Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.03.2025., 16:00   #4081
Inače, dobra ideja je da skupljate nešto sa strane za slučaj da poželite dati otkaz. Ili dobijete. Ako je moguće išta odvajati. Kad imate neku bar malu ušteđevinu nakon nekog vreemna se prestanete baš previše živcirati oko svega.

npr taj call centar, živcirala sam se mjesecima oko toga kako radim, ispunjavanja ciljeva, pokušaja da ne varam korisnike, da sve ispunjavam što se traži (iako nisam htjela lagati kako su treneri zahtjevali, pa sam optužena da sam negativna). Onda sam shvatila da se šefovima za mene fućka. Da umrem da bi me sutra zamjenili novom potrošnom robom bez da trepnu. Onima iznad njih još i više, njima si komarac na zidu, bitno je samo koliko si zaradio. Korisnici su krave muzare. Pa je i meni postalo svejedno. Doslovno sam balansirala mjesecima na rubu, nedovoljno dobra da mi produlje ugovor, nedovoljno loša da me otpuste. Na kraju me koštalo jer nisam sa šeficom išla pušiti nego sam si uzimala pauzu za sebe, nisam se druškala pa nisam bila uklopljena. Nije mi produljen ugovor iako sam postigla tražene rezultate, ali vidjelo se, mislim, da mi je posve svejedno i da se meni preko pola godine fućka za sve njih i njihovu zaradu. Čak sam odahnula da ne moram sama dati otkaz. Mislim da bih radije konobarila ubuduće. Ako bi baš morala takav posao opet tražiti nebi mi bilo stalo ni 5 minuta dnevno za nikoga. Nema prekovremenog, nema nerviranja, nema pretjerano truda, nema ustupaka i zamjena smjena, bolovanja kad god se pruži prilika. Koliko bi firma dala toliko bi dobila. I manje. Naučiš s vremenom.
vall is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2025., 17:28   #4082
Ja vam se divim koliki vi prag tolerancije imate i da imate toliko volje tapkat na mjestu, mijenjati jednog loseg poslodavca drugim, s minimalca na minimalac i tako vec neko vrijeme...

Pa meni je takvog rada i tapkanja na mjestu isto nakon beskorisnog faksa i prekvalifikacija bilo dosta, nikako mrdnut s mrtve tocke i samo u krug. Negdje se morala podvuci crta i reci dosta...

Ostavio roditelje koji su isto bolesni i koji su razmjeli frustraciju i bili realni. Jest da je bilo tesko ali sam otiso van i vani samo jednom krenuo od nule... jer da nisam jos bi dan danas trunio u hrvatskoj i imao nista od zivota...
Raphael Adolini is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2025., 17:40   #4083
Quote:
Iszrian kaže: Pogledaj post
Hvala puno na konstruknivnim odgovorima ljudi

Propustio sam reči da naravno nisam sjedio na guzici več sam si našao honorarni posao da nisam svojima na grbači.

Međutim velika i glupa greška koju sam napravio, a što preporučam onima kojima trenutni posao postaje nepodnošljiv, je što nisam tražio rad na pola radnog vremena (20h tjedno) za pola plače, ali jbg, učimo se cijeli život.

@bond007 - Nečak od susjede se kleo da je zet-bus škola za tih 200 počela prije 2 tjedna (on je u njoj), inače svaki dan pratim stranicu ovdje: https://www.zet.hr/preuzimanja/javni-pozivi/641

Po ovome što vidim ne gine mi prekvalifikacija jer s ovakvom diplomom, a bez jake veze nači neki posao za iznad 900-1000€ u grani je znanstvena fantastika. Najteže mi ipak pada što sin od ujne želi studirati povijest koju obožava kao i ja, ali mu pokušavam na nježan način reči da bi bilo *puno* bolje da upiše zanat ili STEM faks jer ni on nema veze za humanistiku (al ima debele za elektotehniku) :/
Žao mi je,jbg. Ali možda nisi ništa propustio,za 1300 eura toliki stres i odgovornost,mislim da je posao potplaćen. Toliko bi mogao imati negdje u administraciji gdje nemaš gotovo nikakve odgovornosti.
Nažalost, došlo je vrijeme kada zbog navale strane i jeftine radne snage nemamo mogućnosti napretka i radije će uzeti neobrazovanog i bez osnovne škole nego našeg,samo da plate što jeftinije čovjeka.
Kad sam tražila posao pred 6-7 godina,nisu me čak ni u Konzumu htjeli za minimalac,čak sam se prijavljivala i preko agencija i čak me nitko ni od njih nije kontaktirao. Ok,vjerojatno jer sam bila prekvalificirana za njihove pojmove. Ali ono da mi je tada bio bilo koji posao ponuđen,prihvatila bi za minimalac.
I onda samo najednom pošaljem bezveze molbu ,bez ikakvih očekivanja,dođem na razgovor,uzmu me i evo radim skoro 4 godine. Nisu zamjerili što sam išla na faks, niti su me pitali osobna pitanja kao negdje drugdje. Ovisi na kakve ljude naletiš,ima dobrih poslodavaca/šefova.

Preporučam da se javljaš na državne i javne službe za natječaj,probaj se sa srednjoškolskom svjedožbom prijavljivati,negdje ti sigurno neće zamjeriti što si "prekvalificiran" .
bond007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2025., 17:09   #4084
Quote:
Raphael Adolini kaže: Pogledaj post
Ja vam se divim koliki vi prag tolerancije imate i da imate toliko volje tapkat na mjestu, mijenjati jednog loseg poslodavca drugim, s minimalca na minimalac i tako vec neko vrijeme...

Pa meni je takvog rada i tapkanja na mjestu isto nakon beskorisnog faksa i prekvalifikacija bilo dosta, nikako mrdnut s mrtve tocke i samo u krug. Negdje se morala podvuci crta i reci dosta...

Ostavio roditelje koji su isto bolesni i koji su razmjeli frustraciju i bili realni. Jest da je bilo tesko ali sam otiso van i vani samo jednom krenuo od nule... jer da nisam jos bi dan danas trunio u hrvatskoj i imao nista od zivota...
Sjećam se tvojih postova i svaka čast na hrabrosti i drago mi je da si zadovoljan.
Apsolutno se slažem, svugdje je isti drek manje više.
Odavno želim pobjeći odavde, ali muž stalno nešto čeka da se pokrene u RH.

Radla sam u struci i van struke i svugdje plaće nsu adekvatne uloženom trudu i radu, pa se ne plate prekovremeni, pa je neto plaća drek i na to ti uvale prehrana + prijevoz + multisport kartica.
Ono, daj ti meni pošteni neto pa ću si sama platiti karticu za sportske aktivnosti i teretanu koju želim.
A troškovi života i stanovanje najskuplje u EU
Peroviktor86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2025., 17:22   #4085
Quote:
Kymatica kaže: Pogledaj post
Nemaš pojima. Raditi kao student los posao je drugi svemir, naspram biti zaposlenik u 30 tima, sa kreditom, ili podstanarstvom, i bez mame i tate za mrežu.
Drugi svemir.

Tebe ko studenta nitko ni ne shvaca kao odgovornog jer si student. I ti imaš drugačiji pogled jer SI TU SAMO PRIVREMENO a ne to je to, tvoj posao.

Nisi ti ni blizu prosao kad nemaš mrezu podrške, imas obaveze, a to je to, tvoj posao i ne mozes naći drugi. I zlostavljaci na poslu osjete kome je stalo, i tko treba posao, I tko ga ne smije izgubiti.
Drugi svemir.
Ne znaš i dobro da ne znaš.

Btw ja sam istrpila 6 godina, sa tim blesavim stavom, jer se mora, bolesna mama, kredit. I sl....glupost!
Zdravlje na prvom mjestu, kad izgubis zdravlje od stresa, nema nazad.
Upravo to, drugačije je studošima koji dođu na par sati ili kad mogu od faxa i obaveza, a drugačije je radniku koji je 8h tamo.
Ne kažem da studoš nema odgovornost ili da ne radi dobro posao, ali nije isto njemu ako mu je to privremeno da si zaradi i radniku koji je tamo.

Upravo to, radila sam s kolegicama koje je bolila ona stvar za otkaz jer su imale dobru situaciju i muževe sa dobrim plaćama. Jedna je rekla da radi kako ne bi sjedila doma. A bilo je itekako kolegica koje su trpile sve i svašta i šutile jer nsu imale dobru situaciju doma. Takve nisu htjele ići niti na bolovanje iz straha od otkaza i zbog manje plaće što je žalosno.
Itekako to zlostavljači prepoznaju i onda se okome na takve koji nemaju izbora. Čista patologija koja je jako prisutna kod nas.
Peroviktor86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 16:34   #4086
Ispada da je još najbolje raditi u Mcdonaldsu ili nekoj trgovinici, plača je kakva-takva, ne prcaju te u mozak (previše) i lako dobiš posao, stvarno tužno al bar nešto, ak ništa drugo.
Iszrian is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 20:40   #4087
Ako misliš da ne prcaju u mozak u McDonald'su onda si u grdoj zabludi.
Old 25.03.2025., 14:06   #4088
Quote:
J. Knoxville kaže: Pogledaj post
Ako misliš da ne prcaju u mozak u McDonald'su onda si u grdoj zabludi.
Meni je poznanica to opisala ovako: ''ako nisi dobar s ljudima i/ili blagajnom, traži da te stave otraga pa da ili pripremaš hranu ili čistiš, nitko te ne prca ako radiš sve što ti kažu, a plača dobra/prolazna''.

Ako ona laže meni, pardon što lažem i vama xp
Iszrian is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2025., 14:50   #4089
a sto znaci dobra/prolazna placa?

ma svuda najebes ako se ne izboris i ako nemas nekoga da te stiti...i to je tako
ZoomZoom is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2025., 15:15   #4090
Quote:
Iszrian kaže: Pogledaj post
Meni je poznanica to opisala ovako: ''ako nisi dobar s ljudima i/ili blagajnom, traži da te stave otraga pa da ili pripremaš hranu ili čistiš, nitko te ne prca ako radiš sve što ti kažu, a plača dobra/prolazna''.

Ako ona laže meni, pardon što lažem i vama xp
To je samo ako si neka zenskica,imas znoru i/ili ne znas engleski.
Inace te jos naganjaju i za nocne,e to je tek nocna mora.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 07:02   #4091
Po vama ako vam se nakon 2 kruga razgovora ne javi poslodavac, dalo mu treba slati mail i pitati za povratnu info?
Skywalker30 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 08:00   #4092
Quote:
Skywalker30 kaže: Pogledaj post
Po vama ako vam se nakon 2 kruga razgovora ne javi poslodavac, dalo mu treba slati mail i pitati za povratnu info?
Ovisi koliko je vremena prošlo, tj. kakva im je selekcijska dinamika, ali to može značiti da niste prošli dalje ili da još nisu odlučili, tj. da proces još traje. Svaka firma je drugačija.
U svakom slučaju profesionalno i korektno je da vam povratno jave.
Po meni nemate ništa za izgubiti ako im se javite.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 09:32   #4093
Quote:
bluebunny kaže: Pogledaj post
Ovisi koliko je vremena prošlo, tj. kakva im je selekcijska dinamika, ali to može značiti da niste prošli dalje ili da još nisu odlučili, tj. da proces još traje. Svaka firma je drugačija.
U svakom slučaju profesionalno i korektno je da vam povratno jave.
Po meni nemate ništa za izgubiti ako im se javite.

slaćem se,. prije 4 dana sam imao 2 krug.. ovaj tj jos ništa ne javljaju a rekli su..nestrpljiv sam hahah
Skywalker30 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 09:58   #4094
4 dana nije puno, ali kad čekaš posao je cijela vječnost, kužim.
Ja bi ipak da prođe barem tjedan dana od razgovora pa ako se ni tad ne jave, piši, zovi, pitaj.....
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2025., 16:11   #4095
U jednoj školi u Slavoniji objavljen natječaj za koordinatora za STEM aktivnosti, pola radnog vremena, rok za prijavu 7 dana i treba izvadit isve one dokumente o potvrdi o nekažnjavanju i sl. nekako jako brz rok, mislite li da se isplati uopće prijavljivati ili imaju nekog svog već unaprijed?
pupup is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 07:58   #4096
Quote:
pupup kaže: Pogledaj post
U jednoj školi u Slavoniji objavljen natječaj za koordinatora za STEM aktivnosti, pola radnog vremena, rok za prijavu 7 dana i treba izvadit isve one dokumente o potvrdi o nekažnjavanju i sl. nekako jako brz rok, mislite li da se isplati uopće prijavljivati ili imaju nekog svog već unaprijed?
A što možeš izgubiti? Sve dokumente dobiješ na e-građani u jednom danu, ne košta te ništa. Poslije samo možeš žaliti što se nsi prijavio i propustio eventualnu priliku za posao.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2025., 10:13   #4097
Quote:
pupup kaže: Pogledaj post
minimalni zakonski rok je 8 dana i na temelju toga ne možeš znati isplati li se ili ne
vall is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 11:28   #4098
Quote:
vall kaže: Pogledaj post
Inače, dobra ideja je da skupljate nešto sa strane za slučaj da poželite dati otkaz. Ili dobijete. Ako je moguće išta odvajati. Kad imate neku bar malu ušteđevinu nakon nekog vreemna se prestanete baš previše živcirati oko svega.

npr taj call centar, živcirala sam se mjesecima oko toga kako radim, ispunjavanja ciljeva, pokušaja da ne varam korisnike, da sve ispunjavam što se traži (iako nisam htjela lagati kako su treneri zahtjevali, pa sam optužena da sam negativna). Onda sam shvatila da se šefovima za mene fućka. Da umrem da bi me sutra zamjenili novom potrošnom robom bez da trepnu. Onima iznad njih još i više, njima si komarac na zidu, bitno je samo koliko si zaradio. Korisnici su krave muzare. Pa je i meni postalo svejedno. Doslovno sam balansirala mjesecima na rubu, nedovoljno dobra da mi produlje ugovor, nedovoljno loša da me otpuste. Na kraju me koštalo jer nisam sa šeficom išla pušiti nego sam si uzimala pauzu za sebe, nisam se druškala pa nisam bila uklopljena. Nije mi produljen ugovor iako sam postigla tražene rezultate, ali vidjelo se, mislim, da mi je posve svejedno i da se meni preko pola godine fućka za sve njih i njihovu zaradu. Čak sam odahnula da ne moram sama dati otkaz. Mislim da bih radije konobarila ubuduće. Ako bi baš morala takav posao opet tražiti nebi mi bilo stalo ni 5 minuta dnevno za nikoga. Nema prekovremenog, nema nerviranja, nema pretjerano truda, nema ustupaka i zamjena smjena, bolovanja kad god se pruži prilika. Koliko bi firma dala toliko bi dobila. I manje. Naučiš s vremenom.

a kako štedjeti od minimalca pitanje je sada
pattie_boyd is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2025., 13:03   #4099
Quote:
pattie_boyd kaže: Pogledaj post
a kako štedjeti od minimalca pitanje je sada
kažem, ako se ikako može.
ja sam npr štedjela max kad sam živjela sa starcima. na neki način sam i njima i sebi uvela štednju, minimalni, nužni troškovi i ništa više. nikakvi luksuzi. svota je pomogla kad je trebala.
ali to sam ja, ja sam i sad dok radim štedjela sve što sam mogla, vozim prastar auto, nosim jeftinu odjeću i obuću, ne kupujem kojekakvu opremu i zabavu, ne idem na more, ne odlazim u restorane, prehranu planiram po akcijama, gledam kako smanjiti režije... i stavljam na stranu za vrijeme kad neću imati posao. nikad to nisu velike svote, ali svaki skupljen euro mi daje malo više slobode.
vall is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2025., 14:27   #4100
realno ja sam najvise uštedio kad sam bio sa svojima doma.. njima sam isto davao mjesecno.. skupio sam poprilicno dosta love a jos sam radio u casinu tako da sam imao non stop bakše.

Ako imas neku prosjecnu placu od 1200-1300€ a zivis u Zagrebu i odlucio si otic od staraca doma racunaj da tih 500-600€ ako ides solo u stan ces davati za taj stan i odmah automatski veliki k mozes ostavit sa strane, a gdje su još režije i hrana koja je abnormalno skupa..

i onda ti dodje neka cura a ti imas 30+ godina i smije ti se zakaj si ti jos sa starcima, ti nisi pravi muškrac i ostala sranja... nije čudo sto ima vise depresije, anksioznosti, nego prije 10-15 godina...

jednostavno je sve u kurcu a place su male.. Ja da nisam sa curom na stanu isto bi preživljavao, radije bi se onda vratio kod svojih doma i stao na noge nego iz mjeseca u mjesec preživljavao.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:59.