|
|
03.06.2020., 22:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2020.
|
Hvala svima na brzim odgovorima.Nije plačanje problem, samo jadna treba dugo čekati.
Uspjeli smo čak i rezervirat smještaj.
Još jedna molba...ako ima tko informaciju kakvo je stanje psa nakon jednog dana poslje operacije...mislim na ulazak u auto, hodanje i slično.
|
|
|
03.06.2020., 22:49
|
|
spameričina prijateljica
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
Mavis2020 kaže:
Još jedna molba...ako ima tko informaciju kakvo je stanje psa nakon jednog dana poslje operacije...mislim na ulazak u auto, hodanje i slično.
|
Mi smo operirali prednje noge (lakat i podlaktičnu kost - ne znam više kako se to točno zove). U Topolšici je Sitku Matko osobno unio u auto, a doma smo je polako izvlačili pazeći da ne skoči. Kod lakta nam je savjetovao da samo normalno hoda, ali da ne skače, jer će joj hodanje najviše pomoći i za dva je tjedna bila kao nova. S podlaktičnom kosti pet je dana nosila longetu, a onda dva mjeseca strogo hodala na lajni, i to samo po kvartu. Imamo vrt i 7-8 stuba niz koje se moramo spustiti da uopće iziđemo iz kuće: pri silasku sam je pridržavala za ormicu, a gore je bilo lakše. Stražnji dio možeš pridržavati dugačkim ručnikom, a po ravnome samo polako.
|
|
|
03.06.2020., 23:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Pretpostavila sam da je opravak dug, ali doma smo sve organizirali...bez stepenica, samo vrt,stan u prizemlju, međutim ona ima 37 kg i putovanje je dugo..morati će piškit...u biti strah me je da je mi ne ozljedimo dok je unosimo i iznosimo iz auta. Jeli Sitku puno boljelo nakon operacije?
|
|
|
03.06.2020., 23:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Pozdrav 
Nedavno smo udomili peseka koji je išao u Happy vet i sad smo ostali kod njih i čini nam se ok, ali vidim da je dosta ljudi prije par godina imalo loših iskustava s njima, a novije informacije ne nalazim. Jel ide netko kod njih? Kakvi su vam sada?
|
|
|
04.06.2020., 07:46
|
|
spameričina prijateljica
|
Quote:
Mavis2020 kaže:
Pretpostavila sam da je opravak dug, ali doma smo sve organizirali...bez stepenica, samo vrt,stan u prizemlju, međutim ona ima 37 kg i putovanje je dugo..morati će piškit...u biti strah me je da je mi ne ozljedimo dok je unosimo i iznosimo iz auta. Jeli Sitku puno boljelo nakon operacije?
|
Sitko je križanka labradorice i goldena, a to ima visok prag boli - možeš joj praktično nogu na živo operirati. Tako da kad pokaže da je nešto boli, onda su to zbilja jaki bolovi odnosno legne i ne miče se. Operacije smo radili sve prije njezine treće godine pa je lakše podnosila nego što bi sada, mislim. Uglavnom, imala je već drugi dan najozbiljnije namjere da se uspentra meni na krevet pa smo obje spavale na podu.
Njoj su nakon operacije ispraznili mjehur (kateter) tako da do Zagreba nije bilo potrebe izlaziti iz auta, ali vi imate dulji put pa ćete je morati bar jednom izvesti, a za mjere opreza pitajte za upute. Uglavnom, nogu će joj tako zabandažirati da mislim kako neće biti opasnosti da ćete je ozlijediti.
|
|
|
04.06.2020., 09:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2014.
|
Quote:
Mavis2020 kaže:
|
Možda da uzmeš rampu za pse za auto? Ako bude mogla napraviti koji korak i ne budete je morali nositi, možda bi joj ulazak u auto i izlazak tako bili lakši? Ovako nešto https://www.zooplus.hr/shop/psi/tran...uto_pas/743286
|
|
|
04.06.2020., 10:28
|
|
meljem po kućama
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Mavis2020 kaže:
|
Quote:
Didi kaže:
Njoj su nakon operacije ispraznili mjehur (kateter) tako da do Zagreba nije bilo potrebe izlaziti iz auta, ali vi imate dulji put pa ćete je morati bar jednom izvesti, a za mjere opreza pitajte za upute. Uglavnom, nogu će joj tako zabandažirati da mislim kako neće biti opasnosti da ćete je ozlijediti.
|
Možda da ih probate pitati da joj ostave kateter s vrećicom? Iskreno, ja bih tako. Pretpostavljam da vađenje katetera nije baš nuklearna fizika i da biste to stvarno mogli napraviti kad dođete doma 
|
04.06.2020., 12:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Nakon operacije patele pas bi trebao hodati, a kateter i vrečica nemaju baš nekog smisla ni potrebe. Stavi se nepropusna podloga ispod psa za svaki slučaj jer od narkoze moze se ne svojom voljom popišati (ona za štence) i vozi.
|
|
|
04.06.2020., 12:49
|
|
spameričina prijateljica
|
Quote:
amaric kaže:
Nakon operacije patele pas bi trebao hodati, a kateter i vrečica nemaju baš nekog smisla ni potrebe. Stavi se nepropusna podloga ispod psa za svaki slučaj jer od narkoze moze se ne svojom voljom popišati (ona za štence) i vozi.
|
I ja mislim da nema smisla. Samo, od Zagreba do Topolšice ima dva i pol-tri sata, a njih čeka još i put do Hvara: pas će svakako bar jednom morati izići iz auta, ali - kao što rekoh - noga će biti zamotana i nema straha da će se bilo što ozlijediti.
|
|
|
04.06.2020., 13:04
|
|
Placipi*ka.
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Celaena kaže:
Pozdrav 
Nedavno smo udomili peseka koji je išao u Happy vet i sad smo ostali kod njih i čini nam se ok, ali vidim da je dosta ljudi prije par godina imalo loših iskustava s njima, a novije informacije ne nalazim. Jel ide netko kod njih? Kakvi su vam sada?
|
Ja mislim da ti tamo ta kvazi veterinarka vise ne radi, da je ambulantu preuzeo novi vet.. Ali nisam 100% ziher. Ja sam tamo bila samo jednom jer sam morala i vise ne. Ne svida mi se ni ambulanta, ni osoblje ni atmosfera. 
|
04.06.2020., 13:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
suzuki750 kaže:
Ja mislim da ti tamo ta kvazi veterinarka vise ne radi, da je ambulantu preuzeo novi vet.. Ali nisam 100% ziher. Ja sam tamo bila samo jednom jer sam morala i vise ne. Ne svida mi se ni ambulanta, ni osoblje ni atmosfera. 
|
Sad je neka crvenokosa veterinarka i nemam pojma kako se zove nažalost. Ona je stvarno ljubazna i super je s psom, uvijek je dostupna na mobitel kad god ju trebam (i van radnog vremena). Jedino mi se čini malo zbunjena i zaboravna nekad što nije ogroman problem, ali tipa u Dodo vetu kad smo išli su sve uvijek zapamtili. Najgore mi je što lošeg veterinara često skužiš tek kad napravi nešto loše. Prepale su me sve te recenzije starije, ali znam da se osoblje promijenilo sigurno od tada pa me baš zanimaju nova iskustva. Mislim, meni su blizu i Šegota, Dodo vet, a ni Buba mi nije baš daleko, a tamo je otišao odličan veterinar koji je liječio psa kojeg smo imali prije nje, tada je bio u Dodu. Neću se sad usred liječenja prebacivati, ali za ubuduće mi je bitno. 
|
|
|
04.06.2020., 17:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Didi kaže:
Sitko je križanka labradorice i goldena, a to ima visok prag boli - možeš joj praktično nogu na živo operirati. Tako da kad pokaže da je nešto boli, onda su to zbilja jaki bolovi odnosno legne i ne miče se. Operacije smo radili sve prije njezine treće godine pa je lakše podnosila nego što bi sada, mislim. Uglavnom, imala je već drugi dan najozbiljnije namjere da se uspentra meni na krevet pa smo obje spavale na podu.
|
I Mavis ima tri godine, pa se nadam da će to biti super. A spavanje na podu je sigurno jer je frajerica ili u krevetu ili na kauču. Inače nisam paničar, ali kad su mi beštijice u pitanju paničarim kroz uši. Veterinar na Hvaru nam je super, tako kad dođemo kući sve će biti lakše.
Inače, informacije na ovom forumu su za svaku pohvalu.
|
|
|
04.06.2020., 17:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Salammbo kaže:
|
Super je rampa, hvala, idem naručit. Inače tamo kupujem, ali ovo nisam vidila. Hvaaala
|
|
|
04.06.2020., 17:08
|
|
meljem po kućama
Registracija: Dec 2002.
|
"rasprodano" 
|
04.06.2020., 17:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
kemik kaže:
"rasprodano" 
|
Ima više vrsta, pa smo izabrali drugi model.
|
|
|
04.06.2020., 17:31
|
|
spameričina prijateljica
|
Mavis, ma ne trebati rampa. Sitko je imala 34-35 kila kad je operirana pa sam je ja sama iznosila sa zadnjeg sica pridržavajući je za ormu. Isto tako, možeš psa natraške izvući iz auta - bitno je da bolesnom nogom na udari o tlo, nego da ga spustiš. Sitko i danas izlazi iz auta tako da je ja iznesem za ručku na leđima, a unutra se nekako sama provuče. Doduše, sad već razmišljamo o nabavi sklopivih stuba - rampa za nju ne bi odgovarala.
|
|
|
04.06.2020., 20:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Didi kaže:
Mavis, ma ne trebati rampa. Sitko je imala 34-35 kila kad je operirana pa sam je ja sama iznosila sa zadnjeg sica pridržavajući je za ormu. Isto tako, možeš psa natraške izvući iz auta - bitno je da bolesnom nogom na udari o tlo, nego da ga spustiš. Sitko i danas izlazi iz auta tako da je ja iznesem za ručku na leđima, a unutra se nekako sama provuče. Doduše, sad već razmišljamo o nabavi sklopivih stuba - rampa za nju ne bi odgovarala.
|
Imamo još jednu stariju damu, pa je rampa i za nju. Auto nam je karavan pa ipak moraju uskočit, ovako će biti lakše. Na zadnji sic upadne starija jer joj je tako lakše, ma lude male.
Znam da sam gora od tisuću zašto, ali još jedno pitanje. Poslje operacije i oporavka koliko dugo joj moram branit ludovanje i trčanje?
|
|
|
04.06.2020., 20:49
|
|
Placipi*ka.
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Celaena kaže:
Sad je neka crvenokosa veterinarka i nemam pojma kako se zove nažalost. Ona je stvarno ljubazna i super je s psom, uvijek je dostupna na mobitel kad god ju trebam (i van radnog vremena). Jedino mi se čini malo zbunjena i zaboravna nekad što nije ogroman problem, ali tipa u Dodo vetu kad smo išli su sve uvijek zapamtili. Najgore mi je što lošeg veterinara često skužiš tek kad napravi nešto loše. Prepale su me sve te recenzije starije, ali znam da se osoblje promijenilo sigurno od tada pa me baš zanimaju nova iskustva. Mislim, meni su blizu i Šegota, Dodo vet, a ni Buba mi nije baš daleko, a tamo je otišao odličan veterinar koji je liječio psa kojeg smo imali prije nje, tada je bio u Dodu. Neću se sad usred liječenja prebacivati, ali za ubuduće mi je bitno. 
|
Mi smo do nedavno bili u Dodi, sad smo se prebacili u Laniste-Planet zivotinja. Mislis na onog veta sa bradicom, tamniji malo? Zaboravila sam kak se zove.. Otisao je nekam pocetkom ove godine. On je bio super. Sad je dosla nova veterinarka koja mi je zahebala analke kod psa i napravio se dupli apsces, bilo je bas jako grdo i bolno  Tak da sam otisla od njih. Steta, a bili smo kod njih 2 godine. Taj veterinar je bio bas odlican.
Bubu izbjegavamo. Segota nam je bio tak, nit smrdi nit mirisi.
|
04.06.2020., 21:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
suzuki750 kaže:
Mi smo do nedavno bili u Dodi, sad smo se prebacili u Laniste-Planet zivotinja. Mislis na onog veta sa bradicom, tamniji malo? Zaboravila sam kak se zove.. Otisao je nekam pocetkom ove godine. On je bio super. Sad je dosla nova veterinarka koja mi je zahebala analke kod psa i napravio se dupli apsces, bilo je bas jako grdo i bolno  Tak da sam otisla od njih. Steta, a bili smo kod njih 2 godine. Taj veterinar je bio bas odlican.
Bubu izbjegavamo. Segota nam je bio tak, nit smrdi nit mirisi.
|
Da, da, Pijer Venko Barešić. On je divan i stoički se nosio s mojim suzama iako mu je jadnom bilo neugodno jako i divan je bio prema psu. 😅 On je u Bubi sada, zato bi eventualno isključivo kod njega išla, a Šegotu većina ljudi hvali pa ne znam sada. Ostala bi ja u Happy vetu da čujem neko novije iskustvo pa da znam da je to to. E, Dodo, ona mlađa veterinarka je u početku znala dosta sjebati, ali mislim da je sad bolja puno. Sad ne znam jel misliš na crvenokosu (još jedna crvenokosa 😂  ili onu drugu. Ta crvenokosa je uglavnom bila dobra, nisam tako puno dodira imala s njom.
|
|
|
04.06.2020., 21:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Mavis2020 kaže:
Znam da sam gora od tisuću zašto, ali još jedno pitanje. Poslje operacije i oporavka koliko dugo joj moram branit ludovanje i trčanje?
|
Ima različitih zahvata koji se rade s patelom tako da ti odgovoriti može samo ortoped nakon pregleda.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:11.
|
|
|
|