Kokošinjac Nesuvisle i chaterske teme |
|
|
18.01.2025., 15:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Sumnje u Dankin slucaj su izrazili i neki roditelji nestale/ubijene djece, mislim onaj Tijanin otac, a tko bolje zna od tih ljudi kako je to...
Enigma je da ti roditelji iako imaju aktivne društvene mreže, a nisu objavili niti jednu sliku tog djeteta i napisali da je traže, oni kao da ne žele da ju nadu ili znaju da je neće naći. Takvo ponašanje je neuobicajeno i ne treba odmah skakati i napadati nekoga ako netko ne vjeruje u nešto da je odmah teoreticar zavjere ili zla osoba.
Ljudi traže svoje nestale mjesecima i godinama, kažu "da joj/mu barem mogu upaliti svijecu, ovi su dosli odmah paliti, znam da nismo svi isti, ali kuzim zašto ljudima neke stvari nisu jasne i misle da ih se smatra budalama.
Zle osobe su svuda oko nas i ne pise im to na celu, mnoge optužnice su odbačene, mnogi ljudi su krivo optuženi pa oslobodeni, neki su i robijali nevini dok su pravi krivci oko nas i možda prolazimo kraj njih svaki dan. 
|
|
|
18.01.2025., 16:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
black fairy kaže:
Sumnje u Dankin slucaj su izrazili i neki roditelji nestale/ubijene djece, mislim onaj Tijanin otac,
|
Naravno da nastaju teorije zavjere kad pročitate ono što želite, a ne ono što su ljudi zaista rekli. Nisu neki roditelji, već samo Tijanin otac i nitko drugi.
On nikada niti jednim slovom nije optužio majku. Rekao je da su napravljeni propusti u istrazi i da ova dvojica ne mogu biti osuđena na doživotne kazne AKO ne postoje čvrsti dokazi protiv njih. Dakle, on ne zna i ne može znati postoje li dokazi, ali kaže da AKO ne postoje onda ni ne mogu dobiti najstrožu kaznu.
Quote:
Igor Jurić ističe da ne može da ne veruje da su Dragijević i Janković počinili ovo krivično delo, ali da bi sudija nekome dodelila doživotni kaznu, koja je najteža, mora biti potpuno siguran da je neko počinio to krivično delo.
...
Očigledno je napravljen određeni propust u samoj potrazi. Jeste počinjena greška i mi nju sada skupo plaćamo. Osim za sud, velikom broju građana biće teško dokazati da su ovi ljudi zaista opravdano optuženi.
|
Ništa više i ništa manje od toga. I sve je u pravu čovjek.
Quote:
black fairy kaže:
a tko bolje zna od tih ljudi kako je to...
|
Jedno je znati kako je to, a nešto sasvim drugo komentirati što se desilo.
Quote:
black fairy kaže:
Enigma je da ti roditelji iako imaju aktivne društvene mreže, a nisu objavili niti jednu sliku tog djeteta i napisali da je traže, oni kao da ne žele da ju nadu ili znaju da je neće naći. Takvo ponašanje je neuobicajeno i ne treba odmah skakati i napadati nekoga ako netko ne vjeruje u nešto da je odmah teoreticar zavjere ili zla osoba.
|
Niti ovo nije istina. Otac je objavio Dankinu sliku s bratom. Ona sjedi u kolicima, brat stoji pored u zelenoj jakni.
I držali su live na TT, odgovarali na pitanja, objašnjavali ljudima što trebaju napraviti ako znaju nešto... i tu su ih teoretičari zavjera iznapadali, pa se više nisu oglašavali. Mislim da su nakon toga pogasili društvene mreže, nisam provjeravala. Dovoljno im je teško i bez bolesnika s priključkom na internet.
Rekli su da se moraju seliti jer im ljudi prijete, boje se za drugo dvoje djece. Prestrašno što ta obitelj prolazi samo zato što su si neki teoretičari zavjera dali previše za pravo.
Quote:
black fairy kaže:
Ljudi traže svoje nestale mjesecima i godinama, kažu "da joj/mu barem mogu upaliti svijecu, ovi su dosli odmah paliti, znam da nismo svi isti, ali kuzim zašto ljudima neke stvari nisu jasne
|
Ako ti nije jasno pitaš, informiraš se, a ne optužuješ i ne napadaš samo zato što, eto, tebi nije baš jasno zašto su upalili svijeću. A da ju nisu upalili ispalo bi da ih nije briga za vlastito dijete.
Quote:
black fairy kaže:
i misle da ih se smatra budalama.
|
Ako se netko tako osjeća to je samo njegov problem. Dankini roditelji nisu dužni nikome polagati račune i nitko nema pravo napadati ih ni optuživati za bilo što.
|
|
|
18.01.2025., 17:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Držali su live odmah nakon njezinog nestanka? Ja govorim o ponašanju nakon djetetovog nestanka, onda kad je najbitnije vrijeme što se tiče nestale osobe jer rijetko koga pronađu živog nakon duže vremena.
Znam da je danima poslije otac objavio njezinu sliku uz citat "naći će te tata", tako nešto, nikakve podatke o djetetu, gdje je nestalo, a na njezinom profilu nije bilo ništa, baš ništa.
Pa ja i nisam napisala da je itko optužio majku, samo da su iznijeli sumnje u takvo ponašanje policije kao i ima li dovoljno dokaza, naravno mediji nisu pomagali u tome jer su izvještavali senzacionalističko, ali kome je palo na pamet da ona majorka policije visi na tv-u i medijima svaki dan i ona njoj bliska ekipa, kao neki uigrani tv show, a oni plaćeni statisti.
Realno, čak i da je bilo tako kako policija tvrdi/nagađa takav senzacionalizam je neprimjeren da se pojavi novi jack trbosjek, a ne slučaj djevojčice koju su navodno pregazila dva tipa automobilom.
Ne, Dankina majka nema obvezu nikome polagati račune, ali treba i shvatiti da se ljude
maltretiralo mjesecima tom pričom, ljudi u tom selu nisu mogli normalno živjeti te od policije te od novinara. Tragedije i zločini se događaju nažalost svaki dan, oni su od ovoga išli raditi neki senzacionalizam i ne treba se onda čuditi teorijama zavjere ili ljudima koji su zabrijali.
|
|
|
18.01.2025., 18:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
black fairy kaže:
Držali su live odmah nakon njezinog nestanka? Ja govorim o ponašanju nakon djetetovog nestanka, onda kad je najbitnije vrijeme što se tiče nestale osobe jer rijetko koga pronađu živog nakon duže vremena.
|
Ne, držali su live prije 2-3 mj. A odmah nakon nestanka se nisu oglašavali jer im je policija tako rekla. Naime, policija je bila prezatrpana svakavim lažnim dojavama sa svih strana i jednostavno nisu imali kapaciteta baviti se time i još paralelno tražiti dijete, pa su zamolili roditelje da šute i ne pogoršavaju situaciju. I ona snimka iz Beča je otežala posao, tu su ova dvojica (ili netko treći tko im je pomagao) dobili na vremenu da još jednom premjeste tijelo.
Vidiš kako za sve postoji sasvim razumno objašnjenje, a da nije "neuobičajeno ponašanje roditelja".
Quote:
black fairy kaže:
ali treba i shvatiti da se ljude
maltretiralo mjesecima tom pričom, ljudi u tom selu nisu mogli normalno živjeti te od policije te od novinara. Tragedije i zločini se događaju nažalost svaki dan, oni su od ovoga išli raditi neki senzacionalizam i ne treba se onda čuditi teorijama zavjere ili ljudima koji su zabrijali.
|
Bože me sačuvaj što si ti sad ovdje napisala.
Ljude se maltretiralo pričom? A što se trebalo šutjeti o nestalom djetetu? Ne razumijem.
Ljudi u selu nisu mogli normalno živjeti od policije, pa je ok da sad Dankini roditelji moraju seliti? Ok je da pola Balkana izmišlja teorije zavjere jer ljudi u selu nisu mogli normalno živjeti? I vrhunac- tko su to "oni" koji su od tragedije išli raditi senzacionalizam?
Ništa, ali apsolitno ništa, ne može opravdati ludilo u kojem se jedna obitelj (koja ništa pogrešno nije napravila) plaši za sigurnost svoje djece do te mjere da moraju seliti iz svog mjesta.
|
|
|
18.01.2025., 18:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
aishia kaže:
Ne, držali su live prije 2-3 mj. A odmah nakon nestanka se nisu oglašavali jer im je policija tako rekla. Naime, policija je bila prezatrpana svakavim lažnim dojavama s a svih strana i jednostavno nisu imali kapaciteta baviti se time, pa su zamolili roditelje da šute i ne pogoršavaju situaciju. I ona snima iz Beča je otežala posao policiji i tu su ova dvojica dobili na vremenu da još jednom premojeste tijelo.
Vidiš kako za sve postoji sasvim razumno objašnjenje, a da nije "neuobičajeno ponašanje roditelja".
Bože me sačuvaj što si ti sad ovdje napisala.
Ljude se maltretiralo pričom? A što se trebalo šutjeti o nestalom djetetu? Ne razumijem.
Ljudi u selu nisu mogli normalno živjeti od policije, pa je ok da sad Dankini roditelji moraju seliti? Ok je da pola Balkana izmišlja teorije zavjere jer ljudi u selu nisu mogli normalno živjeti? I vrhunac- tko su to "oni" koji su od tragedije išli raditi senzacionalizam?
Ništa, ali apsolitno ništa, ne može opravdati ludilo u kojem se jedna obitelj (koja ništa pogrešno nije napravila) plaši za sigurnost svoje djece do te mjere da moraju seliti iz svog mjesta.
|
ko ti je sta objasnio? vucic media press? ne mogu kako si ti naivna...nasa policija je svakakva a tek kakva je srpska,to ne zelis ni znat
snimka iz beca otezala? o sunce ti...okej..
a ovaj milos,nije ni otac te male,prije je samo slike sina imao...
kako bilo malu su htjeli maknut i to su napravili,bitno da je ziva,s ovim bolesnicima nije ni zasluzila bit...
|
|
|
20.01.2025., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
prije par mjeseci sam pisao u ovoj grupi, ali sam naknadno shvatio da je ovo ženski kutak pa sam prestao...jel primate muški rod?
što se tiče male Danke, ne postoji apsolutno nijedan dokaz da je to nesretno dijete mrtvo niti da je ikad stavljeno u auto.
-nema tijela
-nema njenog dnk u autu
-nema njenog dnk na površini auta
-nema krvi na navodnom mjestu udarca
-nema dnk nigdje u kući osumnjičenih
što se tiče priznanja, jedna je verzija bila da je vozio jedan i ubio je, a onda je kasnije priča bila da je vozio drugi
uostalom, ako je osoba A vozila, zašto bi osoba B gušila dijete? njih dvojica i nisu bili neki extra prijatelji, relativno kratko su skupa radili.
btw. evo jedna super emisija o slučaju, vrijedi pogledati
https://www.youtube.com/watch?v=w2uf...a2EgaWxpxIc%3D
|
|
|
21.01.2025., 22:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
fanatic kaže:
prije par mjeseci sam pisao u ovoj grupi, ali sam naknadno shvatio da je ovo ženski kutak pa sam prestao...jel primate muški rod?
što se tiče male Danke, ne postoji apsolutno nijedan dokaz da je to nesretno dijete mrtvo niti da je ikad stavljeno u auto.
-nema tijela
-nema njenog dnk u autu
-nema njenog dnk na površini auta
-nema krvi na navodnom mjestu udarca
-nema dnk nigdje u kući osumnjičenih
što se tiče priznanja, jedna je verzija bila da je vozio jedan i ubio je, a onda je kasnije priča bila da je vozio drugi
uostalom, ako je osoba A vozila, zašto bi osoba B gušila dijete? njih dvojica i nisu bili neki extra prijatelji, relativno kratko su skupa radili.
btw. evo jedna super emisija o slučaju, vrijedi pogledati
https://www.youtube.com/watch?v=w2uf...aWxpxIc%3D
|
Video je odlican
sve je jasno...pogledaj samo komentare ispod videa...
i ne samo tog videa nego svih clanaka o tom slucaju...
ja bi volio da se sve otkrije ali sumnjam da ce se to dogoditi,pogotovo ne u nekoj srbiji
|
|
|
22.01.2025., 00:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
Mislim da je već spomenuta na temi, Natalia Grace patuljastog rasta, koja je usvojena iz ukrajinskog sirotišta, prva obitelj ju je vratila na usvajanje, u drugoj je prošla pakao i sudski su je proglasili 14 godina starijom, samo da bi ju mogli skroz napustiti bez prljanja imidža jer ju je na njihovo inzistiranje sud bez ikakvih pravih dokaza proglasio odraslom prevaranticom od 22 godine, a zapravo je imala cca 9. Prošla je kroz čisti pakao i nazad.
Odgledala sam sve tri sezone serije, i dalje imam masu upitnika oko glave što se mnogih stvari tiče, teško je za provariti kad se shvati da su takve stvari ikako moguće.
https://www.imdb.com/title/tt27896931/
|
|
|
22.01.2025., 04:41
|
|
that’s what she said
Registracija: Jul 2003.
|
Pogledao sam seriju nedavno, bilo aktualno prije nekih godina zadnje epizode sezona su izašle nedavno..
Ne spada baš u true crime žanr nego prije u frik šou da ne kažem cirkus, zabavu za dokone kao i prvo.
ništa tu nije jasno, no roditelji posvojitelji jesu poseban slučaj. prvi drugi i zadnji
izgleda da i kod njih u americi postoji pravi biznis oko posvajanja potrebitih, da ne kažem kao i kod nas u hr, hm hm o tome se ne smije..pa
Otac posvojitelj je na sudu oslobođen optužbe not guilty presuđeno..
Nadam se da su svi uključeni popravili svoj osobni dolarski proračun sa ovom serijom i pričom i zanimanjem u tv javnosti.
|
|
|
25.01.2025., 14:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Jučer sam na kriminalno dobre priče poslusala podcast o mandy stavik
https://www.google.com/amp/s/www.cbs...d-case-murder/
Ovaj slučaj nije riješila policija nego 3 kokoši.
Dvije kokoši koje su bile na jednom druženju u priči o svom rodnom mjestu, došle na temu nerjesenog ubojstva i obe označile istog "susjeda" kao sumnjivca. Jedna od te dvije kokoši je to javila prijatelju policajcu, ponovo su krenula istraživanja, tražili su pomoć trece kokoši koja je radila sa ubojicom da dođu do dna, prvo ih je odbila, ali kad je povezala i sama i da je on mogući ubojica, došla je do uzorka (on je cak nosio svoje smeće kući i nije to bilo lako).
20 godina je trebalo da nađu ubojicu, a dna uzorak je bio ključan
|
|
|
27.01.2025., 22:21
|
|
Precjednik vijeca
|
Splitske kokose, sto je bilo s tim klincem na Marjanu? Napao ga netko ili?
Ajd nek su ga nasli...
|
28.01.2025., 00:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2020.
|
Quote:
Garofeeder kaže:
Splitske kokose, sto je bilo s tim klincem na Marjanu? Napao ga netko ili?
Ajd nek su ga nasli...
|
Ja ništa nisam čula, al evo vidim u novinama sad spominju da je bicikl bio krvav  Nije mi jasno što je u tu uru radio sam na Marjanu, tad još ni sunce nije izašlo
|
|
|
28.01.2025., 00:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Teska obitelj, pobiga,sakria se...tako se prica
Ja san bia gore danas, bas oko Telegrina, uru-dvi...
I onda ga tu nadju navecer, hvala spasiocima i pasima!
|
|
|
28.01.2025., 07:01
|
|
Precjednik vijeca
|
Ma zbog te krvi na biciklu i pitam, bez toga bih pomislio da je jos jedan u nizu klinaca koji malo odu u frent, ovako sam pomislio da ga je netko napao.
Fala Bogu HGSu i pasima 
|
30.01.2025., 13:49
|
|
Nešto
Registracija: May 2006.
|
Ma vjerojatno je tu u trenutku odlaska bilo ili neko oproštajno pismo ili tako nešto, ne bi se inače tako brzo posvuda razglasila potraga, ipak nije dijete.
Jasno, ne stoje one priče o tome da treba proć 24 sata naravno, ali nećeš ni 16-godišnjaka tražit nakon sat vremena šta se nije javio doma ako ne postoje konkretne indicije da je neko ozbiljno sranje.
Vijest je bila "jutros je biciklom otišao od kuće", a još je rano jutro bilo kad su stavili vijesti o potrazi. Evo na 24 sata je u 09:45 objavljeno. Nije malo dijete, tako da je takva reakcija bila sigurno zato što je postojala vrlo jasna mogućnost da si je nešto otišao napravit ili nešto slično.
Srećom, očito se predomislio.
A eventualno oproštajno pismo ili neki detalj u tom stilu nisu iskomunicirani u medijima iz istog razloga iz kojeg se inače ne piše o samoubojstvima.
|
|
|
30.01.2025., 14:48
|
|
Registrirani korisnik
|
e da,ni rijeci o onom decku...odjednom samo tisina,ni kako je ni sta mu je....valjda je decko ok
|
|
|
30.01.2025., 15:03
|
|
Polupismena
Registracija: Apr 2012.
|
srednjoskolac i to jedna od tezih gimnazija
iz stana je izasa u 2.20am (postoji snimka iz lifta)
nije bilo pisma
nije bilo krvi na bajku
nisu ga nasli na telegrinu
ok je momak, bolje da je tisina u medijima vazno je da su sluzbe napravile sve i spasili ga
|
|
30.01.2025., 17:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2018.
|
Quote:
KLCCLK kaže:
Ma vjerojatno je tu u trenutku odlaska bilo ili neko oproštajno pismo ili tako nešto, ne bi se inače tako brzo posvuda razglasila potraga, ipak nije dijete.
Jasno, ne stoje one priče o tome da treba proć 24 sata naravno, ali nećeš ni 16-godišnjaka tražit nakon sat vremena šta se nije javio doma ako ne postoje konkretne indicije da je neko ozbiljno sranje.
Vijest je bila "jutros je biciklom otišao od kuće", a još je rano jutro bilo kad su stavili vijesti o potrazi. Evo na 24 sata je u 09:45 objavljeno. Nije malo dijete, tako da je takva reakcija bila sigurno zato što je postojala vrlo jasna mogućnost da si je nešto otišao napravit ili nešto slično.
Srećom, očito se predomislio.
A eventualno oproštajno pismo ili neki detalj u tom stilu nisu iskomunicirani u medijima iz istog razloga iz kojeg se inače ne piše o samoubojstvima.
|
Nije on otišao u jutro, pa su ga isti čas išli tražiti.
Nestao je on puno ranije : "Neslužbeno se doznaje da je nestalog tinejdžera majka zadnji put vidjela sinoć."
|
|
|
30.01.2025., 21:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2021.
|
Quote:
spalatinaS kaže:
srednjoskolac i to jedna od tezih gimnazija
iz stana je izasa u 2.20am (postoji snimka iz lifta)
nije bilo pisma
nije bilo krvi na bajku
nisu ga nasli na telegrinu
ok je momak, bolje da je tisina u medijima vazno je da su sluzbe napravile sve i spasili ga
|
Kako misliš nije bilo krvi na bajku i nisu ga našli na telegrinu? Na portalima je bila fotka bicikla s kojeg kaplje krv 
|
|
|
31.01.2025., 09:01
|
|
Polupismena
Registracija: Apr 2012.
|
Quote:
Lily Valley kaže:
Kako misliš nije bilo krvi na bajku i nisu ga našli na telegrinu? Na portalima je bila fotka bicikla s kojeg kaplje krv 
|
Na njegovom bajku nije bilo krvi, tako kaze moj izvor 
Bike koji je objavljen na portalima je bio na institutu a 'navodno' Lovru su spasili na sjevernoj strani sto je velika udaljenost bez tragova krvi izmedu, dosta nelogicnosti izmedu objavljene fotografije bajka i sjeverne strane di je pronaden, cinjenica je da je u bolnicu primljen s povrsinskim ozljedama.
No dobro, pisen ono sta san 'cula ' i virujem tome. Zavrsena prica 
Tema je kokosi rjesavaju zlocine a ovo nije zlocin
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:12.
|
|
|
|