Natrag   Forum.hr > Društvo > Muški kutak > Pivnica

Pivnica Čisti hedonizam: O hrani, piću, duhanu, sportu, alatu, oružju i ostalim muškim užicima

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.01.2020., 21:12   #21
Ne pisem vise nista o pivima. Jednostavno dans je trziste ogromno.Za mene nije vise uopste interesantno. Prvo postala bih alkoholicar kada bih svaki dan isprobala jednu od silnih craftova. Luda kuca je to postala. Mene pice od jagoda visanja i svih raznovrsnih sranja ne zanima.
Jednom sam stala u jednom ducanu i doslo mi da placem. Izbor je bio ogroman ,otisla sma iz ducana bez da sam ista popila. Postat cu kao amerikanci. Piti samo svoje pivo i nista drugo.
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2020., 12:54   #22
pa u tome je stvar, svaki put kad odeš u supermarket ili u pub možeš probati pivo koje do sad nisi pio
Old 15.01.2020., 17:07   #23
Znaci provedem moj zivot po pubovima degustirajuci pivu?
Kod mene u supermerkatima nemas bas neki veliki izbor. Artizanalne pive jako malo dopre do supermerkata.
Kod mene svaki dan vidis nekog novog brassera koji je otvori svoju brasserie.
Piva se pravi od svacega i to me odbija. Ne znaju vise sta izmisliti.
I svaki ide sa svojim publicitetom i specificitetom. Nesta kao vino. Isto,samo sta je lakse napraviti pivu od vina.
Naletila sam na pivu aromatiziranu od neke biljke(hublon) koju uopste ne poznam. Ne znam, postajem duboki skeptik.
I ne zelim imati pivski stomak,moram smanjiti konsomaciju. To jeste ne zelim voziti kamionsku kabinu ispred sebe.

Stavim kompoziciju pive, meni nije sjela posto sam konservativna i pijem tradicionalnu pivu to jeste preferiram industrisku.

Ne znam na nasem naziv biljki.

eau, orge, orge fumé, blé fumé, houblon, levure.
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2020., 17:16   #24
Houblon je francuska riječ za hmelj.
5K = 18:31 | 10K = 38:09
15K = 58:42 | HM = 1:23:29
30K = 2:04:39 | FULL = 3:01:09
Space Chamber is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2020., 17:20   #25
Hvala, ali opet ne znam sta je.Smrdi na canabis.
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2020., 17:21   #26
Quote:
lazan kaže: Pogledaj post
Kod mene svaki dan vidis nekog novog brassera koji je otvori svoju brasserie.
Piva se pravi od svacega i to me odbija. Ne znaju vise sta izmisliti.

Naletila sam na pivu aromatiziranu od neke biljke(hublon) koju uopste ne poznam. Ne znam, postajem duboki skeptik.
mudro zboriš, tko zna što naš još čeka u budućnosti ako im je palo na pamet da stavljaju hmelj u pivo
Old 15.01.2020., 17:29   #27
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
mudro zboriš, tko zna što naš još čeka u budućnosti ako im je palo na pamet da stavljaju hmelj u pivo
Posto sam duduk i ne znam bas dobro, postajem zbilja skeptik. isla sam vidjeti biljku,ne znam ,nisam nikada vidjela.
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2020., 18:54   #28
Quote:
lazan kaže: Pogledaj post
Posto sam duduk i ne znam bas dobro, postajem zbilja skeptik. isla sam vidjeti biljku,ne znam ,nisam nikada vidjela.
holi džizus... x 1000000000

Istom logikom tebi bi bilo odbojno i vino od grožđa...
Old 15.01.2020., 19:04   #29
Quote:
InterMezzo kaže: Pogledaj post
holi džizus... x 1000000000

Istom logikom tebi bi bilo odbojno i vino od grožđa...
Ovaj puta si u pravu. Prihvacam tvoj komentar. Isla sam se informirati. Sluzi da da okus i konservaciju pice.
Priznajem da sam ispala glupa. nista novo za mene.
lazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2020., 16:21   #30
Ja sam davno odustao od tih belgijanaca jer su otišli predaleko od pive...em previše okusa, često voća puno previše i alkohola gomilu u dosta tih njihovih piva...parfemi..
gnu is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2020., 22:10   #31
Pumpker od Craftersa (pumpkin ale).

Nije uopće loše s obzirom na to što su sve utrpali unutra: bundeve, klinčić, cimet, muškatni oraščić...

Ima ga u Žapcu za neku sitnu lovu.
saucer is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2020., 20:03   #32
Večeras po treći put pio Edelweiss weissbier pivo i opet mi nikako previše ne sjedanmada sam ljubitelj pšeničnih.Jako solidno pivo ali opet pomalo iza Erdingera,Paulanera pa i Benediktinera.Čak su i sam dizajn pojednostavili i pokvarili.
Clandestine is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2020., 14:50   #33
možda zbog toga što se weizen uglavnom pije po ljeti i kad je vani vruće?
Old 07.02.2020., 22:25   #34
Quote:
Bolji od tebe kaže: Pogledaj post
je kušao tko Kronenburg pivo

Loše,Blanc nešto bolji mada se i on pokvario.

Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
možda zbog toga što se weizen uglavnom pije po ljeti i kad je vani vruće?
Uvijek wizene pijem na adekvatnoj temperaturi nevezano uz godišnje doba.Pio sam to pivo i ljeti i opet mi nije posebno sjelo.
Clandestine is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2020., 21:22   #35
popio Barbu Engleza, ne sviđa mi se
Old 11.02.2020., 08:32   #36
Quote:
Clandestine kaže: Pogledaj post
Večeras po treći put pio Edelweiss weissbier pivo i opet mi nikako previše ne sjedanmada sam ljubitelj pšeničnih.Jako solidno pivo ali opet pomalo iza Erdingera,Paulanera pa i Benediktinera.Čak su i sam dizajn pojednostavili i pokvarili.
Ja se pak nebih slozio cak bi rekao da je edelweiss nijansu ispred navedenih iako su mi 3 navedena piva uz jos i franziskaner skoro pa ista piva u 3-4+ razlicita paketa imena.
devaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2020., 15:28   #37
Jučer, nakon dosta vremena, prvi put pio neke industrijske lagere: Fosters i Stella. Kakva dva očajna piva!

Ajd Fosters je poznat po tom da je sranje, ali Stella, koliko se to srozalo! Kad si samo mislim da mi je Stella nekad bila vrh...
Old 12.02.2020., 07:54   #38
@inter nazalost to nikad nisu ni bile pive

Sve te tuborg, heineken, stella, becks kurci palci. Fuj, nase da ne spominjem.
Ali najvece razocaranje daleko najvece mi je bila guinness znaci ta piva je bila toliko losa da to nisam mogao vjerovati.

Doslovno voda, crne boje sa pjenom. Bez okusa, gorcine, slatkoce icega doslovno voda.
devaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.02.2020., 14:01   #39
Quote:
devaa kaže: Pogledaj post
Ali najvece razocaranje daleko najvece mi je bila guinness znaci ta piva je bila toliko losa da to nisam mogao vjerovati.
Doslovno voda, crne boje sa pjenom. Bez okusa, gorcine, slatkoce icega doslovno voda.
Apsolutno se slažem, ali fućkaš ti to kad ja pijem fantastični Ressel 19, a oko mene svi svršavaju na taj Guinness. A obije po istoj cijeni.
BigDaddy is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.02.2020., 15:23   #40
navika je gadna stvar, poznam više ljudi koji piju samo Ožujsko jer su navikli... znaju da je bezveze ali im se neda ni probavati nešto drugo niti ih uopće zanima, konobar daj žuju i to je to
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:27.