|
|
05.07.2024., 13:45
|
|
...pahuljice padajte...
Registracija: Sep 2003.
|
Quote:
shtefy kaže:
... poslije srednje klinci uzmu godinu dana odmora, da se odmore, prezbroje, porazmisle što žele i tek onda upišu faks...
|
( offtopic al ne mogu izdrzat)
Vidis kako je nasa vlada pronicljiva, deckima ce uvest vojni rok pa nek razmisljaju dok lopataju mrak iz jedne prostorije u drugu sto zapravo zele i koji fax bi upisali, zasto bi direktno iz srednje na fax 
|
|
|
05.07.2024., 13:54
|
|
entirely bonkers
Registracija: Aug 2011.
|
Pa ovo upisivanje faksa odmah nakon srednje pod muss za dečke i je tekovina vojnog roka. Ako ne upišeš faks, mrš gurati zid.
Također si zadržavao i zdravstveno, roditelji dječji doplatak i poreznu olakšicu i još neka prava koja su se sva gubila onog trena kada napraviš radnu knjižicu i prijaviš se na biro kao nezaposleni pošteni radni svijet.
|
05.07.2024., 13:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
ali ako upišu faks, stavljaju vojni rok na pauzu odnosno moraju ići nakon faksa 
|
|
|
05.07.2024., 13:58
|
|
entirely bonkers
|
jao, božetebe, svašta se dogodi u 4 godine, možda se slomiš, možda se razboliš, možda nađeš curu s dovoljno visokopozicioniranom rodbinom da ti sredi neko uredsko služenje... bilo je bitno NE IĆI SAD.
|
05.07.2024., 14:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
frupy kaže:
otprilike si vec mogla zakljuciti da ovdasnja rekla-kazala naklapanja kazu da je V. jako zahtjevna.
ali neces valjda da ti forumasi "odluce" koju skolu da dijete upise. do sad vam se trebao iskristalizirati "bolji izbor", nije da o tome do danas niste pricali. 
|
Moje je dijete prošle godine imalo izbor između V., I. i XV. Izabrali smo I. matematičku, isključivo jer nam je preko ceste i ne mislim da smo pogriješili. Prvo polugodište je bila prilagodba, nije billo lako, bilo je i šokova, ali je godina završila s 10 zaključenih odličnih i 5 vrlodobrih.
|
|
|
05.07.2024., 14:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Vjerujem da je prvo polugodište teško, prošli smo to s starijim sinom.
Svaka čast na uspjehu na kraju godine, ovo je i više nego sjajno!
|
|
|
05.07.2024., 14:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
shtefy kaže:
Ovo sam ja bar tri mjeseca tupila mojoj, ali bez uspjeha.
Od mnogih mojih vani sam čula da je sasvim uobičajeno da poslije srednje klinci uzmu godinu dana odmora, da se odmore, prezbroje, porazmisle što žele i tek onda upišu faks.
Kod nas je to ravno smaku svijeta. Odustala sam.
Da je meni netko ponudio godinu luftanja od srednje do faksa, poljubila bih ga u guzicu.
|
A kaj smo radili 4 godine gimnazije nego odmarali 
|
05.07.2024., 15:40
|
|
dijametralno suprotna
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
Mad_Hatter kaže:
Ne, nego, rekla bih, da nisu prošli produžnu i sad imaju priliku u 8. mjesecu položiti popravni, ili zauzeti mjesto koje im se čuva.
Ali tu bi Frupy znala objasniti pouzdanije.
|
ja ne znam kak se te tablice prikazuju klincima i roditeljima i na koji se nacin pomicu/brisu mjesta.
ako su stvarno u pitanju mjesta koja se cuvaju za ove na produznoj, onda su se danas izbrisala mjesta onih koji su polozili, a dalje se cuvaju mjesta za one na popravnom u drugoj polovici 8. 
nagadjam.
vec godinama nisam u upisnoj komisiji 
|
05.07.2024., 15:48
|
|
Vegetiram
Registracija: Aug 2005.
|
Meni je cudno, zaista jako cudno, da neke skole s predupisima blokiraju mjesta i smanjuju kvote na ime njih, a neke ne. Kak je to moguce?
Vrsta teskoca? Sto ako imas 6 na predupisima i kvotu 104, ali od 102-110imaju isti broj bodova i moras primit svih 110?
Kako se u toj situaciji gleda 1 IP u razredu?
Kao i to da se ne upise transparentno, lupam sada 22 +4
Pa odjednom imas kvacicu kraj 25., a ono 26 ostaje za pobavljaca ili jesenski rok.
Pricamo o upisima koji su online vec desetljece.
Nakon sto je jucer pao sustav, pa klincima nisu bili vidljivi bodovi u PM koji im je 2.izbor, nego samo u prvon izboru, pa sad ovo da se mjesta carobno povecavaju, meni to fakat ne ulijeva povjerenje
|
|
|
05.07.2024., 15:53
|
|
Vegetiram
|
Quote:
frupy kaže:
ja ne znam kak se te tablice prikazuju klincima i roditeljima i na koji se nacin pomicu/brisu mjesta.
ako su stvarno u pitanju mjesta koja se cuvaju za ove na produznoj, onda su se danas izbrisala mjesta onih koji su polozili, a dalje se cuvaju mjesta za one na popravnom u drugoj polovici 8. 
nagadjam.
vec godinama nisam u upisnoj komisiji 
|
Djeca ne vide one imaginarne, kojima je skola 2.izbor, ali trenutno upadaju u svoj prvi. Iz kojeg ih mogu izgurat neki drugi, koji su se predomislili, dobro napisali ispit, ili zele ici s frendovima....
Vide li ravnatelji/upisna komisija i te imaginarne?
Odnosno, vide li koliki je sveukupni interes za skolu/program?
I vide li koje izborne predmete, strane jezike djeca biraju (sto mislim da bi trebalo kandidatima bit vidljivo, pogotovo ak ciljaju na nastavljacki jezik)
|
|
|
05.07.2024., 16:05
|
|
dijametralno suprotna
Registracija: Dec 2008.
|
nemam pojma o konkretnim detaljima, tome pristup imaju samo ravnatelj i informaticari.
|
05.07.2024., 16:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Quote:
Monstera kaže:
Meni je cudno, zaista jako cudno, da neke skole s predupisima blokiraju mjesta i smanjuju kvote na ime njih, a neke ne. Kak je to moguce?
Vrsta teskoca? Sto ako imas 6 na predupisima i kvotu 104, ali od 102-110imaju isti broj bodova i moras primit svih 110?
Kako se u toj situaciji gleda 1 IP u razredu?
Kao i to da se ne upise transparentno, lupam sada 22 +4
Pa odjednom imas kvacicu kraj 25., a ono 26 ostaje za pobavljaca ili jesenski rok.
Pricamo o upisima koji su online vec desetljece.
Nakon sto je jucer pao sustav, pa klincima nisu bili vidljivi bodovi u PM koji im je 2.izbor, nego samo u prvon izboru, pa sad ovo da se mjesta carobno povecavaju, meni to fakat ne ulijeva povjerenje
|
Pa tako je bilo kod moje prošle godine. Upisuju 26,onda kažu 3 TUR-a po razredu, a oni zauzimaju po 3 redovna mjesta. I na kraju dođemo do 17 redovnih na e-upis. Prvi dan škole, razredi preko 26  Nema ponavljača.
To kad padne carnet vam je magic hour za sve i svašta 
|
|
|
05.07.2024., 16:30
|
|
Rolling with hedgehogs
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
Zlikovsk kaže:
A kaj smo radili 4 godine gimnazije nego odmarali 
|
Pa onda neka se odmore od odmaranja. 
|
05.07.2024., 16:42
|
|
Vegetiram
|
Quote:
Mad_Hatter kaže:
Za koliko se mjesta povećalo? Ako se povećalo za dvadesetak, može biti da su na račun visokog interesa dobili odobrenje dodatnog odjela?
|
A sto nije da odobrenje ide ako imaju ISTI broj bodova zadnjih, xx prijavljenih koje moraju primit. Jer tko njima garantira da ce ti koji su sada tam, tam i ostat do ponedjeljka?
|
|
|
05.07.2024., 16:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Pa prošle godine se isto u par skoli povećao broj mjesta čak i nakon "zakljucanih" lista (do isteka finalnog roka) I neki su ipak upali u svoje više prioritete.
Ne znam što se desi ali očito ništa što se i prije nije desavalo, stvarno nam trebaju još teorije zavjere i o upisima u srednje 
|
|
|
05.07.2024., 16:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2019.
|
Quote:
Monstera kaže:
Djeca ne vide one imaginarne, kojima je skola 2.izbor, ali trenutno upadaju u svoj prvi. Iz kojeg ih mogu izgurat neki drugi, koji su se predomislili, dobro napisali ispit, ili zele ici s frendovima....
Vide li ravnatelji/upisna komisija i te imaginarne?
Odnosno, vide li koliki je sveukupni interes za skolu/program?
I vide li koje izborne predmete, strane jezike djeca biraju (sto mislim da bi trebalo kandidatima bit vidljivo, pogotovo ak ciljaju na nastavljacki jezik)
|
Kako to mislite da se ne vide oni kojima je škola drugi izbor?
Gledam sad jedan odabrani smjer i vidim na listi one kojima je ta škola drugi ili treći izbor.
|
|
|
05.07.2024., 17:04
|
|
entirely bonkers
|
to su oni koji u školu UPADAJU kao drugi ili treći izbor, jer ne upadaju u svoj prvi ili drugi.
one koji su školu prijavili kao drugi ili treći izbor, ali upadaju prvi - ne vidiš.
|
05.07.2024., 17:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2019.
|
Hvala.
Nisam znao da je takav princip.
|
|
|
05.07.2024., 17:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Klara 32 kaže:
I. pm ili V.?
Sta savjetujete?
|
isto dilema za vikend.
I.pm ili X.pm
obje jednako udaljene od kuće
plus za X. jer je ima dobar imidž, plus za I. jer je samo jutarnja smjena
ako ima argumenata, dajte... 
|
05.07.2024., 17:17
|
|
Vjerujem....
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
Kolu kaže:
Moje je dijete prošle godine imalo izbor između V., I. i XV. Izabrali smo I. matematičku, isključivo jer nam je preko ceste i ne mislim da smo pogriješili. Prvo polugodište je bila prilagodba, nije billo lako, bilo je i šokova, ali je godina završila s 10 zaključenih odličnih i 5 vrlodobrih.
|
Kakva je općenito škola? Može par insajderskih informacija? Nije dijete požalilo da ne ide u Mioc?
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:15.
|
|
|
|