|
|
23.03.2021., 21:28
|
|
Timski igrač
Registracija: Feb 2006.
|
Ono što me oduševljava u MotoGP su ambicije vozača i momčadi.
Tu najmanje pola grida očekuje pobjeđivati i biti po podijima redovito. I još 5 ih se potajno nada samo što javno ne govore.
Jedino tri Ducatijeva rookija bi bili sretni s nekim plasmanom u prvih 10. Navodno.
Pribojavam se Honde ove godine. Njihovi resursi su golemi i nakon prošlogodišnjeg debakla jako su se potrudili motor napraviti konkurentnim i drugim vozačima. Vrijeme njihove relaksiranosti s MM je gotovo.
Iz Suzukija je malo vijesti. Oni ionako imaju šampionski motor, a oba vozača su šampionski kapacitet.
Yamaha mi je najjača. Tamo je Rossi u principu tek četvrti vozač. I on kaže da mu je motor super i da očekuje borbu za podij u Qataru.
A Morbidelli će opet voziti motor 2019 spec (debelo updatean). Lik koji je prošle godine bio najbolji Yamahin vozač.
Ukratko,  .
|
|
|
24.03.2021., 18:07
|
|
OP81
Registracija: Oct 2007.
|
Morbidelli ili Miller po meni favoriti za prvaka
I Rins prije nego Mir
zadnja aktivnost u: 04.01.2023. 09:50
|
|
|
26.03.2021., 11:11
|
|
Timski igrač
|
Moja prognoza za 2021
Mala bara puno krokodila, rekao bih.
Na testiranjima su Yamahe imale (daleko) najbolji race pace.
Tvorničke vrlo ujednačene s dlakom razlike a Franco tek nijansu iza.
Ducati je pokazao iznimnu brzinu na pravcu, obooreni su tu neki brzinski rekordi. Tu je novi oklop s aerodinamičnim poboljšanjima koji bi trebao povećati grip u zavojima.
Suzuki može biti samo bolji uz već dokazanu postavu.
Honda bi trebala igrati puno značajniju ulogu. Uz brojne modifikacije samo je pitanje trenutka kada će u motor zasjesti Marquez.
Nikako se ne bi smjelo zapostaviti P. Espargara kojem je prelazak u tvorničku Hondu skok od sedam milja a koji se btw izgleda odlično prilagodio.
Puno je prelazaka/promjena motora što neizostavno traži neko vrijeme prilagodbe. Tu Mir, Rins, Vinales (i Morbidelli) imaju određenu prednost. Brzina prilagodbe bi lako mogla biti odlučujući faktor.
Za Qatar ja bih imena pobjednika sveo na slijedeće:
- 3 Yamahe (Vinales, Fabio, Franco))
- 2 Ducatija (Miller, Zarco)
- 2 Suzukija
Ne bi mi bilo nimalo mrsko da kojim slučajem dobiju Rossi ili Bagnaija, mada ne vjerujem.
U Yamahi najjača glava je u Morbidellija.
Vozit će motor 2019-spec ali s prednjom vilicom kakvu imaju tvorničke M1 (Ohlins, ugljična vlakna) što je nimalo bezazlena stvar i (uz dodatne updates) pokazuje nemalu tvorničku podršku.
U Ducatiju najjača glava je Miller.
U Suzukiju Mir.
U Hondi (naravno) MM.
Među ovim najjačim glavama bi trebao tražiti prvaka za 2021.
Edit: MM
sklon sam vjerovati da ovo neće biti njegova sezona. No, većina Moto novinara misli suprotno tj. prilično su uvjereni da će MM biti opet onaj stari i da može dobiti prvenstvo. Jedan portal tj svi njegovi novinari (Race) kao osvajača titule za 2021 isključivo navode Suzuki ili Marqueza.
ZA
6 MotoGP titula je mogao dobiti samo netko s vrlo jakom glavom. I iznimnom sposobnošću prilagodbe. Novinari iz struke i komentatori ga smatraju pomalo "vanzemaljcem". Sigurno ne bez razloga.
PROTIV
Prošlu sezonu s novom Michelim zadnjom gumom nije odvozio. Veliki je to deficit. Pa i za njega. Recimo Dovi je ostao bez MotoGP sjedala jer se nije uspio prilagoditi. Dvije početne utrke neće voziti.
MM je isto volio klizati u zavoju sa zadnjom gumom (slično kao i Dovi). Sad klizanja više nema (ili je drastično smanjeno). Ne bih se kladio da ga prilagodba neće koštati još nekog katapultiranja.
|
|
|
26.03.2021., 17:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Prvi trening - 13 vozaca u 1. sekundi
Ali ono interesantno je F1 - drugi trening a njih 15 u 1. sekundi! Toga dugo bilo nije.
|
|
26.03.2021., 18:21
|
|
Timski igrač
|
Quote:
CDRW kaže:
Prvi trening - 13 vozaca u 1. sekundi
Ali ono interesantno je F1 - drugi trening a njih 15 u 1. sekundi! Toga dugo bilo nije.
|
+1
Primjetio sam ovo za F1, skoro nevjerojatno.
Gledao sam, dojam mi je da imaju još dosta rezerve.
Vremena su se obarala s velikim vremenskim razlikama, tipa poboljšanje najboljeg vremena za 2-3 destinke, a svog najboljeg za 3-4-5 desetinki.
|
|
|
26.03.2021., 21:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Drugi trening MotoGP jos bolji - 16 njih u jednoj sekundi. Mladji (polu)brat Rossija kao rookie zakasni malo preko sekunde (sto je cudo) i zavrsi 17.
Vale 9. sa 0,485 s. Đukci na vrhu
|
|
28.03.2021., 21:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Nista nije zavrsilo kako je "trebalo" 
|
|
29.03.2021., 02:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
F1 odličan
Mislim da Ferrari nije ni svjestan koliko ima dobar bolid u odnosu na prošlu godinu. Šteta za Alonsa dobro se držao..
|
|
|
29.03.2021., 08:42
|
|
Ante
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
muali2 kaže:
F1 odličan
Mislim da Ferrari nije ni svjestan koliko ima dobar bolid u odnosu na prošlu godinu.
|
Ako je istina da su u nagdbi sa FIA-om prošle godine vozili sa 5% manje goriva ja i ne vidim onda neki veliki napredak
Quote:
muali2 kaže:
Šteta za Alonsa dobro se držao..
|
Jesmo gledali isto? Kimi ga je u Alfi preteka
Neznam kog se vraga vraća bez Symondsa i Briatorea 
|
|
|
29.03.2021., 09:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Quote:
E30 kaže:
Ako je istina da su u nagdbi sa FIA-om prošle godine vozili sa 5% manje goriva ja i ne vidim onda neki veliki napredak
Jesmo gledali isto? Kimi ga je u Alfi preteka
Neznam kog se vraga vraća bez Symondsa i Briatorea 
|
Nismo izgleda. Držao se dosta dobro do prvog boxa kad su mu morali smanjit performanse motora, a nakon drugog boxa neki komadi plastike su se zaglavili unutar stražnjeg kočionog kanala i to je dovelo do pregrijavanja zadnjih kočnica, radi čega je i naposlijetku odustao.
|
|
|
29.03.2021., 11:59
|
|
Timski igrač
|
Quote:
CDRW kaže:
Nista nije zavrsilo kako je "trebalo" 
|
He-he ...
S Millerom nisam zadovoljan, nešto sa stražnjom gumom ...
Ali Zarco i Bagnaia super. P2 i P3 na kraju nisam siguran da je itko očekivao.
Yamahi ova staza najbolje leži, Suzuki očekivano.
I mali Bastianini me ugodno iznenadio. P10 u prvoj utrci, s motorom koji se prošle godine vukao negdje blizu dna. Meni je favorit među rookiejima. Sitan je (posve), vjerovatno bi mu dobro došlo i da malo očvrsne. Kaže da ga ruke bole nakon utrke. Naravno. I kaže da je pritisnuo tek na pola utrke, kad je vidio da može brže.
|
|
|
30.03.2021., 11:45
|
|
Timski igrač
|
Već je sad jasno (ako već nije bilo i prije sezone) da će management guma odlučivati.
Tko god je napravio nešto dobro ili odlično (Vinales, Bastianini, Espargaro) ili izgubio/razočarao (Bagnaia, Miller, Rossi, ...), priča je ista, management guma je razlog.
Nježnost s gumama je ključni faktor.
I opet govore da su gume poboljšane i za ovu sezonu. Šta im to znači nije mi jasno ako ih ne možeš stisnit 10 krugova.
|
|
|
30.03.2021., 12:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Isti kurac ko F1 - KOMPLETNO utrkivaje se svelo na pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, pazi na gume, .....
Dokurca više i Mišelin i Pirelli.
|
|
30.03.2021., 13:52
|
|
Ante
Registracija: Sep 2009.
|
Da stvar bude bolja u F1 smo osuđeni mislim do 2025. Da je produžen ugovor Pirelliu tako da najmanje do tada ništa od gumarskog “rata”
|
|
|
04.04.2021., 14:17
|
|
OP81
Registracija: Oct 2007.
|
Pramacovi vozači jučer izdominirali
Jorge Martin u svojoj drugoj MotoGP utrci došao do PP
Zarco s drugog mjesta, zatim slijede Vinales, Miller, Quartararo i Bagnaia.
|
|
|
04.04.2021., 20:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Bravo Fabio, lijepo je cuti marseljezu na podiumu. Nikad prvaka od ovog Vinalesa, pobijediš u prvoj utrci imaš motor za pobijedu, loše startas, no ipak sa vremenom stigneš do 3 mjesta pa zaredas sa greškama. Nije on ta klasa prvaka Lorenzo, Stoner itd.. Pedrosa broj 2
Za Fabia ima još nade, vidjet ćemo
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
|
|
|
04.04.2021., 20:38
|
|
Registrirani korisnik
|
A šta da kažemo o Milleru? Dvije utrke i u obje ga samelje pritisak
Peco još kak tak - da nije usro par krugova prije kraja bilo bi drugačije.
Interesantno da Rossi ima samo 14 sekundi zakašnjenja .... no to je i dalje samo 16. mjesto ... nakon kvala i 21. mjesta .... a ipak nekakav uspjeh.
Da se vratim na Millera - nakon prošle utrke je rekao da imaju 7 dana za naći 7 sekundi. (toliko je kasnio na prvoj utrci za Vinalesom) ... e pa našli su 2 od 7 sekundi ... no i dalje je 9.
Ukratko Yamaha : Đukac 2:0
Pramac : Tvornica isto 2:0
|
|
04.04.2021., 20:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2016.
|
Quote:
CDRW kaže:
Ukratko Yamaha : Đukac 2:0
|
A na kraju naslov osvaja netko treći?
|
04.04.2021., 21:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Samo tko? MM?
Iako nikad ne odbacuj ranjenog lava .....
|
|
04.04.2021., 21:53
|
|
.
Registracija: Jan 2009.
|
Yamaha djeluje jako u zavojima. Mogao bi Vinales biti dobar kroz sezonu.
Suzuki konstantno solidan za sad.
Biće dobra sezona.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:27.
|
|
|
|