Quote:
CreaticFlowers kaže:
Može neki savijet, link na neke internet poslove koje bih mogla raditi? Ali da znate da su ok, tj da je prava zarada a ne muljavina.
|
da li želiš nekakav freelance posao ili stalni dodatni posao
koje sve vještine imaš? Slobodno vrijeme je najjeftinija i najraširenija karakteristika tražitelja posla, tako da uzmi u obzir da uz tebe ima još milijarda indijaca i milijarda i pol kineza koji jednako kao i ti traže isti takav izvor zarade preko interneta. Recimo znaš li programirati ili si to voljna naučiti? Ponuđenost poslova ovisi kakvim vještinama raspolažeš...
treći problem je jezik: ne znam niti jedan remote posao koji je ekskluzivno za rvacki jezik, no na engleskom ima dosta poslova no oni zahtijevaju dobro znanje engleskog. No isto tako milijarda kineza i indijaca govori dobar engleski, kao i milijuni samih amera i englea tako da to i nije neki bonus
Ja sam bio tako tražio za crtajne u Autocad-u jer to eto nije tako raširena vještina da ju zna svaki indijac. Sajt (ne sjećam se imena) je radio ko burza ponuđača posla i radnika koji nude za koliko će ga obaviti. Onda sam se prijavio za neki zadatak koji mi se po opisu činio da to mogu i ponudio da ću ga odraditi za 50$ jer eto, reko da probam. Ispalo je da ga je neki indijac napravio za 20$. Meni je i 50$ bilo malo, za 20 ne bih ni palio računalo.
Onda sam se javio na neki posao pretipkavanja teksta gdje moraš slušat i kontrolirat da li je slušani tekst dobro napisan. Plaća je bila neki kikiriki i oduzimalo je MNOGO vremena. Odustao
Najbolje ti je naučiti neku vještinu koju možeš raditi kao remote posao sve ovo ostalo si uvijek ti i milijarda indijaca i kineza za isti posao