Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.03.2025., 11:34   #3941
Quote:
Pellaprat kaže: Pogledaj post
Ja sam pogriješio. Ove predivne, meni bezukusne, su španjolske. Rekao mi Ismet da pričekam grčke za desetak dana.
Nije čudo da su vam na Dori bile fine. To je od južine, srdele slane, španjolske jagode fine, a trava slaba.

Quote:
Probao sam Jagarku i izvrsna mi je. Pogotovo ovaj koji sam te pitao, u ulju ali nisam probao dimljeni. No, pohvala ti i nije baš neka. Od Moravca više nije problem biti bolji. Mislim da njihovi proizvodi više nisu od čistog kozjeg mlijeka. Kvaliteta njihovih "kozjih" proizvoda mi sliči na njihovo bučino ulje.
ja nisam uzimala moraveca još otkad su imali dobro bučino i sin je prodavao na kvatriću prije 5-6 godina, to je bilo najbolje bučino, sad je to vrbanićkino. nakon toga su em digli cijene, em niš nije bilo toliko fino i jbg.

ugl, taj dimljeni famozan je. ja nikad ne bih ni rekla da je kozji. preporučujem s dobrim medom tipa beesiness od kestena

tu je broj i cjenik. nisu jeftini, ali jaja su dobra npr. i pristojne cijene, no dimljeni se stvarno isplati uzeti, svi su obično oduševljeni njime. meni je i u ulju odličan, još da je bolje ulje, bilo bi vrhunski. za vikend će sigurno primati narudžbe za onaj idući tjedan za zagreb, ako je po dosadašnjem tempu.
mckenzie85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2025., 10:05   #3942
Dolac brzinski prije posla

Komorac, batat, karfiol (OPG Gregorina), lungic kod Martinjaka i bjelanjci kod Lukaca

Branka Solina vise nema stand na Dolcu.

Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Magenta123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2025., 11:24   #3943
Sve volim prenijeti i rastrubiti gdje što ima, ako znam, ali jaja neću reći koja uzimam.

Jutros Kvatrić, nakon sto godina.

Krumpir, neki malo tamnije nijasne kao ljubičastiji od klasičnog crvenog, kaže mi ženska da je dobar za peći.
Dimljeni sir, kravlji.
Jaja
Grincajg i kopar
Kod Fileša špinat, radič, gorke salate, cikorija i medvjeđi luk.
Kaže da je špinatu najvažnija svježina, a da medvjeđi luk za pesto planiram za jedno tri tjedna, ovaj je još mlad. Nije imao mladog luka, pa sam morala na susjedni štand.

Manga i naranči kod Ismeta i Bibe.
Krumpir salata na onom prozorčiću.
Sirutka.

Tražila sam Vrbanićku, ali ju nisam vidjela (do 9 sam negdje bila), htjela bih kupiti litru ulja za jedan poklon, valjda ima još za prodati. Mislila sam da petkom budu svi koji su "na glasu".

Samo provirim u ribarnicu, dobar je bio izbor, ali skupo sve. 'ajde što je 30 eura kila liganje i tune, ali kud će trlja kam. biti toliko, ne znam.
Zar trlja nije riba u razini malo iznad srdele?

Zadovoljna.
Brusina75 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2025., 11:41   #3944
Quote:
Brusina75 kaže: Pogledaj post
Sve volim prenijeti i rastrubiti gdje što ima, ako znam, ali jaja neću reći koja uzimam.
same, precious commodity

Quote:
Tražila sam Vrbanićku, ali ju nisam vidjela (do 9 sam negdje bila), htjela bih kupiti litru ulja za jedan poklon, valjda ima još za prodati. Mislila sam da petkom budu svi koji su "na glasu".
ima. na vikend-putovanju je, lako tako no inače je gotovo pa nikad nema petkom, radi radnim danom.
mckenzie85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2025., 13:17   #3945
Quote:
Samo provirim u ribarnicu, dobar je bio izbor, ali skupo sve. 'ajde što je 30 eura kila liganje i tune, ali kud će trlja kam. biti toliko, ne znam.
Pa ovisi koju trlju preferiraš...
Nešto veća kamenjarka nije nikako pa ni onda.

ON: Utrina, danas brzinski.
- 2 svj. sira, kolut kuhanog s koprom i gratis 3l sirutke (sve Miklečić)
- inćuni, oslić od 1,5 (kaže s parangala), luc od 2 kg
- pušleki peršina, brokula, celer, limuni, kruške, suhe šljive
- mlinci i štrudl kore kod Nade
FineGold is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2025., 14:05   #3946
Quote:

Koliko ja znam Vrbanićka je samo subotom na placu. Prošli tjedan je ulja od litre bilo. Ja uzeo ulje i ciklu pa sam ziher. Petkom ju nikada nisam vidio, a i sada sam slučajno bio dvije srijede za redom i nije je bilo.

Friške trlje od kamena, 25-30 dag, su jedne od najskupljih riba. Jeftine su male trilje blatarice.
Pellaprat is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2025., 16:29   #3947
Quote:
mckenzie85 kaže: Pogledaj post
same, precious commodity
ima. na vikend-putovanju je, lako tako no inače je gotovo pa nikad nema petkom, radi radnim danom.
Pamtim, subota je dan D.

Quote:
FineGold kaže: Pogledaj post
Pa ovisi koju trlju preferiraš...
Nešto veća kamenjarka nije nikako pa ni onda.
e
Quote:
Koliko ja znam Vrbanićka je samo subotom na placu. Prošli tjedan je ulja od litre bilo. Ja uzeo ulje i ciklu pa sam ziher.

Friške trlje od kamena, 25-30 dag, su jedne od najskupljih riba. Jeftine su male trilje blatarice.
Hvala.
Sve što znam o trljama je da ne valja puno pričati i jesti ih na Dolcu istovremeno.

Vražja riba.
Brusina75 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2025., 14:19   #3948
Quote:
Pamtim, subota je dan D.

Hvala.
Sve što znam o trljama je da ne valja puno pričati i jesti ih na Dolcu istovremeno.

Vražja riba.
Danas Vrbanićke nije bilo. U Turskoj je. Slijedeće subote je na placu.

Meni su veće trilje od kamena najdraža riba. Crvene princeze! Ako su zaista friške najviše ih volim termički neobrađene. Manje i blatarice frigane pa točat ono crveno ulje.
Danas ih nije bilo.
Pellaprat is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2025., 13:00   #3949
to sam vam i rekla pred par dana

jučer:
popač: mladi češnjak, rikola, mlada blitva, dobila češnjaka
fileš: kadulja, kimchi, kovrčavi kelj, raštika, medvjeđi luk, dobila kimchi, alan postao deda
ljiljana: karfiol, brokula, kelj, dobila majicu iz australije
ismet i biba: datulje, ananas, manga, kumkvat, borovnice, avokada, dobila kruške, jabuke i banane te limuna
slavek: jabuke, dobila luk i par jabuka ekstra

danas:
nada: jaja, mlijeko, svježi sir, vrhnje, kuhani sir s čilijem, suhi sir
ivek: jaja i pačja mi čuvao, stalno mi uvaljuje razne poklone
mckenzie85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2025., 15:18   #3950
Quote:
Što? Da se Vrbanićka utapa u baklavama? Možda naprave i baklavu s bučinim pestom.
Pellaprat is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.03.2025., 09:21   #3951
Quote:

jučer:
popač: mladi češnjak, rikola, mlada blitva, dobila češnjaka
fileš: kadulja, kimchi, kovrčavi kelj, raštika, medvjeđi luk, dobila kimchi, alan postao deda
ljiljana: karfiol, brokula, kelj, dobila majicu iz australije
ismet i biba: datulje, ananas, manga, kumkvat, borovnice, avokada, dobila kruške, jabuke i banane te limuna
slavek: jabuke, dobila luk i par jabuka ekstra

danas:
nada: jaja, mlijeko, svježi sir, vrhnje, kuhani sir s čilijem, suhi sir
ivek: jaja i pačja mi čuvao, stalno mi uvaljuje razne poklone
Kako obradiš svježe mlijeko i koliko dugo moge stajati u frižideru? I smije li se piti direktno s placa bez prokuhavanja, pasteriziranja ili čega već?
dje-CAk is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.03.2025., 09:53   #3952
Može li se na Zg tržnicama naći dobrog domaćeg maslaca?
antoana is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.03.2025., 11:42   #3953
Quote:
dje-CAk kaže: Pogledaj post
Kako obradiš svježe mlijeko i koliko dugo moge stajati u frižideru? I smije li se piti direktno s placa bez prokuhavanja, pasteriziranja ili čega već?
ja sirovo mlijeko ne bih pila da mi netko plati. pa svatko tko je kravu vidio u životu može se sjetiti jedne glavne osobine - govna svuda.

prokuham u dva velika lonca, u međuvremenu steriliziram staklene boce na 130 15-ak minuta. više od toga ne, neki će reći 150, ali nisu sve boce dobre, jednom sam imala eksploziju 6 boca

preselim kroz sito (jer zna biti pokoja dlaka i slično od kravice) u lijevak, tj. posudu s lijevkom i u boce. ostavim da se ohlade 30-60 min pa u frižider. doslovno je 2 tjedna dobro. nedavno sam bila nešto na putu pa nisam stigla potrošiti sve pa sam prokuhala opet jedno 2 tjedna staro i u palačinke i bilo je dobro #jošsamživa. jedini što se desi to da je nehomogenizirano pa ti se počne masnoća odvajati od mlijeka - izgleda neupućenom kao da se pokvarilo, ali nije, to je sve normalno. ako ga prigriješ, sve će izgledati isto.

tako kupujem 7 godina. mlijeko iz dućana ne valja mi.

Quote:
antoana kaže: Pogledaj post
Može li se na Zg tržnicama naći dobrog domaćeg maslaca?
ja sam probala sve mljekarice valjda na kvatriću i sve je bilo razočaravajuće. jedini dobar, i to stvarno jako dobar, maslac ima nada, na prvome postu je na karti na hladnjačama. samo nedjeljom. bivša pepica, no pepica je sad doma, ionako je to sve nada radila.

imate fore sad neko vrijeme jer ja imam 8 kg u škrinji pa mi ne treba, inače se meni čuva
mckenzie85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.03.2025., 12:32   #3954
Hvala
antoana is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.03.2025., 13:29   #3955
Quote:
ismet i biba: ananas, hrpa manga, zlatni kivi, kumkvat, avokada hrpa, datulje za snickers, slani bademi, jagode koje imaju okus ekšli, borovnice, dobila kumkvata još, grožđa i krušaka

Koliko su datulje kod njih ako se sjećaš?
Inače, taj snickers od datulja je zlo
Old 14.03.2025., 14:40   #3956
Molim pomoć, kod koga na Dolcu mogu naći pravi, domaći, friški, ljepljivi češnjak?

Ili naručiti odnekud...?

Bilo kako, samo da ga nađem s okusom napokon

Hvala
bijelaorhideja is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2025., 14:54   #3957
prati cesnjak.bio na fejsu, znaju imati u ponudi, al ono, sad bas i nije sezona...

spanjolski iz kauflanda je sasvim korektan.
gmit is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2025., 20:06   #3958
Utrina;
- kolut suhog dimljenog, gratis sirutka i vrhnje (Miklečić)
- blitva i raštika (Pavići), peršin s listom
- 3kg dagnji, kare s kostima (Agrozelina)
(E jesam se pretrgla, ali bar sam naručila osmuš, dva mjeseca unaprijed .)
FineGold is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2025., 21:02   #3959
Agrozelina drži dagnje?

Poslano sa mog SM-A546B koristeći Tapatalk
Old 14.03.2025., 21:42   #3960
Quote:
Buraz kaže: Pogledaj post
Agrozelina drži dagnje?

Jok, ali fyi, karea ima.
FineGold is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:43.