Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Hardver > Prijenosna računala

Prijenosna računala Omnia mea mecum porto

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.04.2016., 12:47   #21
Znači pušiona...jedino da probam s nekim drugim punjačem.
tomi0806 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2016., 12:21   #22
Ima netko tko je mijenjao bateriju u MacBook Pro 15?

Koliko bi koštala zamjena?

Hvala!
Old 21.11.2016., 22:13   #23
Kako da otkrijem pravi model baterije za narudžbu na asusovom laptopu? Na laptopu imam oznaku asus x751l, zatim na drugom mjestu x751ld-ty052d

Najgore što se baterija ne vidi, pa tako da ne mogu ni vidjeti fizički izgled baterije. Da li bi neko mogao pomoći?
Old 21.11.2016., 23:27   #24
Ako ćeš mijenjati bateriju tako i tako ga moraš sam rastaviti, pa pogledaj model

Inače prvo ime je širi pojam (serija), a drugo uži (točno specifičan laptop), međutim baterija je vjerojatno identična tj. sumnjam da postoji više vrsta
Old 22.11.2016., 00:25   #25
pronalazim bateriju pod x715ld, al nikako pod ovim nastavkom. a koliko sam uspio pronaci oznaka baterije je x550a
Old 22.11.2016., 16:13   #26
To je onda to. Baterija ko baterija, može ići u više modela
Old 30.01.2017., 18:51   #27
Pozdrav ljudi ! Ovih blagdana sam nabavljao nam novi laptop i htio da bude neki jeftiniji jer mi trebamo isključivo za internet te poslovno za slanje mailova(umjesto faxa). Tražio sam Acer model koji ima mogućnost da jednostavno izvadim bateriju jer smo takav imali i bio je na struji godinu i pol što je doslovno ubilo bateriju.(model star oko osam godina) Neznam jer vjerujem da se ne snalazim,nikako nisam mogao naći koji modeli određenog proizvođača imaju bateriju koju jednostavno svaki laik izvadi. Preturo sam i youtube i dojadilo mi pa odustao! Odem ja tako u dućan po neki Acer model i trgovac kaže jučer prodano pa naručim vam drugi. Neću ja nego da vidim što kupujem i nešto mi sad prodajte. Tako mi preturamo i velim trgovcu ja bi nešto da mogu izvadit bateriju,joj pa to vam se više ne proizvodi.Padne izbor na neki HP model na nagovor trgovca,kaže super brz je,četiri jezgre,SSD disk itd,nisam ništa gledao i kod kuće raspakiram te taj dan se sve to posloži i ja jako zadovoljan. Nakon tri četiri dana supruga i ja ispijamo kavu,pričamo,laptop tu negdje blizu na stolu. Ja to nešto ga uzmem,okrećem,vrtim,kad za divno čudo on ima bateriju koju izvadiš s dvije ruke za par sekundi. Što je pisac htio reći nakon ovako dozlaboga dosadnog teksta gdje će malo tko ikakvu pouku izvući. Kako vidjeti koji MODEL ima tu zamjenjivu bateriju izvana?? Zašto ? Zato jer trebamo još jedan laptop !Laptopi su na struji uvijek i nema nikad potrebe pa ni onda(u šali rečeno) za BATERIJOM.Laptopi su uključeni dnevno 12 do 16 sati(na ispravljač) Naravno iz ovog novog sam izvadio bateriju i iz onog ću koji još trebamo kupit.Ja sam došao do zaključka da bi u TRI dana trebao min. DVA puta punit bateriju ! PITANJE !! Kako mogu znati koji model ima moguće tako jednostavno micanje baterije kad ni sam TRGOVAC nezna ?Zvao sam HP servis i rekli su mi nek izvadim bateriju ako se uređaj tako intenzivno koristi a nije mi znao reči kakvu bateriju moj model ima ????? Hvala svima koji su imali volje pročitat ovaj naporan tekst.LP
Travanjko is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2017., 19:39   #28
Jednostavno - recenzija ilitiga review.

Čak ako i nema recenzije probaš naći sliku laptopa odozdol gdje se sve vidi... Nekad zna biti teško naći oboje, pa odeš na yotube i potražiš (možeš ubacit i riječ disassembly odnosno rastavljanje - ako ga ima tu će ga tip sigurno okreniti da se vidi donja strana)

Problem je što laptopa ima ko govana, non stop izlaze neki modeli, pa je teško pronaći feedback za svaki
Old 30.01.2017., 20:50   #29
Hvala puno
Travanjko is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2019., 17:53   #30
Problemi sa baterijom(?)

Pozdrav,
Kupio sam preko ebaya bateriju ( Green cell) za laptop star 6 godina. Laptop je korišten ''rekreativno'' za internet preglednike i nesto malo za poslovne aplikacije. Posljednje 2 godine radi bez baterije,tj.na adapteru. Nakon umetanja nove baterije(napunjene) počeo mi gasiti se gasit svakih cca. 15-30. min. U čemu je problem šta mislite u laptopu ili bateriji ??
Hvala,lp
Igibanija is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2020., 23:02   #31
Pražnjenje baterije laptopa

Primjetio sam da mi nakon 2god. upotrbe laptopa , baterija prazni 30% od potpune napunjenosti za 2 h, a nakon još oko 45 min padne na 50% i laptop se potpuno ugasi.Večinom se čita internet i pokoja lagana igrica.Baterija se napuni uobičajenom brzinom.Radi se o HP Omenu ekran 17 inc.Mislim da ima 3 god garancije, ne nalazim dali pokriva i bateriju.Znate li dali je to normalno stanje, i obično se laptop koristi svakodnevno.Ima li smisla ga slatiu servis.
B-118 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2020., 23:11   #32
Normalno je da s vremenom oslabi. Garancija na bateriju je godinu dana. Nema ga smisla slati u servis. Drži ga na špagi i riješen problem.
pavlovs dog is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2020., 14:29   #33
Jasno mi je da sa vremenom oslabi, ali čini mi se da je kod prethodnih laptopa to bilo duže razdoblje.Danas sam primijetio da napunjenost baterije ne raste ako nešto radim na njemu.Sada me brine što sam ga nedavno ostavio serviseru da mi ga softverski očisti i optimizira,pa mi je proradio crv sumlje da mi nije zamijenio bateriju ili punjač.Može li nepristran servis to ustanoviti?
B-118 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2020., 13:57   #34
Pozdrav grupi..

Imam jedan Samsung Tab A koji planiram koristiti iskljucivo za putovanja i gledanja filmova na istom (eventualno surfanje), pa me zanima, ima li smisla svakih nekoliko dana (ne znam koliko tocno baterija traje) punit bateriju ili ostavim da se isprazni do kraja pa neka se ugasi i "ceka" na sljedece putovanje?

Ili s druge strane, napunim do kraja pa ugasim?

Znaci, zanima me koliko sto utjece na trajanje baterije .. Da li je bolje da radi na stand by-u ili da je ugasen?

Na putovanja idem par put godisnje - al trenutno, do petog mjeseca sigurno nigdje

Hvala
Overflow is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2020., 14:39   #35
@b118 - sumnjam da je servisu stalo do tvoje baterije, kaj bi sa njom?

@overflow - isprazniti bateriju na nekih 40%, ugasiti tablet i ostaviti ga na sobnoj temperaturi
pavlovs dog is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2020., 15:58   #36
@pavlos dog @b118 - sumnjam da je servisu stalo do tvoje baterije, kaj bi sa njom?
Zašto se onda gasi na 50% baterije?
B-118 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 14:44   #37
Quote:
B-118 kaže: Pogledaj post
@pavlos dog @b118 - sumnjam da je servisu stalo do tvoje baterije, kaj bi sa njom?
Zašto se onda gasi na 50% baterije?
Omeni su gladni za energijom, ako je baterija već pri kraju možda ni tih 50% nije dovoljno da ga održi na životu. Javi se HP Support-u, prosljedi part number od trenutne baterije i nek ti pošalju novu - naravno ako si je voljan platit.

Imaš i ovu stranicu pa pogledaj kolko bi te izašla ako je imaju na stanju.

https://www.ipc-computer.eu/hp/notebook/omen-serie/
Sommer Kind is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 17:00   #38
@ Sommer Kind
Hvala ti na informacijama.Sada se već gasi na 67%od kada pratim 6 dana.
B-118 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2020., 21:47   #39
Quote:
B-118 kaže: Pogledaj post
@ Sommer Kind
Hvala ti na informacijama.Sada se već gasi na 67%od kada pratim 6 dana.
Ništa.. javi samo dal će nova baterija odklonit problem il ne, mada bi trebala. Al kad igraš nemoj preko baterije, priključi ga na struju i izvadi bateriju. Koristi je samo za laganije stvari i trajat će duže.
Sommer Kind is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2020., 11:48   #40
Jučer se je isključio bez upozorenje na 67% baterije nakon 2,5 sata rada.Napunila se brzo na 49% uz rad na laptopu,isključim iz struje i laptop radi na bateriju do 22% više od 40 min.Kako to , a prije je isključio sa pune na 67%?Sve mislim da nije do baterije.
B-118 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:48.