Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje |
|
|
12.11.2024., 19:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2023.
|
Quote:
ZgGost kaže:
mogao bi, al ne vidim smisao ,ta privatna osoba može poslati direktno, a i tako bi ispalo jeftinije sigurno
|
Ma lik,Nijemac, isključivo šalje unutar Njemačke.
Pa da mi netko uplati za nekakvu robu poslao bih mu je na kraj svijeta,ne kužim ga...
Lp.
Quote:
grg4 kaže:
Budi iznimno oprezan na tom oglasniku i ni u kom slučaju nemoj plaćati drukčije nego preko njih, radi zaštite. Ukoliko ti netko predlaže da mu pošalješ lovu PayPalom kao prijatelj, odmah znaj da je prevara.
|
Jasno,hvala na info.Inače je taj prodavač desetak godina na toj platformi ali ovo što kažeš,opreza nikad dosta.
Pogotovo kad nije trgovina već fizička osoba...
Lp.
Poslano sa mog SM-A525F koristeći Tapatalk
|
|
|
12.11.2024., 22:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
edinho76 kaže:
Ma lik,Nijemac, isključivo šalje unutar Njemačke.
Pa da mi netko uplati za nekakvu robu poslao bih mu je na kraj svijeta,ne kužim ga...
Lp.Jasno,hvala na info.Inače je taj prodavač desetak godina na toj platformi ali ovo što kažeš,opreza nikad dosta.
Pogotovo kad nije trgovina već fizička osoba...
Lp.
Poslano sa mog SM-A525F koristeći Tapatalk
|
Mene su u par dana pokušala prevariti dvojica takvih. Naime, hakiraju im klošari accounte i pokušavaju oteti ljudima lovu.
Dakle, oprez, ukoliko misliš koristiti PayPal, isključivo na način da ti pošalje račun ili money request za robu i usluge. Nikakva prijateljstva i rodbina jer kad to jednom prebaciš nema više nazad.
Meni su od prvog prevaranta vratili lovu jer se nisam dao nasanjkati a drugog sam, nakon što sam shvatio da me želi preveslati, izvrijeđao tako da će te uvrede pamtiti do kraja svog života. 
|
|
|
21.11.2024., 11:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Molim pomoc… prvi puta kupujem preko Mailboxa pa sam nesiguran.
Kupio bi preko Amazon DE dva uredjaja, aparat za pravit tjesteninu i Xiaomi robotski usisavac.
S robotom ne bi trebalo biti problema ako se ne varam osim sto ga moram poslat GLS-om do svoje adrese zbog baterije… ali za ovaj aparat bi mogao imat problema… Vidim da im pod restrikcijama stoje kuhinjski uredjaji tezi od 5 kg a konkretno ovaj aparat za tjesteninu je 7 kg.
Ne znam da li bi ta kupovina mogla proc? Kako oni znaju sta je u kutiji uopce? Sta bude ako odbiju poslati taj paket?
|
21.11.2024., 14:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
S njemačkog Amazona naručio sam na Mailbox.de ovo dolje. Piše da je preko 5 kg, vjerojatno bez ambalaže. Dostavili u HR
|
|
|
12.02.2025., 18:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Kreirao sam račun, dobio njemačku adresu na koju su mi pristigle dvije pošiljke.
Sada imam opciju poslati sebi svaku zasebno, cijena 14.9 eur svaka, ili ako dobro razumijem, "consolidate" (objediniti?) obe pošiljke u jednu koju onda proslijeđujem na svoju adresu.
Cijena za tu opciju je 16.8 eur godišnje, te onda naknadno još plačam slanje pošiljke? Imam uplačen taj iznos na računu al nemam opciju za platiti consolidation fee, jedina opcija gdje se to spominje me vodi na opciju uplate na račun (banka ili paypal), što sam ranije i napravio te uplatio tih 16.8 eur.
Gdje griješim, šta trebam napraviti? Web stranica im je užasna i nepregledna, ne znam kako se ljudi snalaze u ovome.
|
|
|
03.03.2025., 16:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Quote:
auspuh kaže:
Kreirao sam račun, dobio njemačku adresu na koju su mi pristigle dvije pošiljke.
Sada imam opciju poslati sebi svaku zasebno, cijena 14.9 eur svaka, ili ako dobro razumijem, "consolidate" (objediniti?) obe pošiljke u jednu koju onda proslijeđujem na svoju adresu.
Cijena za tu opciju je 16.8 eur godišnje, te onda naknadno još plačam slanje pošiljke? Imam uplačen taj iznos na računu al nemam opciju za platiti consolidation fee, jedina opcija gdje se to spominje me vodi na opciju uplate na račun (banka ili paypal), što sam ranije i napravio te uplatio tih 16.8 eur.
Gdje griješim, šta trebam napraviti? Web stranica im je užasna i nepregledna, ne znam kako se ljudi snalaze u ovome.
|
Ja sam slao njima na support i pitao, nije moguće koristiti kredite koje imaš uplaćeno na računu za plaćanje consolidation fee-a. Treba posebno platiti tamo njima preko web-a.
Čitao sam temu pa da usput odgovorim, sigurno će netko slično tražiti.
|
|
|
05.04.2025., 08:53
|
|
Ponekad nisam na forumu
Registracija: Oct 2010.
|
Isto razmatram kupiti nesto preko kleineinzeigena, platio bih paypalom da budem kolko tolko zasticen, isto ne salje posiljatelj van DE ..
kolki su troskovi mailboxa, vidio sam tarifu za slanje nekih 15€ paket do cca 5kg to mi je prihvatljivo, ima li jos nekih troskova, odrzavanje godisnje il kaj ?
|
|
|
05.04.2025., 20:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
MMachéte kaže:
Isto razmatram kupiti nesto preko kleineinzeigena, platio bih paypalom da budem kolko tolko zasticen, isto ne salje posiljatelj van DE ..
kolki su troskovi mailboxa, vidio sam tarifu za slanje nekih 15€ paket do cca 5kg to mi je prihvatljivo, ima li jos nekih troskova, odrzavanje godisnje il kaj ?
|
Ja sam neki dan platio forward jedne pošiljke cca 13,x eura. Nikakvi dodatni troškovi nisu bili.
|
06.04.2025., 00:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
MMachéte kaže:
|
ako znas dimenzije i tezinu bruto artikla upises u kalkulator i napiše ti trošak
https://www.mailboxde.com/shipping-calculator.html
|
|
|
06.04.2025., 08:59
|
|
Retired Helldiver
Registracija: Aug 2014.
|
Ljudi često zaborave processing fee kojeg naplaćuju za svaki paket, a ovisi o težini. Na tome se dosta troškova nakupi, pogotovo kad Amazon razdijeli jednu narudžbu na 5-6 paketa.
https://www.mailboxde.com/pricelist.html
|
|
|
07.04.2025., 08:44
|
|
Ponekad nisam na forumu
Registracija: Oct 2010.
|
Ovaj moj stručnjak neće slati na mailbox.de 
hate šlehte erfarungen
Baš neće prodati to kaj trazim ,em nece slati u RH , em nece na mailbox
|
|
|
07.04.2025., 10:04
|
|
Dodge Challenger R/T
Registracija: Feb 2007.
|
valjda mu se neda previše pakirati... pa mu je valjda draža primopredaja ?
|
|
|
28.04.2025., 14:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Kaj je ovaj mailbox poskupio to je strasno, uvijek sam 10-20e placao a sad preko 50.
Jos stisnem da mi sve stave u jedan paket, mislim da mi je jeftinije bilo platit za svaki paket zasebno.
15.3 i 4 kg paketi taman ispod 20 kg i sad imaju 21 kg skupa u nekoj kutijetini i odma mi je preslo u razred 20 kg + i na to obrada 2 paketa i ode lova
|
|
|
28.04.2025., 16:17
|
|
Retired Helldiver
Registracija: Aug 2014.
|
Quote:
domac5 kaže:
Kaj je ovaj mailbox poskupio to je strasno, uvijek sam 10-20e placao a sad preko 50.
Jos stisnem da mi sve stave u jedan paket, mislim da mi je jeftinije bilo platit za svaki paket zasebno.
15.3 i 4 kg paketi taman ispod 20 kg i sad imaju 21 kg skupa u nekoj kutijetini i odma mi je preslo u razred 20 kg + i na to obrada 2 paketa i ode lova
|
Točno to. Meni je zbog Amazonovog dijeljenja svake narudžbe na 4-6 paketa otišlo stotine eura samo na MailboxDE i njihovo procesiranje paketa.
Quote:
discoHR kaže:
Ljudi često zaborave processing fee kojeg naplaćuju za svaki paket, a ovisi o težini. Na tome se dosta troškova nakupi, pogotovo kad Amazon razdijeli jednu narudžbu na 5-6 paketa.
https://www.mailboxde.com/pricelist.html
|
|
|
|
28.04.2025., 22:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
To bi na njihovoj stranici trebo bit neki kalkulator koji daje tocan izracun kad se spoji sve u jednu posiljku ali naravno to im nije u interesu jer bi se tako manje izmuzlo od ljudi
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:07.
|
|
|
|