Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.03.2025., 11:10   #3361
A gle ja ti kažem da tak parkiram na moru godinama. Ako već parkiraš da ionako ne ostavljaš prolaz pješacima onda ga približiš što više zidu.
I kod mene ionako ne postoji pauk služba, parkiram tako zbog sebe.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 13:09   #3362
Neće svaki auto stisnut uza zid htjeti dizat. Radije će pokupiti ove čije felge nisu 0.3 cm od iza. Ja parkiram tako da bi se namučili s mojim autom, upravo s mišlju da mi ne diraju auto.

Parkiram svaki dan nepropisno i nemam problem s paucima
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 13:14   #3363
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
A gle ja ti kažem da tak parkiram na moru godinama. Ako već parkiraš da ionako ne ostavljaš prolaz pješacima onda ga približiš što više zidu.
I kod mene ionako ne postoji pauk služba, parkiram tako zbog sebe.
sve ok,ali vidis da ljudi tako parkiraju upravo zato da im ne diraju auto:

Quote:
Mairon kaže: Pogledaj post
Neće svaki auto stisnut uza zid htjeti dizat. Radije će pokupiti ove čije felge nisu 0.3 cm od iza. Ja parkiram tako da bi se namučili s mojim autom, upravo s mišlju da mi ne diraju auto.

Parkiram svaki dan nepropisno i nemam problem s paucima
Dukkai is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 13:21   #3364
Dukkai, inače sam vrlo obziran da ostavim više mjesta, plus zatvorim dodatno retrovizor. Time dodatno oslobodim prostora. Naravno, cilj je i da ti auto nije meta ovakvih low level akcija kao u Jadranskoj. Kakve vjerujem senf simpatizeri podržavaju.

Radije platiti 15 eur, nego 100 eur za pauka.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 16:40   #3365
A što onda stanari te ulice žele, koji je njihov prijedlog?
-skyfall- is online now  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 11:45   #3366
Budu građani imali 24.3. sastanak. Pa će se tamo dalje dogovarati.

Trenutna situacija je da iz predostrožnosti većina ne parkiraju tamo nego negdje drugdje, jer svako dizanje je 100 eur. A netko u gradu se prozirno namjerio upravo na tu ulicu. I dio jedan druge. Tamo nikad isto nisam vidio kaznu za brisačem.

Mandat traje već 4 godine, zašto sada? Kad bi postojao odgovor zašto većinski samo ta ulica na ovaj način, to bi bilo zanimljivo.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 15:56   #3367
Quote:
Budu građani imali 24.3. sastanak. Pa će se tamo dalje dogovarati.

Trenutna situacija je da iz predostrožnosti većina ne parkiraju tamo nego negdje drugdje, jer svako dizanje je 100 eur. A netko u gradu se prozirno namjerio upravo na tu ulicu. I dio jedan druge. Tamo nikad isto nisam vidio kaznu za brisačem.

Mandat traje već 4 godine, zašto sada? Kad bi postojao odgovor zašto većinski samo ta ulica na ovaj način, to bi bilo zanimljivo.
Možda su stanari kojima je dopizdilo hodati po cesti poceli prijavljivati one koji ih sile da hodaju po cesti.
Old 22.03.2025., 17:37   #3368
Nisam skroz siguran u to, jer je parking situacija takva oduvijek u tom dijelu grada. Možemo samo nagađati. Sada doznajem da nije problem samo u Jadranskoj, nego i u više ulica u okolini. Tako da...

Ali, kao i stotine možda i tisuće uličica s kućama po kvartovima Zagreba, tako i ovo. Svugdje se parkiraju auti na sličan način. Kad bi sve bilo po nekakvom pravilu, 100000-200000 vozila bi trebalo maknuti s površina.

ZG je na prastaroj infrastrukturi, a vozila je iz dana u dan sve više. Ali gledajući ove "akcije", mislim poslati svaki dan 3-4 prometna redara, 4 pauka, rotacije od jutra do sutra po Jadranskoj i okolici je baš čudno.

Vjerujem u izjavu stanara koji su ispitali redare, koji su rekli da im je žao, ali da su dobili nalog.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 13:22   #3369
Mene jedino čudi da netko od pješaka već nije nastradao u Jadranskoj i Andrijevićevoj. Auti su parkirani sa jedne i druge strane, a debili jos voze sto na sat gore i dolje.

Staviti stupiće s jedne strane, a stanarima dati drugu stranu za parkiranje, a ako im to nije dosta neka si rade garaže. A to da nemaju garaže nije istina, većina ih ima, samo problem je šta po kućanstvu imaju 2-3 auta.
black10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 13:34   #3370
Quote:
black10 kaže: Pogledaj post
Mene jedino čudi da netko od pješaka već nije nastradao u Jadranskoj i Andrijevićevoj. Auti su parkirani sa jedne i druge strane, a debili jos voze sto na sat gore i dolje.

Staviti stupiće s jedne strane, a stanarima dati drugu stranu za parkiranje, a ako im to nije dosta neka si rade garaže. A to da nemaju garaže nije istina, većina ih ima, samo problem je šta po kućanstvu imaju 2-3 auta.
U par godina nisam vidio tamo nikada da jure. Jadranska jelte.

Tam se vozim 30,40, jer je jako loša cesta i nivelacija uzbrdo nizbrdo je na početku i kraju ulice.

Sto na sat hahaha. Svašta mogu tu pročitati. Ulica je kratka da bi mogao ostvariti ikakvu ozbiljnu brzinu. Voze se ljudi sporije nego bi smjeli.

Ovo drugi dio posta ok, otom potom kad se prikupe potpisi peticije i sastanči.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 14:05   #3371
Quote:
U par godina nisam vidio tamo nikada da jure. Jadranska jelte.

Tam se vozim 30,40, jer je jako loša cesta i nivelacija uzbrdo nizbrdo je na početku i kraju ulice.

Sto na sat hahaha. Svašta mogu tu pročitati. Ulica je kratka da bi mogao ostvariti ikakvu ozbiljnu brzinu. Voze se ljudi sporije nego bi smjeli.

Ovo drugi dio posta ok, otom potom kad se prikupe potpisi peticije i sastanči.
Kad se kaže da netko vozi sto na sat, to je često izrečeno u prenesenom značenju. Većina vozača tu vozi pre brzo s obzirom da je od parkiranih auta slaba preglednost, pogotovo na spajanju Jadranske i Hercegovačke te Jadranske i Andrijevićeve. No dobro, čak i da se voze po propisima, pješak je stavljen u podređen položaj te je primoran ići po cesti, a tu živi dosta starijih ljudi.
black10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 14:14   #3372
To da. Svi koji gore žive su zdrilani na trenutno stanje odavno. Paze oni, paze vozači. Govorim iz vlastitog iskustva.

Većina stanovnika gore imaju aute i koriste ih za sve. To ti je ta pozicija, gdje su svi svjesni svega navedenoga tamo i tako su se prilagodili odavno. Da može bolje, može. Nije to jedina ulica takvih problema.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 20:32   #3373
Ta Hercegovacka je sva rupicasta od davnina,tamo je i 40 previse.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 07:29   #3374
Odsjedam u hotelu Zonar i plan je izbjeći njihov parking od 16 eura po danu. Međutim, auto će većinu dana mirovati pa mi svejedno treba dnevni parking. Okolni javni parking je zona 2 i dnevna karta/kazna je 8 eura. Jel i dalje vrijedi da samo parkiraš auto, ne platiš i ostave ti kaznu/dnevnu kartu?
von Hotzendorf is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 07:38   #3375
Da.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 07:56   #3376
pa uzmi tjednu kartu ona je 11 eura
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2025., 13:57   #3377
Quote:
klingonac_worf kaže: Pogledaj post
pa uzmi tjednu kartu ona je 11 eura
Kako i gdje se to može kupiti?
Odgovori s citatom
Old 29.03.2025., 16:29   #3378
Zagreb Parking

Quote:
von Hotzendorf kaže: Pogledaj post
Kako i gdje se to može kupiti?

EPK portal Zagreb parkinga, aplikacije ZG Park, B.Move, Keks pay, Aircash, Zaba…

Nekad se moglo i na Tisku, možda može i dalje, pitaj ako ti je usput i najjednostavnije.
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2025., 16:36   #3379
Ako su tam na trešnjevci novi aparati, može i na njima.

Nego ovo mi je skrenulo pažnju na glupu politiku cijena. Nema nikakve logike da je dnevna 8e, a tjedna 11. Tko je složio tu cijenu da su 2 dnevne 50 posto skuplje od tjedne.
Uvijek tjedni, mjesečni paketi imaju neki popust ali ne ovako brutalan.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2025., 19:04   #3380
Quote:
mezzzzzo kaže: Pogledaj post
EPK portal Zagreb parkinga, aplikacije ZG Park, B.Move, Keks pay, Aircash, Zaba…

Nekad se moglo i na Tisku, možda može i dalje, pitaj ako ti je usput i najjednostavnije.
Hvala!
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:17.