Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds! |
|
|
06.01.2025., 08:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2024.
|
Quote:
mah11 kaže:
Ja čitam Dandadan, uživam.
|
Dandadan je odličan. Volim ovaj novi val mange gdje se autori trude izbjegavati stare klišeje.
|
|
|
06.01.2025., 19:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Gledam Dungeon no Naka no Hito, simpatičan anime
|
|
|
13.01.2025., 08:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2024.
|
Druga sezona Dorohedoro dolazi 2025.

|
|
|
29.01.2025., 10:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2025.
|
Ja gledam anime i čitam mange. Ako nekoga zanima u Klub Zona ima anime zona ( svaki mjesec 2. i 3. četvrtak ). Družimo se , gledao anime film ili epizodu preko projektora.
|
|
|
31.01.2025., 13:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Quote:
GCentrala kaže:
Dandadan je odličan. Volim ovaj novi val mange gdje se autori trude izbjegavati stare klišeje.
|
Yep, genijalan je, evo uskoro cijeli pročitao. Odnosi među likovima su super, ovaj space arc je bomba, art je stvarno prekrasan što je još više iznenađujuće budući da manga ide na tjednoj razini, a vidim da baš nema puno stanki.
Chainsaw man mi je urnebes, isto uživam u ovom novom arcu, uskoro bi mogao part 2 završiti. One Punch Man ide po tko zna koji put ispočetka s ovim zadnjim arcom, makar ova zadnja 2 chpatera stvarno izgledaju puno bolje nego prijašnji.
One Piece jučer ubio, najbolji double spread u seriji gdje se na neki način otkriva cijela povijest, da svima mogućnost da smišljaju teorije barem godinu dana. Općenito, chapter je ludnica, više nema razvlačenja, Elbaph je počeo baš jako.
Solo Leveling sam isto počeo čitati, jednostavna bezglava zabava. Pogledao Evangleion do kraja, barem serija + prvi film. Ono, film je fora, kraj serije kao jeftina psihoterapija.
|
31.01.2025., 19:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mah11 kaže:
Yep, genijalan je, evo uskoro cijeli pročitao. Odnosi među likovima su super, ovaj space arc je bomba, art je stvarno prekrasan što je još više iznenađujuće budući da manga ide na tjednoj razini, a vidim da baš nema puno stanki.
|
Ma originalna ideja je odlična u startu. "Ajmo kombinirat vanzemaljce i spiritualne pojave i bacit ih u dvoboje. Evo dašak romanse bez klišeja. Evo jebeni art style koji je istovremeno stiliziran i dinamičan." Definitivno mi je ovo #1 moderna manga (2010 nadalje).
I urnebesna mi je anegdota da je urednik prisilio autora da pročita 100+ romance mangi jer je prije toga dostavljao samo depresivne koncepte koji nisu bili za objavljivat u Shonen magazinima.
Quote:
mah11 kaže:
One Piece jučer ubio, najbolji double spread u seriji gdje se na neki način otkriva cijela povijest, da svima mogućnost da smišljaju teorije barem godinu dana. Općenito, chapter je ludnica, više nema razvlačenja, Elbaph je počeo baš jako.
|
One Piece ubija od kad je Wano završio. Oda je izbacio taj muh-Japan nacionalizam iz sebe i sad se možemo svi kolektivno opet fokusirat na pravu priču. Egghead je bio fantastičan s balansiranjem fightova, lore-bombeova i širenja POV-a na ostale likove u svijetu. Elbaf nastavlja istim ritmom, i nadam se da tako bude kroz cijelu finalnu sagu.
Quote:
mah11 kaže:
Solo Leveling sam isto počeo čitati, jednostavna bezglava zabava.
|
Isto super zabavan. Pročitao prije par godina, makar mrzim taj manhwa stil stripa jer je naporan za scrollat.
|
|
|
08.02.2025., 23:27
|
|
Nomad
Registracija: Dec 2002.
|
Obožavam Bleach i Solo Leveling
Pogledah danas epizodu Solo Levelinga. I čini mi se kako je animacija puno bolja nego kod Bleacha. A opet, studio koji radi Bleach morao bi biti puno jači i popularniji

|
09.02.2025., 21:53
|
|
Retardirani korisnik
Registracija: Mar 2004.
|
E, dajte me savjetujte: počeo bih gledati One Piece, ali vidim da tu ima nešto puno serija pa se nešto rebootalo pa štajaznam. Od kud bi mi bilo najbolje krenuti? Od koje serije iz koje godine?
Hvala!
|
10.02.2025., 00:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Ako gledaš anime onda je samo jedan, onaj iz 1999. pa na dalje, ostalo ti nudi vjerojatno filmove koji su nebitni za radnju tj. nisu canon ili ti nudi live action seriju. Samo nađi na netu popis epizoda koje su fileri, makar toga nema toliko mnogo. Problem je što su fileri u animeu, pa je razvučen, pogotovo u zadnjih 15 godina. Najbolje bi bilo da čitaš mangu koja je daleko najkvalitetniji način za konzumaciju ili čekaš kada će novi studio(valjda nagodinu) napraviti preradu koja će sigurno biti kvalitetnija i u skladu s vremenima.
Mislim ja sam odrastao na animeu pa je meni i dalje drag, glazba je top, ima svoje momente, zadnjih godina se animacija isto dosta digla. Opet ima baš loš period tamo od 600-1000 epizode negdje gdje sam ja odustao pa se kasnije vratio. I dalje je taj period void century(kužit će fanovi OP) za mene. 
|
10.02.2025., 09:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zoran k kaže:
E, dajte me savjetujte: počeo bih gledati One Piece, ali vidim da tu ima nešto puno serija pa se nešto rebootalo pa štajaznam. Od kud bi mi bilo najbolje krenuti? Od koje serije iz koje godine?
Hvala!
|
Za One Piece preporučam da pričekaš remake koji je najavljen ili da se baciš u mangu. Manga ima i digitalno obojano izdanje ako nisi fan crno-bijele prezentacije. Anime je dosta spor jer izlazi na tjednoj bazi pa rastežu do bola.
|
|
|
10.02.2025., 19:55
|
|
Retardirani korisnik
|
Quote:
mah11 kaže:
Ako gledaš anime onda je samo jedan, onaj iz 1999. pa na dalje, ostalo ti nudi vjerojatno filmove koji su nebitni za radnju tj. nisu canon ili ti nudi live action seriju. Samo nađi na netu popis epizoda koje su fileri, makar toga nema toliko mnogo. Problem je što su fileri u animeu, pa je razvučen, pogotovo u zadnjih 15 godina. Najbolje bi bilo da čitaš mangu koja je daleko najkvalitetniji način za konzumaciju ili čekaš kada će novi studio(valjda nagodinu) napraviti preradu koja će sigurno biti kvalitetnija i u skladu s vremenima.
Mislim ja sam odrastao na animeu pa je meni i dalje drag, glazba je top, ima svoje momente, zadnjih godina se animacija isto dosta digla. Opet ima baš loš period tamo od 600-1000 epizode negdje gdje sam ja odustao pa se kasnije vratio. I dalje je taj period void century(kužit će fanovi OP) za mene. 
|
Fala!
|
10.02.2025., 19:56
|
|
Retardirani korisnik
|
Quote:
GCentrala kaže:
Za One Piece preporučam da pričekaš remake koji je najavljen ili da se baciš u mangu. Manga ima i digitalno obojano izdanje ako nisi fan crno-bijele prezentacije. Anime je dosta spor jer izlazi na tjednoj bazi pa rastežu do bola.
|
Uf, ovo mi sad ne zvuči baš dobro.
|
10.02.2025., 20:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zoran k kaže:
Uf, ovo mi sad ne zvuči baš dobro.
|
Ako te baš jako vuče da gledaš sad onda imaš https://onepace.net/en
Re-cut od strane fanova koji reže van apsolutno sav filler, ne samo po pitanju non-canon epizoda nego ulaze i u canon materijal koji Toei rasteže i režu ga u normalni pacing.
|
|
|
10.02.2025., 21:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Quote:
zoran k kaže:
Hvala!
|
Ovaj je od 1100 i nešto epizoda.
Samo kreni, gledaj i uživaj. Prvi put kad sam ga gledao sam znao po 20ak epizoda dnevno pogledat (imao sam vremena  )
|
|
|
11.02.2025., 00:19
|
|
Retardirani korisnik
|
Quote:
GCentrala kaže:
Ako te baš jako vuče da gledaš sad onda imaš https://onepace.net/en
Re-cut od strane fanova koji reže van apsolutno sav filler, ne samo po pitanju non-canon epizoda nego ulaze i u canon materijal koji Toei rasteže i režu ga u normalni pacing.
|
Hvala! Ovo izgleda cool.
|
16.02.2025., 00:48
|
|
Hangadróttinn
Registracija: Oct 2009.
|
Dakle, ja sam gotovo potpuna neznalica na ovom polju.
Japansku jidaigeki filmografiju poznajem poprilično dobro (radi se o desecima pogledanih naslova)
ali što se ove teme tiče, osim 6-7 popularnijih animea nisam čitao ni gledao baš ništa.
Jučer, međutim, se sjetih filma koji sam kao klinac pogledao sigurno deset puta. Crying Freeman.
Mislim, iz današnje perspektive film je poprilično devedesete-blesav, ali meni je iz nekog razloga jako drag.
Gledajući ga večeras opet, otkrijem da je isti adaptacija mange iz '80-ih, pa sam se zainteresirao.
Sad, radi li se o nečemu što biste mi vi preporučili, kako kod vas kotira, i tako, par osnovnijih informacija ako vam nije problem.
|
08.03.2025., 21:33
|
|
Nomad
|
Eh, obožavam Solo Leveling (ako slučajno to već nisam rekao  ) ali ne sviđa mi se anime adaptacija.
Previše zbrzano i preskaču bitne stvari iz mange koje opisuju karakter glavnog lika.
|
10.03.2025., 15:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Kao osoba koja je nedavno pročitala Solo Leveling moram se složiti, nemam zamjerke glede animacije, no stvarno mi se to čini zbrzano, pa već su na otoku i već se Beru pojavio. Borba između onog top japanskog huntera protiv Jin wooa isto bila puno bolja u mahwi. Bezveze.
|
10.04.2025., 19:30
|
|
psihonaut
|
Konacno sam pogledala Look Back i stvarno odlicna ekranizacija. Od svih Fujimotovih one-shotova nakon ovoga mi je Look Back preuzeo primat nad Goodbye, Eri.
|
26.04.2025., 08:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2025.
|
Isplati li se gledati Dr. Stone jer sam čuo da je manga postala dosadna u kasnijim chapterima
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:16.
|
|
|
|