Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Serije

Serije U nastavcima, a nisu sapunice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.07.2023., 20:35   #21
počelo je s prikazivanjem 2. sezona
Old 18.07.2023., 21:01   #22
Pa gdje si to vidio?
Još nije bila ni nikakva najava,a kamoli da bi epizode izašle.
Old 18.07.2023., 21:03   #23
Quote:
Altairfan kaže: Pogledaj post
Pa gdje si to vidio?
Još nije bila ni nikakva najava,a kamoli da bi epizode izašle.
ajoj da, repriziraju 1. sezonu

piše u programu epizoda 2. pa se ponadao daje nova sezona
Old 23.08.2023., 18:47   #24
Evo ga.2 sezona dolazi na HBO 29.10.

Slike i mali opis u članku.
Old 26.08.2023., 13:52   #25
Jejj jedva cekam, ova serija mi je odlicna pravi guilty pleasure
vox is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2023., 19:12   #26
Službeni trailer

Super izgleda
Kako sve otkazuju bojim se da će i ovo nakon što završi sezona.
Old 22.10.2023., 15:29   #27
jedva čekam
Old 23.10.2023., 15:39   #28
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
jedva čekam
i ja...
Old 02.11.2023., 11:34   #29
Druga sezona lošija od prve ,za sada.
Prva je bila dovitljiva,duhovita .Ovo sad meh..ništa posebno .Valjda će se popraviti .Ova nova bogatašica još uvijek pokušava upasti u visoko društvo
Prva epizoda prilično dosadna.
Old 02.11.2023., 20:45   #30
Kostimografija odvlači pažnju od scena, haljine su izrazito bogate bojama i dezenom, baš se uhvatim da piljim u dekor, a manje slušam. Doduše, radnja nije komplicirana za pohvatati, serija je više-manje high-end sapunica. Nisam sigurna da imaju neku super ideju za drugu sezonu, no vidjet ćemo.
Miss Piggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2023., 12:29   #31
tako i ja, gledam kao kako su jadni, samo misle o novcu, kakav je to život a onda se ulovim kako kažem wowww kako predivna haljina, kuća, gozba...
Rabarbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2023., 03:54   #32
Pogledala prvih pet epizoda. Baranski krade seriju što je i bilo za očekivati.

Marian sa onim starim čizmama ajme kakvo susramlje. Nije skužila da ovi nisu siromašni kad je vidjela i kuću i pomoćnicu? Svit đizs. Uostalom, živi u dobu u kojem je vrlo lako bilo za skužiti tko ima love a tko ne po tome kako se odijeva osoba. Peggy definitivno ne nosi robu siromahinje.

A i kako je već rečeno, doslovce služi za popunjavanje prostora unatoč tome što je kao "glavni" lik. Nit je glumica dovoljno talentirana da uzdigne materijal koji ima.

Bertha mi ide na jetra sa time koliko kontrolira kćerinim životom. Odjebali su onog Baldwina jer "to nije ono što ONA želi". sve mi se čini da bi Gladys mogla loše proći.

Oscara sam odmah ošacala kao gaya. Low-key najzabavniji lik u seriji. Mislim da je glumac odlično pogođen.

Ono kad se Turnerica ubacila u krevet Russellu - očekivala sam twist u stilu da već i jesu ljubavnici, to bi dobro poslužilo priču.

Cynthia Nixon mi i nije baš za ovu ulogu imam dojam da podosta preglumljava. Ili je to do toga što ću je uvijek pamtiti ko ciničnu Mirandu iz SATC.

Odvjetnik je očito folirant, lik otvoreno kaže da se nadao kresanju a ono radi se o ženi iz visokog društva u 19. stoljeću ako to nije očiti red flag onda ne znam šta je.

Larry je očiti love interest za Marian ali zasad je doslovce statist.

Čitavo vrijeme nisam mogla skužiti otkud mi je poznata glumica koja glumi Chamberlainicu i onda se napokon sjetim da je glumila u Sirovim Strastima
Old 08.12.2023., 17:13   #33
ZOU, ti to gledaš prvu sezonu? jer mi počele pisati o drugoj
Rabarbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2023., 15:45   #34
Marien je navučena u klopku od onog lika.Ne sviđa mi se tip.
Reci ti ne dok te svi gledaju.

Žao mi je popa i njegove žene .Zapravo nje mi je žao ,nikako na zelenu granu.

Svi u seriju su tako pristojni bez neke strasti i žara.
Ko da recetiraju pjesme.
Mislim da bi G.Van Rihjin mogao popušiti svu lovu ,samo ne znam dali je nasljednica u svemu tome ili ne.
Old 10.12.2023., 00:37   #35
Dobra mi je druga sezona. Čak mi je i Marion koja mi je bila malo glupava u prvoj sezoni postala super. Cura zna glumit, geni su geni
Old 11.12.2023., 07:12   #36
Quote:
Lola 27 kaže: Pogledaj post
Marien je navučena u klopku od onog lika.Ne sviđa mi se tip.
Meni je silno neuvjerljiv, a i ima tako malo screen timea da imam snažan osjećaj da će vrlo brzo ispasti iz priče, odseliti se ili zaginuti u nekoj nesreći.

Oscar mi je uvjerljivo najdraži.
Old 12.12.2023., 11:53   #37
Elem, pozdrav svima... Rekoh da se javim na temi... "The Gilded Age" mi je jedna od omiljenih serija u poslednje vreme, popunjavajući "Downton Abbey" prazninu. A sa tako vrhunskom kastom koja ogroman broj Tony dobitnika, ne moram objašnjavati koliko uživam.

Druga sezona se fokusirala na čuveni njujorški rat kuća opera - Akademije i Metropoliten Opere. Kada je izgrađena, Metropoliten Opera je doživela fijasko kada je bila izgrađena jer je visoko društvo Njujorka posmatralo zgradu jako snishodljivo ali je u tri godine, nakon otvaranja 1883. godine, 1886. Metropolitan postao glavna operska kuća u Njujorku.

Jako je interesantno, barem meni, gledati taj operski rat jer se on ne tiče samo dve sredovečne žene koje se bore koja će postati "Queen B" njujorške elite. To je pre svega, sukob dve Amerike njujorškog društva u to vreme i kao i svugde, ta dinamika nam govori da ništa ne može biti zamrznuto u trenutku, te da je progres neizbežan.

Ista ideja vodilja je Fellowes poslužila oko karakterizacije i narativa Gerogea Russella. Dok gledamo bogate naslednike koji se ne snalaze u poslovnom svetu, George je neko ko je stvorio svoje carstvo i ne boji se ni da ga uveća ni da ga zaštiti. On i Bertha su fenomenalan par, povezan ne samo ljubavlju, već i ambicijom i snovima. Savršeno se nadopunjuju i jako je lepo gledati ih kako osvajaju Njujork.

Što se porodice Van Rihjin tiče, meni su oni fenomenalni. Baranski glumi "američku Lady Violet" i dinamika između dve sestre je predstavljena jako lepo., posebno u poslednjoj epizodi oko Lukeove smrti.

Marian i Larry su svakako endgame, to je bilo jasno od početka. Nedostaje malo sukoba na toj relaciji, nešto kao što je Fellowes pisao Matthew i Mary svojevremeno, ali verujem da će nastati pravi haos ako Larry načini korak i Marian odustane od veridbe. Jer Agnesin bes da se Marian može udati za "new money" Russelove, će biti samo stepenicu niži od besa Berthe koja za svog sina ne želi devojku bez prebijene pare. Jedva čekam da vidim kako će ljudi reagovati... A sumnjam da će sve to proći bez drame.

Ne bih previše sudio Dashiellu. U njegovo vreme, ono što je uradio se smatralo izuzetno romantičnim. Stvar je i do same Marian koja ima malo problema u postavljanju granica. Ali dovoljno je videti poslednju epizodu i razliku u načinu na koji oa otpozdravlja Dashiella i način na koji se zaplakala pred Larryjem. To dosta govori o tome sa kime je najslobodnija.

Žao mi je Oscara... Teško je živeti sa dužnošću kakvu on ima, i morati se pretvarati da si srećan. Što se finansija tiče, Fellowes je Crawlyjeve u "Downton Abbey" suočavao sa propašću, pa ih čupao iz toga u deus-ex-machina stilu. Isto i ovde očekujem.
Young Wolf is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2023., 12:53   #38
kako vam se sviđa završetak 2. sezone?
poprilično su si ostavili prostora za nastavak, meni ovo kao da je usred sezone pa ima još oho-ho epizoda

u svakom slučaju, meni je jako zabavna serija i nadam se da će biti 3. sezona
Rabarbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.12.2023., 13:39   #39
Ja ne mogu vjerovati da je ona glupača prodala kćer vojvodi, za dolazak u operu.
Predvidljivo da je luke zapravo bogataš i sad više nisu siromašne .Nije ni čudo da je morao umrijeti.
Ajde ona novinarka se opametila i vidjela da nema kruha od ovog vlasnika novina .
Konačno neki napredak između Merijen i Larrya.
Sveukupno prilično plitka i zabavna serija.
Old 21.12.2023., 14:11   #40
Trebalo bi da dobijemo i 3. sezonu. Morgan Specter (Mr. Russell) je već pričao o sledećoj sezoni u nekoliko intervjua tako da pretpostavljam da je samo pitanje kada će HBO dati "zeleno svetlo".

Sezona se super završila, sa dovoljno materijala da zainteresuje publiku za 3. sezonu. Naravno, Agnes i Ada su se spasile u klasičnom Julian Fellowes stilu - uvek ima neko nasledstvo (ahem, ahem, Lavinijin otac u S03 "Downton Abbey"). Moram priznati da mi Agnes postaje sve draža i draža. Jeste ona snob što se tiče "new money" ali pogledajte je kakva je prema Peggy, ili Armstrongovoj ili čak prema Džeku. Da ne spominjem da, koliko god stroga bila prema Marian, bila je u pravu za advokata, i sada je pokazala razumevanje za Dashiella. Adu je spasila od onog nesretnika iz njihovog rodnog grada, a na kraju je popustila i pružila Adi i Luku svu podršku. Ne krivim je za strogost prema Oskaru, jer se jasno naznačilo da je njen pokojni suprug bio izuzetno "težak" čovek (to bi vam bio eufemizam za nasilan. Ko zna šta je sve Agnes proživela sa njime.)

Russellovi su sada na udaru... George i Bertha će se sukobiti oko Gladys, a ni sama Gladys neće biti oduševljena majčinim izborom. Ne bih se začudio ni da se sukobe oko Marian i Larryja. Bertha je previše ambiciozna da bi dozvolila da se njen sin oženi curom bez novca, bez obzira na to što govori kako on ima izbor i kako ona ne brine za njega. S druge strane, George je neko ko razume koliko je bitno imati nekoga ko te podržava, a Marian se u tom smislu već pokazala kao prava žena za Larryja, ohrabrujući da ga razgovara sa ocem o arhitekturi. Pokazala je i hrabrost kada je došla na otvaranje kuće Russellovih i George je tada bio daleko prijemčiviji nego Bertha. Na kraju tu je i Aurora koja bi svakako mogla urazumiti Berthu (ako bude potrebno). Naravno, Agnes će biti protiv toga, ali i ona sama zna da Marian nema baš neki društveni kapital koji bi joj obezbedio bolji brak. Oskar i Ada će svakako podržati Marian.

Ono što me kod #Larian više interesuje jeste kako će se razvijati kao par i postati novi "George i Bertha". Jedno drugo izuzetno nadaahnjuju i ohrabruju i to je ono što ih stvarno čini idealnim parom. Kao prijatelji, bili su tu jedno za drugo, i dosta su slobodni u iskazivanju onih osećanja koja ne bi iskazali ispred drugih.

Treća sezona bi mogla da nam donese i Jacka kao novog bogataša u New Yorku. Pretpostavljam da će se Agnesina investicija nekako vratiti. Naravno, The Gilded Age, kao istorijsko doba, je bilo poznato po tim "rich over night" industrijalcima, a to bi svakako bilo novo poglavlje za Jacka.

Russellovi su oblikovani po čuvenoj američkoj Vanderbilt porodici. Bertha je napisana po ugledu na Alvu Belmont. Inače, Alva je naterala svoju kćer Consuelo da se uda za britanskog plemića Charlesa Spencer-Churchilla. Brak je 1921. poništen na zahtev Vojvode ali i same Consuelo. Pitanje je kako će ovome prići Fellowes, ali ne bih se začudio da dobijemo nešto slično, samo vremenski kompaktnije.

Interesantno je da su se Vanderbiltovi razveli zbog preljube (naime, Fernando Vanderbilt (u seriji bi to bio George) je prevario Almu. Pitanje je hoće li Fellowes rastaviti Georgea i Berthu na isti način. Ove istorijske paralele jesu simpatične ali iskreno ne bi ih uzimao kao spojlere za ono što tek treba da se desi. Posebno jer je George toliko ludo zaljubljen u svoju ženu i nešto ne vidim mogućnost da je tako lako prevari sa nekim.
Young Wolf is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:42.