Magija i mistika Od parapsihologije do metafizike |
|
|
22.06.2009., 12:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Kakvih idiota ima,to je strasno...
|
|
|
22.06.2009., 12:29
|
|
Nomad
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Colette kaže:
|
Niej to nikakva ljubavna magija niti može bilo kome naštetiti. To je obična new-age-vika glupost koja nema veze sa magijom, urocima i sličnim stvarima.
|
24.06.2009., 08:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
Colette kaže:
|

Ma mislim, ti probaj ako hoćeš.
Volja tvoja. 
Ali ja mislim da bih taj "red color lipstick" i "red candle" upotrijebila na malo pametniji način... Ajde malo mašte.... 
|
|
|
03.07.2009., 23:28
|
|
norveški troll
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Xantol kaže:
Sad sam zaljubljena u njega, on se igra toplo-hladno i ne znam što točno želi, imam osjećaj da se igra skrivača i manipulira samnom od početka.
Svjesna sam da ova slika njega kakvu imam sad je idealna i savršena ali na početku bio mi je prosječan ni po čemu poseban. Ne vjerujem da je moguće zaljubit se u nekog ko ti se ne svidi na prvi pogled a nisam ni sigurna gdje je granica između zaljubljenosti i opsesije..
Čitam ove teme i palo mi je na pamet da sam možda žrtva neke takve manipulacije    :confuse d:
|
Ne mora uopće biti magija na djelu. U prijašnja vremena žene koje su ljepotom ili gestama znale navesti muškarca da se zaljubi u njih smatrane su vješticama a da tu ni pomena nije bilo o vještičarenju. Nego samo o umijeću.
Meni se čini da su se u današnje vrijeme mnogi muškarci izvježbali u toj vještini. Oni jednostavno skuže koji su to znakovi koje zaljubljeni ljudi odašilju, ali baš ono karakteristični, i onda počnu namjerno neš takvo izvodit i pecat naokolo. Dugi, intenzivni pogledi su za to dušu dali. E sad glavna stvar u svemu tome je da se koncentriraju na samo jednu ženu, ne zanimaju ih prividno druge i na taj način automatski odbacuju optužbu da su ženskaroši. Izabrana meta se počinje osjećati polaskanom, ta vidi i sama da nešto tu nije prirodno i upada u klopku malo-pomalo. Zaljubljuje se jer pretpostavlja da je na drugoj strani ljubav. I njeno je samo da mu potrči u susret.
Imala sam kolegu na faxu koji je bio izvježbao dug, intenzivan, mračan pogled a la Don Juan...curica koja nije svjesna nekih stvari pala bi na to istog trena. Mi cure smo ga odmah skužile ali k vragu...mi smo bile već prešle 20...hade ti to objasni naivnoj djevojčici.
Ovo što sam našvrljala ne mora sad uopće značiti da i taj tvoj mulja ali mi je sumnjiva ta igra toplo-hladno. To je već znak da tu neš ne štima kao onda kada si se ti počela zaljubljivati.
Ovo je bio offtopčina samo takav. Ispričavam se svima
Zadnje uređivanje Full loaded : 03.07.2009. at 23:34.
|
|
|
05.07.2009., 17:29
|
|
ježić
Registracija: Feb 2007.
|
dewsilo mi se, u jednom teškom periodu, da je djeci i meni zagorčavala život osoba kojoj sam bila konkurencija. i to kao bivša supruga mog bivšeg muža. rastava je već bila pri kraju. bila je ljubomorna, i kad ga nije bilo "doma", imala je fantazije da se vratio k meni, ha, ha. maltretirala me, slala prijeteće poruke, dolazila zvoniti na vrata, zivkala u kojekakvo gluho doba. naravno da sam to prijaavila, no dobijala sam odgovor: ma, pustite, to je samo histerična baba.
no, kad je ta ludača pretjerala, naprosto sam silno poželjela da se konačno ta veza razvrgne. i jest. u strašnoj atmosferi. na kraju je njezin dilber, nakon što su se počeli žestoko svađati, jedne noći pobjegao iz vlastitog stana u gaćama, samo s mobitelom. iščerupala ga je svojim franšoa noktićima, skoro mu oko iskopala, ppa je zbrisao iz stana, nazvao svoju braću: alo, ekipa, spasite meee! došla braća, otpeljali ga k sebi, a nju izvukli s koferićem i smjestili u hotel, da ne bi, sirota, noću putovala doma. no, kad se vrati s posla, ona s duplikatom ključeva opet u stanu. opet je bilo: aloo, ekipa, spasite me. ovaj put je letela po štengama skup s koferićem. eto. poslije toga, naravno, bumerang: tužila me mome ravnatelju , čak pisala ministru. no, njezina veza je bila gotova. naravno da sam izvukla one stare prijave otprije. jer, očito se radilo o priči nalik na tv-sapunice. tek nakon toga, otac je počeo posjećivati djecu , dolazio po njih kao pravi otac. ne baš redovito, ali, bar nešto. nisam se osjećala dobro što sam to učinila. iako je zapravo ispalo dobro. spašavala sam i djecu, i sebe i njega od zle osobe. nikad više to nisam učinila.
dok su djeca bila u bolnici, imali su neonatalnu žuticu, bilirubini do nebesa, intenzivno sam mislila na njih, upravo kao kroz tunel širila sam svoje dobre želje, energiju same sebe, misli, što li već. za nekoliko sati dijete bi mi donijeli zdravo. sutradan ista priča, ja se nađem kod djeteta, diram ga, mazim, pričam s njim, silno želim da ozdravi. za par sati, evo ga opet kod mene. dok nije potpuno ozdravio to se desilo i kod prvog i kod drugog djeteta.
eh, sad, što da o tome mislim?
|
|
06.07.2009., 03:41
|
|
norveški troll
|
Quote:
maher18 kaže:
dok su djeca bila u bolnici, imali su neonatalnu žuticu, bilirubini do nebesa, intenzivno sam mislila na njih, upravo kao kroz tunel širila sam svoje dobre želje, energiju same sebe, misli, što li već. za nekoliko sati dijete bi mi donijeli zdravo. sutradan ista priča, ja se nađem kod djeteta, diram ga, mazim, pričam s njim, silno želim da ozdravi. za par sati, evo ga opet kod mene. dok nije potpuno ozdravio to se desilo i kod prvog i kod drugog djeteta.
eh, sad, što da o tome mislim?
|
Naravno da je moguće dobrim vibracijama i ljubavlju iscijeliti nekoga tko nam je drag. Majke valjda imaju moć da predosjete što njihovom djetetu treba, moć da zaštite i otklone negativne stvari, pa i bolest. Uvijek se sjetim priča o Rasputinu koji je danas poznat kao luđak i razbludnik, ali se zaboravlja da je bio i veliki iscjelitelj koji je snagom misli mogao postići nevjerojatne rezultate. Njegova moć nad caricom Alexandrom je i započela tako što je on u par navrata zaustavio hemofilično krvarenje kod malog carevića, a da uopće nije niti bio u njegovoj blizini. Navodno bi se čuo s dječakom telefonom i njemu bi odmah bilo bolje. Tada je to naravno izazivalo gromoglasan smijeh, ali je polučilo rezultate, pa smijali se oni tad il ne smijali.
|
|
|
06.07.2009., 08:48
|
|
ježić
|
da, no pitanje je kako razlučiti onaj vrlo konkretan utjecaj, kad zbog brige više nadgledaš osobu, spontano radiš ono što znaš da čini dobro, ponašašp se uskladu spozitivnim mislima, djeluješ i fizički da pomogneš, a koliko je to stvarni rezultat slanja usmjerenih vibracija kroz želju za ozdravljenjem, utjecajem. nekih stvari nisam kod sebe bila svjesna, dok mi se prečesto nisupočele događati.
npr. imala sam nekoliko muškaraca s kojima sam imala veze (na srećuu, nisu bile ozbiljne ni toliko dugotrajne da bi mi utjecale puno na život i emocije). bez ikakvih posebnih upozorenja, bez naznaka da nešto nije u redu, znala sam naprosto dobiti neodoljivi poziv da se pojavim na neočekivnim mjestima. to mi se desilo nekoliko puta, nevezano na konkretnu situaciju.
1. u mladosti, jedan čovjek je započeo vezu sa mnom. izlazili smo, padale su nježne riječi, veza je trajala mjesecima. i, jednog dana se uljudno ispričao i rekao da mora ići pomoći familiji na vikendici. taj vikend sam odlučila s prijateljivom otići do bundeka. to je u ono doba bila još bara, s drvenim slunčalištem kao ono na savskom mostu. i tamo ja vidim svog dilbera kako šeta i škica kojoj bi ljepotici namazao leđa kopertonom! iako, nikad, nikad nije spominjao da odlazi na bundek. a meni je to bilo prvi put u životu da odem tamo!
2. također u mladim danima, studentska veza. iste brige, isto društvo, ista mjesta na koja smo uvijek išli. znala sam da je ispitni rok, pa mi nije bilo čudno da je jednog dana rekao da neće doći k meni, jer završava neki seminar. ja sam svoje obavila s ispitima, pa se dogovorila s frendicom da odemo malo zujat na stara mjesta. usput smo sreli neko njezino, meni nepoznato društvo koje nas je povelo na mjesto kud inače nikad ne zalazimo. et, viola: moj dragi koji marljivo radi na seminarskoj radnji sad je marljivo radio na nekoj sitnoj portabl crnki!
i još nekoliko takvih pričica, uključujući i mog exitusa bivšeg mužića. kao da me podsvjesno pozivaju na locus crimini, da bi mi tako prešutno (tipično muški!) dali do znanja da je veza gotova. jer obično se muškarci to ne usude direktno, nego dotle navode na situaciju da žena o svemu progleda i odluči sama raskinuti.
ne znam kako da to nazovem. predosjećajem? intuicijom? čitanjem energetskih poruka drugoga, ma kako slabe bile?
oprostite na dugom postu, ali zanima me o čemu se radi.
|
|
06.07.2009., 13:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Quote:
Full loaded kaže:
Ne mora uopće biti magija na djelu. U prijašnja vremena žene koje su ljepotom ili gestama znale navesti muškarca da se zaljubi u njih smatrane su vješticama a da tu ni pomena nije bilo o vještičarenju. Nego samo o umijeću.
Meni se čini da su se u današnje vrijeme mnogi muškarci izvježbali u toj vještini. Oni jednostavno skuže koji su to znakovi koje zaljubljeni ljudi odašilju, ali baš ono karakteristični, i onda počnu namjerno neš takvo izvodit i pecat naokolo. Dugi, intenzivni pogledi su za to dušu dali. E sad glavna stvar u svemu tome je da se koncentriraju na samo jednu ženu, ne zanimaju ih prividno druge i na taj način automatski odbacuju optužbu da su ženskaroši. Izabrana meta se počinje osjećati polaskanom, ta vidi i sama da nešto tu nije prirodno i upada u klopku malo-pomalo. Zaljubljuje se jer pretpostavlja da je na drugoj strani ljubav. I njeno je samo da mu potrči u susret.
Imala sam kolegu na faxu koji je bio izvježbao dug, intenzivan, mračan pogled a la Don Juan...curica koja nije svjesna nekih stvari pala bi na to istog trena. Mi cure smo ga odmah skužile ali k vragu...mi smo bile već prešle 20...hade ti to objasni naivnoj djevojčici.
Ovo što sam našvrljala ne mora sad uopće značiti da i taj tvoj mulja ali mi je sumnjiva ta igra toplo-hladno. To je već znak da tu neš ne štima kao onda kada si se ti počela zaljubljivati.
Ovo je bio offtopčina samo takav. Ispričavam se svima
|
Pitanje, zašto bi to netko išao radit, samo zbog sexa, liječenja kompleksa? I po kojem principu takvi manipulatori odabiru žrtvu? 
|
|
|
06.07.2009., 18:16
|
|
norveški troll
|
Quote:
Lucky_star kaže:
Pitanje, zašto bi to netko išao radit, samo zbog sexa, liječenja kompleksa? I po kojem principu takvi manipulatori odabiru žrtvu? 
|
Ha zašto?  Zbog osvajanja, sexa, možda žele u toj "umjetnosti" preći na jednu višu razinu, dokazati se u svojim očima naročito pametnima i vještima, pa ne žele primjenjivati ono svakodnevno, kafansko barenje nego nešto suptilnije...ili metod koji će im dovesti u naručje ženu koja bi na obično, prostačko barenje samo frknula nosom prezirno ali bi na nešto što liči na romancu ii strast bila spremna da "razmotri mogućnosti"....shvataš o čemu govorim?
Mislim da još uvijek velika većina žena pada i odlijepljuje na priče o strasti, pogotovo ako ona takvo što izazove u nečijem srcu a od toga do potpunog zaljubljivanja samo je jedan korak.
By the way, odslušala sam par semestara psihologije kod jednog starog, mudrog profesora koji nam je (jer smo mi navaljivali  ) često znao skrenuti tijek predavanja baš na te neke stvari koje dotiču temu zaljubljivanja i kako muški i ženski mozgovi rade po tom principu.
|
|
|
06.07.2009., 20:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Quote:
Full loaded kaže:
Ha zašto?  Zbog osvajanja, sexa, možda žele u toj "umjetnosti" preći na jednu višu razinu, dokazati se u svojim očima naročito pametnima i vještima, pa ne žele primjenjivati ono svakodnevno, kafansko barenje nego nešto suptilnije...ili metod koji će im dovesti u naručje ženu koja bi na obično, prostačko barenje samo frknula nosom prezirno ali bi na nešto što liči na romancu ii strast bila spremna da "razmotri mogućnosti"....shvataš o čemu govorim?
Mislim da još uvijek velika većina žena pada i odlijepljuje na priče o strasti, pogotovo ako ona takvo što izazove u nečijem srcu a od toga do potpunog zaljubljivanja samo je jedan korak.
By the way, odslušala sam par semestara psihologije kod jednog starog, mudrog profesora koji nam je (jer smo mi navaljivali  ) često znao skrenuti tijek predavanja baš na te neke stvari koje dotiču temu zaljubljivanja i kako muški i ženski mozgovi rade po tom principu.
|
Znači ako dobro znaš psihologiju možeš praktički svakoga natjerati da se zaljubi u tebe? Samo koristeći posebne poglede, poseban tretman osobe koju želimo osvojiti? Totalna demistifikacija zaljubljivanja. Dobro je to znati 
|
|
|
06.07.2009., 22:09
|
|
ježić
|
Quote:
Lucky_star kaže:
Znači ako dobro znaš psihologiju možeš praktički svakoga natjerati da se zaljubi u tebe? Samo koristeći posebne poglede, poseban tretman osobe koju želimo osvojiti? Totalna demistifikacija zaljubljivanja. Dobro je to znati 
|
ne, draga, nego ćeš znati za kojeg se kretena ne isplati uopće angažirati u osvajanju. bar ćeš si uštedjeti vrijeme i žifce.  
|
|
23.07.2009., 23:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Privlačenje neke osobe u svoj život
Je li ikako moguće postići da ti neka osoba postane npr. prijateljica, djevojka i sl. Da si postanete jako bliski?
|
|
|
23.07.2009., 23:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
je. počnete se družit i ako si pašete nastavite se družiti.
u čemu je problem točno?
|
|
|
26.07.2009., 23:39
|
|
...romantic soul...
Registracija: Apr 2009.
|
Evo moja priča:
Bilo je to prošle godine na moj rođendan. Kao i obično kupili si cuge, malo pili i tako...  
I odjednom, spletom okolnosti, od onolike hrpe prijatelja ostadoh sama u gradu. Tada me odjednom uhvatila tuga  (a i gdje ne bi kad si sam na vlastiti rođendan, jelte). I tako (malkice ˝pod gasom˝) sam besciljno počela lutati gradom i u misli mi odjednom dođe on. Osjetila sam beskrajno snažnu potrebu da bude uz mene, počela sam moliti Boga da mi ga pošalje, bez obzira koliko je to nemoguće (nismo bili u vezi ili nešto slično,ali nas veže ˝nešto˝...).
I tako, u svojoj tuzi, već pomalo svjesna da mi je ovo najgori rođendan dosad  , sjela sam uz savu, a oko mene ni žive duše... Kad odjednom, niotkuda, stvorio se on  ... Ja zanijemila... On me nešto pita, a ja ne mogu ni glasa ispustit (kud od sreće, kud od šoka). 
Možda ovo ne izgleda kao neki paranormalni događaj, no živim u relativno velikom gradu, a i u tom trenutku sam se našla na mjestu gdje u promjeru 500m nije bilo nikoga... a i do tada ga nisam vidjela skoro godinu dana... I vjerujem da nas je tu večer privuklo ˝ono nešto˝... 
|
|
|
27.07.2009., 00:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
To je baš lijepo, i šta se desilo...jeste li ostali onda zajedno ili?
|
|
|
29.07.2009., 14:17
|
|
...romantic soul...
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
visoka_peta kaže:
To je baš lijepo, i šta se desilo...jeste li ostali onda zajedno ili?
|
Zapravo i nismo... puno puta smo bili zajedno, ali nas uvijek nešto razdvoji (život,ali i mi sami)  . No uvijek se iznova vraćamo jedno drugome i susrećemo na jednako neobične načine... kao da nešto ne dopušta da se razdvojimo zauvijek. 
|
|
|
30.08.2009., 19:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Ne mogu vjerovati da sam naletila baš na ovu temu...nedavno sam doživjela čudno iskustvo nakon čega nisam mogla prestati misliti na tu osobu, a nakon toga sam je i susrela.
Između nas se nešto čudno dogodilo da ne idem u detalje, ali prije mj. dana sam ga sanjala tako intenzivno da mi stoji kraj mog prozora (čisto tako, nikakav filing nisam imala) i prije sam ga sanjala ali ovo je bilo skroz čudno i u snu sam promislila - bože mili šta ovoga sanjam sad? -
i probudila sam se bilo je oko 3-4 ujutro i vidjela siluetu na prozoru kako me gleda  (točnije viri kroz prozor)
NISAM mogla vjerovati što mi se događa, nakon neku minutu gledanja silueta je nestala...jeli moguće da je to povezano ili sam to ja umislila...ko zna, ali baš je bilo čudno 
|
|
|
30.08.2009., 19:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
ma ta silueta je vjerojatno bila tu jer sam bila pod dojmom sna...ali ..ma nemam pojma sigurna sam da mi ta osoba nešto šalje a šta nemam blage veze 
|
|
|
30.08.2009., 20:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Evo, sada šaljem ljubavne vibre.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jel tko osjetio išta?

|
31.08.2009., 08:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
očito sam ja osjetila jer sam otkrila ovaj topic. što se događa sa uvodnom ljubavnom pričom, jer vibra uspjela?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:06.
|
|
|
|