Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.08.2023., 16:59   #21
za dječje stvari i odjeću (ali ne uvijek to im se javi porukom) je udruga Mali zmaj

ima i udruga vestigum subotom robnu razmjenu, doneseš svoje i uzmeš ako si nešto nađeš...

protivnik sam bezumnog bacanja stvari.

mama se sad seli i prije pola sata sam 10 vreća plahti, ručnika, posteljine i dvije vreće marama, novčanika, torbi dostavila udruzi koja će to dobro iskorititi

svoju sam preveliku robu donirala Buvljakušama u Velikoj Gorici za humanitarku

zavjese i stolnjaci od mame idu malom Zmaju kad se vratimo s godišnjeg...

ja sad doma imam pun ormar robe koju sam dobila i ne moram kupovati ove međubrojeve u kojima ću kratko biti...

knjige udruga merida one imaju jednom/dva put godišnje aukcije samo s knjigama
Old 10.08.2023., 17:03   #22
Ruralna nije u Zagrebu, možda da joj nađemo nešto dolje?
Old 10.08.2023., 17:04   #23
sorry ruralna, ne znam di si doma
Old 10.08.2023., 17:04   #24
Quote:
Pješčani sat kaže: Pogledaj post
Imaš li neki rok do kojeg sve to treba biti napravljeno? Ako ne, onda imaš prednost da možeš postavljati ideje i uvjete što i kako.
Nisam samo za pusta bacanja i davanja, sve to su i novci i emocionalni teret.
Točno da svaki komad odjeće naplatiš 5 kuna, možeš imati lijepu cifru na kraju.

atlantis ti je već lijepo napisala što se sve može, dodat ću par svojih:
- frendice, susjede, žene s posla s kojima si dobra, rođakinje- procijeni što bi poklonila, a što možeš pretvoriti u večer s cugom i prodajom uz simboličnu cijenu. Bila sam jednom na takvom druženju i bilo mi je dobro. Kupila sam nešto po cijeni od 5-10 kuna. Poslije radi s tim novcem što hoćeš, ali činjenica je da je sve to koštalo, nemojmo se praviti da to nisi sve platila i da vrijednost još ne postoji. To je dobar primjer i tvojim curkama, da vide da se ne mora sve baciti nego da može imati i drugi život.
- možeš svoju ili dječju robu prodati u lotu, tipa vreća stvari za x kuna, stavi na fb, fb grupe, fb marketplace, krpice. Najviše vremena oduzima napisati oglas, a lot ne moraš sve poslikati, samo opišeš, tipa ženska odjeća M veličine, majice, dolčevite, suknje, 10 stvari za 20 eura.
- digitalni nered riješiš tako da napraviš foldere, i kad imaš vremena, malo po malo prebacuj slike u foldere koji imaju smisla. Duple izbriši, dokumenti isto tako.
- stvari koje te vežu za neki moment a danas nemaju neku funkciju poslikaj, da ih se možeš prisjetiti, i daj/prodaj.
Nemam pojma koje stvari bi se točno bacile, ako imaš doma stvari očito nisu smeće.

Ja sam osoba koja dobije odjeću koju treba samo malo prepraviti, i onda ju prepravi kad je prilika i imam vremena, uopće ne razumijem da je to neki problem pričekati neko vrijeme.
Slikovnice i dječje knjige koje vam više ne trebaju isto u lot i prodaj.
Svoju djecu uči tome da ne mogu imati sve, neka odaberu x igračaka i ostale doniraj, na primjer, provjeri dječje odljele po svojim bolnicama primaju li plišance, operi mašinu, i odnesi im. Znam da su Klaićeva i Rebro nedavno skupljali.
Puno dobrih stvari si mi napisala.
Nemam neki rok. Kao imam koncept u glavi rijesit nesto, organizirat, pa se putem stufam i onda to sve stane.

Npr za godisnji sam imala dogovor s curama sortirat i slozit lego setove, napravili smo mozda 6-7 i onda nam je bilo dosta. Eto i to mislim rascistit, pokusat prodat neke koji im nisu toliko napeti za igru, ali prije toga to treba sloziti sve.

Znam da imam knjiga koje vrijede i koje bi relativno brzo prodala jer su trazene.

Ne skupljam prckarije za uspomenu, nemam problem s tim.
Mislim da mi je definitivno najveci problem odjeca i djecje stvari. To podrucje kao da je presiroko i nemam nadzor nad njim. Imala sam i to sve super organizirano i poslozeno, ne znam gdje je poslo nizbrdo.
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2023., 17:08   #25
Quote:
atlantis kaže: Pogledaj post
za dječje stvari i odjeću (ali ne uvijek to im se javi porukom) je udruga Mali zmaj

ima i udruga vestigum subotom robnu razmjenu, doneseš svoje i uzmeš ako si nešto nađeš...

protivnik sam bezumnog bacanja stvari.

mama se sad seli i prije pola sata sam 10 vreća plahti, ručnika, posteljine i dvije vreće marama, novčanika, torbi dostavila udruzi koja će to dobro iskorititi

svoju sam preveliku robu donirala Buvljakušama u Velikoj Gorici za humanitarku

zavjese i stolnjaci od mame idu malom Zmaju kad se vratimo s godišnjeg...

ja sad doma imam pun ormar robe koju sam dobila i ne moram kupovati ove međubrojeve u kojima ću kratko biti...

knjige udruga merida one imaju jednom/dva put godišnje aukcije samo s knjigama
Nisam znala da Mali zmaj skuplja i te stvari. Bas cu im pripaziti malo na objave.
Kuci imamo puno kvalitetne didaktike za djecu, bas mi je krivo to sve bacat. Ocuvano je i moze jos puno posluziti. Morat cu popisat sve sto si navela.
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2023., 17:13   #26
Quote:
Nema veze, muz je poslom svaki tjedan u Zg, pa mogu po njemu poslat, a znam na neke akcije slat paket.
Kod mene budu uglavnom neke akcije kroz 12mj i onda mi se ne da jos par mjeseci cuvat sve dok ne budem imala priliku odnijet u neku udrugu.
Sad sam cula i za neku udrugu gdje bi mogla udomit beblje stvari.
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2023., 17:16   #27
Quote:
Ruralna kaže: Pogledaj post
Nisam znala da Mali zmaj skuplja i te stvari. Bas cu im pripaziti malo na objave.
Kuci imamo puno kvalitetne didaktike za djecu, bas mi je krivo to sve bacat. Ocuvano je i moze jos puno posluziti. Morat cu popisat sve sto si navela.
didaktike u dječje selo lekenik

ako ti pomaže mi smo u zg blizu autoputa, mogu skupiti od muža na jankomiru KC pa ja odnesem meridama/zmaju/vestigiumu...
Old 10.08.2023., 17:19   #28
Decluttering - treba mi podrska

Ja sam ovako: uzmeš vreću za smeće i odlučiš se za jedan segment npr ormar sa dječjom robom ili zimskom ili obućom... U jednu vreću bacaš ono što nije za nositi i može u h&m na reciklažu, a u drugu ono što više ne možeš očima gledati, a nosivo je i za donaciju.
Iznijela sam šleper sranja iskuće tako
Samo brzinski bacaš, treba ti 15-20 minuta. Ne moraš svaki dan cijeli dan.
Old 10.08.2023., 17:45   #29
Vi koje prodajete stvari, kako to funkcionira?
Meni se s tim ne da zezat, probala jesam i nije mi se svidjelo. Podijelim, nosim u hm, kontejner.

Ali sad trebam prodat sinove igrice za ps.
Kaže da će doc, ne dođe. Još traži da maknem oglas. Nisam.
Doc će tog i tog dana s troje djece da si svaki izabere. Ne dođe.
I sad mi jedna šalje adresu, i kao nije problem, nek platim 5 e dostavu, umjesto 2 i nešto preporučeno. Nije problem. Njoj. Ona će platit. Dam broj računa, da to tako nejde, da će ona platit kad joj poštar donese. Ja mislila da postoji ta opcija, rekoh, provjerit ću sutra na pošti. Ne treba onda, hvala, reče ona
Old 10.08.2023., 18:46   #30
Do sada sam uspjesno prodala samo neke trazene stvari, kolekcionarske knjige, brend torbe dobro snizene. Po uplati na racun se posalje i bok. Relativno brzo se prodalo.

A neke stvari tipa dječja oprema, roba, moje stvari, bas slabo. Ubiju te s mjerenjem, podpitanjima, rezervacijama, odustajanjima... Na kraju bi odustala.
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2023., 18:47   #31
Quote:
Afrika paprika kaže: Pogledaj post
Ja sam ovako: uzmeš vreću za smeće i odlučiš se za jedan segment npr ormar sa dječjom robom ili zimskom ili obućom... U jednu vreću bacaš ono što nije za nositi i može u h&m na reciklažu, a u drugu ono što više ne možeš očima gledati, a nosivo je i za donaciju.
Iznijela sam šleper sranja iskuće tako
Samo brzinski bacaš, treba ti 15-20 minuta. Ne moraš svaki dan cijeli dan.
Idem se obracunat s okracalom robom od mladje na ovaj nacin
Imam kutiju za donaciju, kesu za smece i kesu za proslijediti jednoj poznanici ukoliko bude htjela.
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2023., 18:48   #32
Quote:
atlantis kaže: Pogledaj post
didaktike u dječje selo lekenik

ako ti pomaže mi smo u zg blizu autoputa, mogu skupiti od muža na jankomiru KC pa ja odnesem meridama/zmaju/vestigiumu...
Ukoliko ne nadjem nista u okolici za rijesit se ranije, racunaj da cu ti se javiti. Hvala
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2023., 18:49   #33
Quote:
U okolici St sam. Sve po Dalamciji mi je ok, jer sam puno u djiru.
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2023., 18:50   #34
Quote:
MarLov kaže: Pogledaj post

:
Imas mozda nekog poznatog?

S jednom frendicom sam u dogovoru da pokupujem cijeli lot odjece od njene curice, kad prerastemo broj. Platim joj 10kn po komadu (zaokruzim na kraju konacan iznos uvijek na vise, a ona posalje uvijek vise nego sto je bio dogovor ). Ona sretna jer se rijesi tone robe, cifra na kraju bude solidna, a ja sretna jer jednim udarcem rijesim dosta toga (dokupim nesto sitno) bez da me dusa boli koliko kosta ta roba.
Tocno se po izboru motiva na odjeci vidi da su prolazile slicne faze kao mi.
Merion1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2023., 18:56   #35
Answear ima neku novu foru za reciklazu da se prijavis online i dostavljac ti dode na vrata pokupiti robu.

https://wearshare.answear.hr/o-projektu

Mislila sam probati ovih dana.
isadora w. is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2023., 18:56   #36
Quote:
MarLov kaže: Pogledaj post
Meni se s tim ne da zezat, probala jesam i nije mi se svidjelo.
Stvari za koje sam mislila da se nikad neće prodati, prodala sam.
Poslikam na danjem svjetlu, kad je moguće uzmem mjere, opišem realno kakav je artikl, i stavim na marketplace i krpice.
Nekad se proda isti tjedan, nekad prođe godina dvije. U mom primjeru potrebno je vrijeme i prostor, ali prostor ima, objavim i čekam.

Prodala sam auto na marketplaceu, di ne bi odjeću i stvari.
Old 10.08.2023., 19:07   #37
Quote:
Nisam samo za pusta bacanja i davanja, sve to su i novci i emocionalni teret.
Točno da svaki komad odjeće naplatiš 5 kuna, možeš imati lijepu cifru na kraju.
Nisu ni vrijeme i energija besplatni, čini mi se bolje napraviti lotove, lot za curice 4-7 godina, 60 komada, sve na hrpu i fotkat, i staviti na njuškalo, krpice, marketplace za neki simboličan iznos, a ženske stvari, ako nisu baš nešto što se lako prodaje, jedna kutija jedna veličina, i pokloniš, i u malo vremena i uz malen utrošak energije riješiš se hrpe stvari. Poanta declutteringa bi trebala biti da se riješiš viškova, ne da si natovariš posao na pola radnog vremena, te fotkaj, te objavljuj, te se dopisuj, te mjeri dodatno, te nosi na poštu jednu po jednu majicu...
muca copatarica is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2023., 19:12   #38
Quote:
muca copatarica kaže: Pogledaj post
Nisu ni vrijeme i energija besplatni, čini mi se bolje napraviti lotove, lot za curice 4-7 godina, 60 komada, sve na hrpu i fotkat, i staviti na njuškalo, krpice, marketplace za neki simboličan iznos, a ženske stvari, ako nisu baš nešto što se lako prodaje, jedna kutija jedna veličina, i pokloniš, i u malo vremena i uz malen utrošak energije riješiš se hrpe stvari. Poanta declutteringa bi trebala biti da se riješiš viškova, ne da si natovariš posao na pola radnog vremena, te fotkaj, te objavljuj, te se dopisuj, te mjeri dodatno, te nosi na poštu jednu po jednu majicu...
Aha, lot, dobro da sam spomenula i lot
Ne znam za poantu declutteringa, taman sam neki dan pisala kako ne trebam definicije što je što da bih se nečim bavila ili nešto radila.
Kao da sad renoviraš kuću pa mora sve biti ovaj mjesec, inače nije poanta.
Radiš kad ti prilike dopuštaju, i kako ti paše i to je to.
To je ono i što sam prvo pitala Ruralnu, je li ograničena vremenom i prostorom, prije svih savjeta.
Old 10.08.2023., 19:46   #39
Quote:
Ruralna kaže: Pogledaj post
Imam kutiju za donaciju, kesu za smece i kesu za proslijediti jednoj poznanici ukoliko bude htjela.
Ja imam u ormaru jednu vreću/torbu u koju ubacujem za kontejner pa kad se napuni, odnesemo.
Ono što ću proslijediti prijateljici odmah ubacim u vrećicu i stavim kraj vrata sobe da se sjetim uzet kad se imamo vidjet
Old 10.08.2023., 19:58   #40
Quote:
Merion1 kaže: Pogledaj post
Imas mozda nekog poznatog?
Ma robu prosljeđujem. Prvu robicu šta sam imala od male, bila sam stavila na prodaju i mislim da je jedna ženska bila došla i kupila nešto. Nakon toga nisam više imala volje prodavati. Nešto sam odnijela u CK, poslije su kolegice dobile djecu i počela sam prosljeđivati. Uglavnom mi se nečime oduže. Ja sretna samo da sam se riješila.

Ove igrice sam najprije ponudila na prodaju po viber grupama, ali nitko nije bio zainteresiran.

Prodala jesam preko oglasa kuhinju i još nešto komada namještaja, dječje bicikle... Ali sve su si ljudi došli sami uzet.

Zanimalo me kako ide s tim uplatama i slanjima.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:50.