Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Internet

Internet Sve o internetu, sadržaju i tehnologiji
Podforumi: Web, Web development, Internet biznis, Nove web stranice

Pogledaj rezultate ankete: Koji internet provider vam je najbolji?
T-com 72 36.18%
A1 65 32.66%
Optima 6 3.02%
Iskon 35 17.59%
Tele2 21 10.55%
Glasovatelji: 199. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.01.2025., 13:34   #3721
Quote:
Zak McKracken kaže: Pogledaj post
Kakva je onda tocna razlika izmedju pune aktivnosti i pravljenja mrtvim u ostalih 270 dana? Samo u tome da ako i imas love na racunu ne mozes je upotrijebiti dok ne uplatis jos?
Razlika je da rade smo dolazne usluge (pozivi, SMS). Odlazni pozivi i poruke, kao i korištenje podatkovnog prometa, nije dostupno.
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 13:49   #3722
To je donekle jasno ali to ne radi ni u 90 dana ako nemas tarifu ili love na racunu. Sto bi se recimo dogodilo ako imas dovoljno love i aktiviranu tarifu no proslo je vise od 90 dana po zadnjoj uplati bona?
Zak McKracken is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 13:56   #3723
Ako imaš love bez aktivne tarife, ne možeš ju trošiti. Što se tiče aktivne tarife, treba vidjeti kod svakog operatora. A1 recimo produžuje punu valjanost računa za vrijeme dok je tarifa aktivna. Recimo, ja sam aktivirao tarifu za 6 mjeseci unaprijed (ta mogućnost postoji kod A1) i valjanost računa je produžena za 6 mjeseci (iako bi po uplaćenom bonu trebala biti samo 3 mjeseca).
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 14:18   #3724
Vidio sam da imaju popuste na placanje unaprijed. To je zapravo vrlo zgodno i za njih i za korisnika jer oni dobiju kes a ti ne moras misliti na liniju 6 mjeseci.

Ovo sve zapravo pitam jer mi trebaju kartice na bonove sa sitno Interneta (koji GB mjesecno) na koje mogu zaboraviti godinu dana. Platim na pocetku, ili samo karticu, ili karticu i bon i ne mislim na to slijedecu godinu. Onaj A1 120GB paketic bi bio idealan i za duplu cijenu i sa upola GB kada bi trajao 12 mjeseci. Zapravo, 30GB na 12 mjeseci za 32 jura bi bilo perfektno.

Jos bolje da je brzina ogranicena na recimo 64kbps simetricno bez limita pa da ne moram nit brojat vlastiti promet.

No ne nalazim nista takvoga.

Ti si bio pred neko vrijeme spominjao neke slicne EU kartice sa GB godisnje prometa no to je ipak premalo za cijelu god. Trebao bi prekopati stare postove.
Zak McKracken is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 14:32   #3725
Kolika količina bi ti bila dosta i koliko bi to platio? Ako je mala količina prometa i mobitel ti podržava esim, možda bi ti ove s lifetime data odgovarale.
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 14:40   #3726
@Zak McKracken

Simpa ti ima besplatan paket koji ti svaki mj. daje 10 sms/min i 300Mb...
Ovo možeš aktivirati preko aplikacije i može i na mobitelu se koristiti, s time da aplikacija radi i kad nije ta kartica u tom mobitelu tj. možeš aktvirati opciju na daljinu.

Ako ti treba što duže da ti je kartica "živa" onda pogledaj bonbon koji ti za 16€ daje 360 dana a ujedno i ako uplatiš preko njihove aplikacije onda ti za 16€ daje i 3200Mb (ali samo mjesec dana i tek novom uplatom min. 2€ aktivira se ostatak Mb i dodaje se vrijednost bona x 200 u Mb).
10aLEX is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 14:43   #3727
Da, ali to mora klikati svaki mjesec, on bi nešto što mora kliknuti max jedanput godišnje.
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 14:44   #3728
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Kolika količina bi ti bila dosta i koliko bi to platio?
Pa kaj nisam gore napisao..

Cca. dva gigabajta mjesecno. Znaci 24GB godisnje pa sam zaokruzio na 30GB. Platio oko juro po GBu. To mi se cini pristojno za obje strane. Esim nazalost nista jer ne ide u mobitel. Ide u neku mreznu opremu po krovovima za telemetriju i ulaz sa "straznje" strane.

Ovaj tvoj link pokazuje samo dostupan promet za mjesec dana, ne za godinu?
Zak McKracken is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 14:48   #3729
Quote:
Zak McKracken kaže: Pogledaj post
Ovaj tvoj link pokazuje samo dostupan promet za mjesec dana, ne za godinu?
Klikni na vrhu na lijevi tab ("Lifetime Data").
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 14:59   #3730
Aha, hvala ti. Znaci 20 GB za 32 jura. Donekle podnosljivo.
Samo izgleda eSim sto mi nazalost nije opcija. No sad barem znam da takve stvari postoje i na nasim mrezama.

Nije problem toliko klikanje koliko nedostupnost opreme za zamijenu kartice ili ikakvu komunikaciju putem uredjaja gdje je kartica. Jos manje kakvi reseti ili gasenje paljenje uredjaja.
Zak McKracken is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 15:02   #3731
Quote:
10aLEX kaže: Pogledaj post
@Zak McKracken
Hvala i tebi na odgovoru. Gore sam ti bio spomenuo da mislim za ovih 300MB je samo za satove. A takodjer mi je to malo premalo.

Bombon je prekompliciran i zahtijeva previse trosenja vremena, citaj klikanja svaki mjesec. Onda mi je lakse uzeti 120GB A1 pa svaka tri mjeseca nadoplatiti 20 jura, iako mi se to cini preskupo za moju upotrebu 64kbps pojasa.
Zak McKracken is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 15:07   #3732
Možeš uzeti npr. bonbon najmanji paket interneta za 4€ mjesečno i osigurati jednom godišnje da imaš dovoljan iznos za godinu dana za automatske obnove. Ali to bi te na godišnjoj razini koštalo više nego kažeš da si spreman dati.
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 17:30   #3733
ima netko savjet za internet.
lokacijaplit
dosad koristi se:
a1 8(prije bnet)
samo internet - neki super internet
mjesecno placam: 28 eur
nemam ug obveze

ima li sto da je povoljnije? a da je brze ili brzina ovog.(sad je 180mbps/cca 20mbps)

samo internet, ne tv niti mobitel niti telefon
abog13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 17:36   #3734
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Ali to bi te na godišnjoj razini koštalo više nego kažeš da si spreman dati.
Da, sve preko pedesetak jura godisnje je previse. Ne vrijedi mi to toliko a kod tih cijena onda vec pocnem razmisljati o vlastitoj LoRa mrezi.

20GB za 20 jura na godinu dana u fizickom simu je idealno. Osjetno sluplje od toga kalkuliram puta nekoliko godina puta nekoliko uredjaja ispadne mi dugorocno jeftinije sam odradit sekundarnu mrezu. I onda izbjegavam sluzbu za trosenje vremena korisnika kod nasih operatera kad nesto gecrkne.
Zak McKracken is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2025., 18:25   #3735
Quote:
abog13 kaže: Pogledaj post
ima netko savjet za internet.
lokacijaplit
dosad koristi se:
a1 8(prije bnet)
samo internet - neki super internet
mjesecno placam: 28 eur
nemam ug obveze

ima li sto da je povoljnije? a da je brze ili brzina ovog.(sad je 180mbps/cca 20mbps)

samo internet, ne tv niti mobitel niti telefon
Molim da pogledaš A1 thread ovdje na forumu i naći ćeš što tražiš.
gingermrkvica is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2025., 14:53   #3736
@Zak McKraken
Možeš naručiti 120Gb preko weba i onda ti je cijena 16€ ali samo u Hr. dostavljaju (koliko znam), a čini mi se da si ti negdje vani.
10aLEX is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2025., 22:47   #3737
Starija osoba seli za par mjeseci, ne treba joj internet, ali joj treba TV tj. točnije mogućnost gledanja RAI programa s Hot Bird satelita.

U starom stanu to gleda preko zajedničkog satelitskog antenskog sustava u zgradi.

Kako seli u zgradu koja nema nikakav zajednički antenski sustav, a kamoli satelitski, nema na što spojiti satelitski receiver.

Problem nastaje zbog novog zakona po kojem se satelitska ne smije staviti na pročelje, a stan u koji seli je u prizemlju i nema zidova koji nisu na pročelju.

Pretpostavljam da je jedino rješenje uzeti tv preko nekog od providera

Ima netko savjet koji ima najjeftiniju TV?

Mora li onda uzeti u paketu i internet
ili možda postoji neki paket gdje se plaća samo TV, a internet je ograničen samo za potrebe gledanja tog tv-a?
blaenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2025., 09:54   #3738
Quote:
10aLEX kaže: Pogledaj post
@Zak McKraken
Možeš naručiti 120Gb preko weba i onda ti je cijena 16€ ali samo u Hr. dostavljaju (koliko znam), a čini mi se da si ti negdje vani.
Znam da mogu, no ta cijena vrijedi samo za karticu a ne za nadopunu. Ukupno to godisnje ispada 76 jura za 480GB. Zapravo jako dobra cijena po kolicini podataka, samo meni potpuno nepotrebna jer mi ne treba vise od tridesetak GB godisnje. Velika vecina novaca bacena u vjetar.

Ona cijena od Mephista je podnosljiva, samo izgleda eSim koji nemam gdje ustekati.

Voliko bi znati po cemu si zakljucio da nisam unutra?
Zak McKracken is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2025., 10:00   #3739
Postoje oni neki adapteri koji omogućuju korištenje esima na uređajima koji ga ne podržavaju, ali nemam iskustva s tim.
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2025., 10:06   #3740
Quote:
blaenka kaže: Pogledaj post
Problem nastaje zbog novog zakona po kojem se satelitska ne smije staviti na pročelje, a stan u koji seli je u prizemlju i nema zidova koji nisu na pročelju.
Satelitska antena, klima i ostale zidarije ne smiju se staviti na procelje, ali i dalje mogu na krov kao i u svakoj drugoj normalnoj zemlji.

Stoga, antenu na krov i kabel po stubistu do stana. Nije jeftino na prvu ali je bez ikakvih mjesecih troskova kad se dobro odradi.

Potpuno drugacija opcija - Android TV / STB sa najeftinijim (citaj najsporijim) paketom Interneta na lokaciji plus IPTV lista. Tu ce dobiti "nesto" vise kanala nego pokoji RAI, a imas onda i opciju ubaciti sve od komercijalnih Netflixova, MaxTVa i ostalih sranja. Ako se dobro napravi, sve moze izgledati kao i prije, samo salta kanale a ispod toga antene nema.
Zak McKracken is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:04.