Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.04.2025., 11:42   #4221
Quote:
ku-kuruz kaže: Pogledaj post
Potpisuje se ugovor sa zaštitarskom firmom s cijenom sata zaštite.To je točno.Na kraju mjeseca zaštitarska firma šalje fakturu s brojem sati koje treba platiti.I majmunu je jasno da je prikazan nerealan,tj fiktivan broj sati

Ako je 2 000 000 eura plaćeno za godinu dana i ako se hipodrom čuva 24 sata dnevno, to ispada 231 euro po satu. Je li to puno ili malo?
Old 16.04.2025., 11:44   #4222
Quote:
Kakadu kaže: Pogledaj post
Ako je 2 000 000 eura plaćeno za godinu dana i ako se hipodrom čuva 24 sata dnevno, to ispada 231 euro po satu. Je li to puno ili malo?
to je naravno bez ostalih troškova poslovanja, samo da je utrošeno na plaće
GemsBond is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 11:47   #4223
Quote:
To je nerealno.Hipodrom nije čuvalo sto zaštitara ukupno,od toga njih 35 u smjeni.
ku-kuruz is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 11:50   #4224
Quote:
To je nerealno.Hipodrom nije čuvalo sto zaštitara ukupno,od toga njih 35 u smjeni.
Otkud ti brojka o broju zaštitara?
Mithrandir is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 11:55   #4225
Quote:
Mithrandir kaže: Pogledaj post
Otkud ti brojka o broju zaštitara?
Da je to tako jednostavno,kao što je uzet digitron i podijelit broj sati u godini dana s cifrom,istrage ne bi ni bilo.
ku-kuruz is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 11:59   #4226
Uostalom,malo proguglaj problematiku Jučer je jutarnji imao dobar članak.
ku-kuruz is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 11:59   #4227
Quote:
Za Ponjeviće postoji policija,to ne riješavaju zaštitari.
Ma daj. Prijavili su policiji ovaj napad koji se vidi u videu pa su ga pustili. Misliš da bi policija čuvala hipodrom da ovaj, što ja znam, ne podmetne požar?
Old 16.04.2025., 12:04   #4228
Quote:
Ma daj. Prijavili su policiji ovaj napad koji se vidi u videu pa su ga pustili. Misliš da bi policija čuvala hipodrom da ovaj, što ja znam, ne podmetne požar?
A tko je onda nadležan za Ponjeviće i njemu slične?
ku-kuruz is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 12:08   #4229
Quote:
A tko je onda nadležan za Ponjeviće i njemu slične?
Pa kako to misliš? Da Ponjević podmetne požar i da hipodrom izgori do temelja, policija bi tek onda istraživala je li to ili nije bio Ponjević. Policija ne djeluje preventivno. Ako njušiš prijetnju, snađi se, druže. Svatko čuva svoju kuću. A Grad je zaključio da je Ponjević prijetnja. Osnovano ili neosnovano, to je na svakome da zaključi.
Old 16.04.2025., 12:14   #4230
Quote:
To nisam čuo.Malo je stidljiv po tom pitanju
Nije. I ja sam to čuo. Ponovio je bar dvaput na videu.
Old 16.04.2025., 12:14   #4231
Question

Quote:
Pa kako to misliš? Da Ponjević podmetne požar i da hipodrom izgori do temelja, policija bi tek onda istraživala je li to ili nije bio Ponjević. Policija ne djeluje preventivno. Ako njušiš prijetnju, snađi se, druže. Svatko čuva svoju kuću. A Grad je zaključio da je Ponjević prijetnja. Osnovano ili neosnovano, to je na svakome da zaključi.
Ja mislim da je osnovano čuvanje hipodroma,čak i da nema Ponjevića jer danas se sve čuva.Netko me tu pitao odakle mi broj zaštitara koje sam naveo Pa nisam ja to izmislio Nema medija koji nije tako pisao i spominjao te brojke.
ku-kuruz is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 12:17   #4232
Quote:
Ja mislim da je osnovano čuvanje hipodroma,čak i da nema Ponjevića jer danas se sve čuva.Netko me tu pitao odakle mi broj zaštitara koje sam naveo Pa nisam ja to izmislio Nema medija koji nije tako pisao i spominjao te brojke.
Da, sve se čuva, ali ovo je trebalo jače čuvanje upravo zbog Ponjevića, na to sam mislila.

A ovo o 100 zaštitara ja sam pročitala samo na forumu.
Old 16.04.2025., 12:25   #4233
A ja u ne znam kojim više medijima.Može o Nobilu pisat tko što hoće,nije bitan karakter,nego što stoji u njegovoj prijavi,a on je prevelik igrač da bi podnio prijavu na temelju indicija koje se u pol minute može pobiti digitronom.
ku-kuruz is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 12:35   #4234
Quote:
Potpisuje se ugovor sa zaštitarskom firmom s cijenom sata zaštite.To je točno.Na kraju mjeseca zaštitarska firma šalje fakturu s brojem sati koje treba platiti.I majmunu je jasno da je prikazan nerealan,tj fiktivan broj sati.Ispada po broju sati da je 35 zaštitara bilo u smjeni,a ukupno radilo njih sto
Ako čemo biti pedantni, to bi bilo 25 u smjeni, jer obično rade u smjenama po 12 sati svaki drugi dan. Trebaš dijeliti s 4, a ne 3, jer radno vrijeme je obično 42 sata tjedno, tj. 1/4 sati. Ili nešto manje od 25, jer trebaš i rezerve, za one koji su na godišnjem, na bolovanju itd..

A znamo s kim su imali posla: s nasilnikom koji ima jake političke veze i sam je vlasnik zaštitarske tvrtke. Pa je svakako trebalo više ljudi nego u normalnim okolnostima.

Ovako napamet, prema optužnici koju je podnio odvjetnik i kontroverzni poduzetnik koji ima i poslovne i političke motive, nema smisla da se mi natežemo i procjenjujemo. Sad je na institucijama sustava da prvo procijene ima li prijava ikakvu vjerodostojnost, pa se onda eventualno ide na sud, pa optužba i obrana kažu svoje itd..

Na sreću, sudovi još nisu pod potpunom političkom kontrolom izvršne vlasti, iako potonja radi na tome.

Sve će to naravno biti nakon izbora. I sad je stvarno pitanje kome vjerujemo, odnosno u koga imamo povjerenja. I najzad, što smatramo važnijim.

Protivnici aktzualnog gradonačelnika ovime nastoje suzbiti diskusiju o GUP-u, što je vitalno za život Zagreba u nadolazećim desetljećima.

Nismo bili zadovoljni urbanističkim planiranjem kad sam bio mlad, ali ono tada je bilo mila majka prema kaosu i beskrupoloznom profiterstvu koje je nastalo i stalno raslo nakon pada socijalizma.

Sad imamo upravu koja to nastoji stopirati i ponovo promovirati "grad po mjeri čovjeka". A državna vlast nastoji svim silama to spriječiti, da se i dalje može nekontrolirano graditi van načela urbanizma i okretati milijuni.

A ne suludi koncepti gdje isti odvjetnik želi sagraditi sedam deveretokatnica prikazujući ih kao jednu zgradu, jer tu eto ima "rupa u zakonu".

Quote:
A ja u ne znam kojim više medijima.Može o Nobilu pisat tko što hoće,nije bitan karakter,nego što stoji u njegovoj prijavi,a on je prevelik igrač da bi podnio prijavu na temelju indicija koje se u pol minute može pobiti digitronom.
Ali se ne može ni potvrditi u pol minute digitronom. I to i jest cilj, važno je da se o tome priča slijedećih mjesec dana, do izbora.

I taj isti bogataš i pohlepni kapitalist, odvjetnik koji zastupa niz problematičnih klijenata, u dobi od 74 godine osniva političku stranku koja će navodno biti "prava" socijaldemokratska. Baš je odlučio istovremeno pucati iz više oružja. Što IMHO smanjuje, a ne povećava njegovu vjerodostojnost.
Old 16.04.2025., 12:40   #4235
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...m/2661721.aspx

https://www.vecernji.hr/zagreb/pretr...a-eura-1852931
ku-kuruz is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 14:27   #4236
I šta ti članci govore .....
Ja tu nigdje ne vidim ugovor da bi znali šta i kako je ugovoreno ....
I ne ne računa se to tako da podjeliš iznos ugovora sa satnicom ....
Ugovara se zaštita objekta a koliko bu zaštitara nije na gradu...
Mogao je biti i jedan zaštitar ...
Pošto je posao dobiven na natječaju znači da su drugi tražili i više novaca ...
Old 16.04.2025., 20:07   #4237
@Žena iz Bačićevog ministarstva o GUP-u: Zagreb je ispunio sve što smo tražili

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...sti_ostalo_d_0

Bačić laže ko pas.I kaj sad ?
Old 16.04.2025., 20:52   #4238
Quote:
Prijavili su policiji ovaj napad koji se vidi u videu pa su ga pustili.
Zakon kaže: Video snimka nije relevantan dokaz ukoliko snimljeni subjekt nije unaprijed upoznat da se snima.

Zakon kaže: Svako javno objavljvanje snimke bez privole snimljenog kažnjivo je djelo. Ko onda može tužiti koga?
4. Kamen is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2025., 08:16   #4239
Quote:
Zoran Oštrić kaže: Pogledaj post
Nismo bili zadovoljni urbanističkim planiranjem kad sam bio mlad, ali ono tada je bilo mila majka prema kaosu i beskrupoloznom profiterstvu koje je nastalo i stalno raslo nakon pada socijalizma.

Sad imamo upravu koja to nastoji stopirati i ponovo promovirati "grad po mjeri čovjeka". A državna vlast nastoji svim silama to spriječiti, da se i dalje može nekontrolirano graditi van načela urbanizma i okretati milijuni.

A ne suludi koncepti gdje isti odvjetnik želi sagraditi sedam deveretokatnica prikazujući ih kao jednu zgradu, jer tu eto ima "rupa u zakonu".
Nastranu Nobilo - ne smatram ga nimalo pozitivnim likom.

Ali - ovo što je obavljeno da se planiralo graditi, stvarno ne vidim problem u odnosu na trenutno silovanje umetanjem zgrada gdje su nekad bile kućice.

Velika intervencija na neizgrađenom prostoru, tik do javnog prevoza, izlaz za aute na sve strane (plus ona trenutno zatvorena cesta uz nasip pa prema Areni), već dugo spominjani pješački most prema Jarunu, buduća bolnica u Blatu....mimo nekih konkretnih zamjerki, ovo se čini kao pozitivan projekt za trenutno situaciju. Treba biti siguran da postoje konkretni problemi, a ne neke ideološke zamjerke od strane Možemo.

Glasao sam za njih i opet ću, al da nisu aktivirali niti jedan veliki prostor koji grad ima za stambenu igradnju - nisu. Ne mogu ljudi živjeti u knjižnici i multimedijalnom centru na Paromlinu, al svakako bi mogli da su pustilo u igradnju zemljišta Gredelja, tvornice Sljeme, Podbrežja i ostalog...
Ghouls is online now  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2025., 08:28   #4240
Podržavam projekt podzemne željeznice.Od Dubrave do Črnomerca za dvajst minuta.Izgradit će se bolnica u Blatu i sveučilišna bolnica...itd...itd
ku-kuruz is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:10.