Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.04.2024., 20:17   #3581
Quote:
Aurora1 kaže: Pogledaj post
Evo ovdje si rekao.

Prema definiciji ravnopravnost spolova znači da su žene i muškarci jednako prisutni u svim područjima javnog i privatnog života, da imaju jednak status, jednake mogućnosti za ostvarivanje svih prava, kao i jednaku korist od ostvarenih rezultata.

Evo ako ti se triba sve crtat.
Ili po tebi ravnopravnost i pravo izbora nemaju veze s vezom?
Ako ti je toliko bitno. Ok, tebi je smiješno što su žene ravnopravne sa muškarcima?
I još neko izrugivanje da smo " popušile spiku".
A čuj, ako ti vjeruješ da smo skroz svi isti, super. Bolje za poslodavce, ima više radnika pa će moći davati niže plaće.
Old 26.04.2024., 16:58   #3582
Quote:
KILLERDOG kaže: Pogledaj post
A čuj, ako ti vjeruješ da smo skroz svi isti, super. Bolje za poslodavce, ima više radnika pa će moći davati niže plaće.
Ne kužim tvoj stav?
Šta ako se na oglas za pripravnika javi dvoje diplomanata sa recimo FER-a i primi ih oboje (na isto radno mjesto naravno).
Po tebi bi bilo normalno da tip dobije plaću 1200 €, a cura 1000 €?
dario15 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2024., 17:09   #3583
Quote:
Osmi kaže: Pogledaj post
Ja osobno pitam kolege koliko ima placu (pitam one sa kojima sam si stvarno dobar i znam da govori istinu) i ako imaju vecu placu od mene to mi je samo motivacija da znam da mogu i ja jednog dana imati istu takvu..

Kad neko kaže poslovna tajna bljuje mi se, ako cijela HR javno na dnevniku govori o tome koliko profesori u školi imaju a koliko doktori ili neki drugi onda može i svaka firma pricati o plaćama ali ne žele jer bi izbio kak je vec netko gore napisao kokošinjac.

U prijašnjoj firmi friški kolega koji je došao imao je početnu placu vecu od moje za nekih 120-150 eura, ja sam radio godinu i pol dana tad. nije dečko kriv izborio se za bolje uvjete nego ja i mojih kolega. Samo mi se gadilo jer poslodavac nije onda automatski i nama povecao plaću..
Imam slicno iskustvo,samo sto je ovaj novajlija ispao kroz koji mjesec svojim odnosom prema radu,ali ostali nisu od toga imali povisicu.
Valjda je poslodavac mislio kak ce ovaj nama pokazat kak se radi
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2024., 18:47   #3584
Quote:
dario15 kaže: Pogledaj post
Ne kužim tvoj stav?
Šta ako se na oglas za pripravnika javi dvoje diplomanata sa recimo FER-a i primi ih oboje (na isto radno mjesto naravno).
Po tebi bi bilo normalno da tip dobije plaću 1200 €, a cura 1000 €?
Ne, nego baš jer ih je dvoje ( neovisno jel muško ili žensko, tip će reći ovo je kaj sam, ako nećeš ima tko hoće, jer smo dodali još 60% više nego prije.

Da je samo tip ( ili ženska, što se mene tiče mi muški ne moramo raditi neka samo žene rade ) onda poslodavac i nema previše izbora jer ima manje kandidata
Old 01.05.2024., 10:28   #3585
Znam situaciju gdje se tocno zna koeficjent svakog radnog mjesta u firmi, a onda jos ovisi ilmas li djecu, staz i sl. kolika ti je konacna placa.
No bar okvirno znas kolika je cija. Nema tajne.
vall is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2024., 07:37   #3586
Quote:

Prema definiciji ravnopravnost spolova znači
- da su žene i muškarci jednako prisutni u svim područjima javnog i privatnog života
Ne, nego da imaju jednaki pravni tretman i jednake prilike.
I dalje postoji individualni izbor, sklonosti, sposobnosti i ambicije. Dva ljudska bića nisu potpuno ista. Bilo koja.

Quote:
da imaju jednak status
"Status" se ne dobiva, nego stiče vlastitim zasugama.

Quote:
jednake mogućnosti za ostvarivanje svih prava, kao i jednaku korist od ostvarenih rezultata.
Da je stvarno tako, ne bi se tražile 'iste plaće'. Za rad koji - nije isti.

Quote:
Za isti posao ista plaća.
Ali - za isti posao, sa istim rezultatima.

Quote:
Ako ti je toliko bitno. Ok, tebi je smiješno što su žene ravnopravne sa muškarcima?
Evo, jedva čekam da vidim taj propisani udio žena u građevini, među ovima koji ispumpavaju septičke jame, među ovima koji po buri popravljaju dalekovode, vozačima šlepera,itd,itd...
Sve sama tražena zanimanja, ne znam zašto nema više žena kada se bez problema mogu zaposliti...
thortwins is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2024., 14:31   #3587
Da li otići van HR pa i u Sloveniju za većom plaćom i boljim uvjetima rada ?
Akropola is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2024., 15:29   #3588
da i da... jos ako imas smjestaj kakav,ili ako ti nije bas daleko za putovat..da...
ZoomZoom is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2024., 20:53   #3589
Quote:
Akropola kaže: Pogledaj post
Ja bih rekao:
https://youtu.be/QefXAkhWxXE?si=uSKCv9qtemjNhETg
Old 09.05.2024., 15:30   #3590
Mene zanima,koliko daleko Slovenci zapošljavaju Hrvate od granice,a da ne moraju novi smješta tražit.
Jer, ako nisu toliko zajedljivi kao u Hrvatskoj sa onim što imaju od prozvodnje,onda bi se možda i dalo nešto dogovorit.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2024., 13:34   #3591
Može li savjet?

Da dižem "uzbunu" na poslu tj razgovor za direktorom ili da pričekam još ovaj mjesec.

Zaposlio sam se u firmi, 2.4, i od tad mi ide prijava (dobio obavijest na eGRAĐANI) i tako je napisano u ugovoru, dogovorena plaća 1200 neto s uključenim prijevozom. Dobio placu prije par dana i vidim 42 eura manje. Fućka mi se iskreno za 42 eura nego više cijenim i držim se dogovora jer dogovor je dogovor.. U ugovoru koji sam potpisao piše bruto1 je iznos od 1.676,55 € kada to pretvorim u neto ispada dobro koliko sam dobio na tekućem računu. Ali u ugovoru piše da dodatke na plaću i stimulaciju poslodavac isplaćuje sukladno Pravilniku o radu i odlukama Poslodavaca te ovom ugovoru o radu.

Nemam klince i bez invaliditeta sam. E sad ovu manju razliku koju sam dobio na tekućem računu pretpostavljam da je to jer nisam radio puni mjesec pa mi je ukinuta ta dnevnica za taj jedan dan jer me nisu mogli prijaviti 1.4 jer je bio Uskršnji Ponedjeljak. Eh sad, da tražim razgovor zbog tih 42€ ili da pričekam još ovaj mjesec?

p.s. nadimak zanemarite
pijandura47 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2024., 12:38   #3592
ako si prijavljen sa 2.4. ne možeš dobiti plaću i za dan 1.4., a da si počeo u 3. mj. ili da u ugovoru piše od 1.4., onda bi taj uskršnji ponedjeljak bio plaćen kao dio mjeseca tj. blagdan
Glavni frajer kaže: is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2024., 21:40   #3593
Quote:
Evo ovdje si rekao.

Prema definiciji ravnopravnost spolova znači da su žene i muškarci jednako prisutni u svim područjima javnog i privatnog života, da imaju jednak status, jednake mogućnosti za ostvarivanje svih prava, kao i jednaku korist od ostvarenih rezultata.

I još neko izrugivanje da smo " popušile spiku".
Čuo sam više puta tu temu, ali nikad nisam čuo "objašnjenje". Volio bih ako bi mi pobliže objasnila što točno je problem? Gdje se vidi? Da li je negdje dobra situacija? Što misliš da bi trebalo napraviti da dođe do "ravnopravnosti"?
Malt is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2024., 18:00   #3594
Quote:
Akropola kaže: Pogledaj post
da i sve više o istom razmišljam

počeli su me otkantavati jer izgleda navodim previsok raspon plaće, a navodim iznos ispod 1000 EUR, eto toliko o tome

stvarnost jest da se ni sa 1000 EUR više ne može normalno živjeti

nek ova država ide u tri lijepe pm, pogotovo nakon jučerašnje strahotne izlaznosti
pattie_boyd is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2024., 18:32   #3595
Quote:
pattie_boyd kaže: Pogledaj post

počeli su me otkantavati jer izgleda navodim previsok raspon plaće, a navodim iznos ispod 1000 EUR, eto toliko o tome

nek ova država ide u tri lijepe pm, pogotovo nakon jučerašnje strahotne izlaznosti
A kažu da ima posla za sve i da ne rade samo ljenčine i ne sposobni.
Sherman25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2024., 19:36   #3596
Quote:
pattie_boyd kaže: Pogledaj post

vjeruj mi nemoj odustat, znam sve, prošle godine kad sam se vratio sa sezone u 9mj poslao sam tisuce cv-a od njih mi jedva odgovorilo da nisam ušao u uži krug a samo njih par pozvalo na razgovor uživo i bolje da nisu jer su ponudili placu od 800- 900€.

Znaj koliko vrijedis i nemoj prihvatit na bilo kaj, jer ako prihvatis posao za bilo kakvu placu vjeruj mi svaki dan ces ici sa grcem na posao i odbrojavat ces sekunde na satu samo da ides doma.. Radije ako imas prilike odi na sezonu, uzmi nekaj love, pa kad zavrsi sezona (makar mozes i na sezoni) slat životopise.. i nekaj ce upalit.

svi govore da se posao moze nac na svakom kutu, može da ali ne da se ubijamo za kikiriki
Old 10.06.2024., 22:11   #3597
problem je sto nema posla (normalnog poslodavca i normalno placenog) za ljude bez specificnog radnog iskustva i specificnog znanja (a i neka specificna znanja se vidim i dalje placaju malo jace od minimalca...) a recimo su u godinama da nemaju volje raditi vise prekvalifikaciju... gdje samo bilo kakav tecaj nije dovoljan za pronaci posao

ja da se danas vratim u hrvatsku s 38 godina, nemam gdje poslat zamolbu ako hocu raditi u svojoj struci... jedina firma u hrvatskoj koja trazi tu struku vrti isti oglas vec 12 godina...

a ovo sto radim sada, nemam niti skole niti diplome, samo radno iskustvo, mogu s tim u hrvatskoj raditi samo za minimalac...

mogu raditi i kao skladistar, vozac vilicara, radnik na liniji za mozda malo jaci minimalac, pod uvjetom da prodjem sva tri 3 kruga razgovora, psiho i inteligencijsko testiranje i takvi poslovi su vecinom u okolici zagreba gdje moram platiti stan jer u takvog oglasa i/lil firme/skladista u mojoj okolici nema.

ili za radnika na liniji u proizvodnji isto negdje za minimalac, evo firma od koje sam udaljen 30 km, Podravka , nudi minimalac za radnika na traci... kazu ljudi tamo u pdfu gospodarstvo, i previse za brojat konzerve... ili otvori svoju firmu pa ti plati ljude vise razmisljanjima...

dok vani u vukojebini vozim vilicar za 17 eura, ili radim no brain posao na liniji u proizvodnji za 20 i vise eura.... ako mi se ne svidi iz nekog razloga u firmi, odem u firmu preko puta i pocnem radit za istz ili vecu satnicu.

danas evo pricao s ljudima u jednoj firmi u nizozemskoj, oboje kuhari, poceli raditi na liniji u proizvodnji, nema veze s kuhinjom, pa postali zamjenici voditelja smjene, pa viditelji smjene, team leaderi i sad su supervisori... dok u hrvatkoj ne bi mrdnuo s mjesta do mirovine... da se na trepavice postave.

u hrvatkoj nema gospodarsvta, proizvodnje i izvoza, i to sto imamo ne vrijedi ono crnog pod noktom... i nema te statistike, bdpa koji me moze uvjeriti da je u hrvatskoj bolje

gle sta mi izvozimo

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...i/2570383.aspx

no1. proizvod
ogjevno drvo )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ko tu koga jebe

i onda ovi u pdfu gospodarstvo trube o brojkama i statistikama kako raste gospodarstvo, proizvodnja, bdp, izvoz, i sta sve ne...

edit2

ne vezano za temu... ald kad sam vec tu

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d

koji je to cirkus tamo kod vas to nije normalno
ne kazem da toga nema mozda ni u njemackoj, al u njemackoj barem ne vozim vilicar za minimalac, vec sam posteno placen i imam radnicka prava koja se postuju... ne jebe me sef nakon radnog vremena niti kad sam na godisnjem, niti izjeban dodjem doma pa kad vidim tako nesto na tvu me ne jebe previse... jer zivim normalno
Raphael Adolini is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2024., 22:50   #3598
u hr nenas ni godisnji posten,a i ovi biseri koji dobe godisnji odu radit ta dva tjedna da si dodatno zarade...te ljude treba gazit...kakvi su to zivoti...

nit imas uvjete normalne
ZoomZoom is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2024., 05:18   #3599
Mene više brine kod nas sta kada npr teoretski i dobijes priliku za napredovanje pa ako tim napredovanjem prodas dusu djavlu za vece novce? Konkretno mislim da pocmes gubit svoj privatni zivot i da te radi vece funkcije pocmu zivkat nakon radnog vremena na službeni mobitel i slicno

Kolegica s posla evo ove godine u hotelu promovirana u neku nazovimo je voditeljica odjela,kaze mi da sam znala da ce bit ovako nikad ne bi prihvatila. Zivkaju je za sve po cijele dane, nema dana slobodnog, ne moze se maknut od mobitela i slicno. Pa ja ne bi takav posa radio na taj nacin da mi daju i 10 tisuca eura place. O kakvim napredovanjima onda mi pricamo? Mozda jedino napredovanju prema lijepom burnoutu.

S druge strane poznanica koja se odselila na Island kaze mi da se u njih svako prekovremeno zivkanje doma masno plaća,nebitno koja uloga. To je neprovjereno, pa mozda i nije istina.

Bilo bi dobro cut misljenja drugih iz drugih zemalja vezano za ovu problematiku.
Old 11.06.2024., 09:14   #3600
sjecam se ja na prijasnjem poslu, imao sam popodnevne smijene i vikend dežurstva, nakon posla od 15-23h zivakli su me i poslje radnog vremena i meni to nije bilo placeno samo ovih 8h

na sastanku smo se kolege i ja žalili da to nije u redu i da zelimo da nam svaki poziv bude placen jer ipak radimo pasivno dežurstvo.

Sjecam se ko danas, voditeljica na to kaze a moze bit poziva a mozda i nece, ja reko a mozda kad ce bit poziva u tom trenutku cu srat na wc-u a mozda necu.

A da ne govorim vikend dežurstva 48h dežuran moram bit u firmi od 7 do 15 h subotu i nedjelju, preostali sati nisu mi bili placeni

Poanta priče je da prije i poslje mene su jos otisli ljudi i nisu promjenili nacin poslovanja samo su nesto sitno podigli plaće (ostao sam si dobar sa starim kolegama u dobrom odnosu pa su mi rekli)

jbg mi smo njima samo broj, znam dosta ljudi sto su otvorili nesto svoje i rade da bi skrpali ali kazu vise nikad radit za drugog.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:48.