Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.08.2024., 15:15   #3221
Evo još jedan s "neprilagođenom brzinom":
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2592569.aspx

Quote:
"Prometna nesreća se dogodila tako da 21-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom šibenskih registarskih oznaka, bez korištenja sigurnosnog pojasa, izlaskom iz preglednog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, uslijed čega gubi nadzor nad vozilom te prelazi u prometnu traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera...
Zbog sumnje da je vozilom upravljao pod utjecajem droge ili lijekova nad 21-godišnjakom je provedeno preliminarno testiranje, kojim je utvrđena prisutnost droge u organizmu.
Lokalni medij je objavio snimku tog "nepreglednog zavoja" (na kraju drugog videa se nalazi smjer iz kojeg je došao).

https://www.rudinapress.hr/index.php...e-u-provaliju/
MrBlc is offline  
Old 22.08.2024., 15:32   #3222
Quote:
MrBlc kaže: Pogledaj post
Evo još jedan s "neprilagođenom brzinom":
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2592569.aspx

Lokalni medij je objavio snimku tog "nepreglednog zavoja" (na kraju drugog videa se nalazi smjer iz kojeg je došao).

https://www.rudinapress.hr/index.php...e-u-provaliju/
"nepregledan" zavoj za stoju i prosjecnog vozaca...

https://www.rudinapress.hr/index.php...a-u-provaliju/

"Nadalje se navodi kako je, zbog sumnje da je vozilom upravljao pod utjecajem droge ili lijekova, nad 21-godišnjakom provedeno preliminarno testiranje kojim je utvrđena prisutnost droge u organizmu."

kad uvrde alkohol ili drogu ili mob, tada to nebi smilo bit u kategoriju brzina kao uzrok...
wifi is offline  
Old 22.08.2024., 15:40   #3223
Pa u kvotanom tekstu piše "preglednog" zavoja. Malo loše čitamo, ha?
Old 22.08.2024., 15:45   #3224
Quote:
Munjeno Blago kaže: Pogledaj post
Ali ne radi, barem toga se pridržava, ako ne laže.

Zato ga i zajebavam za opravdavanje takvih majmunarija. Jer dok se u nekim slučajevima i slažem s njim, u svojoj želji da dokaže ne znam što, stavlja i ovakve kretenarije u prometu kao nešto super, odlično se snašo,što je tu krivog...
Quote:
respo kaže: Pogledaj post
pa nece staviti snimak prolaska kroz crveno sigurno jer zna da je to bas bas krsenje zakona gdje ga niko ne bi opravdavao dok za brzinu ima istomisljenika i medju ajmo reci normalnom rajom
gospodo, neke stvari nisu za objavu...

realno, kroz crveno necu prolazit, ali ako ulovim pokoje zuto, to je vec druga stvar. osobito ne idem kroz crveno dok je promet poprecnog smjera ful zelen kao sto to pojedinci na snimkama rade.

s druge pak strane, takodjer, vezano uz onu snimku tipa koji se ukljucia ispid snimaca pa zapea iza onog i tek onda prosa kroz crveno, tu definitivno imam zamjerku sto se uopce trudia ubacit. bilo je pametnije da je odma obisa sve redom i to do je jos bilo zeleno...

OGRANICENJE brzina u hr je cak i po sluzbenim statistikama jedno od manjih uzroka prometnih. s druge pak strane, najcesci zabiljezeni prekrsaj u prometu je upravo prekoracenje ogranicenja brzine, sto samo pokazuje da fokus policije i stvarnost na cesti nisu medjusobno povezani. u HR ogranicenja brzine nemaju smisla i zato ih se nitko ne pridrzava. i pritom to znaci i doslovce svakog clana ovog foruma, pa i opcenita populacija. ako je to tako, onda je ocito da su ogranicenja debilna. ZATO vidit nekog kako vozi po ogranicenju ili ispod ili vidit BMW kako daje zmigavce pali kod mene alarme, svakako ne pozitivne...
wifi is offline  
Old 22.08.2024., 15:53   #3225
znaci svi koji cekaju u redu za lijevo budale jedino on trakom za desno je upravu kad skrene lijevo?

jbt koja lobotomija
ajmo onda brisati horizontalnu signalizaciju kad je za klinca

onda kad ti u tvojoj traci za pravo lola iz desne skrene ispred tebe lijevo nemoj da bi slucajno ovdje govorio budala manijak ne postuje zamalo da sudar napravim zbog kretena
respo is offline  
Old 22.08.2024., 15:56   #3226
A ironija kako wifi zapravo kilavi kad kreće sa semafora?
Old 22.08.2024., 16:03   #3227
imao bih ja i o ovoj prici oko ogranicenja al mi se ne da pisati
kaze ogranicenje je najmanji uzrok nesreca
ljudi misle da je ogranicenje malo pa svi krse a onda su tu nesrece
u biti upravu je uzrok nesreca nije ogranicenje nego nepostivanje istog

ps. ja kad vidim da neko izadje iz prodavnice a nista nije ukrao pali kod mene negativne alarme
respo is offline  
Old 22.08.2024., 16:22   #3228
Quote:
znaci svi koji cekaju u redu za lijevo budale jedino on trakom za desno je upravu kad skrene lijevo?

jbt koja lobotomija
ajmo onda brisati horizontalnu signalizaciju kad je za klinca

onda kad ti u tvojoj traci za pravo lola iz desne skrene ispred tebe lijevo nemoj da bi slucajno ovdje govorio budala manijak ne postuje zamalo da sudar napravim zbog kretena
pa ovi "posteni" sto cekaju jesu budale, ali ne zbog ovog koji ih zaobidje na taj nacin, vec jer su preglupi da shvate da ih budalama prave oni isprid njih koji smatraju da je sasvim ok drkat po mobu na semaforima, libit se ocu-necu, vuc se jer sparaju gorivo... i onda naravno da prodje upola manje ljudi nego bi moglo.

nope, dapace imam jedan video di DVOJE iz srednje skrecu ulivo, dok sam ja drugi u traci za livo... sve su elegantno izveli, pohvale! samo eto, radi zastite nevinih moram im bar tablice rijesit...
wifi is offline  
Old 22.08.2024., 16:22   #3229
https://www.youtube.com/watch?v=20TfEP8aLOs

Evo kako Ameri rješavaju prebrze u prometu.....

Na 210km/h ti slože riblju kost i ako preživiš, upere pištolj u gubicu....
Robert01 is offline  
Old 22.08.2024., 16:23   #3230
Quote:
HHmischko kaže: Pogledaj post
A ironija kako wifi zapravo kilavi kad kreće sa semafora?
sa capturom nemam sanse po gradu... pogotovo ako je netko s modernijim autom, dsg, i vise konja...
sa smartom, u vise od 90% slucajeva, drugi nemaju sanse...
wifi is offline  
Old 22.08.2024., 16:35   #3231
Quote:
imao bih ja i o ovoj prici oko ogranicenja al mi se ne da pisati
kaze ogranicenje je najmanji uzrok nesreca
ljudi misle da je ogranicenje malo pa svi krse a onda su tu nesrece
u biti upravu je uzrok nesreca nije ogranicenje nego nepostivanje istog

ps. ja kad vidim da neko izadje iz prodavnice a nista nije ukrao pali kod mene negativne alarme
ajd procitaj statistike - cak i fakin mup razlikuje prometne nastale kao posledica nepostivanja ogranicenja brzine od onih koje zovu neprilagodjena brzina. dakle, sami sebe pobijaju vlastitim argumentima...
wifi is offline  
Old 22.08.2024., 16:42   #3232
neprilagodjena brzina je u biti prekoracenje brzine to jest nepostivanje ogranicenja
respo is offline  
Old 22.08.2024., 16:53   #3233
Quote:
Intel_85 kaže: Pogledaj post
da, ovo je već postalo kao da se namjerno zaletavaju u ove koji stoje na zaustavnoj.
vjerojatno mobitel u rukama kao i kod svakog drugog.
Prije neki dan, obilaznica između čvora Jankomir i Zaprešič
Hrpa tulavih turista pa idemo astronomskom brzinom od 113 km/h
Odjednom OBE trake koče ko divlje, brzina pada na pola, koji kua sad....učas eto sranja i kaosa.

I onda ga vidim, nekoliko stotina metara ispred mene svi iz desne idu u lijevu, bus, pa kamion, pa kamper..... koji kua No.2

I tad ga preteknem
Šupak u plavom Puntu Mk2
Obim laktovima se naslonio na volan a u rukama....a pogađate, šupak tipka poruku!!!

E, al nemoj da je netko kritizirao!
Pa šupak vozi ISPOD ograničenja, on je SIGURAN vozač za razliku od vas gasera i divljaka!
Old 22.08.2024., 17:13   #3234
Quote:
neprilagodjena brzina je u biti prekoracenje brzine to jest nepostivanje ogranicenja
Nije nego je to mantra Policije da za svako sranje okrivi vozača.
Old 22.08.2024., 17:17   #3235
Quote:
Ne znaš šta pišeš...

Ako se desi (ne dao Svemogući) sranje, a ti vozio dosta ISPOD ograničenja, opet je univerzalna fraza "neprilagođena brzina".
Old 22.08.2024., 17:27   #3236
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Prije neki dan, obilaznica između čvora Jankomir i Zaprešič
Hrpa tulavih turista pa idemo astronomskom brzinom od 113 km/h
Odjednom OBE trake koče ko divlje, brzina pada na pola, koji kua sad....učas eto sranja i kaosa.
I onda ga vidim, nekoliko stotina metara ispred mene svi iz desne idu u lijevu, bus, pa kamion, pa kamper..... koji kua No 2

I tad ga preteknem
Šupak u plavom Puntu Mk2
Obim laktovima se naslonio na volan a u rukama....a pogađate, šupak tipka poruku!!!

E, al nemoj da je netko kritizirao!
Pa šupak vozi ISPOD ograničenja, on je
SIGURAN vozač za razliku od vas gasera i divljaka!
Još jedna sličica iz života "drame queen".
Evo, sretan sam da si preživio G sile nastale tim naglim kočenjem od 113 do hm, 93?
Diskovi su, nadam se, neizvitopereni? Pločice još imaju mesa?
I da, izlišno je uopće i napisati da je taj tulavac u plavom Fiatu bio s "A" bijelom naljepnicom na zadnjim vratima.
Pazi na sebe senatore.
takolako is offline  
Old 22.08.2024., 17:34   #3237
Quote:
Pa u kvotanom tekstu piše "preglednog" zavoja. Malo loše čitamo, ha?
Da, u citatu policijske izjave. Pogledaj video, pa reci gdje je taj nepregledni zavoj. Jedan je nakon mjesta nesreće, gledajući iz smjera iz kojeg je došao taj koji je "izgubio kontrolu". Drugi je puno prije mjesta nesreće i da je u njemu izgubio kontrolu, ne bi tu sletio.

Ne mogu se zakleti, ali mislim da je na tom mjestu gdje je sletio do unatrag 10-15 godina čak bila isprekidana crta - je da je blagi zavoj (toliko blag da ga uopće ni osjećaš debelo iznad ograničenja), ali je preglednost dobra.
MrBlc is offline  
Old 22.08.2024., 18:34   #3238
Quote:
Cuka kaže: Pogledaj post
Nije nego je to mantra Policije da za svako sranje okrivi vozača.
Zato sto je vozac vecinom kriv
Recimo ja vozaca ne bih krivio jedino da zgazi pjesaka na autoputu i tu ga ne bih cak ni pokusao naci za davanje podataka a kamoli hapsenje zatvor i sl
respo is offline  
Old 22.08.2024., 18:38   #3239
Quote:
Ne znaš šta pišeš...

Ako se desi (ne dao Svemogući) sranje, a ti vozio dosta ISPOD ograničenja, opet je univerzalna fraza "neprilagođena brzina".
Znam ja sta pisem samo sam svjestan da vecinom vozac je kriv
Ok mozda sam se pogresno izrazio na prvu al sam i svjestan da ima slucajeva kad mup kaze neprilagodjena brzina a u biti vozac nije kriv al to su postoci jednocifreni siguran sam
Posebno jer u bih gdje ja zivim policija moze da pise skoro pa sta hoce za razliku od hrvatske
Ipak je hr dosta ispred bih po provodjenju zakona i svemu po tom pitanju
Ako nista u eu ste pa ste morali ispuniti bar neke kriterije u sudstvu i tim stvarima za razliku od nas gdje celnik sigurnosne sluzbe bude umjesan u nezakonitosti i pobjegne iz drzave
(Da se odmah razumijemo ne bih da uvodim politiku ovdje jer znate na koga ciljam tako da je to samo primjer)
respo is offline  
Old 22.08.2024., 18:38   #3240
Quote:
Zato sto je vozac vecinom kriv
Recimo ja vozaca ne bih krivio jedino da zgazi pjesaka na autoputu i tu ga ne bih cak ni pokusao naci za davanje podataka a kamoli hapsenje zatvor i sl
Nije to uopće poanta. Pijani idiot na ravnoj cesti pogazi obitelj - službeno izgubio nadzor zbog neprilagođene brzine. Drogiran spuca tri auta i sleti s ceste na blagoj okuci koju bi pri tom brzinom na felgama mogao proći - službeno izgubio nadzor zbog neprilagođene brzine. Zaspe za volanom - službeno izgubio nadzor zbog neprilagođene brzine.

I onda se takva statistika koristi kao argument za smanjenje ograničenja i pojačani nadzor brzine, dok okolo rade sranja pijani, drogirani i premoreni vozači.

A ako je netko od njih i vozio iznad ograničenja, ne bi ništa sporije vozio ni da je ograničenje 5 km/h.
MrBlc is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:59.