Natrag   Forum.hr > Društvo > Aktualno

Aktualno
Podforumi: AI - Umjetna inteligencija

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.04.2025., 00:29   #21
Quote:
SkyShark kaže: Pogledaj post
Sada se piše da je to prevara, kada je Milanović prevario i opljačkao građane RH sa tim proljevom, onda je to bio genijalan potez vrhunskog državnika.

Pa sada ti misli, Plenky želi biti isto genijalan ali eto, ne daju mu.
nije ni onda bio vrhunski potez, a i tada su dolazili sa pricom da je to obavezno ugraditi jer je takav novi zakon, koji to, vidi vraga nije. uglavnom vrdoljak je to zgrnuo milijune+vjetrenjače... kakvu štetu napravi jedan ministar za građane...
Matematika is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2025., 14:32   #22
Quote:
Matematika kaže: Pogledaj post
nije ni onda bio vrhunski potez, a i tada su dolazili sa pricom da je to obavezno ugraditi jer je takav novi zakon, koji to, vidi vraga nije. uglavnom vrdoljak je to zgrnuo milijune+vjetrenjače... kakvu štetu napravi jedan ministar za građane...
Stvarno ne znam zasto se za utjecajne javne funkcije ne provede zestoka procjena i provjera kandidata. Kao u Singapuru, ne samo da ih skeniraju prije nego sto ih postave na funkciju, nego se i rad predsjednika, premijera i ministara ocjenjuje.

Ovdje bi ocjenjivali i vrsili pritisak na sve osim sefova.
Old 13.04.2025., 14:41   #23
I naravno bogatstvo im se ne uzima za plus.
Jel to moze isto znacit da nema motiva za radit.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2025., 22:11   #24
"Činjenicu da su Finska i Švedska napravile studije isplativosti tek 2014. godine, i odbile ugraditi razdjelnike, a riječ je o državama s triput većom potrošnjom energije od Hrvatske, Vrdoljak komentira riječima da su to države kojima se razdjelnici ne isplate jer postižu velike uštede kroz obnovu distribucijske mreže, dok mi u njoj imamo velike gubitke. »Trebalo je početi s razdjelnicima, zatim ulagati u mrežu, a na kraju zaista i otvoriti tržište konkurenciji«, ističe bivši ministar. "

znaci zbog loše infrastrukture, za koju je odgovoran grad, županija, država, umjesto obonove od strane istih, lakse je uvesti razdjelnike, pa ce gubitak placati gradani vrh
Matematika is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2025., 08:14   #25
Quote:
Matematika kaže: Pogledaj post
Ali nitko tog Vrdoljaka i njegovog šefa Milanovića, nije upitao zašto su opljačkali i prevarili građane, nitko nikada.

I naravno da se sada ide u daljnu pljačku, naravno kada je sve ok i sve 5, ajmo opet.
SkyShark is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2025., 09:23   #26
Quote:
SkyShark kaže: Pogledaj post
Ali nitko tog Vrdoljaka i njegovog šefa Milanovića, nije upitao zašto su opljačkali i prevarili građane, nitko nikada.

I naravno da se sada ide u daljnu pljačku, naravno kada je sve ok i sve 5, ajmo opet.
Ovaj je i sam rekao da su razdjelnici bili greska. https://n1info.hr/vijesti/a106796-iv...ce=chatgpt.com
Old 14.04.2025., 11:31   #27
Sin je hadajući u skolu primjetio da su na susjednoj zgradi cijelu godinu prozori "na kip", pita me zašto ih ne zatvaraju.
Objasnio sam mu da oni nemaju ugrađene razdjeljnike grijanja kao mi tj. kao da u našem vodokotliću stalno curi voda a mi ne bismo reagirali jer vodu plaćamo po broju članova.
Mislim da razdjeljnici jedino služe tome da se stanari racionalnije odnose prema energiji pa ih donekle podržavam.
Što se tiče Vrdoljaka, usudio bih se reći da se on može usporediti sa Sanaderom, štetu koji je prouzročio više bih ocjenio kao neznanje i eksperimentiranje nego kao osobna korist iako ne sumnjam da je bilo i toga.
morgen is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2025., 14:32   #28
I meni su cijelu godinu prozori na kip, a radijatori zapravo iskljuceni jer sam u sredini zgrade. Mozda jedan grije.

A nesto slicno je bilo tamo gdje sam bila podstanarka prije x godina. Stan nije imao radijatore, nego se grijalo na elektricnu pec, ali bio je u sredini zgrade pa pec nismo nikad ni ukljucivali, ne radi stednje, nego naprosto nije bilo potrebe. Mislim da nitko ne voli da mu je vruce.
Old 14.04.2025., 15:38   #29
Quote:
morgen kaže: Pogledaj post
Sin je hadajući u skolu primjetio da su na susjednoj zgradi cijelu godinu prozori "na kip", pita me zašto ih ne zatvaraju.
Objasnio sam mu da oni nemaju ugrađene razdjeljnike grijanja kao mi tj. kao da u našem vodokotliću stalno curi voda a mi ne bismo reagirali jer vodu plaćamo po broju članova.
Mislim da razdjeljnici jedino služe tome da se stanari racionalnije odnose prema energiji pa ih donekle podržavam.
Glupost... Razdjelnici ne služe uštedi energije, da li to možemo jednom zauvijek apsolvirati prije nego nas opet krenu derati radi ovakvih kao ti!?

Ono što služi uštedi je ispravan TERMOSTATSKI VENTIL pa možeš smanjiti grijanje po želji, prozori koji ne dihtaju, termofasada na zgradama...
Strepite is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 17:14   #30
I evo krenuo je namet, danas smo dobili racun za 3. mjesec doslovno uvecan 100%! Nikada nismo ni priblizno imali toliki racun, sa i bez razdjelnika.

Hocemo li po obicaju zabiti glavu u pjesak ili cemo nesto poduzeti oko ovog pitanja!? Gdje je drustvo za zastitu potrosaca?!
Strepite is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 17:45   #31
U svom gradu nije uvodio razdjelnike,samo u Zagrebu
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 18:03   #32
Quote:
Strepite kaže: Pogledaj post
I evo krenuo je namet, danas smo dobili racun za 3. mjesec doslovno uvecan 100%! Nikada nismo ni priblizno imali toliki racun, sa i bez razdjelnika.

Hocemo li po obicaju zabiti glavu u pjesak ili cemo nesto poduzeti oko ovog pitanja!? Gdje je drustvo za zastitu potrosaca?!
Kod tebe su novougradjeni ili je ugovor produzen?
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 18:36   #33
Zagovarati razdjelnike sada i sankcionirati ljude radi istih je kao da kažnjavaš one koji se nisu cijepili protiv COVID-a.
Sankcije na besmislenu i beskorisnu mjeru
Old 24.04.2025., 19:05   #34
Quote:

Daj popisi sto je sve sadrzano u tom racunu.
Old Jučer, 09:42   #35
Quote:
Glupost... Razdjelnici ne služe uštedi energije, da li to možemo jednom zauvijek apsolvirati prije nego nas opet krenu derati radi ovakvih kao ti!?
Razdjelnici služe uštedi energije na način da mjere koliko si potrošio i onda ti se to naplati.
Old Jučer, 10:01   #36
Quote:
vamvam kaže: Pogledaj post
Razdjelnici služe uštedi energije na način da mjere koliko si potrošio i onda ti se to naplati.
Ne citas bas postove?Razdjelnici nisu bazdareni, jos manje certificirani za mjerenje.
Odgovori s citatom
Old Jučer, 10:03   #37
Quote:
Hrvojeee kaže: Pogledaj post
Ne citas bas postove?Razdjelnici nisu bazdareni, jos manje certificirani za mjerenje.
Nisam ni rekao da su to najprecizniji mjerni instrumenti na svijetu.
Old Jučer, 10:11   #38
Razdjelnici imaju učinak jedino što stimuliraju vlasnike stanova da regulaciju sobne temperature ne vrše otvaranje/zatvaranjem prozora nego drugim metodama(smanjenjem radne temperature, ugradnjom termostatskih ventila i.t.d.).U tom smislu su djelotvorni!Imaju i učinak što se tiče mjerenj ali je on stvarno minimalan.
morgen is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 10:16   #39
Quote:

ako je ukupan račun za zgradu npr. 1000 eura..
kako onda zbroj pojedinačnih računa može biti 2.000 eura?
gdje završava razlika, to je pitanje..
lasangel is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 17:53   #40
Quote:
vamvam kaže: Pogledaj post
Razdjelnik ne štedi ništa, ne može. Isto kao da kažeš da brojilo štedi.
Ono obračuna potrošnju, koja može biti veća ili manja.

S tim da je razdjelnik puno neprecizniji, i puno manipulativniji od brojila.

Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk
JohnDoe-25 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:26.