ja sam korisnik zabe, pa me zanimalo što mi oni nude a što neki drugi i ovo sam saznala
nisam bila u Erste, Splitskoj, OTP-u, ali ako netko ima detaljne info, dapače
iz ovog mi se čini da je Hypo najbolja opcija ako se mi u Slavoniji uspijemo probiti do šaltera - ono što sam danas vidjela nisam već dugo ali početak je mjeseca....
•
Hypo MasterCard Prepaid Refresh - 0800 14 14 ljubazni djelatnici
o plus
nema naknade za nove uplate
otvaranje košta 25 kn, godišnje članarine nema, nakon 3 god nova kartica i nova uplata od 25 kn
100-15.000 kn
nadoplata preko Hyponeta – naknada je 7,5 kn
samo 25 kn upisnina svake 3 godine, uplate preko net bankinga Zabe ili neke druge banke (pitati što se mora točno upisati u kućice.... žiro račun banke, a u poziv na broj broj kartice, u poslovnicama (gužva), da li može i uplatom preko bankomata uz ispis stanja računa – ne može jer nemaju te bankomate
račun je u kunama i ovisno što se plaća putem pay pala, vrši se konverzija kuna u određenu valutu po MasterCardovom tečaju (kaže djelatnik na telefonu)
o minus
pristupnica pdf, ispunjena i predana na šalteru
velika gužva na šalterima u Slavoniji – redovi penzića!!!!!!!!!!!
o Prepaid Kartice za Mlade i Prepaid kartice za Odrasle obnavljaju se mjesec dana prije isteka datuma navedenog na kartici. Obnovljenu karticu klijent može podići u poslovnici Banke. Ako klijent ne otkaže karticu najmanje 60 dana prije isteka kartice ista će mu biti obnovljena.
o Korisnik PrePaid kartice koji ima saldo na računu manji od 100 kn može zatražiti u poslovnici Banke ispatu preostalog salda uz predočenje uplatnice za Prepaid karticu i tom prilikom će mu biti zaračunata naknada sukladno Odluci o naknadama za usluge Banke.
•
PBZ Visa Electron - ljubazni djelatnici na šalteru
o plus
uplata može net bankingom druge banke, a kontrola preko net bankinga 8 kn mjesečno
o minus
upisnina 45 kn i 3.5€/svakih 6 mj (7€ godišnje)
190 kn godišnje, prva godina, kasnije samo 145 kn godišnje
čeka se 2 tjedna, za izdavanje potrebna samo osobna
•
AmEx 01/612 44 22 ili
[email protected]
o plus
u slučaju zlouporabe kartice, nećete snositi odgovornost za troškove nastale poslije prijave (to je svugdje tako), a za troškove prije prijave možemo Vas teretiti do najviše 100€ (kako dokazati da nisam ja koristila, pogotovo ako je preko interneta.... tu bi moglo biti pravnih začkoljica), ako se kartica izgubi, ošteti ili je ukradu, novu ćemo vam poslati bez naknade, u pravilu u roku od 24h
o minus
jednokratna upisnina 125 kn, godišnja 250 kn osnovni korisnik, dodatni 125 kn
•
Zaba - Visa Avenue Mall poklon kartica 0800 0024 ljubazni djelatnici, preostali iznos na kartici korisnik može provjeriti pozivom na broj 01 3789 620
o U ovisnosti o prigodi i iznosu koji je kupcu na raspolaganju, poklon kartice mogu se kupiti u vrijednosti od 100, 200, 500, 1.000 ili 1.500 kn.
o nekom plus / nekom minus
poklon kartica može se kupiti u poslovnicama Zagrebačke banke (prijenosom sredstava s računa klijenta koji kupuje Visa Avenue Mall poklon karticu ili uplatom gotovine - kako karticu mogu kupiti i osobe koje nisu klijenti Banke), ili u šoping centru Avenue Mall (karticama: Maestro, MasterCard i Visa, izdanja bilo koje banke),
izuzeće od plaćanja naknade za izdavanje Visa Avenue Mall poklon kartica imaju korisnici Visa Avenue Mall kreditnih kartica koji poklon kartice kupe na info pultu Zagrebačke banke u Avenue Mallu (eh ta „sitna slova“)
odmah nakon kupnje spremna je za korištenje,
o plus
jedina je poklon kartica na hrvatskom tržištu koja donosi popuste prilikom kupnje na označenim prodajnim mjestima u šoping centru Avenue Mall
o minus
čim se mora u banku
ne može se ništa preko internet bankarstva
gnjavaža (i tako svaki put pred istek svake kartice.....) do isteka valjanosti kartice nepotrošeni iznos na kartici (maksimalno do 99 kuna) moguće je podignuti u bilo kojoj poslovnici Zagrebačke banke.
Jednokratna naknada za izdavanje u ovisnosti o odabranom iznosu na kartici: 8 kn za kartice od 100 i 200 kn te 10 kn za ostale kartice (500, 1.000 i 1.500 kn).
relativno mali iznosi na kartici u odnosu na Hypo