Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija

Rekreacija Trčanje, teretana, plivanje, bicikl, joga, planinarenje, oprema, ostali načini dangubljenja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.11.2024., 09:52   #3241
Boca vode je 1.5 kg.

Sjeti se kad si zadnji put nosila bocu vode u ruci i da li si se prilikom toga osjećala ko da treniraš nešto.
eqinor is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2024., 10:33   #3242
Probaj napraviti u ducanu neke pokrete pa vidi, samo ti mozes znati sta ti je tesko. Po meni ti 1,5 kg bucice ne trebaju, lako se zamijene s bocom vode kako kaze kolega gore, a brzo bi ti mogle postati prelagane. Vidi 2.5 ili 3 kg
user2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2024., 12:22   #3243
Quote:
Lavirint kaže: Pogledaj post
Jucer sam isla da kupim bucice. Nisam se mogla odluciti. Jel za pocetak dovoljno od 1,5kg?
Nije. Ne želimo da ti bude udobno već znoj i suze.
Jedna girja od 8 kg.
I radiš osnove tipa potisak sa prsa, potisak iznad glave, čučanj, jednoručni row za leđa, biceps curl.
Osim toga imaš i vježbe specifične za girju: swing, snatch, clean i slično koje su odlične.
Plus nađi još neke vježbe gdje ti girja nije nužna za trbušnjake, ako možeš koji sklek, iskorak sa girjom ili bez.
Girja ti stane iza zavjese pa ne zauzima nikakvo mjesto i svakako bih ju preporučio kao primarno, minimalističko i jednostavno sredstvo za sve koji žele vježbati kod kuće.
Možeš i bučice naravno ako ti se to više sviđa. Bude često onih sa par malih tanjira koje možeš skidati i varirati težinu unutar 10 kg. pa ti preporučujem baš te. Bude ih po raznim trgovinama tipa LIDL, Kaufland, na Njuškalu i tako...
Old 10.11.2024., 00:17   #3244
Složio bih se s userom da za girju ipak treba određena vještina, pogotovo za vježbe tipa clean ili snatch. Mislim da je za početnike bolje uzeti bučice, tj. modularne utege.

@Lavirint, ja taman čistim stan i poklanjam/bacam nepotrebno, pa tako imam u planu pokloniti 2 utega od 10kg, koji mogu biti od 2kg (sama šipka) do 10kg (full varijanta). Mislim da bi ti tako nešto bilo idealno. Ako si iz Zg, mogu tebi pokloniti.
Old 10.11.2024., 08:44   #3245
Pa ljudi hvala na savjetima, puno ste pomogli. @nyxter puno hvala, al nisam iz Hrvatske nazalost
Lavirint is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2024., 09:12   #3246
Quote:
Jucer sam isla da kupim bucice. Nisam se mogla odluciti. Jel za pocetak dovoljno od 1,5kg?
Uzmi set izmjenjivih utega.
U kakvoj si spremi?

Quote:
ivanaj kaže: Pogledaj post
Nije. Ne želimo da ti bude udobno već znoj i suze.
Jedna girja od 8 kg.
I radiš osnove tipa potisak sa prsa, potisak iznad glave, čučanj, jednoručni row za leđa, biceps curl.
Osim toga imaš i vježbe specifične za girju: swing, snatch, clean i slično koje su odlične.
Plus nađi još neke vježbe gdje ti girja nije nužna za trbušnjake, ako možeš koji sklek, iskorak sa girjom ili bez.
Girja ti stane iza zavjese pa ne zauzima nikakvo mjesto i svakako bih ju preporučio kao primarno, minimalističko i jednostavno sredstvo za sve koji žele vježbati kod kuće.
Možeš i bučice naravno ako ti se to više sviđa. Bude često onih sa par malih tanjira koje možeš skidati i varirati težinu unutar 10 kg. pa ti preporučujem baš te. Bude ih po raznim trgovinama tipa LIDL, Kaufland, na Njuškalu i tako...
Ako je početnik, 8 kg joj je previše. Bolji je set izmjenjivih utega.
Old 13.11.2024., 16:56   #3247
U kakvoj sam spremi? Pa vozim bajk, planinarim, hodam. Probala sam u prodavnici bucice od 2 kg. Mislim da mi je to za pocetak dovoljno. A nisam vidjela nigdje te sa izmjenjivim tegovima
Lavirint is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2024., 17:33   #3248
Vježbanje kod kuće

https://www.decathlon.hr/p/7449-5456...ing-20-kg.html

To ti je ovo. Ne znam di zivis, ali valjda postoji Decathlon tamo. Ali po meni ti to ne treba, jer ako ti je 2 kg ok, a set bi trebao doci oko 15€, onda kroz neko vrijeme uzmes jos set od 2x5 kg za 35€ i za 50€ imas sve sto ti treba (uz eventualno neku gumu, iako nisam ljubitelj istih).
Ti izmjenjivi su pimplavi, a nisu bas ni nesto ekstra jeftini
user2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 14:24   #3249
Pa ako uzmeš u obzir da s vremenom hvataš neku progresiju, onda je isplativije imati set izmjenjivih, a i lakše se slažu i spreme ako ti smetaju.

Što planiraš raditi s ovima od 2 kg, koje vježbe, koji dio tijela?
Old 14.11.2024., 15:48   #3250
Quote:
U kakvoj sam spremi? Pa vozim bajk, planinarim, hodam. Probala sam u prodavnici bucice od 2 kg. Mislim da mi je to za pocetak dovoljno. A nisam vidjela nigdje te sa izmjenjivim tegovima
2 kg nije dovoljno jer imaš recimo mišiće nogu koji bez problema nose tvojih 50, 60, 70, ili kolko već imaš kila. 2 kg sim tam im ne znači apsolutno ništa. Leđni i prsnim mišićima također 2 kg ne predstavlja puno. Dakle, ni jednoj glavnoj skupini mišića 2 kg nije neko opterećenje.

U životu redovito barataš predmetima čija je masa blizu 2 kg (lonac juhe, komad piletine, ...).

Dakle, na dizanje tereta od 2kg si već adaptirana po defaultu pa ti shodno tome i ne treba trening u kojem ćeš trenirati dizati nešto od 2 kg.

Čak i da prihvatimo da ti je 2 kg dovoljno "za početak", poanta treninga je ostvariti neku progresiju, jer se tako napreduje u snazi i mišićnoj masi. Ako ti je 2 kg dovoljno danas, za mjesec dana ti više neće biti jer ćeš, nadajmo se, ojačati, i opet si na početku.
eqinor is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 15:55   #3251
Quote:
user2 kaže: Pogledaj post
Ne znam di zivis, ali valjda postoji Decathlon tamo
Ima više fitness shoppova u Hrvatskoj kod kojih se može naručiti pa pošalju kurirskom službom.

Quote:
a nisu bas ni nesto ekstra jeftini
Kad uzmeš u obzir da je mjesec u teretani 30-40€, a 2x bučice od 25kg slične ovima koje si linkao platiš 2x60-70€, dakle 120-140€ ukupno, što je za žensku osobu dovoljno da prilično daleko dogura, investicija ti se isplati u manje od pola godine.
eqinor is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 16:28   #3252
Vježbanje kod kuće

Zena ne zivi u Hrvatskoj. To da nisu bas jeftini sam mislio u usporedbi s fiksnim bucicama, narocito uzevsi u obzir da 99% ljudi su dovoljne 2 tezine bucica, a i pimplave su. Zamisli da pratis neki trening u realnom vremenu, frajer promjeni bucice, a ti na koljena i srafis par minuta. Onda npr jukping jacks s bucicama u rukama, jbg ne ide jer se to cudo hoce raspast itd.
Znam sta pricam jer imam sve doma, girje razne, bucice ovakve i onakve, plocaste utege, bugarsku vrecu, cak i indian clubell i sa 99,9% sigurnosti mogu reci da su bucice u dvije tezine dovoljne.

@lavirint skini si aplikaciju tipa FitOn i kreni s treninzima, pa vidi koje vjezbe i s kojim rekvizitima rade, mozda je bolje tako nego da kupujes na pamet prije nego si odabrala trening

Edit: ovo sve sto pisem se odnosi na dinamican trening, s obzirom da lavirint zeli u zimskim mjesecima imati zamjenu za bicikliranje i planinarenje. Da je rekla da joj je primarni cilj hipertrofija i/ili povecanje snage onda bi joj mozda rekao da je te bucice nece odvesti nigdje
user2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 18:28   #3253
Quote:
Zena ne zivi u Hrvatskoj.
Hrvatska je jedina zemlja na svijetu s dostavom?

Quote:
To da nisu bas jeftini sam mislio u usporedbi s fiksnim bucicama
Pa da, al podesive imaju značajno veću funkcionalnst i fleksibilnost.

Quote:
da 99% ljudi su dovoljne 2 tezine bucica
Ni približno točno.

Quote:
Zamisli da pratis neki trening u realnom vremenu
Zašto bi pratio nekog u realnom vremenu? Tempo i trajanje odmora su individualna stvar.

Quote:
frajer promjeni bucice, a ti na koljena i srafis par minuta
Zamisli da baciš lovu i trošiš vrijeme na nekog šalabajzera koji drži trening, a ne zna uzeti u obzir ovakve osnovne stvari.

Quote:
jer se to cudo hoce raspast itd.
Hoće se raspast jer ne znaš stegnuti matice. Niti su mi se ikad raspale, niti su mi se htjele raspasti.
eqinor is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 18:32   #3254
Vidim da si nabrijan. Ajde agree to disagree
user2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 19:10   #3255
Hvala puno na savjetima. Nije problem narucit vec volim vidjeti sta kupujem. Pogledacu u decatlhonu, tamo sam relativno cesto
Lavirint is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 19:55   #3256
Imam dva seta izmjenjivih. Niti jedan se ne raspada ni ne odšarafljuje
Old 14.11.2024., 22:08   #3257
Imam i ja kao sto sam napisao 2 kom i jos sam dokupio utege za njih, upotrebljivi su, ali nisu ni idealni ni potrebni za trening koji sam predlozio, tj koji sam shvatio da se trazi.
user2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 22:11   #3258
ajmo skratit raspravu... malo do nitko vježba kod kuće... jedno su planovi, a drugo čista egzekucija...
Old 14.11.2024., 22:15   #3259
To je istina. Evo za svaki slucaj za lavirint

https://www.youtube.com/watch?v=t0kopnx_e-I
user2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 22:17   #3260
[QUOTE=user2;106039767]To je istina. Evo za svaki slucaj za lavirint

https://m.youtube.com/@FitOnApp/videos

Sent from my iPhone using Tapatalk
user2 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:22.