|
|
09.10.2018., 14:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Bila sam za ovaj produženi vikend u Beogradu, a prije toga ovdje našla par dobrih savjeta pa da se zahvalim tako da vratim istom mjerom
- na kraju Skadarlije, pa lijevo ima jako zgodna ulica Strahinjića Bana - puna je kafića i restorana u urbanom štihu. Ima dosta i strane kuhinje, a navečer (vikendom) je jako živo.
- trenutno se novi muzej Jugoslavije renovira, ali može se u Kuću cvijeća i stari muzej - ako idete tamo svakako preporučam barem kavu u restoranu Hyde park odmah uz cestu prije kompleksa Muzeja. Uređenje je eklektično, kao da sam došla u svijetli trenutak filma Tima Burtona. Jeli tamo nismo pa ne znam reći kakva je hrana, ali je ugođaj fora.
- Zoo me u Beogradu skoz razočarao. Male nastambe i sve u svemu ništa posebno. Jedino mi fora što se nadovezuje na zidine Kalemegdana.
- ako ste u mogućnosti, promuvajte se ispred crkve sv. Marka u subotu za vrijeme vjenčanja. Atmosfera koju cigani stvaraju dočekujući mladence ispred crkve je urnebesna
- dobra kava u Baristocratia lancima
- muzej Nikole Tesle je malen, ali meni je bio super; ulovili smo vođenu turu i bila mi je sto puta zanimljivija od Zg izložbe
|
|
|
09.10.2018., 18:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Hvala za preporuke, imaš li možda koju i za smještaj?
Sent from my KFSUWI using Tapatalk
|
|
|
10.10.2018., 01:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Ko voli obici pokoji muzej, Muzej Savremene Umetnosti na uscu, sa novobeogradske strane Save, preko puta beton-hale i Kalemegdana je najzad renoviran i otvoren.  Jako dobra kolekcija umetnosti od II Sv. rata, do danas, a i sama zgrada je odlicna, uzivao sam. Nakon toga setnja uz reku, moze se skroz do gore do Zemuna, a celom duzinom splavovi.
Cujem da je ponovo otvoren i Narodni muzej na samom Trgu Republike ali nisam bio. Polako se grad izvlaci iz kulturnog kolapsa, oba ova muzeja su dugo bili zatvoreni. Takodje sam bio impresioniran teatrom, pogotovo time sto sam video u Narodnom Pozoristu. I Jugoslovensko Dramsko je dosta lepo sredjeno.
PS I Cepterov Muzej u samoj Knez Mihajlovoj je odlican, usao sam bez velikih ocekivanja i bio ugodno iznenadjen.
|
|
|
10.10.2018., 08:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
gregory kaže:
Hvala za preporuke, imaš li možda koju i za smještaj?
Sent from my KFSUWI using Tapatalk
|
Nemam ti ništa posebno tu reći.
Mi smo preko airbnba iznajmili stan koji je bio solidan, jedino lokacija malo na prvu brrrrr jer je kraj kolodvora. Ali imali smo privatni parking u sklopu stana što je super plus i sve što nam treba oko stana... i doslovce nam je sve bilo pješice dohvatljivo.
Ako dolaziš autom parking sa stanom je zgodan bonus jer u širem centru ima neka restrikcija tj mislim da se max dva sata može platiti.
Kad smo tražili stan, na Bookingu smo vidjeli dosta hotela u Novom Beogradu koji su mi izgledali top i bili povoljni... no nekako smo ciljali lokaciju bliže centru - a sad kad sam upoznata s razdaljinama i cijenama taxia (jeftini!) mislim da su i to dobre opcije 
|
|
|
07.11.2018., 16:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2015.
|
Mene ta desavanja ispred crkve Svetog Marka bas nerviraju  
Tako je ispred vecine crkava kada su vencanja!
Zoo je ocaj, mada ja i inace ne volim ta mucilista za zivotinje, ali ovaj nas je najgori, pogotovo za macke!
Sada je los period za obilzak grada jer se renovira glavni trg  Takodje, ako niste kolima, prevoz je losiji poslednjih meseci jer je mnogi vozaci odlaze u inostranstvo, a novi nece da rade.
Narodni muzej je nedeljom besplatan, da znate. 
Zanimljiv je i Muzej PTT-a.
Jos jedan predlog, ako ste kolima https://www.youtube.com/watch?v=m3DRlv2Hq7U
http://avalskitoranj.rs/gallery/caff...orama/?lang=en
Nedostaje nam neki visoki vidikovac bilze centru grada.
|
|
|
08.11.2018., 09:35
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
Help, koji taxi je najjeftiniji u beogradu? nocne voznje su mi najvaznije, da ne nabiju neki postotak.
|
08.11.2018., 11:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2015.
|
Ne ynam koji je najjeftiniji, ali najsigurniji je Pink, a za noć i Car:Go!
|
|
|
08.11.2018., 13:20
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
nije li car go samo na nekakvu pretplatu? ok, budem si od pinka br zapisala, aplikaciju ne daju u hr :/
|
09.11.2018., 22:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
SummerNight kaže:
nije li car go samo na nekakvu pretplatu? ok, budem si od pinka br zapisala, aplikaciju ne daju u hr :/
|
Ja sam više puta uspješno koristila car:go, nikad nikakvih problema, ne znam kakvu pretplatu spominješ 
|
|
|
27.11.2018., 06:50
|
|
bulbasaur
Registracija: Jul 2016.
|
S obzirom da na autobusni kolodvor stižem negdje oko 3-4 ujutro, ima li neka noćna autobusna linija do aerodroma ili sam osuđen na taksi?
Koliko sam uspio izražunati, taksi bi me po noćnoj tarifi izašao cca 1700 dinara. A bus oko 300. što nije mala razlika
|
|
28.11.2018., 01:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2018.
|
Imaj samo u vidu da su nocni autobusi u BG obicno puni ko brod i da se do aerodroma od autobuske stanice putuje 25-30 min.
|
|
|
28.11.2018., 05:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Petar995 kaže:
Imaj samo u vidu da su nocni autobusi u BG obicno puni ko brod i da se do aerodroma od autobuske stanice putuje 25-30 min.
|
Pa ovi sto idu iz centra za druge delove grada zbilja jesu puni jer se ljudi vracaju iz provoda, ali sumnjam da ce kasni nocni ili rani jutarnji autobus za aerodrom biti isto tako prepun. Ako ista mozda bude malo teze ovima sto hoce uci kod Fontane (Novi Beograd) ali na staroj/bivsoj Zeleznickoj (koja je pored Autobuske) ne bi trebalo biti problema?
|
|
|
12.02.2019., 20:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Putujem Ovaj vikend sa ženom i dvoje djece u Beograd,osobnim autom,postoji li kvart koji treba izbjegavati i treba li uopče razmišljati na taj način?
Jako mi se ide al mi drugi nabijaju paranoje...
|
|
|
12.02.2019., 22:47
|
|
Izgubljen u buducnosti
Registracija: Feb 2016.
|
Quote:
LethalCro kaže:
Putujem Ovaj vikend sa ženom i dvoje djece u Beograd,osobnim autom,postoji li kvart koji treba izbjegavati i treba li uopče razmišljati na taj način?
Jako mi se ide al mi drugi nabijaju paranoje...
|
Nema nekih posebno opasnih krajeva u Bg. Naravno kao i u svakom vecem gradu nije bas preporucljivo ici pustim ulicama u sitne sate, al kako je u Beogradu malo koja ulica po centru pusta u bilo koje doba dana, bas moras aktivno da se potrudis da bi dosao u neku nebezednu situaciju.
|
|
|
13.02.2019., 02:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja bi jedino bio malo nervozan da neka budala ne olupa neki auto sa splitskim tablicama zbog skorasnjih dogadjaja  , pogotovo ako je parkiran na periferiji, ali vec u centru manje a i druge tablice sigurno manje. Vremena u kojim zivimo 
|
|
|
13.02.2019., 10:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Ne mislim hodati okolo u sitne sate,idemo obiteljski tako da nema tulumarenja,samo šetnja,slikanje i isprobavanje klope,malo mi je bad za auto,novi je i ima ZG table al se tješim vidim i u Zagrebu BG table i još nisam čuo da su nekome oštetili automobil zato kaj ima Srpske tablice.
|
|
|
13.02.2019., 11:56
|
|
Izgubljen u buducnosti
Registracija: Feb 2016.
|
Quote:
LethalCro kaže:
Ne mislim hodati okolo u sitne sate,idemo obiteljski tako da nema tulumarenja,samo šetnja,slikanje i isprobavanje klope,malo mi je bad za auto,novi je i ima ZG table al se tješim vidim i u Zagrebu BG table i još nisam čuo da su nekome oštetili automobil zato kaj ima Srpske tablice.
|
Bg je pun cro tablica, i uglavnom su noviji automobili, nisam cuo za slucaj da je nekome ostecen auto bar 10 godina.
|
|
|
13.02.2019., 18:46
|
|
Registrirani korisnik
|
[QUOTE=Defke;73721927]Bg je pun cro tablica, i uglavnom su noviji automobili, nisam cuo za slucaj da je nekome ostecen auto bar 10 godina.[/QUO
Odlično je to čuti i zvuči obečavajuče,hvala ti!
Preporuči mi još neki obiteljski restoran tako gdje dolaze roditelji s djecom i gdje možemo pojesti ručak i večeru!?
|
|
|
17.02.2019., 21:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Da malo podjelim dojmove sa puta u Beograd,možda nekom bude korisno!
Preživjeli smo Beograd i bilo je savršeno,došli smo na dan državnosti tako da su nam svi muzeji bili 0 dinara.
Posjetili smo kuću cviječa,zbilja je zapanjujuče vidjeti sve te štafete koje su se nosile Josipu Brozu,njegov radni stol i poklone državnika,odličan je ratni muzej,ima odličan hodogram i stvarno dosta izložaka.
Mogu reči da sam se u Beogradu kao Hrvat osječao sigurno,Policije ima puno više nego u Zagrebu i Srbi kao narod su jako gostoljubivi i susretljivi u interakciji s njima nisam imao nikakvih problema,s trgovcima smo čak i popričali kao da se znamo sto godina.
Hram Sv.Save je čudo od arhitekture nadam se da če ga skoro obnoviti do kraja pa da zablista u punoj raskoši.
S autom nisam imao problema,nitko ga nije ni pogledao,imao sam puno problema vozeči kroz Beograd,katastrofa lokalci voze,ne poštuju prometna pravila,idu na crveno i presjecaju put.
Uglavnom napustili smo Beograd sa lijepim iskustvom,zoološki vrt je predivan,ima životinja koje Zagreb nema i to dosta,jeli smo u restoranu terminal i kod Waltera hrana i usluga su savršeni!
Ima dosta straha kod njih da dođu k nama i obrnuto a ne treba nas biti!
Svakako posjetite Beograd!!!
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:06.
|
|
|
|