskog fonda. Ove godine smo diversificirali portfelj i počeli ulagati u Bitcoin, kupivši ga po cijeni od 170 tisuća eura. Krajem godine došlo je do korekcije cijene, te je trenutna vrijednost Bitcoina pala na 110 tisuća eura, što je u konačnici dovelo do smanjenja ukupnog povrata fonda od približno -30%.
Važno je napomenuti da ovakve fluktuacije u vrijednosti nisu neuobičajene za Bitcoin i slične kriptovalute. Takve korekcije dio su tržišnih ciklusa, a mi ostajemo uvjereni da će tržište s vremenom stabilizirati i rasti. Pozivamo Vas da zadržite dugoročnu perspektivu i strpljenje jer se očekuje da će ulaganje u Bitcoin i dalje donijeti vrijednost na duže staze.
Ne brinite, nastavit ćemo pratiti tržište i donositi najbolje odluke za naš fond.
U skladu s navedenom, pozdrav svim korisnicima s novim investicijskim planom i uzrečicom fonda:
HODL!
S poštovanjem,
Vaš mirovinski fond xyz
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:44.
|
|
|
|