Usporedbe mobitela Usporedbe raznih modela, te savjeti i pomoć oko kupovine novog mobitela |
|
|
13.02.2024., 21:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
hardcoree kaže:
Ukratko. Pojavio si se tu hvaliti i preporučivati SVOJ mobitel, uz to zanemarujući u potpunosti ono što ljudi traže, a i praviš se pametan/dociraš što mi ide na kurac pa završavam ovo gubljenje vremena. Ajzdravo
|
Kaj se sekiras. Došao je tu ubit vrijeme dok ceka cokolino.
|
|
|
13.02.2024., 21:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Quote:
hardcoree kaže:
Ajmo ovako. Originalni poster traži mobitel sa ok baterijom, a da nije Xiaomi i da je po mogućnosti Samsung.
|
Na što si mu ti preporučio Samsung A34, istina, veliko smeće no dobro, hoće samsung pa eto mu.
On je svoju preporuku dakle dobio i priča završena.
Dalje sa javlja drugi autor, spominje se motorola edge 30, spominju se cifre od 200-300 eura i sad se priča o tome.
Dakle, ne zanima me originalni poster (koji se ni ne javlja) niti me zanimaš ti, pričamo općenito o mobitelima.
Quote:
Traži se dobra baterija - poco je nema.
|
Nema je samo onima sa niskim IQ, radi se o 4700 mah.
Recenzija na gsmarena kaže (a i hrpa drugih):
Quote:
Throughout our time with it for this long-term review, the Poco F4 GT showed admirable longevity. Battery life has been excellent with our use case, detailed below. We've never reached the end of a day with no charge to spare, and we've always managed at least 6 hours of Screen-On time. On some good days, we saw more than 7 hours, and while that's not chart-topping, it's pretty close.
|
Dakle, baterija je vrhunska, što mogu osobno potvrditi.
I onda dodamo prebrzo punjenje i dobijemo bolju bateriju od svih samsung drloga zajedno.
Quote:
Traži se da nije Xiaomi - nudiš poco koji je isti kaco.
|
Poco ima svoj launcher i nema baš veze sa xiaomijem, kao i Honor/Huawei.
Opet dokazuješ ono što sam ranije rekao da nemaš pojma o mobilnom svijetu
Quote:
Traži se Samsung - kakav mrtvi poco onda?
|
Ne traži se, našli smo ga, A34, preporuka vrhunskog stručnjaka 
|
|
|
13.02.2024., 22:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
energel kaže:
Poco ima svoj launcher i nema baš veze sa xiaomijem
|
Hahahahahhahah.
Znači malo je različit launcher pa to više nije MIUI/Hyper Os, nego drugi operativni sustav. Vrh.
|
|
|
13.02.2024., 22:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Intel_85 kaže:
Kaj se sekiras. Došao je tu ubit vrijeme dok ceka cokolino.
|
Izgleda da, da. Živio.
|
|
|
14.02.2024., 07:27
|
|
Registracija: Dec 2007.
|
Evo, svi smo izbacili što smo imali pa vas molim da se vratite na temu.
Ili ne pišete dalje ako smatrate da ste preporučili što ste mislili i išli bi u daljnju raspravu - te postove ću ionako brisati i kartonirati.
|
|
|
14.02.2024., 09:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Vidim da se rasprava razvila puno više nego što sam mislio, jedan od razloga što neću Xiaomi opet nije samo zbog ovog Lite kojeg imam sada, nego što Xiaomi ne može raditi u SAD-u npr., zbog ne znam točno čega (mislim da je stvar u frekvencijama ili nešto tako). Tako da za ljude koji malo više putuju Xiaomi nije toliko pogodan.
Želim Samsung (ili nešto slično) jer mi se to čini kao 'najstandardniji' mobitel, koji vjerojatno svugdje radi (druga opcija je iPhone ali ne da mi se navikavati), treba OK baterija da ne mora stalno puniti mobitel kao sad ovaj Lite, hotspot mi na ovom Lite grije mobitel kao lud, pogotovo ako još nešto na njemu radim.
Imao sam Poco X3 prije ovog mobitela i stvarno je bio super, samo što nije mogao raditi u SAD-u, kasnije sam kupio ovaj Lite jer je 5G, kao vrijeme je za prijeći na 5G i nisam mislio da ću opet u SAD.
Još ću malo proguglati, znam da postoji i eSIM što bi meni isto bilo korisno kad putujem, ali koliko shvaćam to imaju samo ovi flagship najskuplji modeli?
|
|
|
14.02.2024., 10:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
raštevićan kaže:
Još ću malo proguglati, znam da postoji i eSIM što bi meni isto bilo korisno kad putujem, ali koliko shvaćam to imaju samo ovi flagship najskuplji modeli?
|
Evo popis od 2022. do danas android mobova sa esim. Igraj se malo sa filterima na gsmareni
https://m.gsmarena.com/results.php3?...ypes=4&sOSes=2
|
|
|
02.03.2024., 15:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Već 6 godina imama motorolu G5s (SD 625, 4/32) i ono zbog čega moram razmišljati o promjeni je: povremeno zastajkivanje pri skrolanju web stranicom, definitivno premala pohrana (naravno, tu je i kartica, ali ipak) , baterija je počela slabiti, a tu je i Oreo. Nema dalje.
Nisam neki posebno zahtjevni korisnik, tj. nema zahtjevnih igrica, nego se korištenje svodi na pričanje, surfanje, WA.
Idealne bi mi bile specifikacije G84 u kućištu G52. I dalje želim ostati na motoroli sa snapdragonom.
Ima li smisla danas kupovati G52 sa Snapdragonom 680 (znam, 4G), i 6 GB, imajući u vidu za što se mobitel koristi? Ne znam kako je s njegovom nadogradnjom. Ili bi trebalo "progutati" dizajn i uzeti G84 ili čekati nešto drugo..
Edge 40 mi ne odgovara.
|
|
|
02.03.2024., 17:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Edge 40 je tu daleko najbolji izbor. Ove drugi procesori su dosta slabiji. G84 je opet bolji izbor od g52.
Bilo bi pametno uzeti što bolji mob jer gledaš dugoročno.
Daj malo detaljnije što je to sa dizajnom? Veličina, zaobljen ekran? Ne kužim
|
|
|
02.03.2024., 21:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Kod edge 40 mi se ne sviđa spušteni ekran. u stvari nije da mi se ne sviđa, nego se bojim da će mi stvarati probleme. Svojedobno smo kupili s10 i za tjedan dana je bio na njuškalu baš zbog ekrana. Iako, čitala sam u jednoj recenziji da je motorola to dosta dobro riješila i da nije baš da će reagirati na svaki pritisak dlana. Mobitele nikada ne stavljam u case, tako da je mogućnost nehotičnog dodira još veća.
Kod g52 mi se sviđa na pozadinskoj strani blaga zakrivljenost prema rubovima i sjajna površina. G84 s ekokožom... magenta ni pod razno, a ovaj svjetli mi i ne izgleda tako loše osim što je pitanje koliko je ta ekokoža trajna, koliko se prlja i kako se čisti. Od g84 bih vjerojatno onda uzela tamnoplavi kao najmanje zlo: mat ravna površina, dosta bezlična, na kojoj se prema recenzijama jedva vide otisci prstiju, što je plus.
Inače mi sve specifikacije odgovaraju, nije težak, košta upravo onoliko koliko sam prije 6 godina platila sadašnju motorolu...
|
|
|
02.03.2024., 22:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Uf. Sretno. Ja se držim samo specifikacija, a dizajn mi je zadnja stavka. Mob ide u spigen masku odmah.
|
|
|
03.03.2024., 19:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja prvo guštam u izgledu, a plan je ako se izgrebe, onda ide u spigen. Ali eto, nakon 6 godina, samo jedna crtica na poleđini.
Nego, je li netko slučajno primijetio da je u nekom zagrebačkom dućanu izložen g84?
|
|
|
03.03.2024., 20:45
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
03.03.2024., 23:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala, ali nije mi problem naći tko ih ima na stanju. Problem je naći tko ima izložene modele, pa sam mislila da ju je možda netko od forumaša primijetio. Gdje god dođem, sve je puno Xiaomia, Huaweia, Honora... Motorola kao nije zanimljiva. Nema druge nego zvati dućane i pitati je li izložena...
|
|
|
04.03.2024., 00:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma to sam mislio, da li imaju na stanju i voljni su je pokazati.
|
|
|
08.03.2024., 23:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Danas smo u dućanu uspoređivali moj mobitel s g84.
Oba su podešena na 50% svjetline. Na mojem mobitelu je bijela stvarno bijela, a na g84 je bijela zapravo svjetlosiva.  Vrlo sam razočarana.
https://ibb.co/5v6nbKr
Druga stvar, isprobavala sam Edge 40. Teško je reći, ali čini se da stvarno nije baš osjetljiv na pritisak dlana. Naravno, financijski se sve mijenja jer samo Pro verzija ima snapdragon, ali i gramažu...
A što mislite o Mediateku 930 (u G73)? U usporedbi s SD695.
Za Edge 30 ste rekli da je baterija loša, tako da otpada...
|
|
|
09.03.2024., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Tvoj ima ips ekran, a g84 oled koji je puno bolji. Stvar navike.
Edge 40 ne treba gledati pro, jer je ovaj dimensity u edge 40 običnoj vrhunski procesor za taj novac. Puno jači od snapdragona 695 u g84.
Ovu osjetljivost na dlan ne kužim...
|
|
|
11.03.2024., 00:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Dobro, zaboravimo dlan..  Guglala sam usporedbe procesora, ovih koji su u modelima iz užeg izbora. Ispalo bi da bi na prvom mjestu bio Dimensity 8020 iz Edge 40, zatim bi drugo mjesto po scoreovima dijelili Dimensity 930 i SD 695, a iza njih bi bio Dimensity 7020.
Pretpostavljam da su svi oni drugi svemir u odnosu na moj SD625 i 4GB RAMa.
Već dva dana uspoređujem modele i uopće se ne mogu odlučiti.
https://ibb.co/gd8LGC1
kad sam na kraju u usporedbu stavila još i edge 30, ispao je bolji od svih ostalih.
https://versus.com/en/motorola-edge-...la-moto-g84-5g
Kad bi bilo jasno da 6 GB i android 13 nisu katastrofa za ono što mi treba (a mislim da nisu) možda bih čak uzela G82 bez obzira što nije najnoviji. Ili G73 kad bih znala da je i taj procesor za mene sasvim OK.
Sviđa mi se njihov dizajn s tim zakošenim rubovima na poleđini, ugodniji su u dlanu, slični su mojem sadašnjem mobitelu. A G82 još uvijek ima i battery ring . Novije motorole to više nemaju.
Ne mora mi svaki mobitel trajati 6 godina . Pogotovo kad ga ne platim previše. Doduše, neke od cijena u tabeli znaju biti i puno više. Uglavnom sam gledala gomibo.
Mislim da sam negdje između edge 40 i G82 :-)
|
|
|
11.03.2024., 07:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
A da se možda ostaviš tog "smeća" i okreneš se nekavom starijem flagshipu, možda ćete onda oko izbora i glava manje bolit.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:20.
|
|
|
|