|
|
27.02.2023., 13:49
|
|
Altın çocuk.
Registracija: Jul 2010.
|
Odrasla sam osoba hahaha makar se nadam. Meni su solo city putovanja najbolja jer onda idem svojim tempom, ali ovaj put ne mogu jer imamo sisters trip i ne mogu onda eskivirati.
Cijene smještaja su užas!
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
|
|
|
27.02.2023., 18:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
|
27.02.2023., 18:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
noldo kaže:
Ja sam bio za vrijeme Corone, tada su cijene bile normalne, sad je sve 2 ili 3 puta skuplje, tako da nemam neki prijedlog.
Pariz me odusevio, a ne odusevljavam se tako lako, ali Versailles je MENI totalni gubitak vremena, osim ako bas ciljano zelis ici tamo.
Ako si odrasla osoba, mozes provesti i pola dana sama u Parizu, nece se nista dogoditi. 
|
I ja bio u doba pandemije. Smjestaj je bio punooo jeftiniji nego sada. Dobro sam iskoristio.
Iskreno, ne vracam se ponovo ni u jedan grad, no u Pariz bi isao ponovo, i ici cu.🙂
|
|
|
28.02.2023., 10:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Upravo se vratili iz Pariza,bili 4 dana,bukirao smještaj u 1mj Grand hotel Europa,kod Gare d east,dobra povezanost metro pred hotelom,cijena 350€ za troje,mi smo cijele dane bili vani tako da smo samo prespavali.Ako tražiš nešto više gledaj dalje.
|
28.02.2023., 18:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Koga inače zanimaju dvorci i vrtovi naravno da treba obići Versailles.
|
|
|
03.04.2023., 21:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2023.
|
Bila sam i u Parizu. A je, lip grad. Iću opet, ako bude sriće.
|
|
|
21.04.2023., 07:25
|
|
bilo kuda "kiki" svuda
Registracija: Jan 2007.
|
Idemo od četvrtka do ponedjeljka, 27.04.-01.05. Ako sam dobro shvatio Navigo + tjedna karta nije tjedan dana od prve aktivacije, nego isključivo ponedjeljak do nedjelje. Versailles nam je u planu za treći dan, subotu. Koju opciju preporučate za javni prijevoz? Ipak uzeti Navigo + tjednu i koristiti je četvrtak do nedjelje, pa za ponedjeljak pojedinačne karte, ili nešto drugo?
|
|
|
21.04.2023., 17:41
|
|
Altın çocuk.
|
Pisala sam o mogućoj posjeti Versaillesu. Bila sam i želim ga posjetiti još jednom! Ovog puta s vodičem koji će objasniti sve, od namještaja do intriga.
Ulaznica za dvorac je oko 19e. Kad se doda ulaznica za vrtove, to je 10e više, a postoje i skuplje za dodatne sadržaje tipa show konja i slično.
Ako mislite doći samo onako u podne i ući, bez da imate kupljen online ticket ili da idete organizirano preko agencije, zaboravite!
Rekli su nam da moraš doći odmah u 9 sati, stati u red i onda će te valjda dopasti neka ulaznica.
Najbolje je tjedan unaprijed kupiti karte za željni termin (sat) preko njihove web stranice.
Parking ima ispred dvorca, kažu da je sat jako skup, zato sam parkirala u podzemnoj garaži jedno 200m dalje. Platila sam mislim 14e za recimo 6-7 sati.
|
|
|
27.04.2023., 22:31
|
|
Lady Sand
Registracija: Sep 2011.
|
Pozdrav - jel netko bio nedavno u Parizu? kakvo je stanje vezano za prosvjede i ovo smeće po ulicama?
Idem s ekipom koja vodi klince pa čisto da se znamo pripremiti
|
27.04.2023., 23:02
|
|
Altın çocuk.
|
Bila sam u tjednu prije Uskrsa. Sve je bilo čisto, uredno, sve radi. Međutim, u četvrtak je bila totalna blokada grada, otkazani svi busevi, vlakovi, vozili smo se autocestom koju su isto blokirali, pa pravili put okolo kroz sela, užas... Ne znam kako je sada, ali su nam rekli da je četvrtak udarni dan, a ostali mogu, a ne moraju proći tako.
|
|
|
28.04.2023., 22:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Došla u subotu, a letila jučer ujutro nazad, nema ničeg, na ništa nisam naletila, sve najnormalnije funkcionira, osim što su gužve u prometu (u smislu ja uvijek po defaultu hvatat bus jer volim gledat kroz prozoral, a naravno da će bus upasti u rush-houru u gužvu) ali pored metroa ništa što ometa bitak u gradu. Sletila sam i letila sa CDG-a, nikakvih kašnjenja ni zapinjanja nije bilo, kao ni sa buswvima od-do.
Frendica koja živi u Parizu kaže da ako netko od prometa prvi krene u štrajk to su onda vlakovi, ako vam to išta znači ali kažem, zadnjih 5 dana - ni zuc od ikakve drame i prosvjeda
Poslano sa mog SM-A336B koristeći Tapatalk
|
11.05.2023., 12:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
Lijepi pozdrav! Planiramo godišnji u Parizu ove godine, pa bi nam dobro došao savjet gdje najpovoljnije online kupiti ulaznice za znamenitosti? I da li postoji neka opcija tjedne karte za gradski prijevoz? Hvala unaprijed! ��
|
|
|
18.05.2023., 21:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mseveriga kaže:
Lijepi pozdrav! Planiramo godišnji u Parizu ove godine, pa bi nam dobro došao savjet gdje najpovoljnije online kupiti ulaznice za znamenitosti? I da li postoji neka opcija tjedne karte za gradski prijevoz? Hvala unaprijed! ��
|
Ja sam kupovala na official stranicama od svake institucije ponaosob (Louvre, Orsay, Saint Chapelle, za Invalides i Arc de Triumpohe sam uzela na licu mjesta, za Eiffel više nije bilo za dane kad je meni pasalo a pred njim je bio prevelik red da bi po blah vremenu čekala). Po moji proračunima, ovisno o vremenu, i ovisno ako ste tipovi od umjetnosti, povjesti i muzeja, Museum Pass se isplati - stavite u Excel pojedinačne cijene karata za tamo di želite ići vs Museum Pass. Uz napomenu da i uz Museum Pass svejedno morate online uzeti za svaki muzej ponaosob radi time-slota, barem za ove najveće stvari.
https://www.parismuseumpass.fr/t-en/sites-a-paris
škicnite tu sve detalje, a i tu su linkovi na sve muzeje i crkve tako da možete onda i direktno po sajtovima pogledat.
Moja preporuka je ako znate barem okvirno što baš želite, da uzmete unaprijed karte, jer skip the line zlata vrijedi - pogotovo za tipa Louvre, Eiffel, Orsay.
Što se tiče prijevoza vidite tu
https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs
Ja sam bila uzela ovu neku karticu sa 10 vožnji, tako ispadne nešto jeftinije nego kupovanje kartu po kartu, al ja sam bila relativno "na pješke" smještena tako da mi je to bilo samo ono za just in case, uglavnom sam sve hodala.
|
03.07.2023., 00:52
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2018.
|
UK i USA pozivaju svoje građane da odgode put u Francusku zbog nereda, ja uvijek imam dojam da se to više preuveliča nego što postoji stvarna opasnost, ali opet ne mogu biti siguran. Da li je netko odgodio put ili razmišlja o tome tj. ako je u Parizu, da li zna za nerede van onog što vidi na TV-u? Mislili smo ići sad, u četvrtak.
|
|
|
03.07.2023., 10:20
|
|
XXX
Registracija: Jan 2005.
|
Quote:
Frank Knight kaže:
UK i USA pozivaju svoje građane da odgode put u Francusku zbog nereda, ja uvijek imam dojam da se to više preuveliča nego što postoji stvarna opasnost, ali opet ne mogu biti siguran. Da li je netko odgodio put ili razmišlja o tome tj. ako je u Parizu, da li zna za nerede van onog što vidi na TV-u? Mislili smo ići sad, u četvrtak.
|
Veli frend što živi u centru (u Maraisu), da je tamo sve ok. Jedino su neke trgovine u šoping centaru Les Halles bile opljačkane.
Mislim da nije baš neka sreća sad ići ali neredi se više dešavaju noću kolko sam shvatio pa eto.. prije mraka u sobu ili apartman. 
So never refuse an invitation, never resist the unfamiliar, never fail to be polite and never outstay the welcome. Just keep your mind open and suck in the experience. And if it hurts, you know what? It's probably worth it.
|
|
|
11.07.2023., 18:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Samo kratko pitanje za snalaženje od aerodroma (Charles de Gaulle) pa do centra grada (cca Bastille). Koje su opcije prijevoza od kad se sleti s Croatia Airlines na aerodrom? Busevi, RER? Koliko često ide i je li komplicirano pronaći izlaz i prijevoz do centra (ne planiramo uzimati taksi ipak) s obzirom na veličinu aerodroma? Ima tko kakvih preporuka i iskustva? Hvala unaprijed!
|
|
|
13.07.2023., 10:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Buseve je relativno lako naći, obilježeni su izlazi ispred kojih stoje, barem na terminalu na koji sam ja sletila proljetos, al ne sjećam se koji je to bio.
Meni je frendica blizu "centra" pa me uputila na Roissy bus, koji ide drito od CDG do Opere, najskuplji je ali je najelegantnije riješenje za doći direktno do grada, staje na svakom terminalu, u biti samo treba pratit crowd (+ Google Maps točno pokazuje lokacije stajališta a i izbaci vam sve buseve koji bi vam odgovarali)
https://www.parisaeroport.fr/en/pass...port/roissybus
Tu ispod vodi link i na druge buseve, sve ovisi di trebate ići. Vlakom nisam išla čisto jer mi je ona rekla da je tlaka neko presjedanje blabla, al kažem, opet ovisi di vam Parizu krajnja destinacija.
|
13.07.2023., 11:53
|
|
XXX
Registracija: Jan 2005.
|
RER B vlak vozi ravno u centar grada, za pol sata si u centru ak uloviš express vlak koji ne staje na svakoj stanici nego mu je prva Gare du Nord. Ako nije express onda si na istoj toj stanici za nekih 40 min. Cijena je 11eur ak se ne varam. Do vlaka je lako doći, po cijelom terminalu imaš oznake i samo pratiš. Vlakovi voze svakih par minuta.
Do Bastille ako ideš, siđeš na Gare du Nord i onda na vlak 5 (smjer: Place d'Italie) i izađeš na stanici Bastille.
So never refuse an invitation, never resist the unfamiliar, never fail to be polite and never outstay the welcome. Just keep your mind open and suck in the experience. And if it hurts, you know what? It's probably worth it.
|
|
|
27.09.2023., 14:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Rezervirao sam hotel u 12th arrondissement, Av. Daumesnil. Je li to siguran kvart?
Kako najelegantnije doći od CDG do tog hotela? Busom?
Hvala unaprijed.
|
|
|
30.09.2023., 01:59
|
|
miris borova
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
GFZ kaže:
Rezervirao sam hotel u 12th arrondissement, Av. Daumesnil. Je li to siguran kvart?
Kako najelegantnije doći od CDG do tog hotela? Busom?
Hvala unaprijed.
|
Stavi u google maps pocetnu i krajnju tocku, onda odaberi opciju javnog prijevoza (a ne pjesaka ili automobila) i dat ce ti sve opcije.
Dakle barem 2 koje ukljucuju Rer + Metro. Za tocniji izracun odaberi i priblizno vrijeme kretanja sa zracne luke. Jer nije isti promet u ponoc ili u 5 popodne.
Trebat ce ti oko sat vremena kombinacija Rer vlaka i metroa (10 stanica brojem 6 do stanice Daumesnil) + imas 4 min hoda na kraju do stana (nakon metroa).
Sve to vidis na google karti, elegantno i prilicno tocno.
Kvart je ok, malo dalje od strogog centra, ali ic okej.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:58.
|
|
|
|