Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Pogledaj rezultate ankete: Treba li uvesti obvezni vojni rok?
Da 242 31.15%
Ne 504 64.86%
Ne znam 31 3.99%
Glasovatelji: 777. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.06.2024., 17:19   #3961
Quote:
klokanovac kaže: Pogledaj post
Hrvatska bi čak s njima, ovakva kakva je, pomela zemlju. Lako se kurčiti okolo svima kada imaš bankare iza sebe. Ajde probaj bez bankara i masonskih loža tamo, pa da te vidim onda koliko si jak i važan.
Quote:
Deere kaže: Pogledaj post
Jako se varaš, što se tiče Švicarske. Ali to je samo moje mišljenje.
Istina je vjerojatno negdje u sredini. Imaju vojsku koja može pružiti kakav-takav otpor, ali zapravo kad uništiš Švicarsku odu svi bankari, sva mafija, sva pokradena lova i zlato koju su čuvali, ostane ti planinska vukojebina koja bez ove ekipe ne vrijedi ništa.

Quote:
No123 kaže: Pogledaj post
A koga bi ti ukoka?

Znaš li ti čemu časniku služi pištolj?

Nije protiv neprijatelja nego kad ima problema sa svojom vojskom!

Meni je načelnik topništva 1991 reka: Tko bježi s položaja, ubij ga.
Obično je pametno vojnike dovoditi u poziciju da biraju između smrti od vlastitih ili neprijateljskih metaka.
JohnDoe-25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2024., 18:49   #3962
Quote:
T-3000 kaže: Pogledaj post
Sklon sam misljenju kolege u ovom slucaju. Zemlja koja nikad nije ratovala i ubija se u luksuzu. Nema tu vojnika vec samo glumaca.
Varaš se.
komutator is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2024., 19:15   #3963
Quote:
Šišanja na nulu nikad nije bilo, samo su se robijaši u ono doba šišali na nulu!
Okej pa malo zeka peke od strane džomba, al i jedinica il trojka je puno za nekoga tko je čupav i fura frizuru.

Ima to i higijensku ulogu, ali i neke druge vojničke, dril. Pogotovo za novake.
Fantasist is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2024., 21:03   #3964
Quote:
komutator kaže: Pogledaj post
Varaš se.
Ma kad ih vidim na djelu negdje onda cu im vjerovati, ovako sam uvjeren da su samo teski hype. Podsjeca me na tipove sto u boksackim klubovima i teretanama samo lupaju vrecu i naizgled izgledaju impresivno nekom laiku, a nikada ne udju u ring pogotovo ne s nekim iskusnim borcem koji iza sebe ima meceva i iskustva.

Mali primjer. Jedan jadni Jemen je nalupao i otpuhao Saudijsku Arabiju kao slinu. SA naoruzana sa najboljim oruzjem koje novac moze kupiti. S druge strane daleko slabije opremljen protivnik ali od malih nogu ratuju. Zlatna vremena kreiraju slabe ljude, a teska vremena, ratnike. Stara narodna.

https://warontherocks.com/2023/05/ne...tory-in-yemen/
T-3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2024., 21:04   #3965
Quote:
A koga bi ti ukoka?

I jesi rijesio koga?
T-3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2024., 23:43   #3966
Quote:
I jesi rijesio koga?
Mi nismo došli bježat nego na položaju ostavit svoje kosti.
Old 29.06.2024., 23:54   #3967
Quote:
A koga bi ti ukoka?

Gledaš previše američkih fillmova. Ti si bio 1991 tamo i to su ti rekli kao što je meni Napoleon naredio da krenem u napad
Old 30.06.2024., 04:40   #3968
Quote:
Tyranosaurus kaže: Pogledaj post
Mene sad zanima, koji je misaoni proces posrijedi kad doslovno izmisliš neku takvu glupost?

Ono trumpizacija na maksu, u nekom svemiru je ovo moguće i istina pa zašto ne.

I dobro jel vama ultra duhovitim Pod lipom komičarima jasno da se nigdje ne možeš izjasniti kao žena i to službeno postati? Mislim fore su vam urnebesne, ali kad je baš preko pola teme na to, malo se izliže.
3 sekunde

doslovno

https://www.google.com/search?q=span...t=gws-wiz-serp
dk1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 04:48   #3969
Quote:
Baphomet kaže: Pogledaj post
Gledaš previše američkih fillmova. Ti si bio 1991 tamo i to su ti rekli kao što je meni Napoleon naredio da krenem u napad
Hoćeš reći da ja, hrvatski časnik, lažem? Ako će ti biti lakše taj načelnik topništva je bija Srbin, školovani JNA oficir, valjda čovik zna da triba ubit one koji biže s položaja.

A čemu časniku služi pištolj mi je reka jedan časnik iz 2gbr na kursu za instruktore topništva u Bjelovaru 1993.

Mi nismo iz američkog filma nego iz krvavog rata u RH i BiH.

Jednog koji je otiša s položaja zbog straha nitko nije ubija nego je dobija misec dana zatvora i iz zatvora je otiša kući i od tada je za njega rat bija gotov, nitko ga nije dira.
Old 30.06.2024., 05:54   #3970
Quote:
zmajizkrakowa kaže: Pogledaj post
Kada muška osoba bude odvučena u vojsku pa u tom razdoblju poslodavac da promaknuće i povišicu njegovoj kolegici ,a realno on je bio prvi u redu ali je ispao radi vojnog roka ,bude mu Plenki to nadoknadio ,da li će služenje vrijedi za Karla Resslera i ostale adezovce ,možda bude u Gvardiol došao odslužiti vojni rok,nabijem ih sve kolektivno,sirotinja i ekipa bez nekih veza neka ide u vojsku a ostali lagano,ako me kojim slučajem pozovu ,budu dobili izjavu nema problema ,mogu me lijepo obučiti ,a nakon toga budem sposoban za svašta
Sve vas nacionalne izdajnike treba na civilno služenje 2 godine da brišete babama i didama guzice da 14 sati dnevno nosite vreće pjeska i mete te !

Kako bi rado onda voljeli i domovinu i pusku 3 mjeseca !
ludihrvat3 is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 30.06.2024., 05:54   #3971
Quote:
Hoćeš reći da ja, hrvatski časnik, lažem? Ako će ti biti lakše taj načelnik topništva je bija Srbin, školovani JNA oficir, valjda čovik zna da triba ubit one koji biže s položaja.

A čemu časniku služi pištolj mi je reka jedan časnik iz 2gbr na kursu za instruktore topništva u Bjelovaru 1993.

Mi nismo iz američkog filma nego iz krvavog rata u RH i BiH.

Jednog koji je otiša s položaja zbog straha nitko nije ubija nego je dobija misec dana zatvora i iz zatvora je otiša kući i od tada je za njega rat bija gotov, nitko ga nije dira.
Jesi ti danas časnik ? Ako jesi koja grana si možda te znam ?
ludihrvat3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 05:59   #3972
Quote:
ludihrvat3 kaže: Pogledaj post
Jesi ti danas časnik ? Ako jesi koja grana si možda te znam ?
Danas sam u mirovini, imam 65 godina, a bija sam zapovjednik topničko raketnog diviziona.
Old 30.06.2024., 06:28   #3973
Quote:
zmajizkrakowa kaže: Pogledaj post
Kada muška osoba bude odvučena u vojsku pa u tom razdoblju poslodavac da promaknuće i povišicu njegovoj kolegici ,a realno on je bio prvi u redu ali je ispao radi vojnog roka
Kada sam se ja iz rata vratio u firmu u tim za razvoj elektronike radio sam kao glavni konstruktor elektro opreme i bio sam jedini dipl. ing. elektrotehnike dok su svi ostali bili ing. elektrotehnike, svima su povećali bod osim meni jer sam ja jedini bija u ratu, a oni nitko nije, objašnjenje je bilo da sam ja za vrime rata ispa iz štosa za posal pa kad ponovo uđen u štos onda će i meni povećati bod.

Unda san ja popizdija i napisa jednu jako jako oštru žalbu veličine A4 formata i šutija san, nikom ništa priča nisan. Jedan dan san osta radit prekovremeno i osim mene je na poslu bija samo šef i šef mi kaže da je dobija moju žalbu i da se on slaže sa svim što sam napisa i da će mi povećati bod kao i ostalima. Plaća mi je bila duplo manja nego u vojsci.
Old 30.06.2024., 06:52   #3974
Da san kojin slučajen Japanac ćaća i mater bi mi rekli da san osramotija obitelj jer san se iz rata vratija živ.
Old 30.06.2024., 07:05   #3975
Quote:
Da san kojin slučajen Japanac ćaća i mater bi mi rekli da san osramotija obitelj jer san se iz rata vratija živ.
Mislim ono. Ja fakat ne vjerujem da ti imas 65 godina. Ono, ne...
T-3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 07:11   #3976
Quote:
Mislim ono. Ja fakat ne vjerujem da ti imas 65 godina. Ono, ne...
Imaš slobodnu volju viruj u što hoćeš.

A to što san napisa za Japance to se stvarno dogodilo jednom od sinova jedne obitelji koji se jedini vratija živ dok su mu sva ostala braća poginula u WW2. Nisan ti ja kriv ako ti nešto ne znaš!
Old 30.06.2024., 07:26   #3977
Quote:

A to što san napisa za Japance to se stvarno dogodilo jednom od sinova jedne obitelji koji se jedini vratija živ dok su mu sva ostala braća poginula u WW2. Nisan ti ja kriv ako ti nešto ne znaš!
srecom mi nismo Japanci - sretni smo i volimo nase najblize a ne careve ideale!
Degliorsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 07:29   #3978
Quote:
Brusina75 kaže: Pogledaj post
Baš da mi je vidjeti nekoga tko bi radi dva-tri mjeseca plandovanja, mijenjao spol.

Ima li ovdje ikoga tko misli da je to sve prazna puška, samo bačena kost pred izbore.
postoji nekakva šansa, veća od nule, da te to plandovanje odvede u blato ukrajine ili moldavije
dk1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 07:34   #3979
Mene neki pojedinci na ovoj temi asociraju na one piliće gajbaše, pustiš ga iz gajbe u dvorište, a on ne zna hodati. Što će takvi na vojnoj obuci?

Takve je jedan moj ratnik koji je došao u rat iz Švicarske zvao za vrime rata gradske pudlice.

Sigurno im još uvik mama sprema sobu.

80-tih godina san bija sekretar jednog velikog karate kluba i vojnici iz Libije koji su u Jugi išli u vojnu školu su izrazili želju da treniraju karate, njih oko 30. Da se mene pita ja bi samo jednom dao žuti pojas, a drugima ništa, međutim na polaganju se dogodilo naopako samo jedan nije dobio žuti pojas dok su svi drugi dobili. Onda je tome što nije dobija bilo krivo što nije dobija, a i on je platija, onda je organizirano polaganje samo za njega pa su i njemu dali. Više ih nitkad nismo vidjeli jer ih je karate prestao zanimati.

E dragi moji to su vam bili pilići gajbaši, oni uopće nisu bili za vojsku, oni ne znaju zauzeti karate stav koji im pokažeš nemaju pojma, stanu ka bangavi pilići, a kad im daš pauzu nikom ne padne na pamet da malo vježba nego svi odmah sjednu na pod i sjede i bleje dok im ne kažeš ajmo trenirat. Aj bolje da vam ne pričam.

Potpuno se slažen da neki jednostavno nisu za vojsku i ja take ne bi dira ništa, ne moraš brate ako nećeš, ne moraš ni postat žensko, ne triba ti anemija. Uvik je kroz povijest bilo dosta onih koji su spremni bit ratnici i uvik će ih bit, ko neće ne mora.

Evo vam primjer, moj bratić je 1991 pobiga u Istru, a ima je magnuma S&W model 686 i pumpericu. I sad kad dođe ovdi i pozvoni na vrata svojih najboljih prijatelja s kojima je odrasta oni mu neće otvorit vrata jer im ne triba i ne žele s njim pričat. I što je najgore sad je u Istri posta lovac i ubija bespomoćne Bambije koji mu ne mogu uzvratiti, a tu se usra od četnika koji uzvraćaju i pobiga. Ja njemu ne bi dao da bude lovac, nikakvo oružje mu ne bi dao.
Old 30.06.2024., 08:18   #3980
Quote:

Debila od pojedinaca je bilo svugdje. Generalno Japanci nisu zeljeli umirati na nacin kako ih je sistem tjerao. I svaki normalni roditelj je zelio da mu se dijete vrati kuci zivo i zdravo. Eto sa 65 godina si naucio nesto novo.
T-3000 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:22.