|
|
28.06.2017., 10:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Poštovanje.
Da li netko ima za preporučiti dermatologa? Naime, imam nekoliko čudnih madeža po tijelu koje bi želio pregledati, a i mislim da u jendom velikom osjećam "nešto".
Hvala
|
|
|
30.06.2017., 11:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Može li netko preporučit nekog gastroenterologa preko osiguranja?
Quote:
Piglette kaže:
Ima li tko preporuku za hepatologa na Rebru ili Merkuru?
|
Zar se može birati doktora kojeg želimo?
|
|
|
30.06.2017., 12:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Molim vas preporuku za CD vena nogu privatno u Zagrebu?
|
|
|
30.06.2017., 20:09
|
|
Proučavatelj gravitacije
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
Laki001 kaže:
Zar se može birati doktora kojeg želimo?
|
Zašto ne? Ja sam evo izabrao endokrinologinju s Rebra Tanju Škorić Polovina koja je specijalizirala endokrinologiju u Manchesteru i nije ostala tamo, nego se vratila u RH. U vinogradskoj nam endokrinologe mijenjaju k'o na tekućoj vrpci, pa stoga odlazim od njih. A liječio sam se tamo cijeli život, a imam 43 godine.
Odeš dr. opće prakse. Ako si već išao nekom specijalisti a želiš u drugu bolnicu, to mu trebaš naglasiti ako bi ti izdao valjani putni nalog, ako si izvan ZG. Ustvari malo je komplicirano izraditi putni nalog nego najbolje najprije tražćit uputnicu.
Saznaš koja je e-mail adresa za naručivanje i u e-mail priložiš uputnicu. Navedeš svoje ime, prezime adresu i podatke za kontakt te kod kojeg doktora bi želio ići i to je sva mudrost.
Nadam se da će me na Rebru dr. Škorić stalno primati. Inače će ovo biti još jedno lutanje od nemila do nedraga. Pa natrag od nedraga do nemila. U svakom slučaju vrijedi pokušati.
|
01.07.2017., 12:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
piskavac kaže:
Zašto ne? Ja sam evo izabrao endokrinologinju s Rebra Tanju Škorić Polovina koja je specijalizirala endokrinologiju u Manchesteru i nije ostala tamo, nego se vratila u RH. U vinogradskoj nam endokrinologe mijenjaju k'o na tekućoj vrpci, pa stoga odlazim od njih. A liječio sam se tamo cijeli život, a imam 43 godine.
Odeš dr. opće prakse. Ako si već išao nekom specijalisti a želiš u drugu bolnicu, to mu trebaš naglasiti ako bi ti izdao valjani putni nalog, ako si izvan ZG. Ustvari malo je komplicirano izraditi putni nalog nego najbolje najprije tražćit uputnicu.
Saznaš koja je e-mail adresa za naručivanje i u e-mail priložiš uputnicu. Navedeš svoje ime, prezime adresu i podatke za kontakt te kod kojeg doktora bi želio ići i to je sva mudrost.
Nadam se da će me na Rebru dr. Škorić stalno primati. Inače će ovo biti još jedno lutanje od nemila do nedraga. Pa natrag od nedraga do nemila. U svakom slučaju vrijedi pokušati.
|
Znači i usred liječenja se može mjenjat doktor? Super. Da sam to znao ranije...
Kažeš vrijedi pokušati, zna li netko jel to baš zakonsko pravo?
|
|
|
03.07.2017., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Trebala bih preporuku za privatnog gastroenterologa u Zagrebu.
|
|
|
03.07.2017., 20:43
|
|
Proučavatelj gravitacije
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
Laki001 kaže:
Kažeš vrijedi pokušati, zna li netko jel to baš zakonsko pravo?
|
Zašto ne. Jedna stara LOM-ica koja je kod nas radila sve do prije par godina je rekla da ako hoću, i ako mi se isplati, mogu ići iz Slavonije u Dubrovnik nekom doktoru. Svaki pacijent osiguran preko HZZO-a ima pravo ići u kojugod bolnicu hoće unutar RH. Postoji mislim par ustanova koje su iznimke. Ali iznimke samo potvrđuju pravilo.
|
03.07.2017., 21:04
|
|
fissura levitalis
Registracija: Dec 2010.
|
Uistinu imaš pravo ići u koju god želiš zdravstvenu ustanovu (u RH) ukoliko postoji indikacija, u skladu sa organizacijsko-manevarskim prostorom dotične ustanove.
Jedino je pitanje putnog naloga - HZZO tu ima nekakve čudne kriterije.
Primjerice, operiran si u jednoj ustanovi van tvog mjesta stanovanja.
I trebaš na kontrolu - kod operatera, logično.
No, HZZO ti priznaje putni nalog za pregled u nekoj ustanovi u kojoj postoji nominalno ista služba, a tebi je bliža (po kilometraži) od one ustanove u kojoj si operiran.
|
03.07.2017., 22:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Imaš pravo birat ustanovu, ali imaš li pravo tražit baš nekog specifičnog doktora.
|
|
|
03.07.2017., 22:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2005.
|
U Zagrebu nemoguće naći doktora opće prakse, svi kažu da nemaju mjesta.
|
|
|
03.07.2017., 22:59
|
|
fissura levitalis
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
Laki001 kaže:
Imaš pravo birat ustanovu, ali imaš li pravo tražit baš nekog specifičnog doktora.
|
Imaš pravo.
Ali onda imaš i pravo na listu čekanja, koja može biti nešto duža 
|
04.07.2017., 08:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
body halleck kaže:
Imaš pravo.
Ali onda imaš i pravo na listu čekanja, koja može biti nešto duža 
|
Zanimljivo, nisam znao da se može birat dr. Hvala!
|
|
|
06.07.2017., 23:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2016.
|
Tražim oftalmolo-ga/icu u Rijeci al samo da nije doktorica M. Novak u poliklinici za leće. Nije bitno jel privatno ili socijalno.
|
|
|
07.07.2017., 21:09
|
|
:)
Registracija: May 2009.
|
Neki dobar dermatolog u zg?
Radi se o nespecificnim keloidima koje nikako riješiti a smetaju..bila sam već kod nez koliko kirurga, dermatologa a nitko nezna riješenje..nije bitno jel privatni samo da bude ok i da nađe neko riješenje jer za ukloniti to čudo operacijski nije jer postoji mogućnost povratka..
|
|
|
09.07.2017., 15:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
dr. Vesna Tabak
Ima li netko iskustva s dr. Vesnom Tabak, doktoricom opće medicine iz Zagreba, ulica Aleksandra Brešćenskog?
|
|
|
10.07.2017., 09:08
|
|
Ljudski zlatni retriver
Registracija: Feb 2014.
|
Tražim dobrog oftalmologa, prioritet da ima ugovor sa HZZO, u Zagrebu (najbolje zapadni dio, al ako je dalje nije problem). Prije godinu dana sam imala gadnu upalu gornje očne vjeđe, nakon liječenja od strane liječnice obiteljske medicine ostala je kao mala tvrđa grudica u kapku, i sada je ili veća ili se stvorila još jedna i žuljaju me. Trebao bi mi pregled i svjesna sam da me vjerojatno čeka manja operacija da se uklone.
|
|
|
10.07.2017., 11:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Trazim dobrog doktora opce prakse, Novi Zagreb. Pretpostavljam da je najbitnije s kojom bolnicom je doktor povezan tj. kod kojih specijalista salje pacijenta na preglede?
|
|
|
10.07.2017., 12:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
ElsaStarfire kaže:
Tražim dobrog oftalmologa, prioritet da ima ugovor sa HZZO, u Zagrebu (najbolje zapadni dio, al ako je dalje nije problem). Prije godinu dana sam imala gadnu upalu gornje očne vjeđe, nakon liječenja od strane liječnice obiteljske medicine ostala je kao mala tvrđa grudica u kapku, i sada je ili veća ili se stvorila još jedna i žuljaju me. Trebao bi mi pregled i svjesna sam da me vjerojatno čeka manja operacija da se uklone.
|
Da, takve se stvari rješavaju operativno ako baš smetaju ili se ponavljaju, ali bez obzira kod kojeg se oftalmologa ide na pregled, operaciju radi dr koji je određenog dana dežuran u op.sali. Mene je na Rebru pregledao dr koji je radio isključivo u ambulanti, a vjeđu operirao specijalizant koji je taj dan radio u sali.
|
|
|
10.07.2017., 12:55
|
|
Ljudski zlatni retriver
Registracija: Feb 2014.
|
Quote:
hsfi kaže:
Da, takve se stvari rješavaju operativno ako baš smetaju ili se ponavljaju, ali bez obzira kod kojeg se oftalmologa ide na pregled, operaciju radi dr koji je određenog dana dežuran u op.sali. Mene je na Rebru pregledao dr koji je radio isključivo u ambulanti, a vjeđu operirao specijalizant koji je taj dan radio u sali.
|
Je li problem malo detaljnije o samoj operaciji? Može i pm ako je offtopic, je li pod lokalnom ili općom anestezijom, kako izgleda, koliko traje operacija, a koliko oporavak? Ne sviđa mi se ideja skalpela blizu oka, al baš me žuljaju zato ću to otići riješiti.
|
|
|
10.07.2017., 14:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
ElsaStarfire kaže:
Je li problem malo detaljnije o samoj operaciji? Može i pm ako je offtopic, je li pod lokalnom ili općom anestezijom, kako izgleda, koliko traje operacija, a koliko oporavak? Ne sviđa mi se ideja skalpela blizu oka, al baš me žuljaju zato ću to otići riješiti.
|
Anestezija je lokalna, ništa se ne osjeti, ni ubod ni samo čišćenje kapka. Dr je bio ok, cijelo vrijeme govorio mi je što radi, a vjeđa mi je bila izvrnuta i dodatno učvršćena (nisam ni stigla razmišljati o mogućim posljedicama jer su me totalno šokirali na pregledu i odmah me proslijedili u salu koja je taman taj dan radila).
Dosta sam krvarila pa su mi dvaput mijenjali gazu, stavili mi ant.mast i kapi, zatvorili oko i drugi dan išla sam na kontrolu u ambulantu.
Oporavak je bio dosta spor, i nakon nekoliko tjedana kapak mi je još bio lagano naotečen, a ponavljala mi se i upala pa mi je rečeno da sam možda pokupila i neku bakteriju..
No, sve u svemu, smirilo se to, ali upale kapaka opet su se ponavljale pa mi je ostala slična kvržica i u donjem, no bez velike sile ne bih ju išla odstranjivati.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:15.
|
|
|
|