Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Rat u Ukrajini

Rat u Ukrajini Ruska invazija na najveću europsku i nezavisnu državu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.03.2025., 12:18   #3601
Quote:
Ekonomist kaže: Pogledaj post
Rusija dobila novu tehniku, oklopno ili transportno vozilo, nisam posve siguran:

https://x.com/wartranslated/status/1903011352525918370

Recenzent je rus, tehnika dolazi iz 810. brigade.

Što mislite, zašto mijenjaju taktiku i uvode modernija oružja? Zanima me s taktičke razine (stormanje ukrajinskih pozicija).
Oklopno-transportno...ima na prikolici malo debljeg lima znači oklopno a ima i dva kotača..znači transportno
Old 21.03.2025., 12:20   #3602
Quote:
Vincent V kaže: Pogledaj post
Samo trebaju rokati po plin/nafta infrastrukturi i ruski ratni stroj će se s vremenom sam zaustaviti.
Sad im treba rokati i po rafinerijama,destilerijama,plinskoj infrastrukturi i električnoj...pa nek i rusići malo osjete rata
Old 21.03.2025., 12:36   #3603
Quote:
Rusija dobila novu tehniku, oklopno ili transportno vozilo, nisam posve siguran:

Što mislite, zašto mijenjaju taktiku i uvode modernija oružja? Zanima me s taktičke razine (stormanje ukrajinskih pozicija).
Uveli su i novu antidron zaštitu

https://x.com/wartranslated/status/1...945699865?s=19
Old 21.03.2025., 12:42   #3604
Quote:
memulica kaže: Pogledaj post
Mda nisu imali deset minobacačkih granata/žicu/upaljač/bateriju ? Ovo su bajke što ovi pričaju i bolju bi fabulu izmislilo dijete u 8. razredu osnovne škole.
Nisu htjeli naljutiti švabe. To je išao plin za njih. A možda će opet.
krena is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 13:14   #3605
Quote:
abedeca kaže: Pogledaj post
Sto je sa ovim u regiji Belgorod? Da li je to nesto ozbiljnije, ili su Ukrajinci samo zauzeli pokoje selo?
Nisu uzeli ni jedno selo.

Ono što se nagađa je da su ušli u selo Demidovka.
Još nema geolociranih snimaka da to potvrdi.
Snimke koje cirkuliraju po netu su po nekakvim poljima, šumarcima i oko zmajevih zubi.

Vidjet ćemo tokom sljedećih dana jer Ukrajinci i dalje šalju pojačanja.
Upordown is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 13:38   #3606
Quote:
Upordown kaže: Pogledaj post
Članak u jutarnjem.

"Ukrajinska avantura u Kursku bila je potpuni promašaj. To je tako kad komičar Zelenski umisli da je veliki vojni strateg"

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...trateg-1462477
Pa nije Zelenski rekao idemo na Kursk. Postoji vojni vrh koji donosi takve odluke, on se valjda samo složio.

Pa postoje snimke kad je 2019 obilazio Donbas i molio ljude da odlože oružje. Ovi ga hladno odje**li.

Zelenski zna ako da ako ustupi teritorij je bivši. Pravno, a možda i fizički. U ukrajinskim formacijama postoje ultra nacionalističke struje koje mu to nikada ne bi dopustile.

Elon je rekao da je ovo beskonačan rat. Čak bi se složio s njim. 11 godina traje, a svako malo imamo novu eskalaciju. Evo dogovor o nenapadanju tuđe infrastrukture je završio kako je završio - ispišan kao Minsk sporazumi.

Jedina razlika je kaj euro birokrati koji ne znaju držati pušku u rukama sve glasnije razmišljaju o slanju svojih mirovnjaka (doduše neslužbeno sudjeluju u ratu kao i Rusi od 2014). E onda će rat osjetiti i ovaj forum.

Zapravo cijela situacija je teška šizofrenija. Putinov govor u veljači 2022 je nagovjestio rat Rusije sa Zapadom preko ukrajinskih leđa. Sada taj isti Putin kao poslušno mače zapada dogovara s Trumpom paktove o nenapadanju, dok mu Ukrajinci krkaju plinovod.

Ko je to moga zamisliti lani...
zglauten is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 13:52   #3607
Quote:
Upordown kaže: Pogledaj post
Na ostale gradove anketiranih područja.
Samo Kherson teško zbog Dnjepra.
Veći problem je Zaporožje kojem nikad nisu mogli ni priči.
Old 21.03.2025., 15:12   #3608
Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
Veći problem je Zaporožje kojem nikad nisu mogli ni priči.
A tek Odesa, mokri snovi ruskih okupatora.
Ekonomist is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 15:22   #3609
Quote:
memulica kaže: Pogledaj post
Privukla pažnju, nakon dvije godine rata koji se reklamira po 24/7/365 šemi? Ova ti je dobra, ali ipak promašena teza.
.
Pa ne baš, došlo je do zasićenja, druge stvari su preuzele primat, raste pritisak za potpisivanje mira/primirja jer očito se Ruse ne može zaustaviti i onda kreću u Kursku avanturu...
demon is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 15:36   #3610
Quote:
Ma_Gusta kaže: Pogledaj post
Kako može gorjeti kada je od nove godine ukrajina zaustavila dotok plina...
Old 21.03.2025., 15:43   #3611
Quote:
A tek Odesa, mokri snovi ruskih okupatora.
A šta tek reći za Slavjansk i Kramatorsk. Apetiti druge vojne sile planete opadaju iz dana u dan.
Nibula is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 15:46   #3612
Quote:

I jedna i druga strana se prilagođavaju stanju na fronti... ja bih rekao da je ovakav tip vozila idealan za obskrbu prve linije... brz je mala je meta i može uteći dronu. Siguran sam da nijedna strana više ne koristi poveće kamione za opskrbu prvih linija već brza i mala vozila, ponegdje čak i dronove.

I na ukrajinskoj strani smo to vidjeli pogotovo sada kad su prije svoje ofenzive na Kursku ruje stavili opskrbnu cestu pod kontrolu dronova i gdje se moglo vidjeti da opskrbu vrše uglavnom brzi kombiji...

Vrh svega mi je kada se ekipa ovdje sprda s takvim stvarima a metka nisu ispalili...
Old 21.03.2025., 15:54   #3613
Stradala posada Tu-95SM tokom napada na bazu u Engelsu.

https://x.com/TheDeadDistrict/status...93322923876520
Nibula is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 16:47   #3614
Mislim da je ovo dosad najbliže korištenju A-bombe.
Old 21.03.2025., 17:01   #3615
Quote:
astor pec kaže: Pogledaj post
Zašto, što se dogodilo ?
Old 21.03.2025., 17:07   #3616
Quote:
knedlaugrlu kaže: Pogledaj post
ja bih rekao da je ovakav tip vozila idealan za obskrbu prve linije... brz je mala je meta i može uteći dronu.
Jesi ti pogledao video? Ili samo trolaš? Druga vojska svijeta koristi neprobušive gume.
Ekonomist is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 17:31   #3617
Quote:
Wannabes kaže: Pogledaj post
Zašto, što se dogodilo ?
Kažu pojačana radijacija nakon eksplozije u Engelsu
https://x.com/EuromaidanPR/status/19...896037371?s=19
Old 21.03.2025., 17:44   #3618
Quote:
astor pec kaže: Pogledaj post
Evo i satelitskih snimaka baze
https://x.com/Mike_Eckel/status/1903120341271994746
Ma_Gusta is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 18:19   #3619
Intervju sa Vladislavom Surkovom arhitektom Putinizma i glavnog savjetnika Putina oko Ukrajine od 2014 do 2022.

Za sve koji su sumnjali da ovo nije imperijalisticko osvaja je i da ce stati na Ukrajini.

Vladislav Sourkov, the wizard of the Kremlin : "Russia will expand in all directions, as far as God wills"
https://www.lexpress.fr/monde/europe..._redirect=true
Roko is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 18:27   #3620
Vreli snovi i želje proputinovaca. ZSU ih je za ovih 1121-og dana trodneve svo razbucala kao mehur od sapunice.
Nibula is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:54.