|
|
16.09.2010., 18:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
kako je sve ono vrijedno vec spomenuto, ima jedna druga stvar koja mi je zapela za oko u toskani
ne znam je li prikladno na forumu, najprije sam mislio da to zadrzim za sebe, no ipak cu podijeliti tu 'zanimljivost'
pijes talijansku kavicu na terasi kafica, i sad odes na wc
otvoris vrata wc-a, kad ono ogromna prostorija (petnaestak kvadrata, cca 4x4 m)
i u toj ogromnoj prostoriji u jednom kutu nalazi se jedna jedina wc skoljka, a u drugom kutu umivaonik s ogledalom
i u ostatku prostorije nista! hocu reci - koliko neiskoristenog prostora
ali talijani kako su strastveni, tko zna sto rade po wc-ima, pa im treba mjesta
to nisam vidio nigdje u europi, samo u gradovima toskane
i ne samo u jednom gradu (ili jednom kaficu), nego u nekoliko kafica razlicitih gradova
ti su kafici obicno bili u centru grada, pa je stoga vjerojatno takva starogradnja
ali opet, malo cudno, tj. neobicno 
|
|
|
17.09.2010., 21:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Rachellina kaže:
Ljudi, za 2 dana putujem u Firenzu i ostajem tamo 2 tjedna, u apartmanu. Zanima me gdje je najbolje kupovati hranu i kakvo je radno vrijeme dućana? Hvala 
|
blago tebiii!! jel bi htjela reci kolko ti dode apartman po danu po osobi? uzivajj,i poslje javi kak je bilo  p.s. kako putujes?
|
|
|
17.09.2010., 23:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
jeleros kaže:
blago tebiii!! jel bi htjela reci kolko ti dode apartman po danu po osobi? uzivajj,i poslje javi kak je bilo  p.s. kako putujes?
|
Ovako, ja tamo idem učiti talijanski, tako da mi je apartman našla škola koju sam upisala. Ja za 16 dana plaćam 300 eura, s tim da apartman djelim sa još 4 ljudi i svatko ima svoju sobu.
Idem vlakom od Zg do Venecije i onda od tamo do Firenze.
|
|
|
18.09.2010., 11:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Imam pitanje jedno, kakvo je vrijeme u Toskani krajem 10.mj.? Isplati li se tada uopce posjetiti taj kraj?
|
|
|
18.09.2010., 19:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
Quote:
Rachellina kaže:
Ljudi, za 2 dana putujem u Firenzu i ostajem tamo 2 tjedna, u apartmanu. Zanima me gdje je najbolje kupovati hranu i kakvo je radno vrijeme dućana? Hvala
blago tebiii!! jel bi htjela reci kolko ti dode apartman po danu po osobi? uzivajj,i poslje javi kak je bilo p.s. kako putujes?
|
Rachellina, sretan ti put, bit će ti prekrasno  nadam se da ideš u Leonardo, divna škola. A za klopu, najbolje ti je uzimat u Coopu, al on ne radi nedjeljom, međutim radi Standa, ne znam di si smještena, ima jedna lizu santa Croce.
|
|
|
19.09.2010., 01:06
|
|
k'o zmaj
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
Rachellina kaže:
|
baš super!  aaaa, i ja bih opet. isto sam bila u školi, 2 tjedna. prehranjivala sam se u supermarketima, cijene su čist solidne, najviše para sam potrošila na muzeje i suvenire. javi kako ti je bilo!
ja sam bila sredinom 11. mjeseca i vrijeme je bilo odlično, možda 2 kišna dana, temperatura je bila baš taman za višesatno hodanje, gužve umjerene, praktički ih i nije bilo, u uffizi sam ušla iste sekunde kad sam i kupila kartu i u miru sam mogla gledati što sam htjela i koliko sam htjela. tako da...idealno doba godine za Firencu (hm, ili se možda meni posrećilo...). 
|
|
19.09.2010., 11:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
Kirgistan kaže:
Imam pitanje jedno, kakvo je vrijeme u Toskani krajem 10.mj.? Isplati li se tada uopce posjetiti taj kraj?
|
Nama je bilo fantastično prije nekoliko godina - toplo, sunčano,malo svježe ujutro...Ali to ti niš ne znači.
Evo,rujan se smatra idealnim za posjet Toscani a ove godine kiša ne prestaje.
|
|
|
19.09.2010., 11:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Rachellina kaže:
Hvala!  Zanima me još, koliko bi mi novaca trebalo za dvotjedni boravak?
|
Takva pitanja nemaju pravi odgovor.
Možeš se provući s par stotona eura,ako si unaprijed platila smještaj,a možeš sprašit i nekoliko tisuća na restorane,umjetnine,koncerte,predstave...
|
|
|
19.11.2010., 06:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Molila bih za savjet i pomoć.
Naime, idemo preko agencije u Toscanu u periodu 30.12. - 02.01.2011 - Ferrara-Firenze-Siena-Luca. Smještaj je u Monecatini terme, hotel Florida.
1. Kakvo je vrijeme tamo u to doba? Jeli netko bio tada tamo?
2. Kakav je hotel i hrana? Imamo polupansion i novogodišnju večeru ( ne očekujem nešto posebno ali da ne ostanemo gladni...?)
3. Imate li informacija kako rade muzeji, neki link možda?
4. Program je da poslije Lucce krećemo nazad za Rijeku. Postoji li kakva šansa da se nekako sami organiziramo da dio vremena odvojimo za Pisu,( nije daleko vidim, cca 30 km, 30 minuta vožnje) da barem doživimo Pisu i vratimo se da bi stigli na naš autobus? Koliko minimalno vremena možemo izgubiti u Pisi a da nešto vidimo? Kako da do tamo odemo, najbrže i kako da se u Pizi organiziramo za to vrijeme koje mislite da treba ipak nešto vidjeti? Možda je sve ovo suludo što pitam ali, vi koji dobro poznajete i programe i mjesta, vjerovatno mi možete nešto odgovoriti. Jeli je još netkome tako nešto palo na pamet pa je i sproveo u djelo?  Zahvaljujem se na pomoći i informacijama, unaprijed!
|
|
|
19.11.2010., 09:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
Mira K kaže:
Naime, idemo preko agencije u Toscanu u periodu 30.12. - 02.01.2011 - Ferrara-Firenze-Siena-Luca. Smještaj je u Monecatini terme, hotel Florida.
2. Kakav je hotel i hrana? Imamo polupansion i novogodišnju večeru ( ne očekujem nešto posebno ali da ne ostanemo gladni...?)
4. Program je da poslije Lucce krećemo nazad za Rijeku. Postoji li kakva šansa da se nekako sami organiziramo da dio vremena odvojimo za Pisu,( nije daleko vidim, cca 30 km, 30 minuta vožnje) da barem doživimo Pisu i vratimo se da bi stigli na naš autobus? Koliko minimalno vremena možemo izgubiti u Pisi a da nešto vidimo? Kako da do tamo odemo, najbrže i kako da se u Pizi organiziramo za to vrijeme koje mislite da treba ipak nešto vidjeti? Možda je sve ovo suludo što pitam ali, vi koji dobro poznajete i programe i mjesta, vjerovatno mi možete nešto odgovoriti. Jeli je još netkome tako nešto palo na pamet pa je i sproveo u djelo?  Zahvaljujem se na pomoći i informacijama, unaprijed!
|
3. Sve muzeje imaš na webu.
4. Minimalno vremena koliko bi potrošila u Pisi bez dolaska, je doslovno 5 minuta, uđeš u grad, odmah na ulazu je kosi toranj, pogledaš, poslikaš i vratiš se natrag, ali ako ćeš ići popet se na toranj, posjetiti krstionicu, crkvu, za to ti treba poprilično vremena s obzirom na gužve, a gdje je još obići grad barem da vidiš kako izgleda. A druge strane Lucca je isto slatki grad za vidjeti. Naravno ako bih birala prije bih otišla u Pisu nego u Luccu
|
|
|
19.11.2010., 13:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Koliko se do tamo vozi ?
Draga Ivana, hvala na brzom odgovoru. Koji prijevoz preporučaš i koliko to košta? Jel točno da za pola sata stižemo tamo i da mi isto toliko treba za nazad?
|
|
|
19.11.2010., 13:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
Mira K kaže:
Draga Ivana, hvala na brzom odgovoru. Koji prijevoz preporučaš i koliko to košta? Jel točno da za pola sata stižemo tamo i da mi isto toliko treba za nazad?
|
Na žalost to ti ne znam.
Ja sam bila u oba grada, ali ne isti dan, tako da nemam osječaj koliko je to točno udaljeno i koja bi logistika puta bila. Možda netko drugi bude znao...
|
|
|
19.11.2010., 13:28
|
|
Majstor bez Margarite
Registracija: Jan 2009.
|
Mira K, pogledaj si na www.trenitalia.com.
Kaže da vlak iz Lucce za Pisu ide svakih pola sata i put traje pola sata. Karta u jednom smjeru dođe 2,40 eura
|
|
|
20.11.2010., 10:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Mira, vlakovi su ti dobra opcija-pisa je dosta blizu Lucce /oko 20km/,a vlakovi pouzdani i često idu. Pisa kao grad ništa posebno, ali Polje čudesa stvarno treba vidjeti. Mali je grad tako da ga možeš obići pješke. Trebalo bi ti oko 2 sata za jednu kružnu šetnju od kolodvora /nalazi se malo izvan centra Pise/ do Tornja i nazad, ukupno oko 4 km.
Link za kartu Pise (kolodvor u donjem dijelu):
http://www.planetware.com/map/pisa-map-i-pis.htm
Zadnje uređivanje ivo08 : 20.11.2010. at 10:13.
|
|
|
20.11.2010., 15:13
|
|
Registrirani korisnik
|
E sada ste mi dali puno posla  )) Hvala vam na savjetima! Ako ima tko još kakav dobar prijedlog da "uštedim vrijeme" i da se stignem sa ekipom vratiti za Rijeku, dobro će mi doći! Zaista je pitanje koliko će nam agencija dati vremena da iz montecatini terme dođemo do Lucce, tamo pogledamo ono što je najnužnije i da oko 14h ( kako mi je rekla žena u agenciji) krenemo za Rijeku. Uz sve to bi ja trebala vidjeti i Pisu. Možda to bude neizvodljivo, ali neću odustati dok ne izvidim sve mogućnosti. Naravno da dogovor sa njima ( vodičem) mora postojati i nadam se da će se još netko naći tko će htjeti napraviti kao ja pa će biti tolerantniji. Moram se zato dobro informirati jer onda me nitko ne može samo tako uvjeriti da je to nemoguće. Moj će je argument, zahvaljujući vama, biti dovoljno jak, nadam se! Hvala, dragi i dobri ljudi! A taxi do Pise?
|
|
|
20.11.2010., 18:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
Mira K kaže:
|
Ja sam bila preko agencije u Toskani, samo što se očito radi o drugoj agenciji jer smo mi imali u programu i San Gimignano i Pisu.
MI smo bili u grupi tako da ti s te strane ne mogu pomoći i bili smo u ljeto. Smješteni smo bili u Montecatini Termama, grad je zaista lijep,čak nisam ni očekivala tako nešto dobro i lijepo, ima se kuda prošetati , neki skroz drugi svijet u odnosu nanaše toplice i nije zabit, te se navečer ima kuda izaći, barem je tako bilo po ljeti....
Jedino što se tiče hrane u hotelu, možda i sama znaš, talijanski doručak ti je dosta oskudan i nemaš neki izbor, večera je bila ok, prvo je bilo na biranje to tijesto ili juha, pa glavno jelo i onda desert.
Naš hotel je bio ok, ali radilo se o drugom hotelu, nije Florida....
Slažem se netko je gore već napomeno, meni isto Pisa i nije nešto posebno, nije niti neki veliki grad..... Šeta što nemate u programu i San Gimignano.....
Uglavnom ja sam sa cijelim putovanjem bila oduševljena i zaista Toskana je prekrasna.... Pa valjda i zimi.......
Zadnje uređivanje PAULA123 : 20.11.2010. at 18:19.
Reason: xxxxxx
|
|
|
21.11.2010., 11:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Pisa nije nesto posebno? hm.
ja bih bas preporucila da je se obidje.barem kosi toranj i prekrasnu katedralu,  krstionicu (najveca u italiji)i neku vrstu groblja unutar onog klaustra (na istom trgu gdje je i kosi toranj, katedrala itd).
a i po gradu kad se covjek prosece, nije uopce los grad, meni se svidio.
i lucca je jako slatka, pogotovo u 9.mj. kad je njihov blagdan (kirvaj, prostenje, dernek)-tad se u sumrak gasi sva elektricna rasvjeta i ljudi pale svijece i procesija ide po gradu sa svijecama..i festa poslije toga 
i san gimignano je nezaobilazan.
Zadnje uređivanje nasmijanonebo : 21.11.2010. at 14:43.
|
|
|
21.11.2010., 14:07
|
|
A Million Ticket, Baby
Registracija: Apr 2010.
|
I jedan i drugi su važni pažnje.
Lucca je skriveni biser, Pisa simpatična i dražesna.
|
22.11.2010., 10:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
nasmijanonebo kaže:
Pisa nije nesto posebno? hm.
ja bih bas preporucila da je se obidje.barem kosi toranj i prekrasnu katedralu,  krstionicu (najveca u italiji)i neku vrstu groblja unutar onog klaustra (na istom trgu gdje je i kosi toranj, katedrala itd).
a i po gradu kad se covjek prosece, nije uopce los grad, meni se svidio.
i lucca je jako slatka, pogotovo u 9.mj. kad je njihov blagdan (kirvaj, prostenje, dernek)-tad se u sumrak gasi sva elektricna rasvjeta i ljudi pale svijece i procesija ide po gradu sa svijecama..i festa poslije toga 
i san gimignano je nezaobilazan.
|
Slažem se.
Uvijek se čudim ljudima koji kažu da Pisa nije pažnje vrijedna.
Grad je jako lijep.
Šetnica uz rijeku,prekrasne renesansne građevine sveučilišta i gimnazije,uske srednjovijekovne uličice,jako dobri restortani,tržnica bogata i živopisna...
A Lucca je moja ljubav - biser,baš kako si rekla.
|
|
|
22.11.2010., 11:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Vecina ljudi koji dodju u Pisu odu samo na taj Piazza Del duomo i na temelju toga donose sud u gradu  . Pogotovo ako se ide sa tur.agencijom, oni vjerojatno samo pogledaju Kosi toranj i piče dalje.
Treba se prosetati po gradu bar nekoliko sati, tek onda se dobije uvid.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:09.
|
|
|
|