Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Psi

Psi Najbolji prijatelji

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.01.2011., 01:38   #21
pa održavajte tako
kad je već tako dobar jel ga možeš svaki dan češljati? barem noge i trbuh ili što mu se već petlja

ja češljam suhu dlaku
mopsica is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2011., 01:47   #22
ma zapetlja , tj spoji mu se tu i tam dlaka po nogama najcesce... al vjerojatno sam to ja kriva, jer nakon stvarno toliko cesljanja dlacurde sam na to najmanje obracala paznju...
ma kako sam skuzila da se zna to pojavit, cesljam ga 100 puta temeljitije i danas nije bilo "mucice"

za ovo sisanje na kratko ko na slici... ta je opcija u igri, i za nju cu obrlatiti i dragog i pol livade, al po zimi i dalje cesljam
papi73 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2011., 01:52   #23
mokru dlaku kao ni kosu, nije pametno češljati ali je meni tako lakše
Old 31.01.2011., 02:38   #24
Psa dugodlakog treba šišati i po zimi ,ne treba na kratko ako je pas raščešljan,ovisi u kakvom je stanju.Najveća i je greška što mnogi ne šišaju pas se neda češljati dođe proljeće pas sav zapetljan pa neznam kome veća muka frizeru ili psu.Trebam li govoriti da je to patnja za psa ,zapetljan kao da mi imamo kaput stisnuti na sebi ,koža mu ne može disati...Ako je pas raščešljan onda ok.Nije bit češljati ako se ne raščešlja svaki čvorić,ima sprejeva za raščešljavanja i razbijanja čvorića.
arianka is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2011., 18:55   #25
Quote:
papi73 kaže: Pogledaj post
nisam nasla thread... pa da pitam...
citala sam o furminatoru recimo... i naravno, ne odgovara mom psu...
kako odrzavate svoje ljubimce ? recimo one koji nisu za furmi? s cim tocno cesljate recimo tibetance ili maltezere?

kao moj pas recimo
moj nema poddlaku i ne linja se... cupavac je teske kategorije... imam 7 (slovima sedam cetki raznih vrsta) ali bez obzita na cesljanje 3 put tjedno, njegova dlaka ne da radi cvorice, nego se onak, mucasto spoji....
po stanu nema niti jedne dlake, ali se nadje ona hrpa mucica u kutovima koje je lako pokupit tu i tam... sam me svejedno zanima, kako takve njegujete.
Nisi jedina koja se "muči" sa mucicama itd..

Ja imam maltezericu koju moram češljat svaki drugi dan bez obzira na šišanje Ne linja se.

Češljam ju sa češljem sa malo širim zubcima jer jedino sa takvom vrstom češlja mogu "razbiti" svakojake čvorove,zapetljance..
Nešto ovakvo:

Regeneratore i to ne koristim Možda ću počet ako ovdje vidim neku dobru preporuku
Helpaj<3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2011., 19:26   #26
Ja imam dobermanku i u principu lako održavam njenu dlaku,kad se linja,okupam ju,da to prije siđe s nje,prije sam češće koristio onu gumenu rukavicu, ali sad u principu ne.
Kad je zrak suh,ili se linja,zna se perutat,pa ju nekad i tad okupam,za to uglavnom uzmem neki ne baš kvalitetan ali ipak ok šampon za pse,ili neki za djecu na bazi kamilice,znam da to nije super,ali fakat ne budem dao 500kn za neko super čudo od šampona kad ju kupam nekoliko puta godišnje.
Old 31.01.2011., 22:20   #27
ma kojih 500 kn za 80-100 kn imaš vrhunski šampon koji se razrijeđuje i traje ti min pola godine, ako meni traje skoro toliko za lagotta (je manji, ali koliko dlake ima) a kupa se cijeli svaka 3 tjedna + povremeno noge
mopsica is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2011., 22:31   #28
Uzimam koncetrat, sad sam lijena ići vidjeti koji je , za bijele pse i boca mi traje cca godinu dana jer ga razrijedim u boci od Cole..pas fantastično miriše ( njemu se baš ne sviđa, draži mu je smrad ) dugo zadržava čistoću i mekoću.KOšta čini mi se 75 kuna.
Old 14.02.2011., 20:36   #29
Pa zasto nitko ne pise ?
Helpaj<3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2011., 19:41   #30
Mene bas zanima ako bi se nekome dalo napisati koje sampone koristite za bjelu dlaku. Ja imam neki ali mi je onak, srednji.
Sto se tice bijele dlake i ciscenja osim obaveznog pranja nogu/guze kada se vratimo iz vana ako se bas malo prase provaljalo po blatu onda vlazne maramice da ga ne kupamo cijeloga jer bi se inace kupali 5 dana u tjednu. A i puno je to dlake za stalno ga mociti.
Jednom se uvaljao u neku boju vani i posto nije islo vodom, dio smo oprali samponom a dio koji nije otisao istrljali secerom u prahu ili praskom za pecivo, ne sjecam se vise. Uglavnom to mi je netko rekao da se lagano da istrljati jer je zrnat pa kao da pomaze, nije nesto ekstra ucinkovito ali nije ni odmoglo.
Inace svaki dan se cesljamo, imam tri cetke, nesto ovako kako je helpaj stavila za rascesljavanje, meku cetku i onu sta izgleda kao cesalj. Posebna paznja za dlaku iza uha jer mu se tamo najvise zapetljava.

I osim toga svakodnevno usisavanje dlaka po kuci
Uncika is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2011., 11:05   #31
Quote:
Uncika kaže: Pogledaj post
Mene bas zanima ako bi se nekome dalo napisati koje sampone koristite za bjelu dlaku. Ja imam neki ali mi je onak, srednji.
Sto se tice bijele dlake i ciscenja osim obaveznog pranja nogu/guze kada se vratimo iz vana ako se bas malo prase provaljalo po blatu onda vlazne maramice da ga ne kupamo cijeloga jer bi se inace kupali 5 dana u tjednu. A i puno je to dlake za stalno ga mociti.
Jednom se uvaljao u neku boju vani i posto nije islo vodom, dio smo oprali samponom a dio koji nije otisao istrljali secerom u prahu ili praskom za pecivo, ne sjecam se vise. Uglavnom to mi je netko rekao da se lagano da istrljati jer je zrnat pa kao da pomaze, nije nesto ekstra ucinkovito ali nije ni odmoglo.
Inace svaki dan se cesljamo, imam tri cetke, nesto ovako kako je helpaj stavila za rascesljavanje, meku cetku i onu sta izgleda kao cesalj. Posebna paznja za dlaku iza uha jer mu se tamo najvise zapetljava.

I osim toga svakodnevno usisavanje dlaka po kuci
Ingenya sampon za bijelu dlaku sam ti ja koristila par puta.Bio je dobar,kostao je oko 60-70 kn.
Kakvu pasminu imas?
Helpaj<3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2011., 18:23   #32
Evo, ja za Ota koristim ovaj

Cijena je 68 kuna, koncentriran je, ima izuzetno ugodan i dugotrajan miris, aktivira se skoro čim se pas malo smoči, i jako dugo traje..meni će trajati sigurno godinu dana a pas ima 20 kila...i ohoho dlake.
Old 01.09.2011., 23:39   #33
Pribor za šišanje pasa

zna mozda tko di se moze kupiti profi masinica za sisanje pasa?????
tekilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2011., 00:20   #34
Quote:
tekilla kaže: Pogledaj post
zna mozda tko di se moze kupiti profi masinica za sisanje pasa?????
za profi ne znam, ja kupila jučer u lidlu, čist dobro izgleda, još nisam isprobala, nekoliko nastavaka.. koštala 100 kuna
Old 02.09.2011., 00:38   #35
imala sam tu iz lidla,nije losa ali ne traje dugo... na zalost. moja je prestala raditi a frendicina je postala skroz tupa.. ja bi neku malo bolju ali nikako da nadem ducan di ih ima... u pet-centru isto nema.. :-(
tekilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2011., 00:52   #36
koliko vam je trajala ta iz Lidla i za kakvu dlaku?
mopsica is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2011., 01:26   #37
Profi košta cca 100€...nemašanse da ta iz LIdla pošteno odradi posao psu sa dobrom dlakom...one sa nježnom dlakom u to ne računam.
Old 02.09.2011., 01:27   #38
nije stvarno dugo trajala ali sad opet ovisi koliko ju koristis,dosta je slaba. ja sam snjom osisala 4shih-tzua,1maltezera i pudlicu i to je bilo to...sve manje je pocela raditi i na kraju krepala.. nije bas za gustu dlaku rekla bih, mozda nije losa da imas naprimjer yorkica ipak ima tanju dlaku pa da sisas rijetko..
tekilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2011., 01:29   #39
Quote:
Pimpinell@ kaže: Pogledaj post
Profi košta cca 100€...nemašanse da ta iz LIdla pošteno odradi posao psu sa dobrom dlakom...one sa nježnom dlakom u to ne računam.
dala bi i toliko za masinicu ali problem je da neznam di ima toga za kupiti a nebi htjela opet neku bezveznu kupiti.
tekilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2011., 01:36   #40
ma meni bi trebalo nešto samo za obrijat trbuh i prepone i još što izviri-smeta, za između šišanja, u ostalo se ne upuštam
profi ovdje http://www.mambo.hr/ iako mislim d aje više i od 100 eu
mopsica is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:38.