Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.07.2024., 14:28   #3621
moramo da,ali nikad(NIKAD!)necemo bit postena,ili na razini drugih zemalja... zaostatak se ne nadokanduje...
ZoomZoom is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2024., 20:37   #3622
nikad gori poslodavci rekla bih

masu njih mi obećava da će se povratno javiti nakon prvog kruga razgovora i velika većina se nikada ne javi što mi se do sada nije baš događalo
razgovori u prvom krugu često budu jako čudni: na zadnjem su molili doslovno da im kažem da to ipak nije posao za mene, pa su rekli odmah da sutradan dođem na drugi krug kakti poluprobnog rada na što sam rekla da bih ipak radije u ponedjeljak, pa su rekli može i da će mi se javiti (nisu mi se uopće javili)
tijekom incijalnog razgovora prvo pitanje je bila očekivana plaća na koju sam bubnula prenizak iznos i rekli su mi da odmah sutra dođem na razgovor i na tom razgovoru sam korigirala iznos, moguće da su imali budalu koja nije korigirala moj iznos plaće i da s njom idu dalje
pattie_boyd is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2024., 06:39   #3623
Quote:
pattie_boyd kaže: Pogledaj post
razgovori u prvom krugu često budu jako čudni:
naši poslodavci najčešće ne znaju koga trebaju, niti koga traže, niti što taj radi ili što je radio onaj prije njega...
još kada uračunaš 'problematiku' plaće...
totalna debilana
Glavni frajer kaže: is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2024., 09:42   #3624
najdraži su mi oni razgovori gdje u par crtama ti se predstave, i sto bi trebao ti radit i kažu ti placu, i samo pitanje hoces ili neces.

A ne krugovi i picke materine a kad prije toga postavis pitanje za plaću o tome se tek diskutira u zadnjem krugu.

Trošiš moje vrijeme da bi na kraju u zadnjem krugu rekao plaća 900€ pa reci mi odmah da se ne mucimo i da ne gubim vrijeme na gluposti.
Old 12.07.2024., 11:12   #3625
Quote:
Osmi kaže: Pogledaj post
najdraži su mi oni razgovori gdje u par crtama ti se predstave, i sto bi trebao ti radit i kažu ti placu, i samo pitanje hoces ili neces.

A ne krugovi i picke materine a kad prije toga postavis pitanje za plaću o tome se tek diskutira u zadnjem krugu.

Trošiš moje vrijeme da bi na kraju u zadnjem krugu rekao plaća 900€ pa reci mi odmah da se ne mucimo i da ne gubim vrijeme na gluposti.
Upravo zato je ovo dobra stvar, da ne bi i poslodavci i potencijalni zaposlenici nepotrebno gubili vrijeme jedni na druge:
https://www.pwc.hr/hr/aktualno/europ...sti-placa.html

Istina, rok za transpoziciju je 3 godine, ali bolje ikad nego nikad. Nadamo se da neće čekati baš zadnji čas, dosta država to već primjenjuje.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2024., 15:29   #3626
Quote:

uvijek te pitaju očekivanu i kažu da se plaća komunicira tek u zadnjem krugu

naravno, očekivana ide uz opasku da će prednost dati kandidatima koji ponude manje

tako sam izvisila sa jednog posla gdje su vjerojatno studoša uzeli kojem je ok raditi da bi si platio izlaske samo
pattie_boyd is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 09:30   #3627
Quote:
nikad gori poslodavci rekla bih

masu njih mi obećava da će se povratno javiti nakon prvog kruga razgovora i velika većina se nikada ne javi što mi se do sada nije baš događalo
razgovori u prvom krugu često budu jako čudni: na zadnjem su molili doslovno da im kažem da to ipak nije posao za mene, pa su rekli odmah da sutradan dođem na drugi krug kakti poluprobnog rada na što sam rekla da bih ipak radije u ponedjeljak, pa su rekli može i da će mi se javiti (nisu mi se uopće javili)
tijekom incijalnog razgovora prvo pitanje je bila očekivana plaća na koju sam bubnula prenizak iznos i rekli su mi da odmah sutra dođem na razgovor i na tom razgovoru sam korigirala iznos, moguće da su imali budalu koja nije korigirala moj iznos plaće i da s njom idu dalje

slazem se!
a najgore mi je kad ne dobijes ni odbijenicu, a prijavi se na nekoliko oglasa, a onda prode cca mj dana i onda opet ti isti oglasi pojave na netu! ocito nude premale place, ili vrte oglase da ispadne da su trazeni.. ne kuzim
Skywalker30 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2024., 11:53   #3628
Oglasi su samo radi reklame i da se hvale da je firma kao super ,to je već jasno i pticama na grani
bond007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2024., 17:17   #3629
Quote:
Skywalker30 kaže: Pogledaj post
slazem se!
a najgore mi je kad ne dobijes ni odbijenicu, a prijavi se na nekoliko oglasa, a onda prode cca mj dana i onda opet ti isti oglasi pojave na netu! ocito nude premale place, ili vrte oglase da ispadne da su trazeni.. ne kuzim
upravo sam jedne odbila koji vrte svakih mjesec dana oglas
razlog je taj što nude jedan dan slobodno tjedno, a radni su im svi blagdani i nedjelje

vjerujem da i ostali odbiju zbog toga ili budu kratko i odu negdje dalje jer ispizdiš brzo (još i na poslu prodaje često aktivne) ako imaš samo dan free tjedno

GO pretpostavljam da ne možeš tijekom ljeta uopće uzimati jer je sezona, moguće ni tijekom Božića, Uskrsa
pattie_boyd is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2024., 10:49   #3630
Firma VBH okovi d.o.o., treba izbjegavati. U 8 mj 4 puta vrte isti oglas. Cak sam dobio ponudu od njih, ali sam ih odbio jer se na prvu vidjelo da su muljatori. Probni rad 3 mj i ogranicen ugovor. Sto dalje od takvih
Skywalker30 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2024., 14:31   #3631
gdje se vrte stvarni oglasi za posao?

ovo više nije normalno...
pattie_boyd is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2024., 15:06   #3632
a gdje najvise gledas? Ja sam zaposlen i dan danas saljem prijave za posao da vidim kakve se place nude a najvise je preko moj posao i još niti jedan poziv nisam dobio za razgovor za posao
Old 22.08.2024., 18:16   #3633
Quote:
gdje se vrte stvarni oglasi za posao?

ovo više nije normalno...
Ovisi što tražiš. Linkedin ima dobru bazu oglasa.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2024., 13:43   #3634
Quote:
a gdje najvise gledas? Ja sam zaposlen i dan danas saljem prijave za posao da vidim kakve se place nude a najvise je preko moj posao i još niti jedan poziv nisam dobio za razgovor za posao
Moj posao najviše i tamo se uglavnom ne javljaju
javila sam se na par poslova na Burzi i ista stvar
Quote:
bluebunny kaže: Pogledaj post
Ovisi što tražiš. Linkedin ima dobru bazu oglasa.
Linkedin sam puno intenzivno prošle godine, pa sam prestala jer sam skužila da se u mojoj profesiji uglavnom vrte fiktivni oglasi, a ovi stvari su i na Moj posao uglavnom
pattie_boyd is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2024., 14:14   #3635
taj LinkedIn mi ima najjače nazive radnog mjesta, ono kad čitaš nečiji profil misliš da je čovjek završio znanstvenu fantastiku.
Old 23.08.2024., 15:07   #3636
Ne znam zašto kako se i zašto nitko ne žali na Zagreb istok.

Dakle, nekih oglasa za posao [a da nije robijanje na Žitnjaku - Ledo / Tisak i sl.] gotovo i da nema. Gotovo sve je samo Zagreb zapad.

AQUArium
inflame is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2024., 15:17   #3637
Čudno, ja sam na hajnclovoj tj pored vet. faxa, koliko tamo ima poslovnih zgrada, tamo na sveticama gdje je lidl, pa vmd poslovni centar, pa zavrtnica.. baš čudno
Old 23.08.2024., 17:38   #3638
Quote:
taj LinkedIn mi ima najjače nazive radnog mjesta, ono kad čitaš nečiji profil misliš da je čovjek završio znanstvenu fantastiku.
Da znanstvenu fantastiku...
Bio je direktor svemira,i sad se spustio na zemlju među smrtnike,da bi radio za kikiriki, i pretorio ovu beznadnu zemlju/teritoriju u "cveta cveće u naše preduzeće"
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2024., 18:24   #3639
Na moj posao od 10 firmi 1 ili ni 1 ne odgovori na prijavu za posao. A place su od 1200 do max 1400
Skywalker30 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2024., 22:58   #3640
Od prek 250 prijava odgovoreno mi je tek na 7. U međuvremenu sam se uspel prekvalificirati i najti posel na najzaostaliji jebeni način - išel sam osobno do firmi za koje znam da su na dobrom glasu i pital sam gazdu jel im treba radnik.
SaatanaPerkele is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:12.